Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Hát nem tudom, én az óra szerint 178-al mentem, üresen, persze a terep dimbes -dombos, a szél se tudom merre fújt, és a gumijaim is kisebbek a gyárinál, úgyhogy csak sejtem, hogy a valós sebesség olyan 155-160 körül lehetett. Ez bele is fér a gyári adatokba. Majd egyszer megbeszéljük Thuby kartársal és GPS-el bemér. Vagy keressek egy trafipaxot? B) Ha lehet hinni az utcán telepített "Az Ön sebessége.." készüléknek akkor ha 60 nal megyek 52-ír ki. Ez arányosan 150-körül simán 20 km/h eltérés.

Hát. Ezt azért cáfolom. Mikor én 60-nal mentem óra szerint a GPS 52-t írt. Mikor 110-et mutatott az óra, akkor 102-t írt a GPS.

Elküldve
Hát. Ezt azért cáfolom. Mikor én 60-nal mentem óra szerint a GPS 52-t írt. Mikor 110-et mutatott az óra, akkor 102-t írt a GPS.

Jó hát én csak az arányokat próbáltam érzékeltetni, nekem nem volt még lehetőségem kipróbálni hogy pölö 150-nél mennyit csal az óra. Ha lineálisan arányos a dolog akkor ha 60-at mutat akkor 52-vel megyek, ha 120-at akkor 104-el ha 180-at akkor meg 156-al, ami már elképzelhető egy caravantól. De ez csak számolás, egyszer le kellene mérni.

Elküldve
Jó hát én csak az arányokat próbáltam érzékeltetni, nekem nem volt még lehetőségem kipróbálni hogy pölö 150-nél mennyit csal az óra. Ha lineálisan arányos a dolog akkor ha 60-at mutat akkor 52-vel megyek, ha 120-at akkor 104-el ha 180-at akkor meg 156-al, ami már elképzelhető egy caravantól. De ez csak számolás, egyszer le kellene mérni.

Én meg azt próbáltam megmondani, hogy nem lineárisan arányos, hanem simán stabilan 8kmh-t csal az óra bármilyen sebességnél. 175/70 R13-as gumi van fent. B)

Elküldve
Akkor nulla. B) :blush:

és neki felfelé csal, tehát ha állna, akkor is 8-10zel menne. ;)

Na majd ha legközelebb erre jár Thuby cartárs én is mérek egyet. :D

Elküldve
Az enyém is 8-10-et csal felfelé a GPS szerint, mindegy mennyivel megyek.

Nekem GPS hez viszonyitva, 60 = 52. 100 = 90. 130 = 115. 140 = 120.

Elküldve
Nekem GPS hez viszonyitva, 60 = 52. 100 = 90. 130 = 115. 140 = 120.

Na hát akkor ha ez szerint továbbmegyünk akkor teljesen helytálló, hogy én 178-al mentem óra szerint. B)

Elküldve
Na hát akkor ha ez szerint továbbmegyünk akkor teljesen helytálló, hogy én 178-al mentem óra szerint. ;)

Én meg 195-tel mentem óra szerint, tökpadlón, Megyes autópályán. B)

Elküldve
Én meg 195-tel mentem óra szerint, tökpadlón, Megyes autópályán. ;)

15-el több lóval? Hmmm.. egy-kettő mintha húzná a lábát nem? B) Nem azért ám, igazából tök vízszintes úton kellene mérni szélcsendben. Csak hát hol van ilyen?

Elküldve
15-el több lóval? Hmmm.. egy-kettő mintha húzná a lábát nem? B) Nem azért ám, igazából tök vízszintes úton kellene mérni szélcsendben. Csak hát hol van ilyen?

Dehogy.

Érdi emelkedőn felfelé. ;)

Én óra szerint 150 el indulok neki, és a tetején is ugyanott vagyok. :blush:

Elküldve
Dehogy.

Érdi emelkedőn felfelé. B)

Én óra szerint 150 el indulok neki, és a tetején is ugyanott vagyok. ;)

Én nem nagyon vagyok pályán most is csak azért mentem fel hogy padlózzak. Lefele 178, felfele 165. :blush:

Elküldve
Én nem nagyon vagyok pályán most is csak azért mentem fel hogy padlózzak. Lefele 178, felfele 165. ;)

Héééé.

Nem azt mondtam hogy nem tudnék többet menni. B)

Hanem hogy az érdin is tartani tudom a kezdősebességet. :blush: :D

Elküldve
Nekem lineárisan 8-10 a csalás.....tehát 50-nél kb 60-at mutat, 130-nál kb 140-et....GPS szerint.

Jó hát de nem mindíg. Úgy értem amikor elindulsz nem egyből 10-re ugrik fel, hanem először kisebb az eltérés, és csak egy adott értéknél éri el a 10-et nem? Gondolom az óra működési sajátossága lehet az oka, hogy nem lineális az arányosság.

Elküldve
Nekem lineárisan 8-10 a csalás.....tehát 50-nél kb 60-at mutat, 130-nál kb 140-et....GPS szerint.

Ez esetben éppen nem lineáris, vagy rosszul tudom? B) Egyébként már olvastam a fórumon hogy a sebesség növekedésével nem egyenes arányban csal az óra. A véleményem szerint nagyobb sebességnél nagyobb(-nak kéne lenni) a km/h-ban kifejezhető eltérés(-nek) a valós és a jelzett sebesség között. Csak épp nem egyenes arányosan. ;)

Elküldve
Jó hát de nem mindíg. Úgy értem amikor elindulsz nem egyből 10-re ugrik fel, hanem először kisebb az eltérés, és csak egy adott értéknél éri el a 10-et nem? Gondolom az óra működési sajátossága lehet az oka, hogy nem lineális az arányosság.

Eleve 20-tól indul az óra. :D (vagyis 20-al állsz B) ;) :blush: )

Elküldve
Ez esetben éppen nem lineáris, vagy rosszul tudom? B) Egyébként már olvastam a fórumon hogy a sebesség növekedésével nem egyenes arányban csal az óra. A véleményem szerint nagyobb sebességnél nagyobb(-nak kéne lenni) a km/h-ban kifejezhető eltérés(-nek) a valós és a jelzett sebesség között. Csak épp nem egyenes arányosan. ;)

Nem lineáris, konstans...sorry az elírásért.

Elküldve
Ez esetben éppen nem lineáris, vagy rosszul tudom? ;) Egyébként már olvastam a fórumon hogy a sebesség növekedésével nem egyenes arányban csal az óra. A véleményem szerint nagyobb sebességnél nagyobb(-nak kéne lenni) a km/h-ban kifejezhető eltérés(-nek) a valós és a jelzett sebesség között. Csak épp nem egyenes arányosan. :blush:

Na hát akkor most tisztelettel felkérjük a GPS-el rendelkező cartársakat mérjenek indulástól végsebességig, és írják be az eredményt. Pölö 10-12, 20-24---stb. Köszönjük. De azért nem kell széthajtani a verdát, csak amedig szoktátok. Nem akarom azt olvasni, hogy miattam állt fejre vki. B)

Elküldve

Amikor megvettem februárban, akkor még nem húzta a lábát. ;) És igen, bírta, de nagyon sokáig tartott. Igazából lejtőn tudott felgyorsulni 190ig aztán vízszintesen még 5kmh-t kiküzdött, de tovább már nem bírta.

Elküldve
Dehogy.

Érdi emelkedőn felfelé. B)

Én óra szerint 150 el indulok neki, és a tetején is ugyanott vagyok. :blush:

Érdi emelkedőn (fehérvár felé) 100-zal kezdek és 140-nel vagyok a tetején és nem tőgázon. ;)

Elküldve

Na most ugráljon valaki, hogy 5 litert eszik a városban a kocsi.

Az enyém szépen kajol a 20-22 literből alig van már 14 pedig alig 38 km-t mentem vele: volt kb 20 városon kívül meg 10 hidegindítás.

Hűtő letakarva, ésa amennyire lehet nem tök hidegen megyek vele

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.