Tiv. Elküldve Január5, 2009 Elküldve Január5, 2009 Na most ugráljon valaki, hogy 5 litert eszik a városban a kocsi. Az enyém szépen kajol a 20-22 literből alig van már 14 pedig alig 38 km-t mentem vele: volt kb 20 városon kívül meg 10 hidegindítás. Hűtő letakarva, ésa amennyire lehet nem tök hidegen megyek vele Ha nem is 5, de 6 nál most sem eszik többet. B)
Laleekirály Elküldve Január5, 2009 Elküldve Január5, 2009 Tavaly futárkodtam és 50l gázolajjal kb. 1050-1100km-t mentem vele! Pár héttel ezelőtt, csutkára kijártam a tankot, leállt, öntöttem bele 5l-t és kicsit több, mint 100 km-t mentem vele! 2 éve van nálam az autó és ha a sógorék beszélgetnek valakivel az autókról, mindig kihangsúlyozza, hogy milyen keveset eszik az autóm. Ok, nem egy versenyparipa, de ilyen drága fényképek mellett tökéletes!
Stefan Elküldve Január6, 2009 Elküldve Január6, 2009 Érdi emelkedőn (fehérvár felé) 100-zal kezdek és 140-nel vagyok a tetején és nem tőgázon. ;) B)
mauser Elküldve Január7, 2009 Elküldve Január7, 2009 Na hát akkor most tisztelettel felkérjük a GPS-el rendelkező cartársakat mérjenek indulástól végsebességig, és írják be az eredményt. Pölö 10-12, 20-24---stb. Köszönjük. De azért nem kell széthajtani a verdát, csak amedig szoktátok. Nem akarom azt olvasni, hogy miattam állt fejre vki. B) Mérést nem csinálok, de a zobjektív felelősség miatt néhány "párt" megnéztem: óra szerint - gps 150 - 142 :blush: ~53~66 - 50 (intervallumban változik, függ fokozattól, emelkedőtől, stb.) ~94~98 - 90 (intervallumban változik, függ fokozattól, emelkedőtől, stb.) 195/50R15-ös kerék van fenn, szóval normál kerékkel meglepően pontos lenne. (szvsz a rugó fáradt el az órában és a gyári értékhez képest már igencsak felfelé mér) Hét elején végre megetettem a ménest (igen, fizetés volt ;) ) és 7.27 literes átlag jött ki a megtett 6xx km-re. Volt benne 300km "még éppen nem fizet" tempójú autópálya a többi pedig reggeli és esti 5km-es munkába ingázás a mínuszban. Egy cartárs Budapesten használt 1.0-s (12 szelepes) b Corsa-jának adatával is tudok szolgálni: neki 8 liter jött ki, ő a reggeli és esti munkába/ból járásra (5-6km) használta a kocsit ezalatt, nagyobb dugóba nem került. Viszonyítás képen nyáron ugyanezzel a kocsival Veszprém-Budapest-Kecskemét távokon rendszeresen tudott 5l alatt autózni.
zotya975 Elküldve Január8, 2009 Elküldve Január8, 2009 (edited) Mérést nem csinálok, de a zobjektív felelősség miatt néhány "párt" megnéztem: óra szerint - gps 150 - 142 :blush: ~53~66 - 50 (intervallumban változik, függ fokozattól, emelkedőtől, stb.) ~94~98 - 90 (intervallumban változik, függ fokozattól, emelkedőtől, stb.) 195/50R15-ös kerék van fenn, szóval normál kerékkel meglepően pontos lenne. (szvsz a rugó fáradt el az órában és a gyári értékhez képest már igencsak felfelé mér) Hét elején végre megetettem a ménest (igen, fizetés volt ;) ) és 7.27 literes átlag jött ki a megtett 6xx km-re. Volt benne 300km "még éppen nem fizet" tempójú autópálya a többi pedig reggeli és esti 5km-es munkába ingázás a mínuszban. Egy cartárs Budapesten használt 1.0-s (12 szelepes) b Corsa-jának adatával is tudok szolgálni: neki 8 liter jött ki, ő a reggeli és esti munkába/ból járásra (5-6km) használta a kocsit ezalatt, nagyobb dugóba nem került. Viszonyítás képen nyáron ugyanezzel a kocsival Veszprém-Budapest-Kecskemét távokon rendszeresen tudott 5l alatt autózni. Köszönjük a mérést, én is naggyából ekkora csalást gyanítok az enyémnél is. Városban mehetek gyenge 60-al az óra szerint kint meg 100-al, és akkor még beleférek a határba. Ha városban óra szerinti 50-el mentem, akkor rendszeresen kerülgettek, meg a sarkamba autóztak, most már tudom miért. :D Igy viszont úgy néz ki megúsztam amikor belefutottam 40-el a 30-as trafiba. Legalábbis eddig nem jött csekk, és remélem már nem is fog. Valamikor a nyáron volt, igaz azok a gumik egy kicsit nagyobbak voltak, annál nem volt akkora a csalás. Mondjuk a táblázat szerint 30-nál 39-től büntetnek. Most láttam meg milyen régi cikket linkeltem be. B) Módosítva Január8, 2009 : zotya975
opel16v Elküldve Január8, 2009 Elküldve Január8, 2009 Gyári beállítás szerint újkorában is csal felfelé 6-10%-ot az f astrában az óra B)
zotya975 Elküldve Január8, 2009 Elküldve Január8, 2009 Gyári beállítás szerint újkorában is csal felfelé 6-10%-ot az f astrában az óra B) És ezt nem lehet a rugó előfeszítéssel beállítani? Amúgy miből adódik a spirálos óra és a óra kijelző seb.mérés közötti különbség? 60-53 Az óra kijelző honnan kapja a jelet?
Reeckatee Elküldve Január8, 2009 Elküldve Január8, 2009 Én nem nagyon vagyok pályán most is csak azért mentem fel hogy padlózzak. Lefele 178, felfele 165. ;) Nehogy a mezôn döntsd meg a szárazföldi sebességi rekordot.. B)
zotya975 Elküldve Január8, 2009 Elküldve Január8, 2009 Nehogy a mezôn döntsd meg a szárazföldi sebességi rekordot.. B) Nem szeretném, forgalom alig volt, na meg ott a szallagkorlát :blush: csak kicsit megkergettem, mert amúgy nagypapisan autózok. 50-90. ;)
epk947 Elküldve Január8, 2009 Elküldve Január8, 2009 Nem szeretném, forgalom alig volt, na meg ott a szallagkorlát :blush: csak kicsit megkergettem, mert amúgy nagypapisan autózok. 50-90. B) Asszem rövidesen eléred a "veszélyes kort"!!! ;) Tipikusan 1 éves jogsi.....
Reeckatee Elküldve Január8, 2009 Elküldve Január8, 2009 Nem szeretném, forgalom alig volt, na meg ott a szallagkorlát :blush: csak kicsit megkergettem, mert amúgy nagypapisan autózok. 50-90. ;) Ooooooo...a szalagkorlát csak dekoráció, a roncsokon is jól mutat...ne de ez már nem fogyi. A termosztát csere óta, pofátlanul kevesebbet papil B)
zotya975 Elküldve Január8, 2009 Elküldve Január8, 2009 Asszem rövidesen eléred a "veszélyes kort"!!! :blush: Tipikusan 1 éves jogsi..... Nem, ez csak egyszer volt, de nem is éreztem jól magam. Nagyon ingatag volt, úgy értem a 80-90nél megszokott kormánymozdulatra nagyon hevesen reagált. Amúgy sem megyek pályán ahol lehetne hajtani. Nem szeretnék abba a hibába esni, hogy úgy érzem már marha fa@án megy, és elkezdek rutinból vezetni.Tudom, hogy ilyenkor kezdi az ember elereszteni magát, aztán meg, hopp, ezt benéztem. Eddig még nem követtem el hibát, a gyorshajtást kivéve. :D A termosztát csere óta, pofátlanul kevesebbet papil ;) Ez az! Csináld csak! Forgasd meg jobban a kést! Azért se cserélek -5 fokban termosztátot! B)
opel16v Elküldve Január8, 2009 Elküldve Január8, 2009 És ezt nem lehet a rugó előfeszítéssel beállítani? Amúgy miből adódik a spirálos óra és a óra kijelző seb.mérés közötti különbség? 60-53 Az óra kijelző honnan kapja a jelet? De, biztosan, lehet próbálkozni B) A sebességjeladó fixen a spirál forgási sebességét adja, és a TID nincs feljebb kalibrálva, ebből adódik a pontosabb mérés.
hening Elküldve Január8, 2009 Elküldve Január8, 2009 ??? a micsodi? B) ;) Triple Info Display==>Három Funkciós Kijelző
zotya975 Elküldve Január8, 2009 Elküldve Január8, 2009 Triple Info Display==>Három Funkciós Kijelző Kösz.De ge@ik vagytok, mindig olyat irogattok, amit nem értek. B) ;)
Stefan Elküldve Január8, 2009 Elküldve Január8, 2009 Kösz.De ge@ik vagytok, mindig olyat irogattok, amit nem értek. B) ;) Mi az a "geaik"? :blush:
hening Elküldve Január8, 2009 Elküldve Január8, 2009 Kösz.De ge@ik vagytok, mindig olyat irogattok, amit nem értek. B) :D Mit nem értesz azon, hogy három funkciós kijelző? B+ ;) Az a kijelző ami a rádió felett van. :blush:
Stefan Elküldve Január8, 2009 Elküldve Január8, 2009 Mit nem értesz azon, hogy három funkciós kijelző? B+ ;) Az a kijelző ami a rádió felett van. :blush: A három funkción sem értem mit nem ért. Főz, mos, takarít az 3. B)
zotya975 Elküldve Január8, 2009 Elküldve Január8, 2009 Mit nem értesz azon, hogy három funkciós kijelző? B+ B) Az a kijelző ami a rádió felett van. ;) Nem neked írtam, neked azt írtam, hogy kösz. A TID-et nem értettem. Hogy miért kell nekem mindíg magyarázkodnom?! :blush: :D
Tápiószecső Elküldve Január8, 2009 Elküldve Január8, 2009 Nem neked írtam, neked azt írtam, hogy kösz. A TID-et nem értettem. Hogy miért kell nekem mindíg magyarázkodnom?! B) ;) Nem csak írni kellene hanem olvasni is, és nem csak az új kommenteket, hanem a régieket is. :blush:
zocsa Elküldve Január8, 2009 Elküldve Január8, 2009 Nem csak írni kellene hanem olvasni is, és nem csak az új kommenteket, hanem a régieket is. ;) write only módban van. B)
zotya975 Elküldve Január8, 2009 Elküldve Január8, 2009 Nem csak írni kellene hanem olvasni is, és nem csak az új kommenteket, hanem a régieket is. :blush: Hát ezt megkaptam. B) De meg is érdemeltem. ;)
spzoli Elküldve Január8, 2009 Elküldve Január8, 2009 Hát ezt megkaptam. B) De meg is érdemeltem. :blush: loréal ;)
Reeckatee Elküldve Január8, 2009 Elküldve Január8, 2009 Ez az! Csináld csak! Forgasd meg jobban a kést! Azért se cserélek -5 fokban termosztátot! B) Ugyan már...hisz csak 3 csavar az egész :lol: ...jaj várjunk csak, az a fránya bengás :) :P :D ;) :blush: :D
Recommended Posts