FPepe Elküldve Március12, 2010 Megoszt Elküldve Március12, 2010 BC adatot is közölj, ha lehet, és akkor a különbséget is megtudjuk. :) Bocs, elfelejtettem, a BC 6.1-nek írta a fogyit, szóval nálam vmiért elég sokat csal. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Március12, 2010 Megoszt Elküldve Március12, 2010 0,28 liter az szerintem egyáltalán nem sok csalás. Ez még mindig 4,4%, és 5%-os tévedésre még mondhatjuk, hogy pontos. Hibahatáron belül van. Jó műszer ez. :) Bocs, elfelejtettem, a BC 6.1-nek írta a fogyit, szóval nálam vmiért elég sokat csal. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március12, 2010 Megoszt Elküldve Március12, 2010 0,28 liter az szerintem egyáltalán nem sok csalás. Ez még mindig 4,4%, és 5%-os tévedésre még mondhatjuk, hogy pontos. Hibahatáron belül van. Jó műszer ez. :) Minden relatív... Arra gondoltam, nem lehet-e, hogy az enyémbe írt japán exportra szánt kód okozza ezt a csalást, ezért mér kicsit máshogy? Csak 5e Ft-ot kicsit sokallnék egy próbára az eredeti német kóddal... Vagy esetleg az injektor van kikopva, és ezért kicsit több anyagot enged át, emiatt az ECU kisebb nyitási időket használ, ettől látja kevesebbnek a fogyit a BC... vagy a benyanyomás nagyobb kicsit, és ezért a kisebb nyitási idők... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Csütörtöki mérés (fehérvári Agip, elfogadták a Cosmo-kártyát, csak elsőre elfelejtettem odaadni :) ): 25,55L E-85 + 12,35L E-95 / 574km --> 6,6 L-es fogyi. Főként hosszútáv, kevés város. Újabb fogyasztásadattal tudok szolgálni. 682km 47L (3 kattanás), ez 6,89 L/100km fogyasztás, ebben már benne van a nagykerék is, nyomtam is, volt benne Bp belváros, meg sok vásárlós mászkálás itthon, szóval egész korrekt fogyasztás szerintem. A BC 6,7-es adatot mutatott, 0,18 literes tévedés pedig ismét azt mutatja, hogy a BC egészen pontosan tudja mutatni az átlagfogyasztást. :lol: Invictus: etanolt nem szoktál itatni vele? Pl. vegyesen? Fogyasztás és BC mérés miatt kérdezem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Na ma megyünk haza, első út a BCvel, kíváncsi leszek, hogy mit hoz ki foyasztásnak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Majd ha jobb idő lsz, nyomatom felesben. BC mérs ugyanolyan pontos lesz akkoris. Csütörtöki mérés (fehérvári Agip, elfogadták a Cosmo-kártyát, csak elsőre elfelejtettem odaadni :lol: ): 25,55L E-85 + 12,35L E-95 / 574km --> 6,6 L-es fogyi. Főként hosszútáv, kevés város. Invictus: etanolt nem szoktál itatni vele? Pl. vegyesen? Fogyasztás és BC mérés miatt kérdezem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Majd ha jobb idő lsz, nyomatom felesben. BC mérs ugyanolyan pontos lesz akkoris. OKés, köszi :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
sim76 Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 483Kilóméterre tankoltam 25Liter etanolt (232-ért) meg 15Liter 95-öset (330-ért) azaz 8.3Liter/100Kilóméter, szinte csak rövidtáv, faluvégi tecsó körút, egyszer volt egy 60 kilóméteres hosszútáv, de az is falukon keresztül. Most olyan 60-40% arányban van benne Etanol, és benzin. Melegen nem volt gond vele, kiváncsi leszek a reggeli indulásra. Nőtt a fogyasztásod így vegyesben mert én úgy veszem észre az enyémen hogy igen .Meg először nehezen is vette be a feje hogy evvel kell neki menni hirtelen gázadásra meg hidegen makacskodott kis gáznál is most már jól viseli.Kap még egy esélyt Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 Nőtt a fogyasztásod így vegyesben mert én úgy veszem észre az enyémen hogy igen .Meg először nehezen is vette be a feje hogy evvel kell neki menni hirtelen gázadásra meg hidegen makacskodott kis gáznál is most már jól viseli.Kap még egy esélyt Valamennyit nőtt, de nem vészes, talán olyan fél litert. Szinte csak városban használom, benzinnel sem volt nyáron 7-alatt. Télem meg abból is megette a 8-at. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sim76 Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 Még egy kérdés a dugaszt 95 98 as át kell állítani?Etanolos vegyes alkalmazásnál Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 Majd ha jobb idő lsz, nyomatom felesben. BC mérs ugyanolyan pontos lesz akkoris. Te csak azt hiszed :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 Még egy kérdés a dugaszt 95 98 as át kell állítani?Etanolos vegyes alkalmazásnál Nekem úgy rémlik 91-95-ösöm van, én a 95-el használom. Szerintem nem kellene bántani az az előgyujtási szöget állítja a ha jól tudom. Vagy valami hasonló. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 Te csak azt hiszed :lol: Mert? Ha nincs beépítve kütyü, akkor az injektornyitásból ugyanúgy tud számolni nem? Tökmindegy, hogy tiszta benzin, vagy keverék megy át, ha a jel nincs módosítva átalakító által. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Március16, 2010 Megoszt Elküldve Március16, 2010 581 Km-en 33,80L --> 5,82 L/100 Km 510 Km-en 28,56L --> 5,6 L/100 Km (téligumi, 3 személy, full pakk - lehajtott háttámla.. ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Te csak azt hiszed :D Mert? Ha nincs beépítve kütyü, akkor az injektornyitásból ugyanúgy tud számolni nem? Tökmindegy, hogy tiszta benzin, vagy keverék megy át, ha a jel nincs módosítva átalakító által. "Bezony". :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Mert? Ha nincs beépítve kütyü, akkor az injektornyitásból ugyanúgy tud számolni nem? Tökmindegy, hogy tiszta benzin, vagy keverék megy át, ha a jel nincs módosítva átalakító által. Más a fajsúly, sűrűség, viszkozitása :) Ennyi a meggyöző érvem csak, de majd ha felesben jársz meglátod, hogy rögtön el kezd csalni még többet a bc :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Más a fajsúly, sűrűség, viszkozitása :) Ennyi a meggyöző érvem csak, de majd ha felesben jársz meglátod, hogy rögtön el kezd csalni még többet a bc :D Az oké, hogy mások az etanol tulajdonságai, de itt a térfogatáram számít, azaz az adott keresztmetszet átáramló térfogat mennyisége. Ha van etanol, nyilván többet fecskendez be az injektor, mert van valamennyi korrekciója a lambda után, de mivel nem módosított a jel, ezért nem hinném, hogy többet csalna. Tökmindegy mi áramlik át az injektoron, a lényeg, hogy mekkora az áteresztőképessége és meddig van nyitva...ebből lehet térfogatot számolni. Ha nincs kütyü, akkor a rendes ECU jel alapján pontosan fog számolni. Szerintem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Március17, 2010 Megoszt Elküldve Március17, 2010 Az oké, hogy mások az etanol tulajdonságai, de itt a térfogatáram számít, azaz az adott keresztmetszet átáramló térfogat mennyisége. Ha van etanol, nyilván többet fecskendez be az injektor, mert van valamennyi korrekciója a lambda után, de mivel nem módosított a jel, ezért nem hinném, hogy többet csalna. Tökmindegy mi áramlik át az injektoron, a lényeg, hogy mekkora az áteresztőképessége és meddig van nyitva...ebből lehet térfogatot számolni. Ha nincs kütyü, akkor a rendes ECU jel alapján pontosan fog számolni. Szerintem... Én csak a józan tapasztalatból indulok ki, nekem eddig 23%-ot csalt a bc az Se óta stabilan, miota alkesz lettem ez le is ment 12%-ra. Tehát nálam ez a tapasztalat, hidd el az első tankolásnál én is meglepödtem, mert fejben kiszámoltam mennyi is az annyi, erre kerekedtek a szemeim, de a kasszánál megnyugodtam :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rossy Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Más a fajsúly, sűrűség, viszkozitása :) Ennyi a meggyöző érvem csak, de majd ha felesben jársz meglátod, hogy rögtön el kezd csalni még többet a bc :D Ok hogy más a fajsúly de nem kilóban méri az anyagot hanem egy adott keresztmetzeten átáramlott folyadékot mér méghozzá azt hiszem hogy indukciós mérővel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Benzin-gázosnál ha van fedélzeti computer (nem astránál, hanem Octaviánál) vajon jól mérhet? Vagy annál is csal? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
nort28 Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Sziasztok!Van egy 94-es,1.4-es(60Le)f astrám.Az a problémám,hogy nagyon is sok a fogyasztása(PL.:230Km-en 25Liter). Átlagban 9,5-10l.Tudna valaki segíteni?Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rossy Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Sziasztok!Van egy 94-es,1.4-es(60Le)f astrám.Az a problémám,hogy nagyon is sok a fogyasztása(PL.:230Km-en 25Liter). Átlagban 9,5-10l.Tudna valaki segíteni?Köszi. Városban tett meg az a 230 kilométer vagy városon kivül? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Sziasztok!Van egy 94-es,1.4-es(60Le)f astrám.Az a problémám,hogy nagyon is sok a fogyasztása(PL.:230Km-en 25Liter). Átlagban 9,5-10l.Tudna valaki segíteni?Köszi. Első körben termosztát ellenőrzés. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Városban tett meg az a 230 kilométer vagy városon kivül? Első körben termosztát ellenőrzés. :D Motor topicban is jött már ezzel a problémájával, de úgy látom itt is szerencsét próbál, csak itt is ugyanazok az emberek fognak neki válaszolni. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Motor topicban is jött már ezzel a problémájával, de úgy látom itt is szerencsét próbál, csak itt is ugyanazok az emberek fognak neki válaszolni. :) Hátha nem ugyanazt ;) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts