zotya975 Elküldve December1, 2008 Megoszt Elküldve December1, 2008 Az igen :lol: ennyiből még egy c20ne is kijönne... Bezony, amíg nem lettem felhomályosítva a fórumon az optimális fordulatszámról és felkapcsoltam ötödikbe 50-nél ,mindíg 7 liter alatt maradtam. De amióta jobban pörgetve sportosabban vezetek .....tessék ítt az eredmény! hát kösz mindenkinek! :lol: :) :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve December1, 2008 Megoszt Elküldve December1, 2008 Bezony, amíg nem lettem felhomályosítva a fórumon az optimális fordulatszámról és felkapcsoltam ötödikbe 50-nél ,mindíg 7 liter alatt maradtam. De amióta jobban pörgetve sportosabban vezetek .....tessék ítt az eredmény! hát kösz mindenkinek! :lol: :lol: :) Szia zotya975! A felhomályósításból mindenki azt szür le amit akar és azt valósít meg amit akar! Senki nem fogott a halántékodhoz fegyvert, hogy már pedig így kell csinálni! De most már egy kicsit az elvével is képben vagy, hogy hogyan is van ez a motorban! :P Ez legalább hasznos volt némileg-nemileg! Üdv:BB Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December1, 2008 Megoszt Elküldve December1, 2008 Figyelek, oszt ha elkezd visszafele tendálni az ár, tele is nyomom a 75 lityós tankot az omiban, meg a 20 literes kannát :lol: "Tele vettem a kádat benzinnel,ne nevess,te is ezt csináltad!" "Úgy sajnáltam,hogy nem gyujtott rá!" ®Hofi Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December1, 2008 Megoszt Elküldve December1, 2008 Szia zotya975! A felhomályósításból mindenki azt szür le amit akar és azt valósít meg amit akar! Senki nem fogott a halántékodhoz fegyvert, hogy már pedig így kell csinálni! De most már egy kicsit az elvével is képben vagy, hogy hogyan is van ez a motorban! :lol: Ez legalább hasznos volt némileg-nemileg! Üdv:BB Persze ezt gondoltam én is! De akkor mi volt az a kerek nyom a halántékomon amikor felébredtem?! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December1, 2008 Megoszt Elküldve December1, 2008 Bezony, amíg nem lettem felhomályosítva a fórumon az optimális fordulatszámról és felkapcsoltam ötödikbe 50-nél ,mindíg 7 liter alatt maradtam. De amióta jobban pörgetve sportosabban vezetek .....tessék ítt az eredmény! hát kösz mindenkinek! :lol: :lol: :) Nem hiszem, hogy valaki is olyat írt volna optimális fordulatszám/fogyasztás címszó alatt hogy tiltásig forgatni. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December1, 2008 Megoszt Elküldve December1, 2008 Nem hiszem, hogy valaki is olyat írt volna optimális fordulatszám/fogyasztás címszó alatt hogy tiltásig forgatni. :lol: Neeeem?! Akkor biztos én értettem félre! :lol: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December1, 2008 Megoszt Elküldve December1, 2008 Figyelek, oszt ha elkezd visszafele tendálni az ár, tele is nyomom a 75 lityós tankot az omiban, meg a 20 literes kannát :) A 20 literest én már 250-nél teli nyomtam, mostanság meg minden héten szerdán szaladok tankolni, hogy nehogy lemaradjak az olcsó benyáról!!! :lol: Van még két 5 literesem amibe a motorokhoz keverek keveréket, no azok még üresek. Asszem szaladok azokkal is a kútra.... :P Jó lesz jövőre, ha addig meg nem romlanak! :P Lehet, hogy azért is több a novemberi fogyim mert mindíg teli tankkal jártam? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve December2, 2008 Megoszt Elküldve December2, 2008 Ezt majdnem én is belinkeltem. Hirtelen elgondolkoztam milyen lenne, ha becsusszanna 200 alá. :lol: kóla? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve December2, 2008 Megoszt Elküldve December2, 2008 Az igen :lol: ennyiből még egy c20ne is kijönne... csak városban, télen... nem hiszem... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve December2, 2008 Megoszt Elküldve December2, 2008 Megint 5.8 a fogyim :lol: De a drága gazoilból. :lol: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve December2, 2008 Megoszt Elküldve December2, 2008 A 20 literest én már 250-nél teli nyomtam, mostanság meg minden héten szerdán szaladok tankolni, hogy nehogy lemaradjak az olcsó benyáról!!! :) Van még két 5 literesem amibe a motorokhoz keverek keveréket, no azok még üresek. Asszem szaladok azokkal is a kútra.... :P Jó lesz jövőre, ha addig meg nem romlanak! :P Lehet, hogy azért is több a novemberi fogyim mert mindíg teli tankkal jártam? :lol: Mennyit spórolsz így? 100-150 Forintot? :lol: Én annyiért nem rohangálok a kútra. Ha tankolni kell akkor tankolni kell. A keverék meg megromlik tavaszig szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December2, 2008 Megoszt Elküldve December2, 2008 kóla? :lol: Nem kő kóla. :lol: Nem érek rá most ilyenekre. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December2, 2008 Megoszt Elküldve December2, 2008 Nem kő kóla. :lol: Nem érek rá most ilyenekre. :lol: Biztos? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December2, 2008 Megoszt Elküldve December2, 2008 Mennyit spórolsz így? 100-150 Forintot? :lol: Én annyiért nem rohangálok a kútra. Ha tankolni kell akkor tankolni kell. A keverék meg megromlik tavaszig szerintem. Én má csak ilyen spórolós vagyok! :P Szerinted a benzin megromlik tavaszig a zárt kannában? És az olaj megromlik a flakonban? Akkó mé romlana meg a keverék? :) (főleg ha még össze sem keverem..... :lol: ) Kölönben is nálam mindíg van itthon annyi benzin az 5 motoromhoz, hogy a magyar határt elérjem valamelyikkel.... (sose tudni mikor támadja meg kishazánkat a jószomszédok egyike... :P ) Ezt megtanultam '56-ban! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December2, 2008 Megoszt Elküldve December2, 2008 Én má csak ilyen spórolós vagyok! :o Szerinted a benzin megromlik tavaszig a zárt kannában? És az olaj megromlik a flakonban? Akkó mé romlana meg a keverék? :P (főleg ha még össze sem keverem..... :P ) Kölönben is nálam mindíg van itthon annyi benzin az 5 motoromhoz, hogy a magyar határt elérjem valamelyikkel.... (sose tudni mikor támadja meg kishazánkat a jószomszédok egyike... :lol: ) Ezt megtanultam '56-ban! :lol: Hát nem tudom, hogy nevessek, vagy sírjak ezen a magyarázaton. :P :lol: Nem sok ember válaszol igy ha megkérdezik miért spájzolja a benzint. Egyrészt az ember röhögni kezd, de ha belegondolsz kiver a víz. Bár én 75-ös vagyok. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve December2, 2008 Megoszt Elküldve December2, 2008 Szerinted a benzin megromlik tavaszig a zárt kannában? És az olaj megromlik a flakonban? Akkó mé romlana meg a keverék? :lol: (főleg ha még össze sem keverem..... :) ) Azt írtad "keverék" azt nem,hogy nincs keverve mert akkor meg nem keverék. :lol: A kevert benya igenis leülepszik annyira pár hónap alatt,hogy karbi pucolással lehessen kezdeni tavasszal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December2, 2008 Megoszt Elküldve December2, 2008 Azt írtad "keverék" azt nem,hogy nincs keverve mert akkor meg nem keverék. :lol: A kevert benya igenis leülepszik annyira pár hónap alatt,hogy karbi pucolással lehessen kezdeni tavasszal. De könnyen vannak egyesek, én abban az időben nappal aludtam, mert éjjel a gyerek nem hagyott, meg nem a gép előtt ültem hanem a sz... pelenkát cserélgettem! De hát változik a világ! :lol: :) :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December2, 2008 Megoszt Elküldve December2, 2008 Azt írtad "keverék" azt nem,hogy nincs keverve mert akkor meg nem keverék. :lol: A kevert benya igenis leülepszik annyira pár hónap alatt,hogy karbi pucolással lehessen kezdeni tavasszal. Szerinted a karburátor és a benzineskanna ugyanaz? Nekem van két négyütemű Honda motorom (is), ami ugye nem keverékkel üzemel? Tavasszal mégis le kell engednem a karbikból a benzint, (egyiken 4, a másikon 1 karbi van) és a tankból a frissel felengedni, hogy a motor egyáltalán beinduljon. Merthogy a karbiban a benzin könnyű alkotórészei idővel elpárolognak, és ottmarad az adalék és a "sűrűje". Ez már nem robbanóképes, és ezért nem indul a motor. Nem azért mert a benzin megromlott a tél alatt. A kétüteműnél még a tetejébe ott az olajkérdés is! De ettől még a keverékes benzin nem romlik meg. Ha zárt kannában van, vagy a tankban, akkor maximum egy kis lötykölés után használható. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December2, 2008 Megoszt Elküldve December2, 2008 Hát nem tudom, hogy nevessek, vagy sírjak ezen a magyarázaton. :) :lol: Nem sok ember válaszol igy ha megkérdezik miért spájzolja a benzint. Egyrészt az ember röhögni kezd, de ha belegondolsz kiver a víz. Bár én 75-ös vagyok. :lol: A magyarázatot viccnek szántam, de valóság alapja van.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve December3, 2008 Megoszt Elküldve December3, 2008 Azt írtad "keverék" azt nem,hogy nincs keverve mert akkor meg nem keverék. :lol: A kevert benya igenis leülepszik annyira pár hónap alatt,hogy karbi pucolással lehessen kezdeni tavasszal. Nem kell ahhoz a 2T mociolajat adni, hogy ott maradjon a retek miután a benya kipárolgott. Anno 2 karbulátort is ki kellett dobnom (wartburg 2 torkú és simson enduroé) a szuper "adalékolt" agip benzin miatt. Az a gyönyörű zöld színű csiríz ott maradt a karbiban miután pár hétig nem volt egyik verda sem üzemben távollét miatt és szépen kiült de olyannyira, hogy ki se tudtam tőle takarítani a kacatot. Azóta a simsonba is csak mol benyát (95-öst utólagosan keverve) lökök és ha nem is megyek vele legalább hetente megjáratom nehogy mégegyszer eljátsszam a karbivásárlást mert nem egy olcsóság. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve December3, 2008 Megoszt Elküldve December3, 2008 571 km, 44,82 l tankolás. Átlag 7,8 l/100 km. Kb 100 km város, a többi autópálya Kecskemétre, és vissza, 130-140-nel, óra szerint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December3, 2008 Megoszt Elküldve December3, 2008 571 km, 44,82 l tankolás. Átlag 7,8 l/100 km. Kb 100 km város, a többi autópálya Kecskemétre, és vissza, 130-140-nel, óra szerint. Nekem ennyire jött ki csak városban, szóval nem olyan nagy szám! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve December3, 2008 Megoszt Elküldve December3, 2008 Nekem ennyire jött ki csak városban, szóval nem olyan nagy szám! :lol: De a tied még 120-at sem ment mióta nálad van. :) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December3, 2008 Megoszt Elküldve December3, 2008 De a tied még 120-at sem ment mióta nálad van. :) :lol: Dehogynem egyszer mentem vele 160-at óra szerint. Igaz nem hosszú távon, csak elérte a mutató a számot, és mér le is léptem a gázról. Nagyra vagy az 5 ajtóssal, de csak szólj ha piacra kell menni 10 kiló krumliért, szívesen elviszlek a caravannal! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve December3, 2008 Megoszt Elküldve December3, 2008 Dehogynem egyszer mentem vele 160-at óra szerint. Igaz nem hosszú távon, csak elérte a mutató a számot, és mér le is léptem a gázról. Nagyra vagy az 5 ajtóssal, de csak szólj ha piacra kell menni 10 kiló krumliért, szívesen elviszlek a caravannal! :lol: Most rápacsáltál. 5 kilónál sose veszek többet. :) Ebként nem a caravannal van nekem gondom. Én is azt vettem volna, de nem hagyhattam ki ezt. :lol: :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts