Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
ez csak téli időszakban lesz???? vagy marad egész évben???

vagy ez menyire orvosolható????

Először is, használd a válasz gombot, hogy tudjuk kinek szól. Másodszor, ez nekem a sok hideg rövidtáv miatt van. Nyáron lejjebb megy.

Elküldve
Csak? Nekem kb 12. :rolleyes:

nekem most pont 9l-re jött ki 100% város, mondjuk reggelente meleg garázsból állok ki! Kb 5 km megyek egy indítással!

Elküldve
ez csak téli időszakban lesz???? vagy marad egész évben???

vagy ez menyire orvosolható????

vegyesnek elég soknak hangzik, de tényleg sokat számít a sok rövid táv! Termosztátod rendben van?

Elküldve
nekem most pont 9l-re jött ki 100% város, mondjuk reggelente meleg garázsból állok ki! Kb 5 km megyek egy indítással!

Ott a lényeg. Én meg az utcán parkolok. :rolleyes:

Elküldve
Ott a lényeg. Én meg az utcán parkolok. :rolleyes:

az az érdekes,h nyáron se tudok vele 8.5 liter alá menni városban, de lehet nyáron meg a jobb lábam nehezebb, mert hamarabb melegszik a motor! :D :P

Elküldve
az az érdekes,h nyáron se tudok vele 8.5 liter alá menni városban, de lehet nyáron meg a jobb lábam nehezebb, mert hamarabb melegszik a motor! :rolleyes: :D

Attól még, hogy "nyár van", a motor hideg, amíg el nem éri az üzemi hőt.

Elküldve
az az érdekes,h nyáron se tudok vele 8.5 liter alá menni városban, de lehet nyáron meg a jobb lábam nehezebb, mert hamarabb melegszik a motor! :rolleyes: :D

akkor kiváncsi leszek majd rá én is...

Elküldve

akkor nálad "nyáron" mondjuk ugyanazon az útvonalon, mint most, mikor 12l eszik, mennyit fogyaszt? :rolleyes:

Elküldve

nah megvolt a termostátcsere. ( a termosztát közepe már egyújjas volt :D szinte erő nélkül le tudtam nyomni, az újat erölködve is alig)

egyúttal tele is tankoltam, és szomorúan tapasztaltam, hogy 453 Km-en 29 L-t evett :rolleyes: 6,4 L/100 Km

igaz a leghosszabb útam 25 km volt egyhuzamban... leginkább 6-10 km-eket használtam reggel és estefele.

most csaptam vele 1 kört, tényleg sokkal hamarabb melegedett fel :lol: és amíg a mutató el nem érte a 91-et, ki sem nyitott, hideg volt a cső (a régivel langyosodott sokkal hamarabb)

most megnézem majd így a fogyasztását, kíváncsi vagyok mennyit jelent majd :P

Elküldve
nekem az 1.4 Astram kerek 10-be állt meg :rolleyes: vegyesbe... agyrém

....Termosztátod rendben van?

megéri ránézni, nekem dieselnél kb: +1 lityit jelentett :D szerintem benzinesnél is sokat számít :P

Elküldve
megéri ránézni, nekem dieselnél kb: +1 lityit jelentett :rolleyes: szerintem benzinesnél is sokat számít :D

ránézek mindenképp! köszi

Elküldve
akkor nálad "nyáron" mondjuk ugyanazon az útvonalon, mint most, mikor 12l eszik, mennyit fogyaszt? :rolleyes:

Nyáron nincs iskola, így nincs ugyanolyan útvonal. Ebként nyáron csak városi menetben 8 körül.

Elküldve

Azért nyáron pl. 25-ről melegszik fel 90-re, télen mondjuk 0-ról 90-re. Nem mindegy. Plusz a beszívott levegő is melegebb, a motort körbejáró levegő is melegebb.

Elküldve
Azért nyáron pl. 25-ről melegszik fel 90-re, télen mondjuk 0-ról 90-re. Nem mindegy. Plusz a beszívott levegő is melegebb, a motort körbejáró levegő is melegebb.

Persze. Nem is azt mondtam, hogy meg van fagyva a motor. :rolleyes:

Elküldve
Csak? Nekem kb 12. :rolleyes:

Nekem most, hogy full autópályán járok melóba (27.5km, vettem éves matrinyát), 6.75-re jött ki a fogyim. A BC 6.5-nek mutatta :D .

Remélem nyáron lejjebb megy.

Elküldve
Nekem most, hogy full autópályán járok melóba (27.5km, vettem éves matrinyát), 6.75-re jött ki a fogyim. A BC 6.5-nek mutatta :rolleyes: .

Remélem nyáron lejjebb megy.

De ez nem 130-as tempó.

Elküldve
Nem, 90-100 körüli (valós).

Na akkor jól gondoltam. Én ha nagy ritkán pályán megyek akkor 130-at igyekszem tartani (gps) , mert nem azért fizetek töksokat hogy lassan menjek. :rolleyes: :D :P

Elküldve
Na akkor jól gondoltam. Én ha nagy ritkán pályán megyek akkor 130-at igyekszem tartani (gps) , mert nem azért fizetek töksokat hogy lassan menjek. :D :P :lol:

Én meg azért fizetek töksokat, hogy ne kelljen a tóparton 30 és 50 között cammognom, meg nyáron a túristákat kerülgetnem, meg a trafipaxok miatt aggódnom... :rolleyes: meg mert 10 perccel rövidebb az út.

Elküldve
Én meg azért fizetek töksokat, hogy ne kelljen a tóparton 30 és 50 között cammognom, meg nyáron a túristákat kerülgetnem, meg a trafipaxok miatt aggódnom... :rolleyes:

Ez valóban egy ésszerű érv. Ez pedig valóban egy OFF hozzászólás a részemről. :D

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.