Thor Elküldve Március29, 2010 Megoszt Elküldve Március29, 2010 Én nem tudok kétezernél elváltani forgalomban, háromezernél is bajosan, de egyszer kiautóztam egy tankot szigorúan háromezer alatt, akkor sem ment lejjebb a fogyim számottevően. Valszeg a nyomaték hiányzott :) Nálam már érvényesül az alacsony fordulaton váltás majd kisgázzal gyorsulok tovább, közben sok sok motorfék, így óra szerint 5,9-re jött ki a fogyim. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március29, 2010 Megoszt Elküldve Március29, 2010 Valszeg a nyomaték hiányzott :) Nálam már érvényesül az alacsony fordulaton váltás majd kisgázzal gyorsulok tovább, közben sok sok motorfék, így óra szerint 5,9-re jött ki a fogyim. Hát igen, nekem nagy bódé, kicsi a ménes. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Március29, 2010 Megoszt Elküldve Március29, 2010 Hát igen, nekem nagy bódé, kicsi a ménes. :D Nem gondolkodtál még azon, hogy bővited 22 lipicaival? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március29, 2010 Megoszt Elküldve Március29, 2010 Nem gondolkodtál még azon, hogy bővited 22 lipicaival? :) Egyenlőre az is elég, ha ez a kehes 60 áthúzza a műszakin, de bent van a jövőbeli tervek között. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Március31, 2010 Megoszt Elküldve Március31, 2010 Hát igen, nekem nagy bódé, kicsi a ménes. :D Kicsinek kicsi, de mennyivel takarékosabb :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március31, 2010 Megoszt Elküldve Március31, 2010 Kicsinek kicsi, de mennyivel takarékosabb :) Az élvezetért fizetni kell,de szerintem egy XEV nem sokkal eszik többet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Április1, 2010 Megoszt Elküldve Április1, 2010 Az élvezetért fizetni kell,de szerintem egy XEV nem sokkal eszik többet. Igaz :D Én csak Vekiből és X20XEV-ből tudok kiindulni, de nincs okom panaszra :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
smokk Elküldve Április1, 2010 Megoszt Elküldve Április1, 2010 Sziasztok! A miénknél meg valami para van. 1.4 , 8 szelepes és mostanában 8-9 litert megeszik :S :D Pedig nicsn agyonterhelve meg semmi fura,átlag használat mellett... Már 5ször volt szerelőnél...kicserélte a lambda szondát,meg állítólag a vízhőfok érzékelő volt rossz,meg nézte műszerekkel,semmi mást nem talált... A benzinszűrőt is kicseréltük,viszont még eddig nem szedte szét...még kompressziót sem mért rajta,és valahogy mintha nem is szeretné,ezért másik szerelőt kell keresnem :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Április1, 2010 Megoszt Elküldve Április1, 2010 másik szerelőt kell keresnem :) Ez így a leírtakból csak megerősíteni tudom :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április1, 2010 Megoszt Elküldve Április1, 2010 Sziasztok! A miénknél meg valami para van. 1.4 , 8 szelepes és mostanában 8-9 litert megeszik :S ;) Pedig nicsn agyonterhelve meg semmi fura,átlag használat mellett... Már 5ször volt szerelőnél...kicserélte a lambda szondát,meg állítólag a vízhőfok érzékelő volt rossz,meg nézte műszerekkel,semmi mást nem talált... A benzinszűrőt is kicseréltük,viszont még eddig nem szedte szét...még kompressziót sem mért rajta,és valahogy mintha nem is szeretné,ezért másik szerelőt kell keresnem :D Ez így a leírtakból csak megerősíteni tudom ;) Nem feltétlenül. Az enyém is beveri a 9-et, még sincs semmi baja. Csak sok a hideg rövidtáv. Télen 12-13 lityi volt az átlag. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
smokk Elküldve Április1, 2010 Megoszt Elküldve Április1, 2010 Nem feltétlenül. Az enyém is beveri a 9-et, még sincs semmi baja. Csak sok a hideg rövidtáv. Télen 12-13 lityi volt az átlag. :) Igen csak ugyenezzel a használattal idáig 7-7.5 literrel elment bőven...Fél éve meg már ez van :D Összesen 89e Km van benne,és 8éves kb .. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Április1, 2010 Megoszt Elküldve Április1, 2010 Nem feltétlenül. Az enyém is beveri a 9-et, még sincs semmi baja. Csak sok a hideg rövidtáv. Télen 12-13 lityi volt az átlag. :) Keress másik szerelőt. :D ;) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április1, 2010 Megoszt Elküldve Április1, 2010 Keress másik szerelőt. :D ;) ;) Jó. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április1, 2010 Megoszt Elküldve Április1, 2010 Keress másik szerelőt. :) ;) ;) Miért, nekem is 8-9 körül eszik télen, pedig sohase megyek többet 100-nál harmadikban. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Április1, 2010 Megoszt Elküldve Április1, 2010 Miért, nekem is 8-9 körül eszik télen, pedig sohase megyek többet 100-nál harmadikban. ;) Te is keress másik szerelőt. :) :D ;) Látod most másik szerelőnél van, nem is eszik sokat . :P ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Április1, 2010 Megoszt Elküldve Április1, 2010 Sziasztok! A miénknél meg valami para van. 1.4 , 8 szelepes és mostanában 8-9 litert megeszik :S :D Pedig nicsn agyonterhelve meg semmi fura,átlag használat mellett... Már 5ször volt szerelőnél...kicserélte a lambda szondát,meg állítólag a vízhőfok érzékelő volt rossz,meg nézte műszerekkel,semmi mást nem talált... A benzinszűrőt is kicseréltük,viszont még eddig nem szedte szét...még kompressziót sem mért rajta,és valahogy mintha nem is szeretné,ezért másik szerelőt kell keresnem :) A lambda szondán és a kétvezetékes hőfokjeladón kívül (amit már cserélve lett) gyakorlatilag csak a termosztát és a MAP szenzor tud jelentős fogyi növekedést okozni. Feltételezem, hogy nem tankolsz E85-öt a benzinhez vegyesen és nem nőtt meg a jobb lábad! Azért ez a fogyi még elmegy szerintem. Mondjuk nekem ennyit még városban sem evett télen, pedig sokszor araszoltam dugóban, és olyankor csak rövid távokat rohangálok vele. Országúton szigorúan 6liter alatt. De nem baj, nekem is felmegy majd a fogyasztás rendesen, mert vettem rá tetőcsomagtartót és egy 300 literes tetőboxot ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 De nem baj, nekem is felmegy majd a fogyasztás rendesen, mert vettem rá tetőcsomagtartót és egy 300 literes tetőboxot :D Olyanom nekem is van... hát rendesen vissza tudja fogni az autót nagy tempónál, de amugy sem szabad 130 nál töbet menni vele met elrepül :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 Hi Kocsi vásárlásban voltam és az interneten láttam egy 22000km egy 1.4 sima 75LE benzines 2001-évjáratú astra caravánt,nem hittem el azonnal irány megnézni hárman le is mentünk és nem hittünk a szemünknek külsöre piszkos ápolatlan volt de belüröl mint a szalonban ülések kemények voltak kormányon a recék még teljesen be voltak vágva a gumik még 90% körül lehettek és még a gyáriak a motor tér gyönyű tiszta volt a szervízkönyvbe meg mindig évenként volt 2 pecsét mert nem tudták beletenni azt a bizonyos kilómétert na szóval azonnal megvettem. ;) Amikor elindultunk hazafelé lenulláztam a napi kilométerórát (CSURIG VOLT A TANK) kocsikáztam itt ott intéztem az átírást meg mindent ahogy kell arra lettem figyelmes hogy szemmel láthatolag fogyott a benzin még nem tankoltam rá de most tartok 430 kilóméternél és nemsokára eléri a piros csíkot és kivillan a lámpa. :D Én arra gondolok hogy nem volt benne az 50 liter vagy rossz a mutató vagy valami komoly baj lehet egyszerüen nem értem ennyit egy 1.4 nem zabálhat ez lehetetetlen. Szóval ott vagyok most hogy ha kivillan a lámpa akkor 5000ezerért rátankolok és megint lenullázom és akkor kiderül hogy rossz-e a mutató :? Hát így jártam bocsánat hogy így elhúztam (HA VALAKI TUDNA VALAMIT VAGY VELE IS MEGTÖRTÉNT KÉREM SEGITSEN) ;) :P ;) Benzineseknél vannak lehetőségek. Termosztát jó? Aztán a Lambdaszonda? Első körben ezeket lenne érdemes végignézni. Mire ezekkel végzel megjönnek a benzinesek is és mondanak további okosat ;) most nézem a dátumot... mif.szért ezt dobta nekem fel utolsó HSZ-nek ? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 Benzineseknél vannak lehetőségek. Termosztát jó? Aztán a Lambdaszonda? Első körben ezeket lenne érdemes végignézni. Mire ezekkel végzel megjönnek a benzinesek is és mondanak további okosat ;) most nézem a dátumot... mif.szért ezt dobta nekem fel utolsó HSZ-nek ? :) Jobb később, mint soha :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
dodoka1978 Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 Sziasztok! Nálam a gyári fogyasztás eltérő,szerintem városban megeszi a 10 lityit,DE MIÉRT? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 Sziasztok! Nálam a gyári fogyasztás eltérő,szerintem városban megeszi a 10 lityit,DE MIÉRT? Olvass kettővel feljebb :) mégis vót értelme elküldeni azt a hsz-t :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 Sziasztok! Nálam a gyári fogyasztás eltérő,szerintem városban megeszi a 10 lityit,DE MIÉRT? Azért mert mire elérné az üzemi hőfokot lehet meg is állsz, meg állandóan gyorsítassz, kapcsolgatsz, meg állsz a lámpánál, amikor jár amotor, fogy a benya, de a megtett kilóméter nem növekszik. Egyszer belinelte EPK azt a táblázatot ahová felírta hogy indulás után hogyan változik az átlagfogyasztás kilóméterenként. És ebben nem volt város, csak simán elindult vhova. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 Azért mert mire elérné az üzemi hőfokot lehet meg is állsz, meg állandóan gyorsítassz, kapcsolgatsz, meg állsz a lámpánál, amikor jár amotor, fogy a benya, de a megtett kilóméter nem növekszik. Egyszer belinelte EPK azt a táblázatot ahová felírta hogy indulás után hogyan változik az átlagfogyasztás kilóméterenként. És ebben nem volt város, csak simán elindult vhova. Zotya! Annyiszor hivatkoztál már rám, hogy kénytelen vagyok ismételni önmagamat itt. http://www.opelforum.hu/index.php?s=&s...st&p=370324 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 Zotya! Annyiszor hivatkoztál már rám, hogy kénytelen vagyok ismételni önmagamat itt. http://www.opelforum.hu/index.php?s=&s...st&p=370324 Köszönöm, le is mentem, elő tudom venni, ha valaki panaszkodik a rövidtávú fogyijára. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelriska Elküldve Április5, 2010 Megoszt Elküldve Április5, 2010 hali! Az volna az ötletem, hogy lehetne esetleg a GYIKben egy olyan témát nyitni, ahol legalább felsorolás szinten le van írva, mitől nőhet (leggyakrabban) az autó fogyasztása. Vélemények? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts