Guest gorbi Elküldve Szeptember29, 2009 Elküldve Szeptember29, 2009 pár válasz: - nem padlós gyorsítások, - egyenletes tempó, - és ha lehet menny egyedül, úgy kevesebbet fog enni :D :rolleyes: <_< :D Ja és - Húzd fel az ablakokat! - Vegyél üzemanyag takarékos motorolaj 3x annyiért! - Csak nyáron használd a kocsit! - Mindig keveset tankolj egyszerre! - Sose állj meg a pirosnál! - Menj busszal!!!! B) :D -_-
dani89rk Elküldve Szeptember29, 2009 Elküldve Szeptember29, 2009 huh, ezt ne nagyon hangoztasd... :D a múltkor ki lett tárgyalva, hogy magas fokozatban kis sebességgel milyen káros is a motornak... (mellesleg néha én is elfelejtem, és 5be megyek 50-60al -_- ) pár válasz: - nem padlós gyorsítások, - egyenletes tempó, - és ha lehet menny egyedül, úgy kevesebbet fog enni ;) :rolleyes: :D :D Jójó sajna a fő cél ez volt h sokan koliból cuccal hazatudjunk jutni... Szóval azt mondod nem kíméli a motort ha 5be megyek városba? B) Benzinesnéll inkább had pörögjön kicsit jobban? Mi lessz a fogyasztással akkor, vagy az egyenletes gyorsítás tempó visszahozza hmm <_<
Guest gorbi Elküldve Szeptember29, 2009 Elküldve Szeptember29, 2009 Jójó sajna a fő cél ez volt h sokan koliból cuccal hazatudjunk jutni... Szóval azt mondod nem kíméli a motort ha 5be megyek városba? <_< Benzinesnéll inkább had pörögjön kicsit jobban? Mi lessz a fogyasztással akkor, vagy az egyenletes gyorsítás tempó visszahozza hmm :rolleyes: A benzinesek szeretnek élni! A fogyasztás és a fordulat között nem lehet egyenes arányosságot feltételezni. (Lásd motorjelleggörbék: nyomaték, teljesítmény, fajlagos tüa. fogyasztás) Meg fogsz lepődni!
dani89rk Elküldve Szeptember29, 2009 Elküldve Szeptember29, 2009 A benzinesek szeretnek élni! A fogyasztás és a fordulat között nem lehet egyenes arányosságot feltételezni. (Lásd motorjelleggörbék: nyomaték, teljesítmény, fajlagos tüa. fogyasztás) Meg fogsz lepődni! Aha és ilyen inyencséet hol keresek/találok :rolleyes: Előre is köszöntem!
Guest gorbi Elküldve Szeptember29, 2009 Elküldve Szeptember29, 2009 Aha és ilyen inyencséet hol keresek/találok :rolleyes: Előre is köszöntem! pl itt: http://www.vizgep.bme.hu/mota/mernalap/ma11.pdf (10. dia) vagy itt: http://eki.sze.hu/ejegyzet/ejegyzet/zvikli/kt0801.htm
zotya975 Elküldve Szeptember30, 2009 Elküldve Szeptember30, 2009 :rolleyes: igyekszem kíméletes lenni és nem összetörni a tojást a pedál alatt:P pl ha városban kicsit is hosszabb egyenesen megyek és előre láthatólag nem kell gyorsítani akkor simán 5be megyek 60al. Egyéb vki? Én is felkapcsolok városba 5-be, csak ha gyorsítani kell akkor visszaváltok. Gumikat enyhén túl lehet fújni pölö 2.2-2.3. Úgy vettem észre rengeteg függ a vezetési stílustól.
conquistador Elküldve Szeptember30, 2009 Elküldve Szeptember30, 2009 Én is felkapcsolok városba 5-be, csak ha gyorsítani kell akkor visszaváltok. Gumikat enyhén túl lehet fújni pölö 2.2-2.3. Úgy vettem észre rengeteg függ a vezetési stílustól. Szerintem ez a helyes meghatározása a kis fogyasztásnak. Mióta nem nagyon használom a teljesítményt ki maximálisan azóta cc 0,5-0,6dl/100-at nyertem!
Reeckatee Elküldve Szeptember30, 2009 Elküldve Szeptember30, 2009 :rolleyes: igyekszem kíméletes lenni és nem összetörni a tojást a pedál alatt:P pl ha városban kicsit is hosszabb egyenesen megyek és előre láthatólag nem kell gyorsítani akkor simán 5be megyek 60al. Egyéb vki? Ezt gyorsan felejtsd el.... <_<
hening Elküldve Szeptember30, 2009 Elküldve Szeptember30, 2009 Plusz még az ECU 120 felett több benzint ad a motornak. :rolleyes:
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember30, 2009 Elküldve Szeptember30, 2009 Plusz még az ECU 120 felett több benzint ad a motornak. :rolleyes: 120 felett vagy 3ezres fordulat felett? Én az utóbbiról tudtam.
hening Elküldve Szeptember30, 2009 Elküldve Szeptember30, 2009 120 felett vagy 3ezres fordulat felett? Én az utóbbiról tudtam. Én meg az előbbiről. Persze nincs kizárva a Te verziód sem. :rolleyes:
Reeckatee Elküldve Szeptember30, 2009 Elküldve Szeptember30, 2009 Én meg az előbbiről. Persze nincs kizárva a Te verziód sem. :rolleyes: Ez Heningnek ad igazat (persze tudjuk, hogy a 120 az már 3000 környéke/fölötti) Ugyanaz a motor (X17 DTL) Fogyasztás: 90 km/h.....4.8 L 120 km/h.....6.1 L
conquistador Elküldve Szeptember30, 2009 Elküldve Szeptember30, 2009 120 felett vagy 3ezres fordulat felett? Én az utóbbiról tudtam. Szerintem a 3000f/p a megfelelő, mert attól kezdve már el kezdik nyomni a benyát a motor hőterhelése miatt, tehát ha te 1 dikben mész vele 20-25 ne tudom mennyi a 3000, akkor is már több benyák kap, ja és a többlet benyával folytják is meg, mivel nem lesz olyan tökletes az égést.!
FPepe Elküldve Szeptember30, 2009 Elküldve Szeptember30, 2009 A benzinesek szeretnek élni! A fogyasztás és a fordulat között nem lehet egyenes arányosságot feltételezni. (Lásd motorjelleggörbék: nyomaték, teljesítmény, fajlagos tüa. fogyasztás) Meg fogsz lepődni! Mióta van BC a kocsiban, figyelgetem a különböző sebességfokozatok és sebességek összefüggését a pillanatnyi fogyasztással, és bizony sokkal kevesebbet eszik 5.-ben 60-al, mint negyedikben (kb. 1 literrel). Nem tudom, miért ártana a motornak ez az üzemmód, viszont fogyasztás szempontjából biztos, hogy előnyösebb (persze amíg gyorsítani nem kell). Ez Heningnek ad igazat (persze tudjuk, hogy a 120 az már 3000 környéke/fölötti) Ugyanaz a motor (X17 DTL) Fogyasztás: 90 km/h.....4.8 L 120 km/h.....6.1 L Nem kötekedésképpen, csak logika: szted honnan tudja az a motor, hogy 120-al mész? Abban a dieselben még motorvezérlő elektronika sincs, ami esetleg tudhatná, ebből sztem valószínűbb a 3000 fordulat :rolleyes:
daykiller Elküldve Szeptember30, 2009 Elküldve Szeptember30, 2009 Mióta van BC a kocsiban, figyelgetem a különböző sebességfokozatok és sebességek összefüggését a pillanatnyi fogyasztással, és bizony sokkal kevesebbet eszik 5.-ben 60-al, mint negyedikben (kb. 1 literrel). Nem tudom, miért ártana a motornak ez az üzemmód, viszont fogyasztás szempontjából biztos, hogy előnyösebb (persze amíg gyorsítani nem kell). Énmeg azt figyeltem meg a BC-n, hogy városban harmadikban 50-nel haladva kevesebbet zabál, mint negyedikben 50-nel. Mondjuk én alapból az első három fokozatot használom gyorsításhoz városban, a negyedik fokozat csak utazó.
Reeckatee Elküldve Szeptember30, 2009 Elküldve Szeptember30, 2009 Nem kötekedésképpen, csak logika: szted honnan tudja az a motor, hogy 120-al mész? Abban a dieselben még motorvezérlő elektronika sincs, ami esetleg tudhatná, ebből sztem valószínűbb a 3000 fordulat :rolleyes: Ezért írtam, hogy az a sebesség már 3000 körül forog avagy fölötte... <_<
epk947 Elküldve Szeptember30, 2009 Elküldve Szeptember30, 2009 Énmeg azt figyeltem meg a BC-n, hogy városban harmadikban 50-nel haladva kevesebbet zabál, mint negyedikben 50-nel. Mondjuk én alapból az első három fokozatot használom gyorsításhoz városban, a negyedik fokozat csak utazó. Ez attól függ, hogy éppen milyen fordulaton jár a motorod, és gyorsítassz, vagy lassítassz, vagy csak tartod a tempót. Nálam városi (óra szerinti 60 / ami valós 50) egyenesben és lejtőn gurulásnál jöhet az 5., ez kb 1300-as fordulat. A legkisebb gyorsítás is lapátolja bele a benyát. Itt jobb a 3. nagyon gyors gyorsítással, és utána rögtön a 4. gurulni. Valahogy így.
daykiller Elküldve Szeptember30, 2009 Elküldve Szeptember30, 2009 Ez attól függ, hogy éppen milyen fordulaton jár a motorod, és gyorsítassz, vagy lassítassz, vagy csak tartod a tempót. Nálam városi (óra szerinti 60 / ami valós 50) egyenesben és lejtőn gurulásnál jöhet az 5., ez kb 1300-as fordulat. A legkisebb gyorsítás is lapátolja bele a benyát. Itt jobb a 3. nagyon gyors gyorsítással, és utána rögtön a 4. gurulni. Valahogy így. Tempó tartásnál használom csak a 4. sebességet. De ha 3. sebességet tartom a tempó tartáshoz, akkor kevesebbet ír a BC pillanatnyi fogyasztásra. Egyébként amióta megvan a BC, jobb lett a fogyim, állandóan azt lesem. 5,6l/100km az új rekord, BC-vel. :rolleyes:
zotya975 Elküldve Szeptember30, 2009 Elküldve Szeptember30, 2009 Végülis ahogy figyelgettem a fordulatszámmérőt, 50-nél olyan 1700-at pörög 5-ben, és kábé 1400-at 4-ben. Nagyjából. Arra a pár kilóméterre amikor nyugodtan autózhatok lassítás-gyorsítás nélkül városban nem sok értelme van felváltani 5-be. Nincs akkora fordulatszám különbség ami indokolná űanyag spórolás szempontjából. Ennek ellenére mindíg felváltok, hát ez van. :rolleyes:
Losee Elküldve Szeptember30, 2009 Elküldve Szeptember30, 2009 Végülis ahogy figyelgettem a fordulatszámmérőt, 50-nél olyan 1700-at pörög 5-ben, és kábé 1400-at 4-ben. Nagyjából. Arra a pár kilóméterre amikor nyugodtan autózhatok lassítás-gyorsítás nélkül városban nem sok értelme van felváltani 5-be. Nincs akkora fordulatszám különbség ami indokolná űanyag spórolás szempontjából. Ennek ellenére mindíg felváltok, hát ez van. <_< :rolleyes:
daykiller Elküldve Szeptember30, 2009 Elküldve Szeptember30, 2009 Végülis ahogy figyelgettem a fordulatszámmérőt, 50-nél olyan 1700-at pörög 5-ben, és kábé 1400-at 4-ben. Nagyjából. Arra a pár kilóméterre amikor nyugodtan autózhatok lassítás-gyorsítás nélkül városban nem sok értelme van felváltani 5-be. Nincs akkora fordulatszám különbség ami indokolná űanyag spórolás szempontjából. Ennek ellenére mindíg felváltok, hát ez van. -_- HÖH?! Az hogy? :rolleyes: 5-össel indulsz és egyesben mész 130cal a pályán? <_< Nekem ötödikben 1200-at pörög kb 50-nel. Alapból felejtős. :D 1500-at pörög négyesben.
brezsó Elküldve Szeptember30, 2009 Elküldve Szeptember30, 2009 Végülis ahogy figyelgettem a fordulatszámmérőt, 50-nél olyan 1700-at pörög 5-ben, és kábé 1400-at 4-ben. Nagyjából. Arra a pár kilóméterre amikor nyugodtan autózhatok lassítás-gyorsítás nélkül városban nem sok értelme van felváltani 5-be. Nincs akkora fordulatszám különbség ami indokolná űanyag spórolás szempontjából. Ennek ellenére mindíg felváltok, hát ez van. <_< :rolleyes: ...nem forditva? :D
zotya975 Elküldve Szeptember30, 2009 Elküldve Szeptember30, 2009 :rolleyes: ...nem forditva? -_- Ja de. :D Kösz. Látom legalább figyeltek a részletekre. <_<
brezsó Elküldve Szeptember30, 2009 Elküldve Szeptember30, 2009 Egyszer az egyik ismerős gyerek off V6-os Passatját elvitte az anyja - mert épp az volt "kéznél" - és mikor hazajött az anyuka a srác elképedve nézte a BC által kijelzett 40l/100km-es átlagfogyit... Kiderült, hogy - mivel nem ment messzire csak egy közeli faluba ami kb.10km oda/vissza - kettesben tolta neki a mami lakott területen kivül/belül egyaránt.. <_< Ezt csak azért mondom el itt, hogy igy is lehet. :D :rolleyes:
Guest gorbi Elküldve Szeptember30, 2009 Elküldve Szeptember30, 2009 Egyszer az egyik ismerős gyerek off V6-os Passatját elvitte az anyja - mert épp az volt "kéznél" - és mikor hazajött az anyuka a srác elképedve nézte a BC által kijelzett 40l/100km-es átlagfogyit... Kiderült, hogy - mivel nem ment messzire csak egy közeli faluba ami kb.10km oda/vissza - kettesben tolta neki a mami lakott területen kivül/belül egyaránt.. <_< Ezt csak azért mondom el itt, hogy igy is lehet. :D :rolleyes: Lehet a mamit is megfertőzte a VR6 vírus! -_-
Recommended Posts