daykiller Elküldve Október12, 2009 Megoszt Elküldve Október12, 2009 Azta <_< Mekkora post! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október12, 2009 Megoszt Elküldve Október12, 2009 Azta <_< Mekkora post! :rolleyes: Sztem belealudt s lefejelte az ENTER-t :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október13, 2009 Megoszt Elküldve Október13, 2009 Azta <_< Mekkora post! :rolleyes: Sztem belealudt s lefejelte az ENTER-t :D Már nem az. -_- Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október13, 2009 Megoszt Elküldve Október13, 2009 Módosítások is megvannak a tiszta E85-hőz vagy csak beletöltötted? Ha ez utóbbi akkor bátor vagy... Csak egy módosítás van (illetve kettő a manuális AC működtetéssel), HunFlex... :rolleyes: 30 %-ban használtam egyszer, az átalakító előtt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Október13, 2009 Megoszt Elküldve Október13, 2009 Ha valakinek van benyás NZ/SE mocija az írhatna már téli részeredményt. Én is fogok lökni, ha tankolok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Október13, 2009 Megoszt Elküldve Október13, 2009 Ha valakinek van benyás NZ/SE mocija az írhatna már téli részeredményt. Én is fogok lökni, ha tankolok. nekem tavalyi van, 8.2, meg 9.1 :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Losee Elküldve Október13, 2009 Megoszt Elküldve Október13, 2009 Ha valakinek van benyás NZ/SE mocija az írhatna már téli részeredményt. Én is fogok lökni, ha tankolok. Az előző három telem dec1-től feb28-ig (-> spritmonitor) 6,8; 7,2; 6,9. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Október15, 2009 Megoszt Elküldve Október15, 2009 Ha valakinek van benyás NZ/SE mocija az írhatna már téli részeredményt. Én is fogok lökni, ha tankolok. Hali! Tudom mondani a tavalyit: 6.5-7L között volt, vegyes haználattal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Október17, 2009 Megoszt Elküldve Október17, 2009 Na ahogy elnézem tényleg sokat kajál az enyém...~8liter / 100 km csak város.... nyáron volt egy rekordom, 6,5liter / 100 km (város + hosszútáv, Győr-Celldömölk-Káptalanfüred-Füzfő-Almádi-Győr) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október17, 2009 Megoszt Elküldve Október17, 2009 Várpalota-Szombathely-Várpalota: 6,2l/100km. :D Szombathely fele csomagtérből kifolytak a cuccok kb. és űrhajó volt az autó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Október17, 2009 Megoszt Elküldve Október17, 2009 Várpalota-Szombathely-Várpalota: 6,2l/100km. :) Szombathely fele csomagtérből kifolytak a cuccok kb. és űrhajó volt az autó. ???? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október17, 2009 Megoszt Elküldve Október17, 2009 ???? :D Sztem úgy értette, hogy tömve volt a csomitartó, és nem lassan gurult, hanem alacsonyan szállt :D Tegnapi adat: 738km - 45.9L -> 6.21L/100km. A BC szerint meg 5.6L/100km :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október17, 2009 Megoszt Elküldve Október17, 2009 Sztem úgy értette, hogy tömve volt a csomitartó, és nem lassan gurult, hanem alacsonyan szállt :) Tegnapi adat: 738km - 45.9L -> 6.21L/100km. A BC szerint meg 5.6L/100km :D Valamint a kocsi orra feljebb volt, mint a hátulja. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Október17, 2009 Megoszt Elküldve Október17, 2009 Valamint a kocsi orra feljebb volt, mint a hátulja. :) Fel akartál szállni, csak nem kaptál engedélyt ugye :D :D Azért ennyire ugye nem volt megpakolva :D Mint ez a Dacia Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Október19, 2009 Megoszt Elküldve Október19, 2009 én max 500km-t megyek egy telitankkal és akkor már örülök:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Október19, 2009 Megoszt Elküldve Október19, 2009 én max 500km-t megyek egy telitankkal és akkor már örülök:D ÉN meg 1100~1200-at! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október19, 2009 Megoszt Elküldve Október19, 2009 én max 500km-t megyek egy telitankkal és akkor már örülök:D Mert mindig a racsing. :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Október19, 2009 Megoszt Elküldve Október19, 2009 ÉN meg 1100~1200-at! :) 1200 azért az már komoly! :D én 1086 Km-nél többet még nem mentem sosem vele, utazóm kb 100-120.. ma öntöm teli a tankot, és kiderül milyen lett a fogyasztásom, kb 800 km van benne asszem.. Apropó: A téligumi mennyire löki meg a fogyasztást egy astránál??? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
C16SE Elküldve Október19, 2009 Megoszt Elküldve Október19, 2009 Megerősítem! Nem a dugóra írt szám dönti el, hanem az ECU. Így van. Az ECU dönti el a dugó alapján. A kóddugóban van valamilyen áramkör, ami meghatározza a maximális előgyújtási szöget. Azokon a motorokon, ahol van kóddugó, nincs kopogásdetektor, ami folyamatosan állítaná az előgyújtást. Abban az esteben, ha 98-asra van állítva a kóddugó és 95-öst tankolsz bele nagy terhelésnél (pl.: padlógázas gyorsítás) bekopoghat a motor, mert a benzint az ideális előgyújtási szög előőt gyújtja a gyertya szikrája. A dugattyú még felfelé halad, mikor a benzin már ég, így a kialakult nyomás visszafelé akarja forgatni a főtengelyt. A kétütemű és a diesel motorok a túl nagy előgyújtás miatt képesek fordított forgásiránnyal beindulni. A régebbi típusú hajómotorkanál nem használnak irányváltót, hanem egyszerűen fordítva idítják be a motort, így adva hátramenetet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
C16SE Elküldve Október19, 2009 Megoszt Elküldve Október19, 2009 Van valakinet tapasztalata autógáz témában? Esetleg van róla topik? Fogyasztás szempontjából érdekelne, azért írok ide, illetve hogy milyen problémák fordulhatnak elő. Láttam már V6-ban is gázost és nagy teljesítményhez kulturált üzemanyag ár vonzó lenne :D Az autógázról a következő a tapasztalatom: 1.4 astra: a száraz üzemanyag következtében beégett szeleptányér. Oka, hogy a motor beindulása után azonnal átváltott a gazda gázra, mert az olcsóbb, így a szeleptányérok teljesen szárazon működtek. A tankból kifogyott benzin miatt (mivel a verda indult gázüzemben is) a szárazon futó tápszivattyú megmihálylott. A fentiek elkerülhetők, ha mindig benzinnel indul és a bemelegedési fázis is benzinüzemben megy végbe. Mási megoldásnak javaslom a Metabond megalene üzemanyagadalékot, ami benzinüzemben fémfelületnemesítővel kezeli a szlepszátányérokat, szelepszárakat, a dugattyú feletti égésteret, valamint megszünteti a káros kokszlerakódásokat az égéstérben. 2.0 calibra 4x4 turbo: magas nyomású gázrendszer (a befecskendező szelepekig folyékony halmazállapotú gáz). Autómata rendszer minden esetben benzinnel indít, majd az elektronikában meghatározott fordulatszám elérésekor átvált gázüzemre. Innentől csak gázzal megy a leállításig (alapjáraton is). Teljesítményvesztés nem érzékelhető, fogyasztás ugyanannyi, mint benzinüzemben, csak az üzemanyagár nem mindegy. Hátrányai: drága, a tartály nagy helyet foglal, illetve miatta nem használható teljes értékü pótkerék, csak mankókerék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október19, 2009 Megoszt Elküldve Október19, 2009 Így van. Az ECU dönti el a dugó alapján. A kóddugóban van valamilyen áramkör, ami meghatározza a maximális előgyújtási szöget. Illetve maga a kóddugó csak egy "kapcsoló", a maximális előgyújtási szög az ecu-ban van hozzárendelve ennek a "kapcsolónak" az állásához :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Losee Elküldve Október19, 2009 Megoszt Elküldve Október19, 2009 1200 azért az már komoly! :) én 1086 Km-nél többet még nem mentem sosem vele, utazóm kb 100-120.. ma öntöm teli a tankot, és kiderül milyen lett a fogyasztásom, kb 800 km van benne asszem.. Apropó: A téligumi mennyire löki meg a fogyasztást egy astránál??? :D Nekem pl. 3-5dl a kül. a nyárihoz képest. Napi 2x25km. Link to comment Megosztás: More sharing options...
C16SE Elküldve Október19, 2009 Megoszt Elküldve Október19, 2009 1994-es C16SE A Metabond termékcsalád (motorba, benzinbe, váltóba) 1 l-t segített a fogyasztáson. Májusban Dunaföldvár-Mátrafüred-Dunaföldvár össz. 480 km, 30 l, 6,25 l/100km. 2 felnőtt, 5 gyerek, 2 napra való cuccos a csomiban. Majdnem a teljes táv autópálya 130 km/h sebesség, kivéve M0 és a pályára veztő főutak (kb. a teljes táv 10%-a). A motorba kb. 260.000 km volt. Most 293.000 km felett járok. 50% országút 90-110 km/h, 50% város 50-70 km/h (hála istennek, nálunk még nincsenek dugók) 5,5-6 l/100 km. Gyorsítás intenzív, de nem padlógáz kb. 3.600 1/min-ig 1-2-3-ban országúton, 1-2-ben városban, utána szépen feljebb váltok. 70 km/h alatt nem kapcsolok 5-öt, mert nem érzi jól magát a motor az alacsony fordulatszámon, kis sebességnél, magas fokozatban. Csak erőlködik. Tavalyi téli fogyasztásom 6,5-7 l/100 km. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Október19, 2009 Megoszt Elküldve Október19, 2009 1200 azért az már komoly! :) én 1086 Km-nél többet még nem mentem sosem vele, utazóm kb 100-120.. Apropó: A téligumi mennyire löki meg a fogyasztást egy astránál??? :D 1100 és 1200 között ingadozik. De én nem járok vele 80-nál többet, mert már nem járok messzire, csak a város, meg ki a hugomékhoz, vagy ha a barátnőmékhez megyünk ki (szomszédok). Az meg tőlünk 15 km. Én nem veszek észre semmit a fogyasztáson télen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Október19, 2009 Megoszt Elküldve Október19, 2009 1100 és 1200 között ingadozik. De én nem járok vele 80-nál többet, mert már nem járok messzire, csak a város, meg ki a hugomékhoz, vagy ha a barátnőmékhez megyünk ki (szomszédok). Az meg tőlünk 15 km. Én nem veszek észre semmit a fogyasztáson télen. Telinyomtam a tankot, belement 49,2 L (csurig van, mindíg csorulásig öntöm, addig amíg már nem szívódik le egyáltalán!) 890 Km-t tettem meg vele! (49,2/890)*100= 5,52L/100Km jó ez jó ez, de lehetne kevesebb is :) (mondjuk ebben benne van 570 Km pesti útam is (110-120-al), ebből pest belváros 35 Km (mértem :D ) a többi itt helybe vegyesbe, max 25 km egyszerre! de meg vagyok vele így is elégedve! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts