Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Hát a fene se tudja hogy most a szűrő ilyen szar minőség vagy szutyok van a tankban :huh: Ha a leveszem a szűrőt átlehet mosatni a tankot valahogyan esetleg? Valaki próbálkozott már ilyennel? Kissé korrodál mellesleg a tankom, valaki cserélt már műanyag tankra újabb opelből?

Mivel az AC szívócsőcsonkja, lejjebb van az AC nyílásnál, hát lehet jobb levenni a tankot és úgy átmosni, hegeszteni ahol szükséges,

vagy ha van valami, amivel le tudod robbanás nélkül szívni, mind a dzsuvát mind a mosószert. Nem olyan könnyű .

A mi kocsink is ilyen volt, aztán kapott egy új tankot, ami összeugrott, aztán ez már a harmadik ami rajta van.

Elküldve

Megint van adatom. Tatabánya-Bp útvonal, de most egy haveromat is hoztam, volt sok cucc...stb, és emiatt sokat kellett menni Bp-en is. Jó tempóban, nem a fogyasztásra figyelve, 20perces dugóval az Andrássy-n a fogyasztás 5,3L/100km. :huh:

Elküldve
Mivel az AC szívócsőcsonkja, lejjebb van az AC nyílásnál, hát lehet jobb levenni a tankot és úgy átmosni, hegeszteni ahol szükséges,

vagy ha van valami, amivel le tudod robbanás nélkül szívni, mind a dzsuvát mind a mosószert. Nem olyan könnyű .

A mi kocsink is ilyen volt, aztán kapott egy új tankot, ami összeugrott, aztán ez már a harmadik ami rajta van.

Én levettem a tankot, és leszívtam a dzsuvás benyát az AC-alatti dobozból, átszűrtem, visszaöntöttem, és így tovább. Szülinaposok kerüljék az eljárást, vagy legalább ne üljön senki szemben amikor a gyertyát fújjál el. :huh:

Elküldve
Megint van adatom. Tatabánya-Bp útvonal, de most egy haveromat is hoztam, volt sok cucc...stb, és emiatt sokat kellett menni Bp-en is. Jó tempóban, nem a fogyasztásra figyelve, 20perces dugóval az Andrássy-n a fogyasztás 5,3L/100km. :huh:

Elképesztő, szinte hihetetlen! :D Nekem meg a gyengusz egynégy hét literes átlagot produkált. :lol: Igaz, nekem többnyire 15-20km-es hidegen indulós rövidtávokból állt ez össze és egy héten keresztül napi kétszer négyen voltunk, mind hozzám hasonló súly/alkat.(melóba járás)

...de akkoj is... :lol:

Elküldve
Elképesztő, szinte hihetetlen! :lol: Nekem meg a gyengusz egynégy hét literes átlagot produkált. :lol: Igaz, nekem többnyire 15-20km-es hidegen indulós rövidtávokból állt ez össze és egy héten keresztül napi kétszer négyen voltunk, mind hozzám hasonló súly/alkat.(melóba járás)

...de akkoj is... :huh:

5-én tankoltam szinte üres tankba 23,8 litert, a mutató a 25-ös vonal fölött picivel volt. Azóta volt 3x Tatabánya-Bp távolság, plusz otthon Tatabányán 3-4 boltba menés...és most van a negyedet jelző vonal alatt nem sokkal.

Azt hiszem ezzel teljesen elégedett lehetek.

Elküldve
5-én tankoltam szinte üres tankba 23,8 litert, a mutató a 25-ös vonal fölött picivel volt. Azóta volt 3x Tatabánya-Bp távolság, plusz otthon Tatabányán 3-4 boltba menés...és most van a negyedet jelző vonal alatt nem sokkal.

Azt hiszem ezzel teljesen elégedett lehetek.

Há'má'hogy a pi...ba, ne lehetnél elégedett! :lol: Félre ne érts! Nem arról van szó, hogy nem hiszek neked, hanem irigykedem. :lol: :huh:

Elküldve
Há'má'hogy a pi...ba, ne lehetnél elégedett! :lol: Félre ne érts! Nem arról van szó, hogy nem hiszek neked, hanem irigykedem. :lol: :huh:

Igazából így lehet alacsony fogyásztást elérni, amikor BC-vel látod az adott pillanatban, hogy milyen szituációk okoznak magasabb fogyit. Egyszer mentem egy Suzukival egész úton a fogyasztásmérőt lestem érdekes volt, hogy egy idő után simán lent tudtam tartani 4-5 liter alatt, amikor meg padlóztam csak úgy pörögtek a számok. Pölö kevesebbet kajolt ha visszaváltottam a falu végén és 4-ből gyorsultam, mintha 50-ről 5-ben akartam finoman felgyorsítani.

Elküldve

Sajnos most, hogy hazajöttem Bp-ről téli szünetre a csodafogyijaim is elhaláloztak.

Mióta itt a városban csak ide-oda megyek 2-10km közti távokat, felment 7,7-re. :rolleyes:

Elküldve
Sajnos most, hogy hazajöttem Bp-ről téli szünetre a csodafogyijaim is elhaláloztak.

Mióta itt a városban csak ide-oda megyek 2-10km közti távokat, felment 7,7-re. :rolleyes:

De örülnék neki én, ha ilyet produkálna. Ám az enyém 10-12 alatt nem áll meg. :blink:

Elküldve
De örülnék neki én, ha ilyet produkálna. Ám az enyém 10-12 alatt nem áll meg. :rolleyes:

De Te majdnem csak városban és nagyon rövidtávon mész vele, nem? Nekem eddig a rekord 7,6-vagy 7,9 volt, nem tudom pontosan, de ez tavaly télen, családdal, városban és itt sincsenek olyan nagy távolságok. Meglepődnék ha tényleg ennyit lenne.

Elküldve
De Te majdnem csak városban és nagyon rövidtávon mész vele, nem? Nekem eddig a rekord 7,6-vagy 7,9 volt, nem tudom pontosan, de ez tavaly télen, családdal, városban és itt sincsenek olyan nagy távolságok. Meglepődnék ha tényleg ennyit lenne.

Egyszer már leírtam, hogy 800 m-eket megyek vele reggel, meg du is. Nagyon xar a fogyim így. Ám most javítottam kicsit az átlagon, mert voltam Tbányán. :rolleyes:

Elküldve

Tankoltam 1,5 hete 20 lityit. Ebből már alig van, a pirost súrolja a műszer. Ezalatt 109,8km-t tettem meg. Csak az ingázás alatt (parkoló-v.állomás-parkoló útvonalon) megeszik naponta összesen több mint fél liter benyát. :blink: :rolleyes: Körülbelül 6 km alatt kicsivel több mint 6 decit. :lol:

Elküldve

nekem most 6 L-re jött ki a fogyim. reggeli járatásokkal, leghosszabb út 25 km volt, többnyire 5-10 km-s utaim vannak 2-3 személlyel.. volt ez nyáron 4,5 is :rolleyes: de most tél van, mindenkinek emelkedik télen a fogyija ilyenkor.

és nem beszélve arról, hogy újabban 5.et nem is tudok kapcsolni... :lol: már lassan elfelejtem hol is van pontosan :blink:

még a végén gyakorolnom kell a garázsban az 5. fokozat kapcsolását ;) :D

Elküldve
de hosszú vagy rövidtávokon? (mondjuk az a +3 deci igazán nem sok nekem)

Nem számit hosszu vagy rövidtáv, és az sem, hogy autópálya, vagy város. Fél literen belül mozog. :rolleyes:

Elküldve
Nem számit hosszu vagy rövidtáv, és az sem, hogy autópálya, vagy város. Fél literen belül mozog. :rolleyes:

értem.

de azért gondolom te sem hajtod akkor szét az agyát :D ... mert akkor számítana :lol:

nyáron nekem hosszútávon 4,6-4,8 ból is kijött. de ez a tél meglöki a fogyit, nekem legalábbis.

ha minden igaz kedden megyek hosszútávra (500 km) meglátjuk akkor mi lesz :blink:

Elküldve
értem.

de azért gondolom te sem hajtod akkor szét az agyát ;) ... mert akkor számítana :D

nyáron nekem hosszútávon 4,6-4,8 ból is kijött. de ez a tél meglöki a fogyit, nekem legalábbis.

ha minden igaz kedden megyek hosszútávra (500 km) meglátjuk akkor mi lesz :lol:

Nem hát. :rolleyes: :blink:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.