Rob Roy Elküldve December8, 2009 Megoszt Elküldve December8, 2009 Jó estét emberek. Legutóbb tele tankoltam az autót teljesen és lenulláztam a km. számlálót. 550 Km után már teljesen feküdt a mutató. Ez szerény becslésem szerint ( 50 l-es a tank ugye) kb. 9l-es fogyasztás. :huh: Jártam vele vegyesen a városba és városon kívül is, volt mikor kíméltem volt mikor nyomtam szóval vegyesen. De 9 l ??? Elég sok nem? Mivel lehet a gond? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve December8, 2009 Megoszt Elküldve December8, 2009 De 9 l ??? Elég sok nem? Mivel lehet a gond? Kérdés milyen motorod van meg sok függ vezetési stílustól is. Nekem most 7,7l/100km-re jött kit 545km-ből amiből 480km megpakolva 4-5emberrel átlag 120-125 pálya közbeesett pest vagy 30km-el a maradék 75km tiszta város átlag 3emberrel cucc nélkül. Sztem valamennyit tolt rajta a hideg is azért. Kíváncsiságból most csak városban járkálok vele és majd mielőtt hosszú útra kelek megtankolom és csekkolom mi lett a vége, majd jövőhét után eredmények én is kíváncsi vagyok rá nagyon mit fog mutatni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December8, 2009 Megoszt Elküldve December8, 2009 Jó estét emberek. Legutóbb tele tankoltam az autót teljesen és lenulláztam a km. számlálót. 550 Km után már teljesen feküdt a mutató. Ez szerény becslésem szerint ( 50 l-es a tank ugye) kb. 9l-es fogyasztás. :huh: Jártam vele vegyesen a városba és városon kívül is, volt mikor kíméltem volt mikor nyomtam szóval vegyesen. De 9 l ??? Elég sok nem? Mivel lehet a gond? Nekem ha már fekszik a mutató, még kb. 10 liter van a tankban. A mutató állására nem lehet adni, főleg nem fogyasztás ellenőrzés céljából. Felejtsd el! Csak a teli tanktól teli tankig mond valamit, de az sem pontos, mert kattanás és kattanás között akár 1 liter is lehet. Nekem a havi fogyasztási átlag mond valamit, de ott is van, hogy fél liter is eltér. Nekem az éves átlag beszédesebb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve December8, 2009 Megoszt Elküldve December8, 2009 Nekem ha már fekszik a mutató, még kb. 10 liter van a tankban. A mutató állására nem lehet adni, főleg nem fogyasztás ellenőrzés céljából. Felejtsd el! Csak a teli tanktól teli tankig mond valamit, de az sem pontos, mert kattanás és kattanás között akár 1 liter is lehet. Nekem a havi fogyasztási átlag mond valamit, de ott is van, hogy fél liter is eltér. Nekem az éves átlag beszédesebb. Azt elárulod a BC neked mennyire pontos? Csak hogy merjem-e elhinni a kevés fogyasztást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December8, 2009 Megoszt Elküldve December8, 2009 Azt elárulod a BC neked mennyire pontos? Csak hogy merjem-e elhinni a kevés fogyasztást. Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Mivel az átlag havi fogyasztásomat mindíg a hónap utolsó tankolásának adatával zárom (illetve az előző hónap utolsó tankolásától mérem) ezért az így kijött átlagszám (a kis füzetemben) elvileg nem azonos a BC-en mért átlaggal. Azt ugyanis mindig hó elsején nullázom. Ennek ellenére a két szám 1 deci pontosságon belül ugyanazt hozza ki. A benzinfogyásnál pedig nagyon bízhatok a kiürülő tank mérésében és szinte mindíg nézem a még megtehető km-t. A szegénység ellenőrző lámpám MINDIG 80 km +/- 5 km pontossággal gyullad ki. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve December8, 2009 Megoszt Elküldve December8, 2009 Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Mivel az átlag havi fogyasztásomat mindíg a hónap utolsó tankolásának adatával zárom (illetve az előző hónap utolsó tankolásától mérem) ezért az így kijött átlagszám (a kis füzetemben) elvileg nem azonos a BC-en mért átlaggal. Azt ugyanis mindig hó elsején nullázom. Ennek ellenére a két szám 1 deci pontosságon belül ugyanazt hozza ki. A benzinfogyásnál pedig nagyon bízhatok a kiürülő tank mérésében és szinte mindíg nézem a még megtehető km-t. A szegénység ellenőrző lámpám MINDIG 80 km +/- 5 km pontossággal gyullad ki. :lol: Rendben akkor a 4,7 hihető. Pénteken újabb teszt. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve December9, 2009 Megoszt Elküldve December9, 2009 tapasztalataim szerint benzinesnél jobb a "daykiller féle módszer", azaz motorfék, és nem az üresben gurulás, mert akkor közben azért alapjáraton kapkod befele némi anyagot... ;) takarékos módszerek, milyen jók is azok :huh: a legtakarékosabb az lenne, ha mindenki CSAK hosszú útakon járna a verdával ÁLLANDÓ sebességgel, hát igen ez egy TÖKÉLETES világ volna :lol: :angry: :lol: :D Lejtősebb úton ok, de tök simán, emelkedőn inkább gurulgatni kell, néha kis gázzal csúsztatni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 8 Elküldve December10, 2009 Megoszt Elküldve December10, 2009 Sziasztok! Ha mar elkezd folyamatosan egni a lampa akkor kb meg mennyit lehett vele menni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve December10, 2009 Megoszt Elküldve December10, 2009 Sziasztok! Ha mar elkezd folyamatosan egni a lampa akkor kb meg mennyit lehett vele menni? Amíg meg nem áll a motor :huh: Viccet félretéve, ha jól tudom egy olyan 5 liter benya kb. van még benne olyankor. Persze kérdés ebből mennyit tud felszívni a pumpa. Az utolsó cseppig nem fogja, szóval 5 literes fogyasztásnál nem fogsz vele 100Km-t elmenni :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve December11, 2009 Megoszt Elküldve December11, 2009 Na megvolt a mai Bp-Tatabánya út, motorindítás előtt nulláztam a fogyasztásmérőt, aztán indulás. 90-110 közt jöttem, a hőmérséklet kb 4 fok. A múltkori fogyasztást nem sikerült felülmúlni, mikor beálltam a garázsfeljáróra, 4,9L/100km -t mutatott a BC. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve December11, 2009 Megoszt Elküldve December11, 2009 Jelenleg áll a km-számlálóm 752 km-nél. (tankolásnál nullázom) A mutatóm 2 napja teljesen elfeküdt, gyújtás nélkül sem mutat kevesebbet :lol: koppant a pöckön, és azóta mentem már több mint 60 km-t. Hidegben, néha dugózva időnként meghajtva... én csodálkozom. :huh: Majd szólok hol a vége :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve December11, 2009 Megoszt Elküldve December11, 2009 nekem megint jól sikerült elfüstölni ezt a tank benzint... 8.84 :huh: viszont meglehetősen hajtós etapok voltak, valamint a benzinhidam el ellenem szegült, ugyh ott is volt veszteség.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve December11, 2009 Megoszt Elküldve December11, 2009 A mostani átlag 6,63L lett- ez azért tök jó, mert az asszonynak kb. 1 hónapja van jogsija; azóta ha mentem a vassal 200km-t, azzal sokat is mondtam :lol: Szóval hamar beletanult Őnagysága, pedig előtte nem vezette a gépet. Ha továbbra is így megy, továbbra is meg leszek elégedve :lol: :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve December11, 2009 Megoszt Elküldve December11, 2009 Jelenleg áll a km-számlálóm 752 km-nél. (tankolásnál nullázom) A mutatóm 2 napja teljesen elfeküdt, gyújtás nélkül sem mutat kevesebbet :lol: koppant a pöckön, és azóta mentem már több mint 60 km-t. Hidegben, néha dugózva időnként meghajtva... én csodálkozom. :huh: Majd szólok hol a vége :lol: Nagyon remélem, hogy nem te fogsz jó kics dugót okozni pesten vhol csak azért mert kísérletezghetsz és elfogy a benyád! Még ha ott a kis 5l-es kanna is nem lennék a helyedben amikor kerülgetnek és anyáznak amig töltöd bele. Épp elég a sok bénázó aki összekoccol és utána egy órát várnak a rendőrre mert nem tudják eldönteni ki volt a hibás, kozben meg egy egész kerület bedugul. (Azért én is kíváncsi vagyok meddig mész vele, csak a helyedben nem pesten próbálgatnám) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve December11, 2009 Megoszt Elküldve December11, 2009 Nagyon remélem, hogy nem te fogsz jó kics dugót okozni pesten vhol csak azért mert kísérletezghetsz és elfogy a benyád! Még ha ott a kis 5l-es kanna is nem lennék a helyedben amikor kerülgetnek és anyáznak amig töltöd bele. Épp elég a sok bénázó aki összekoccol és utána egy órát várnak a rendőrre mert nem tudják eldönteni ki volt a hibás, kozben meg egy egész kerület bedugul. (Azért én is kíváncsi vagyok meddig mész vele, csak a helyedben nem pesten próbálgatnám) Szúúszá :D Én sem ott tettem. Mára jött ki egy olyan napom hogy csak a környéken kórincáltam (leginkább Kápmegyeren) és nem véletlenül kinéztem az útvonalakat hogy merre megyek. Nem indultam neki a Hegyaljának :huh: Amúgy meglett a vége miután az első berángatás megvolt lementem még a mellékútról is egy parkolóba keringeni, és 776.8-nál állt meg a tudomány. Este megitatom majd rendesen. :lol: "elfogy a benyád" Sose volt benne ;) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
joe20 Elküldve December11, 2009 Megoszt Elküldve December11, 2009 Hali! Üzemanyag szűrőt milyen időközönként kell cserélni? mármint ami az autó alatt van köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve December11, 2009 Megoszt Elküldve December11, 2009 Hali! Üzemanyag szűrőt milyen időközönként kell cserélni? mármint ami az autó alatt van köszi Én most cseréltem nekem azt mondta a szerelő hogy 30.ekm-enként illene cserélni... Ami alatta volt az tiszta szutyok rozsda volt már! Mikor kicseréltem 2-3hétre eltünt a hidegen való rángatás és erőtlenség alacsony fordulaton, de azóta ugyan olyan és nem mentem vele még 10.ekm-t sem! Valakinek csak városi fogyira van adata 1.4 benyással? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December11, 2009 Megoszt Elküldve December11, 2009 Én most cseréltem nekem azt mondta a szerelő hogy 30.ekm-enként illene cserélni... Ami alatta volt az tiszta szutyok rozsda volt már! Mikor kicseréltem 2-3hétre eltünt a hidegen való rángatás és erőtlenség alacsony fordulaton, de azóta ugyan olyan és nem mentem vele még 10.ekm-t sem! Valakinek csak városi fogyira van adata 1.4 benyással? Nyócliter. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve December11, 2009 Megoszt Elküldve December11, 2009 Valakinek csak városi fogyira van adata 1.4 benyással? Nekem 7,2 Ez mostani fogyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
joe20 Elküldve December12, 2009 Megoszt Elküldve December12, 2009 Én most cseréltem nekem azt mondta a szerelő hogy 30.ekm-enként illene cserélni... Ami alatta volt az tiszta szutyok rozsda volt már! Mikor kicseréltem 2-3hétre eltünt a hidegen való rángatás és erőtlenség alacsony fordulaton, de azóta ugyan olyan és nem mentem vele még 10.ekm-t sem! Valakinek csak városi fogyira van adata 1.4 benyással? Köszi! És mennyibe kerül egy ilyen szűrő? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December12, 2009 Megoszt Elküldve December12, 2009 Köszi! És mennyibe kerül egy ilyen szűrő? 1000-3000forint. Klikk ide! Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve December12, 2009 Megoszt Elküldve December12, 2009 Én most cseréltem nekem azt mondta a szerelő hogy 30.ekm-enként illene cserélni... Ami alatta volt az tiszta szutyok rozsda volt már! Mikor kicseréltem 2-3hétre eltünt a hidegen való rángatás és erőtlenség alacsony fordulaton, de azóta ugyan olyan és nem mentem vele még 10.ekm-t sem! Valakinek csak városi fogyira van adata 1.4 benyással? Nem lehet, hogy a trutyi belekerült a tankból ismételten? fogyim csak városban:7,5- 8 liter/100 on, vegyesben az utsó 6,65 volt ami elég jó ebben az időben téli csizmával. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve December12, 2009 Megoszt Elküldve December12, 2009 Nem lehet, hogy a trutyi belekerült a tankból ismételten? fogyim csak városban:7,5- 8 liter/100 on, vegyesben az utsó 6,65 volt ami elég jó ebben az időben téli csizmával. Hát a fene se tudja hogy most a szűrő ilyen szar minőség vagy szutyok van a tankban :huh: Ha a leveszem a szűrőt átlehet mosatni a tankot valahogyan esetleg? Valaki próbálkozott már ilyennel? Kissé korrodál mellesleg a tankom, valaki cserélt már műanyag tankra újabb opelből? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December12, 2009 Megoszt Elküldve December12, 2009 Hát a fene se tudja hogy most a szűrő ilyen szar minőség vagy szutyok van a tankban :huh: Ha a leveszem a szűrőt átlehet mosatni a tankot valahogyan esetleg? Valaki próbálkozott már ilyennel? Kissé korrodál mellesleg a tankom, valaki cserélt már műanyag tankra újabb opelből? Csak úgy lehet átmosni ha leveszed, de úgy sem egyszerű, a pumpa alatt van egy kis doboz, onnan szívja a benyát, meg aztán a pumpa alján is van egy előszűrő, igaz durvább, a finom szennyeződést nem szűri ki. Műanyag tank? Szerintem elég kicsi az esély, hogy pont ugyanolyan formájút találsz, és pont ugyanott vannak rajta a nyílások, és pont akkorák, mint az f astran. De körül lehet nézni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December13, 2009 Megoszt Elküldve December13, 2009 Hali! Üzemanyag szűrőt milyen időközönként kell cserélni? mármint ami az autó alatt van köszi 60 ezrenként. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts