Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fogyasztás

neonx

Recommended Posts

Jó estét emberek.

Legutóbb tele tankoltam az autót teljesen és lenulláztam a km. számlálót. 550 Km után már teljesen feküdt a mutató. Ez szerény becslésem szerint ( 50 l-es a tank ugye) kb. 9l-es fogyasztás. :huh: Jártam vele vegyesen a városba és városon kívül is, volt mikor kíméltem volt mikor nyomtam szóval vegyesen. De 9 l ??? Elég sok nem? Mivel lehet a gond?

Megosztás:

De 9 l ??? Elég sok nem? Mivel lehet a gond?

Kérdés milyen motorod van meg sok függ vezetési stílustól is.

Nekem most 7,7l/100km-re jött kit 545km-ből amiből 480km megpakolva 4-5emberrel átlag 120-125 pálya közbeesett pest vagy 30km-el a maradék 75km tiszta város átlag 3emberrel cucc nélkül.

Sztem valamennyit tolt rajta a hideg is azért.

Kíváncsiságból most csak városban járkálok vele és majd mielőtt hosszú útra kelek megtankolom és csekkolom mi lett a vége, majd jövőhét után eredmények én is kíváncsi vagyok rá nagyon mit fog mutatni!

Megosztás:

Jó estét emberek.

Legutóbb tele tankoltam az autót teljesen és lenulláztam a km. számlálót. 550 Km után már teljesen feküdt a mutató. Ez szerény becslésem szerint ( 50 l-es a tank ugye) kb. 9l-es fogyasztás. :huh: Jártam vele vegyesen a városba és városon kívül is, volt mikor kíméltem volt mikor nyomtam szóval vegyesen. De 9 l ??? Elég sok nem? Mivel lehet a gond?

Nekem ha már fekszik a mutató, még kb. 10 liter van a tankban. A mutató állására nem lehet adni, főleg nem fogyasztás ellenőrzés céljából. Felejtsd el!

Csak a teli tanktól teli tankig mond valamit, de az sem pontos, mert kattanás és kattanás között akár 1 liter is lehet.

Nekem a havi fogyasztási átlag mond valamit, de ott is van, hogy fél liter is eltér.

Nekem az éves átlag beszédesebb.

Megosztás:

Nekem ha már fekszik a mutató, még kb. 10 liter van a tankban. A mutató állására nem lehet adni, főleg nem fogyasztás ellenőrzés céljából. Felejtsd el!

Csak a teli tanktól teli tankig mond valamit, de az sem pontos, mert kattanás és kattanás között akár 1 liter is lehet.

Nekem a havi fogyasztási átlag mond valamit, de ott is van, hogy fél liter is eltér.

Nekem az éves átlag beszédesebb.

Azt elárulod a BC neked mennyire pontos? Csak hogy merjem-e elhinni a kevés fogyasztást.

Megosztás:

Azt elárulod a BC neked mennyire pontos? Csak hogy merjem-e elhinni a kevés fogyasztást.

Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Mivel az átlag havi fogyasztásomat mindíg a hónap utolsó tankolásának adatával zárom (illetve az előző hónap utolsó tankolásától mérem) ezért az így kijött átlagszám (a kis füzetemben) elvileg nem azonos a BC-en mért átlaggal. Azt ugyanis mindig hó elsején nullázom.

Ennek ellenére a két szám 1 deci pontosságon belül ugyanazt hozza ki.

A benzinfogyásnál pedig nagyon bízhatok a kiürülő tank mérésében és szinte mindíg nézem a még megtehető km-t. A szegénység ellenőrző lámpám MINDIG 80 km +/- 5 km pontossággal gyullad ki. :huh:

Megosztás:

Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Mivel az átlag havi fogyasztásomat mindíg a hónap utolsó tankolásának adatával zárom (illetve az előző hónap utolsó tankolásától mérem) ezért az így kijött átlagszám (a kis füzetemben) elvileg nem azonos a BC-en mért átlaggal. Azt ugyanis mindig hó elsején nullázom.

Ennek ellenére a két szám 1 deci pontosságon belül ugyanazt hozza ki.

A benzinfogyásnál pedig nagyon bízhatok a kiürülő tank mérésében és szinte mindíg nézem a még megtehető km-t. A szegénység ellenőrző lámpám MINDIG 80 km +/- 5 km pontossággal gyullad ki. :lol:

Rendben akkor a 4,7 hihető. Pénteken újabb teszt. :huh:

Megosztás:

tapasztalataim szerint benzinesnél jobb a "daykiller féle módszer", azaz motorfék,

és nem az üresben gurulás, mert akkor közben azért alapjáraton kapkod befele némi anyagot... ;)

takarékos módszerek, milyen jók is azok :huh:

a legtakarékosabb az lenne, ha mindenki CSAK hosszú útakon járna a verdával ÁLLANDÓ sebességgel, hát igen ez egy TÖKÉLETES világ volna :lol: :angry: :lol: :D

Lejtősebb úton ok, de tök simán, emelkedőn inkább gurulgatni kell, néha kis gázzal csúsztatni.

Megosztás:

Sziasztok!

Ha mar elkezd folyamatosan egni a lampa akkor kb meg mennyit lehett vele menni?

Amíg meg nem áll a motor :huh:

Viccet félretéve, ha jól tudom egy olyan 5 liter benya kb. van még benne olyankor. Persze kérdés ebből mennyit tud felszívni a pumpa. Az utolsó cseppig nem fogja, szóval 5 literes fogyasztásnál nem fogsz vele 100Km-t elmenni :lol:

Megosztás:

Jelenleg áll a km-számlálóm 752 km-nél. (tankolásnál nullázom) A mutatóm 2 napja teljesen elfeküdt, gyújtás nélkül sem mutat kevesebbet :lol: koppant a pöckön, és azóta mentem már több mint 60 km-t. Hidegben, néha dugózva időnként meghajtva... én csodálkozom. :huh: Majd szólok hol a vége :lol:

Megosztás:

A mostani átlag 6,63L lett- ez azért tök jó, mert az asszonynak kb. 1 hónapja van jogsija; azóta ha mentem a vassal 200km-t, azzal sokat is mondtam :lol:

Szóval hamar beletanult Őnagysága, pedig előtte nem vezette a gépet. Ha továbbra is így megy, továbbra is meg leszek elégedve :lol: :huh:

Megosztás:

Jelenleg áll a km-számlálóm 752 km-nél. (tankolásnál nullázom) A mutatóm 2 napja teljesen elfeküdt, gyújtás nélkül sem mutat kevesebbet :lol: koppant a pöckön, és azóta mentem már több mint 60 km-t. Hidegben, néha dugózva időnként meghajtva... én csodálkozom. :huh: Majd szólok hol a vége :lol:

Nagyon remélem, hogy nem te fogsz jó kics dugót okozni pesten vhol csak azért mert kísérletezghetsz és elfogy a benyád! Még ha ott a kis 5l-es kanna is nem lennék a helyedben amikor kerülgetnek és anyáznak amig töltöd bele. Épp elég a sok bénázó aki összekoccol és utána egy órát várnak a rendőrre mert nem tudják eldönteni ki volt a hibás, kozben meg egy egész kerület bedugul.

(Azért én is kíváncsi vagyok meddig mész vele, csak a helyedben nem pesten próbálgatnám)

Megosztás:

Nagyon remélem, hogy nem te fogsz jó kics dugót okozni pesten vhol csak azért mert kísérletezghetsz és elfogy a benyád! Még ha ott a kis 5l-es kanna is nem lennék a helyedben amikor kerülgetnek és anyáznak amig töltöd bele. Épp elég a sok bénázó aki összekoccol és utána egy órát várnak a rendőrre mert nem tudják eldönteni ki volt a hibás, kozben meg egy egész kerület bedugul.

(Azért én is kíváncsi vagyok meddig mész vele, csak a helyedben nem pesten próbálgatnám)

Szúúszá :D Én sem ott tettem. Mára jött ki egy olyan napom hogy csak a környéken kórincáltam (leginkább Kápmegyeren) és nem véletlenül kinéztem az útvonalakat hogy merre megyek. Nem indultam neki a Hegyaljának :huh: Amúgy meglett a vége miután az első berángatás megvolt lementem még a mellékútról is egy parkolóba keringeni, és 776.8-nál állt meg a tudomány. Este megitatom majd rendesen. :lol:

"elfogy a benyád"

Sose volt benne ;) :lol:

Megosztás:

Hali!

Üzemanyag szűrőt milyen időközönként kell cserélni? mármint ami az autó alatt van

köszi

Én most cseréltem nekem azt mondta a szerelő hogy 30.ekm-enként illene cserélni... Ami alatta volt az tiszta szutyok rozsda volt már! Mikor kicseréltem 2-3hétre eltünt a hidegen való rángatás és erőtlenség alacsony fordulaton, de azóta ugyan olyan és nem mentem vele még 10.ekm-t sem!

Valakinek csak városi fogyira van adata 1.4 benyással?

Megosztás:

Én most cseréltem nekem azt mondta a szerelő hogy 30.ekm-enként illene cserélni... Ami alatta volt az tiszta szutyok rozsda volt már! Mikor kicseréltem 2-3hétre eltünt a hidegen való rángatás és erőtlenség alacsony fordulaton, de azóta ugyan olyan és nem mentem vele még 10.ekm-t sem!

Nyócliter. :huh:

Megosztás:

Köszi!

És mennyibe kerül egy ilyen szűrő?

Megosztás:

Nem lehet, hogy a trutyi belekerült a tankból ismételten?

fogyim csak városban:7,5- 8 liter/100 on, vegyesben az utsó 6,65 volt ami elég jó ebben az időben téli csizmával.

Megosztás:

Nem lehet, hogy a trutyi belekerült a tankból ismételten?

fogyim csak városban:7,5- 8 liter/100 on, vegyesben az utsó 6,65 volt ami elég jó ebben az időben téli csizmával.

Hát a fene se tudja hogy most a szűrő ilyen szar minőség vagy szutyok van a tankban :huh: Ha a leveszem a szűrőt átlehet mosatni a tankot valahogyan esetleg? Valaki próbálkozott már ilyennel? Kissé korrodál mellesleg a tankom, valaki cserélt már műanyag tankra újabb opelből?

Megosztás:

Hát a fene se tudja hogy most a szűrő ilyen szar minőség vagy szutyok van a tankban :huh: Ha a leveszem a szűrőt átlehet mosatni a tankot valahogyan esetleg? Valaki próbálkozott már ilyennel? Kissé korrodál mellesleg a tankom, valaki cserélt már műanyag tankra újabb opelből?

Csak úgy lehet átmosni ha leveszed, de úgy sem egyszerű, a pumpa alatt van egy kis doboz, onnan szívja a benyát, meg aztán a pumpa alján is van egy előszűrő, igaz durvább, a finom szennyeződést nem szűri ki. Műanyag tank? Szerintem elég kicsi az esély, hogy pont ugyanolyan formájút találsz, és pont ugyanott vannak rajta a nyílások, és pont akkorák, mint az f astran. De körül lehet nézni.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.