Stefan Elküldve Július3, 2009 Megoszt Elküldve Július3, 2009 Egy ideje megint jó a Km számlálóm a fehéren, úgyhogy tudtam egy fogyasztást mérni: 32l / 384Km - 8,4l <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Július3, 2009 Megoszt Elküldve Július3, 2009 Egy ideje megint jó a Km számlálóm a fehéren, úgyhogy tudtam egy fogyasztást mérni: 32l / 384Km - 8,4l <_< elég sok egy orál dezsőhöz képest :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Július3, 2009 Megoszt Elküldve Július3, 2009 elég sok egy orál dezsőhöz képest :) Mindíg csak az a szex... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Digger Elküldve Július4, 2009 Megoszt Elküldve Július4, 2009 Úristen! A gatyám rá megy a tankolásra! <_< :) :) 39,12 liter, 702 km-re = 5,57 l/100km A múlkori tankolás nem volt ennyi! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július4, 2009 Megoszt Elküldve Július4, 2009 Úristen! A gatyám rá megy a tankolásra! :) :) :lol: 39,12 liter, 702 km-re = 5,57 l/100km A múlkori tankolás nem volt ennyi! :lol: Menj a pic@ába! <_< :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Július4, 2009 Megoszt Elküldve Július4, 2009 20% e85 438Km 29.01 Liter =6,6/100 Miért nem tesznek egy Megyeszékhelyre etanol kutat, mikor van annyi magán és egyéb kút? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július5, 2009 Megoszt Elküldve Július5, 2009 20% e85 438Km 29.01 Liter =6,6/100 Miért nem tesznek egy Megyeszékhelyre etanol kutat, mikor van annyi magán és egyéb kút? <_< Mert gondolom még nincs akkora forgalma, amekkora megérné a váltást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Július5, 2009 Megoszt Elküldve Július5, 2009 Mert gondolom még nincs akkora forgalma, amekkora megérné a váltást. Ha talán lenne mohalé akkor lenne forgalom is, ugye ami nincs abból nem lehet pénzt csinálni, mert az már csak a politika! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július5, 2009 Megoszt Elküldve Július5, 2009 Ha talán lenne mohalé akkor lenne forgalom is, ugye ami nincs abból nem lehet pénzt csinálni, mert az már csak a politika! Persze de idő kell neki amíg elterjed a hír, és beindul a forgalom, lehet hogy úgy gondolják, hogy a 95-öst meg alapból viszik, tehát minek állítson át egy kútfejet etanolra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Joee Elküldve Július5, 2009 Megoszt Elküldve Július5, 2009 Üdv! Kellene egy kis segítség. Van egy nem kevés km-es x14nz-s motorú astrám. (350.000) Kicsit sokallom a fogyasztását, bár eddig dieselesl voltam és lehet én látom rosszul. Városban 10-12 körül eszik. Városon kívül sem megy 8 alá. Olvasgattam már itt-ott és láttam kb mikkel lehet guban (Motorhőmérséklet-jeladó, lambda-szonda, aktívszén-szűrő szétesése,katalizátor szétesése, túl széles kerekek) Lambda-t már kicseréltem, mert azt be tudtam méretni és nem működött megfelelően, de a fogyimon nem változtatott. Valszeg a motorhőmérséklet-jeladó-t is kicserélem, mert az nem annyira nagy anyagi befektetés, de sok kedvem nincs totózni. A kocsiról még annyit, hogy 195/50-es gumik vannak rajta, kapott egy sportkipufogót is, nem tudom hogy ezekkel is sok-e ez a fogyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július5, 2009 Megoszt Elküldve Július5, 2009 Üdv! Kellene egy kis segítség. Van egy nem kevés km-es x14nz-s motorú astrám. (350.000) Kicsit sokallom a fogyasztását, bár eddig dieselesl voltam és lehet én látom rosszul. Városban 10-12 körül eszik. Városon kívül sem megy 8 alá. Olvasgattam már itt-ott és láttam kb mikkel lehet guban (Motorhőmérséklet-jeladó, lambda-szonda, aktívszén-szűrő szétesése,katalizátor szétesése, túl széles kerekek) Lambda-t már kicseréltem, mert azt be tudtam méretni és nem működött megfelelően, de a fogyimon nem változtatott. Valszeg a motorhőmérséklet-jeladó-t is kicserélem, mert az nem annyira nagy anyagi befektetés, de sok kedvem nincs totózni. A kocsiról még annyit, hogy 195/50-es gumik vannak rajta, kapott egy sportkipufogót is, nem tudom hogy ezekkel is sok-e ez a fogyi. Hát ez elég sok, nekem úgy max. 7 liter körül szokott kajolni, de még télen városban sem ment 8.5 fölé. Termosztátod rendben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Joee Elküldve Július5, 2009 Megoszt Elküldve Július5, 2009 Hát ez elég sok, nekem úgy max. 7 liter körül szokott kajolni, de még télen városban sem ment 8.5 fölé. Termosztátod rendben? Igen, cserélnem kellet amikor megvettem 3 hónapja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július5, 2009 Megoszt Elküldve Július5, 2009 Üdv! Kellene egy kis segítség. Van egy nem kevés km-es x14nz-s motorú astrám. (350.000) Kicsit sokallom a fogyasztását, bár eddig dieselesl voltam és lehet én látom rosszul. Városban 10-12 körül eszik. Városon kívül sem megy 8 alá. Olvasgattam már itt-ott és láttam kb mikkel lehet guban (Motorhőmérséklet-jeladó, lambda-szonda, aktívszén-szűrő szétesése,katalizátor szétesése, túl széles kerekek) Lambda-t már kicseréltem, mert azt be tudtam méretni és nem működött megfelelően, de a fogyimon nem változtatott. Valszeg a motorhőmérséklet-jeladó-t is kicserélem, mert az nem annyira nagy anyagi befektetés, de sok kedvem nincs totózni. A kocsiról még annyit, hogy 195/50-es gumik vannak rajta, kapott egy sportkipufogót is, nem tudom hogy ezekkel is sok-e ez a fogyi. A szélesebb kerekek valóban okoznak többlet fogyasztást, de azzal együtt se kéne városban nyáron 8-8.5 fölé mennie sztem, hosszú távon 6.5 körül illene megállnia. A motorhőmérséklet-jeladót kicserélheted, nem nagy dolog, és valóban tud ilyet okozni, csak lehetőleg gyárit próbálj szerezni, de semmiképpen se QH gyártmányút. A lambda milyenre lett cserélve? Ha nem gyárira, az még lehet gond, abból csak azt szabad venni. Zöldkártya lett csináltatva mostanában, milyen értékek lettek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július5, 2009 Megoszt Elküldve Július5, 2009 Igen, cserélnem kellet amikor megvettem 3 hónapja. Az oké, de a mostani is lehet kuka, én is 2X-cseréltem fél év alatt. Műkszik rendesen, felmegy a vízhőfok , majd látszik a nyitás, és visszaesik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Joee Elküldve Július5, 2009 Megoszt Elküldve Július5, 2009 A szélesebb kerekek valóban okoznak többlet fogyasztást, de azzal együtt se kéne városban nyáron 8-8.5 fölé mennie sztem, hosszú távon 6.5 körül illene megállnia. A motorhőmérséklet-jeladót kicserélheted, nem nagy dolog, és valóban tud ilyet okozni, csak lehetőleg gyárit próbálj szerezni, de semmiképpen se QH gyártmányút. A lambda milyenre lett cserélve? Ha nem gyárira, az még lehet gond, abból csak azt szabad venni. Zöldkártya lett csináltatva mostanában, milyen értékek lettek? Lambda NGK-ra lett cserélve. Gyári Bosch 30.000 lett volna, volt ugyan 15.000 ért Bosch de abban nem nagyon mertem megbízni. Mérés nem volt mostanában, de az ügyben végülis van cimbora. Most Udi beszerelte a Hunflex-et (E85 átalakító), és hozza a 10-15% fogyi növekedést a benzinhez képest. Mérésnél sima benzinnel kellene megtankolni a kocsit ugye? Az oké, de a mostani is lehet kuka, én is 2X-cseréltem fél év alatt. Műkszik rendesen, felmegy a vízhőfok , majd látszik a nyitás, és visszaesik? Igen működik. Felmegy, látszik a nyitás stb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Július5, 2009 Megoszt Elküldve Július5, 2009 Üdv! Kellene egy kis segítség. Van egy nem kevés km-es x14nz-s motorú astrám. (350.000) Kicsit sokallom a fogyasztását, bár eddig dieselesl voltam és lehet én látom rosszul. Városban 10-12 körül eszik. Városon kívül sem megy 8 alá. Olvasgattam már itt-ott és láttam kb mikkel lehet guban (Motorhőmérséklet-jeladó, lambda-szonda, aktívszén-szűrő szétesése,katalizátor szétesése, túl széles kerekek) Lambda-t már kicseréltem, mert azt be tudtam méretni és nem működött megfelelően, de a fogyimon nem változtatott. Valszeg a motorhőmérséklet-jeladó-t is kicserélem, mert az nem annyira nagy anyagi befektetés, de sok kedvem nincs totózni. A kocsiról még annyit, hogy 195/50-es gumik vannak rajta, kapott egy sportkipufogót is, nem tudom hogy ezekkel is sok-e ez a fogyi. Nem semmi futásteljesitmény! Örülnék ha ennyit kibirna nekem is! :) Azokkal a gumikal többet fogyaszt ugyan, de elég soknak tűnik még igy is. Szerintem kb. 6,8-7,5l/100km lenne elérhető és elfogadható vegyesben...persze ha a városi rész nem araszolásból és dugózásból áll. <_< Azt a motorhőmérséklet jeladót érdemes megnézni/kimérni - néhány napja nézte a zotya is - hideg és meleg motornál úgy, hogy lehúzod a csatit és megméred a két pólusa közötti ellenállást. Ezt aztán beirod ide és a szakik megmondják, hogy jók-e azok az adatok. Ugyanakkor érdemes átnézni a gyertyákat illetve a gyertyakábeleket is mert azok hibája is tud +1literes fogyit produkálni....úgy tudom... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július5, 2009 Megoszt Elküldve Július5, 2009 Lambda NGK-ra lett cserélve. Gyári Bosch 30.000 lett volna, volt ugyan 15.000 ért Bosch de abban nem nagyon mertem megbízni. Mérés nem volt mostanában, de az ügyben végülis van cimbora. Most Udi beszerelte a Hunflex-et (E85 átalakító), és hozza a 10-15% fogyi növekedést a benzinhez képest. Mérésnél sima benzinnel kellene megtankolni a kocsit ugye? Igen, benzinnel kéne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Joee Elküldve Július5, 2009 Megoszt Elküldve Július5, 2009 Akkor egyenlőre cserélek motorhőmérséklet jeladót, meg lehet gyertyákat is, utána mérek aztán meg majd lesz valami <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Július5, 2009 Megoszt Elküldve Július5, 2009 Akkor egyenlőre cserélek motorhőmérséklet jeladót, meg lehet gyertyákat is, utána mérek aztán meg majd lesz valami <_< Szerintem vegyél egy Dízelt :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Július5, 2009 Megoszt Elküldve Július5, 2009 Szerintem vegyél egy Dízelt :) Ott a pont. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Július5, 2009 Megoszt Elküldve Július5, 2009 Ott a pont. <_< jaja, vedd meg az enyémet. (csak a motort :lol: ) Gázolajból nem eszik 5,5-6 liternél többet a nagyfaluban :lol: (igaz eszik mást :) :) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Július6, 2009 Megoszt Elküldve Július6, 2009 Üdv! Kellene egy kis segítség. Van egy nem kevés km-es x14nz-s motorú astrám. (350.000) Kicsit sokallom a fogyasztását, bár eddig dieselesl voltam és lehet én látom rosszul. Városban 10-12 körül eszik. Városon kívül sem megy 8 alá. Olvasgattam már itt-ott és láttam kb mikkel lehet guban (Motorhőmérséklet-jeladó, lambda-szonda, aktívszén-szűrő szétesése,katalizátor szétesése, túl széles kerekek) Lambda-t már kicseréltem, mert azt be tudtam méretni és nem működött megfelelően, de a fogyimon nem változtatott. Valszeg a motorhőmérséklet-jeladó-t is kicserélem, mert az nem annyira nagy anyagi befektetés, de sok kedvem nincs totózni. A kocsiról még annyit, hogy 195/50-es gumik vannak rajta, kapott egy sportkipufogót is, nem tudom hogy ezekkel is sok-e ez a fogyi. Szia Joee! Nekem anno az Nz-n közel 1 litert dobott az általad említett kerékméret! Azért csodák nincsenek, de a hosszútáv fogyid valóban sok! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Július6, 2009 Megoszt Elküldve Július6, 2009 Egy ideje megint jó a Km számlálóm a fehéren, úgyhogy tudtam egy fogyasztást mérni: 32l / 384Km - 8,4l :) <_< Pittike, itt a kevesebb a több :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Július6, 2009 Megoszt Elküldve Július6, 2009 Akkor teszek rá 135/65 gumikat azt lássatok csodát, egy héten belül hozzám fognak járni tankolni a népek... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Július6, 2009 Megoszt Elküldve Július6, 2009 <_< Pittike, itt a kevesebb a több :) Dehát ez a kevés! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts