szobikari Elküldve Március13, 2009 Megoszt Elküldve Március13, 2009 De! Néha bevillan a sárga jelzölámpa,hol hoszabb hol rövidebb idelyig.Szervizbe azt mondták hogy lehet hogy valahol le van tapadva és huzassam ki néha néha,de hát nem szünik meg a gond. Ki kellene villogtatni a kódokat. http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/fault_codes.htm De azt hiszem, a GYIK-ben is le van írva szépen :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Március13, 2009 Megoszt Elküldve Március13, 2009 De! Néha bevillan a sárga jelzölámpa,hol hoszabb hol rövidebb idelyig.Szervizbe azt mondták hogy lehet hogy valahol le van tapadva és huzassam ki néha néha,de hát nem szünik meg a gond. Ezt nevezem! :huh: Egy szerelő ilyent mond egy hibalámpa villogására :D ...de mégha ezt mondaná, de meg sem próbálja megkeresni a hibát! Eszem-faxom megáll! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Március13, 2009 Megoszt Elküldve Március13, 2009 Ezt nevezem! :huh: Egy szerelő ilyent mond egy hibalámpa villogására :D ...de mégha ezt mondaná, de meg sem próbálja megkeresni a hibát! Eszem-faxom megáll! :) Nem mondta, hogy milyen szerelő! Lehetett vízvezeték szerelő is! :D De ha nem is az, legföljebb annak jó, vagy annak se.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Március13, 2009 Megoszt Elküldve Március13, 2009 Nem mondta, hogy milyen szerelő! Lehetett vízvezeték szerelő is! :huh: De ha nem is az, legföljebb annak jó, vagy annak se.... Ja, aztán amikor nem jön a viz valami ilyesmit mondana " ..valahol le van ülepedve, hagyjuk nyitva a csapot éjjelre, majd megindul az!" :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március13, 2009 Megoszt Elküldve Március13, 2009 Helo! Nekem 96 -os 1.4 16v ecotec astrám van,de szerintem sokat ezsik egy picit,de lehet csak én sokallom. város,: vegyes - 60:40 ben 50 literböl vagy 560 at megy el.Pedig nem szokásom nyomni neki se városba se kint. Ha sok a rövidtávod, akkor nem olyan sok az. Viszont ha világít a motorkontroll lámpa, akkor lehet akár lambdaszonda hiba is, ami növelheti a fogyasztást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pappcsi Elküldve Március13, 2009 Megoszt Elküldve Március13, 2009 Na akkor sorban...autószerelö mondta.Másodszor,mivel csak néha világit a lámpa ezért az opelban sem tudják addig kiolvasni amig nem világit folyamatosan.Legalábbis nekem ezt mondták bent a csávók,én magam viszont nem nagyon értek hozzá,csak hazsnálom az autót odafigyelve és óvatosan,mert nem munkaeszköz nálunk hanem a családtag. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Március13, 2009 Megoszt Elküldve Március13, 2009 Na akkor sorban...autószerelö mondta.Másodszor,mivel csak néha világit a lámpa ezért az opelban sem tudják addig kiolvasni amig nem világit folyamatosan.Legalábbis nekem ezt mondták bent a csávók,én magam viszont nem nagyon értek hozzá,csak hazsnálom az autót odafigyelve és óvatosan,mert nem munkaeszköz nálunk hanem a családtag. Ha felvillan a lámpa,akkor már tárol hibakódot.Az igaz,hogy vannak hibák,amik pár (talán 20) indítás után törlődnek. Érdemes lenne kivillogtatnod a hibakódot,amikor legközelebb világít a lámpa. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Március13, 2009 Megoszt Elküldve Március13, 2009 Ha felvillan a lámpa,akkor már tárol hibakódot.Az igaz,hogy vannak hibák,amik pár (talán 20) indítás után törlődnek. Érdemes lenne kivillogtatnod a hibakódot,amikor legközelebb világít a lámpa. Én úgy tudom, van olyan eset is, hogy ha a hiba ( tehát a sárga lámpicsek ) nem áll fenn x mp-ig, akkor nem tárolja... :huh: Ezzel a házi hibakód-villogtatással viszont szerintem meg kellene próbálkozni. Elég egyszerű és megbízható :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március13, 2009 Megoszt Elküldve Március13, 2009 Ebből látszik, mennyi szakember van arrafelé... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Március13, 2009 Megoszt Elküldve Március13, 2009 Ebből látszik, mennyi szakember van arrafelé... :) Érik az a Futó-Művek műhely megnyitása :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március13, 2009 Megoszt Elküldve Március13, 2009 Érik az a Futó-Művek műhely megnyitása :huh: Pénzt akarok keresni, nem jótékony szolgálat vagyok :) szal maradok a szakmámnál :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Március13, 2009 Megoszt Elküldve Március13, 2009 Én úgy tudom, van olyan eset is, hogy ha a hiba ( tehát a sárga lámpicsek ) nem áll fenn x mp-ig, akkor nem tárolja... :huh: Ezt nem tudom,de nincs kizárva. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Március13, 2009 Megoszt Elküldve Március13, 2009 Ezt nem tudom,de nincs kizárva. :) Mindjárt jön valami tőlünk kompetensebb ember, és megmondja :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március13, 2009 Megoszt Elküldve Március13, 2009 Én úgy tudom, van olyan eset is, hogy ha a hiba ( tehát a sárga lámpicsek ) nem áll fenn x mp-ig, akkor nem tárolja... :huh: Van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Március13, 2009 Megoszt Elküldve Március13, 2009 Van. Köszönöm :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március13, 2009 Megoszt Elküldve Március13, 2009 Ha sok a rövidtávod, akkor nem olyan sok az. Viszont ha világít a motorkontroll lámpa, akkor lehet akár lambdaszonda hiba is, ami növelheti a fogyasztást. Esetleg AGR? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Március13, 2009 Megoszt Elküldve Március13, 2009 Ha sok a rövidtávod, akkor nem olyan sok az. Viszont ha világít a motorkontroll lámpa, akkor lehet akár lambdaszonda hiba is, ami növelheti a fogyasztást. c14nz kombim ha kinyomtam a szemét 10-11km-en, akkor is többet ment el sőt, mondok jobbat a 2L-es OFF autóm is elmegy ennyiből :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március13, 2009 Megoszt Elküldve Március13, 2009 c14nz kombim ha kinyomtam a szemét 10-11km-en, akkor is többet ment el sőt, mondok jobbat a 2L-es OFF autóm is elmegy ennyiből :huh: Próbáld ki ugyanezt 3-4km-en :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Március13, 2009 Megoszt Elküldve Március13, 2009 Próbáld ki ugyanezt 3-4km-en :huh: ő nem írta, milyen távos, pláne hogy ott van, hogy vegyes is van benne Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Március13, 2009 Megoszt Elküldve Március13, 2009 Én úgy tudom, van olyan eset is, hogy ha a hiba ( tehát a sárga lámpicsek ) nem áll fenn x mp-ig, akkor nem tárolja... :huh: Ezt már nekem is mondta a szerelőm... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Március14, 2009 Megoszt Elküldve Március14, 2009 Mindjárt jön valami tőlünk kompetensebb ember, és megmondja :huh: Én úgy tudom (javítási könyvből) ha kivillan a sárga lámpa, akkor letárolja.... Viszont ha ugyanaz a hibajelenség a következő 20 indításnál nem jelentkezik akkor törli... Off vége! On: Most nem tom mennyi a fogyi...de mostanában taposós voltam, mert néha nem akar menni a talicska... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március14, 2009 Megoszt Elküldve Március14, 2009 Piros: 7,7 2/3-a (~400km) tiszta autópálya. 3000-3500 rpm (130-150km/h) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morfin Elküldve Március14, 2009 Megoszt Elküldve Március14, 2009 Üdvözletem! Ma csoda történt 9 literes fogyasztásom visszaesett 7.6-ra! Csak az a baj hogy nem tudom mitől. :huh: Gyertyát mondjuk cseréltem az ennyit számítana? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március14, 2009 Megoszt Elküldve Március14, 2009 Üdvözletem! Ma csoda történt 9 literes fogyasztásom visszaesett 7.6-ra! Csak az a baj hogy nem tudom mitől. :) Gyertyát mondjuk cseréltem az ennyit számítana? Elment a jobb lábadból az erő? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március14, 2009 Megoszt Elküldve Március14, 2009 Üdvözletem! Ma csoda történt 9 literes fogyasztásom visszaesett 7.6-ra! Csak az a baj hogy nem tudom mitől. :huh: Gyertyát mondjuk cseréltem az ennyit számítana? Nem mindegy? Hát semminek sem tudsz örülni?! :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts