Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Sztem pont jó.

Egyszer belecsaptam a 170-be egy előzéskor de még ment volna. :lol:

Én sajnáltam volna, már bizonyított eleget. Legalább a korát "tiszteld". :D

Csak hogy ne legyen teljesen OFF. Én majd holnap tankolok, mert még bírja a múltkori Tapolcai lével, pedig már 700 Km felett járok. :lol: :lol:

Elküldve

7,3L/100Km egész hétvégére:160as autópálya tempó(óra szerint)+ 2 fekete ukrán rendszámú terepjáró levillogtatása, aztán nyélgáz :lol: ; tötymörgés Bogláron és Lellén+ felvonulás 4 felnőtt, 1 gyerek+csomagok

Elküldve

Legutóbbi: (új rekord!) :lol:

46,5 liter / 801km = 5,805l/100 kavics :lol:

801 km-es állásnál nulláztam le a napi számlálót, mikor vízszintes szakaszon is világított a szegénységjelző.

Nagyrészét főúton tettem meg. 8-as körmendig, onnan le Lenti-re, majd vissza. Ezt kétszer. Valamint volt Zirc is, meg veszprém és városban járkálás is.

Elküldve

negatív rekord:

90 % város

10 % egyéb szakasz

9.7 Liter...

Hungária körút ebből olyan 350 km... borzasztó ez a város főleg ezek a tipikus helyek...belváros,váci út, Blaha, keleti, hungária, üllői, komplett buda... és még sorolhatnám ahol nem lehet közlekedni reggel 7től 10ig majd du. 3tól sem este 7ig... :lol: :lol: :lol:

Elküldve

Én nem tudom hogyan csináljátok, de nekem még sosem sikerült 7,2 alá vinnem a fogyasztást az elmúlt 3 évben mióta nálam van a paripa. Ha város, ha pálya nekem az átlag mindig 600-650 km/tank :lol:

Elküldve
Én nem tudom hogyan csináljátok, de nekem még sosem sikerült 7,2 alá vinnem a fogyasztást az elmúlt 3 évben mióta nálam van a paripa. Ha város, ha pálya nekem az átlag mindig 600-650 km/tank :lol:

12 alá nekem se nagyon

Elküldve

Gondolok adhatok egy-két tanácsot: :lol:

-menj úgy hogy minnél kevesebbszer kelljen fékezned. (gurulj minnél többet)

-Tarts normális követési távolságot!--> tehát kerüld a fék-gáz fék-gáz.

-Végy lendületet egy-egy nagyobb domb elött.

-Nyugodtan előzhetsz, de felesleges előzésekbe ne menj bele(pl megelőzöl valakit aztán rá a következő faluban megállsz, vagy köv. kereszteződésen lefordulsz)

-gyorsíts egyenletesen,normális tempoban.

- mindig gondolj a pénztárcádra:D

-ÉS A LEFFONTOSABB ==> Mikor tankolsz imádkozz, hogy minnél elöbb kattanjon :lol:

Elküldve
Gondolok adhatok egy-két tanácsot: :D

-Nyugodtan előzhetsz, de felesleges előzésekbe ne menj bele(pl megelőzöl valakit aztán rá a következő faluban megállsz, vagy köv. kereszteződésen lefordulsz)

-ÉS A LEFFONTOSABB ==> Mikor tankolsz imádkozz, hogy minnél elöbb kattanjon :lol:

Hát ez a kevés fékezés itt pesten szinte kivitelezhetettlen, ha azt mondatd volna, hogy ritkán adj gázt az egyszerűbb feladat lenne :lol: Egyfolytában a pénztárcámra gondolok (nincs is tárcám) :lol: De azért értem a lényeget. :D

Elküldve
Hungária körút ebből olyan 350 km... borzasztó ez a város főleg ezek a tipikus helyek...belváros,váci út, Blaha, keleti, hungária, üllői, komplett buda... és még sorolhatnám ahol nem lehet közlekedni reggel 7től 10ig majd du. 3tól sem este 7ig... :lol: :lol: :D

Reménykedj hogy az m0 beválik, már nem kell sokat aludni. :lol:

Elküldve
Gondolok adhatok egy-két tanácsot: :lol:

És hol marad az élvezet? :lol:

Motorféket kihagytad.

Szerintem akkor lehetne jó tanácsokat adni ha látnánk hogy vezet. Persze az is lehet hogy az autó nem 100.

Elküldve

És millen az ótód? Mer nem mindeggy ám!

(Ha az aláírásodba beteszed, akkor legközelebb nem kapsz ilyen kérdést!)

Elküldve
negatív rekord:

90 % város

10 % egyéb szakasz

9.7 Liter...

Hungária körút ebből olyan 350 km... borzasztó ez a város főleg ezek a tipikus helyek...belváros,váci út, Blaha, keleti, hungária, üllői, komplett buda... és még sorolhatnám ahol nem lehet közlekedni reggel 7től 10ig majd du. 3tól sem este 7ig... :lol: :lol: :lol:

Volt ma szerencsétlenségem élvezni a Nagy Büdös Falu minden hátrányát kétszer is! Tekintettel arra, hogy Lillafüredet jártam meg, csak közbejött ez a kis bökkenő, hogy át kellett vágnom a városon 2 x. Borzalom! Akármerre próbáltam kerülni, minden állt délelőtt is, este is. A főútvonalak beállva, mert nagy a forgalom, a mellékutak meg felbontva, vagy sokszor fordítva.... Sóskút- Bp. M3-as kivezető 2 óra. Budapest határa - Lillafüred, = 1ó 40' :D

Elküldve

Nekem 1* volt 6.1 ,,, de az nem élmény autózás csak kiváncsi voltam :lol: Átlag 7,8,,,,,, csakváros -10fok csúnya 12,5 L :D Szal a lóerőt nema legyek hordják össze de ezt te is tudod :lol:

Elküldve

Na megvan a legfrissebb eredmény.

736,4 Km 36,9L = 5.01L/100 Km.

Mindezt hegyenvőlgyön, csomagokkal, csak főúton, szígorúan a megengedett sebességek betartásával. Benne van a fél nyaralás, a BW, és egy kis Bp. is.(de az csak olyan 80 - 90 Km.)

Nekem így is tetszik. :lol:

Elküldve
És millen az ótód? Mer nem mindeggy ám!

(Ha az aláírásodba beteszed, akkor legközelebb nem kapsz ilyen kérdést!)

Megtörtént :lol:

Elküldve
Volt ma szerencsétlenségem élvezni a Nagy Büdös Falu minden hátrányát kétszer is! Tekintettel arra, hogy Lillafüredet jártam meg, csak közbejött ez a kis bökkenő, hogy át kellett vágnom a városon 2 x. Borzalom! Akármerre próbáltam kerülni, minden állt délelőtt is, este is. A főútvonalak beállva, mert nagy a forgalom, a mellékutak meg felbontva, vagy sokszor fordítva.... Sóskút- Bp. M3-as kivezető 2 óra. Budapest határa - Lillafüred, = 1ó 40' :lol:

Fentiek + egy kis háztömbkörüli >>> 41,13 liter / 529 km = 7,77 azért még az éves átlag alatti.... (fél literrel).

Elküldve
:lol: Szal a lóerőt nema legyek hordják össze de ezt te is tudod :lol:

hát lehet, hogy a lószarral együtt az is kerül.....

hűúúú de megtetszett az a kis fedélzeti computer....

bár 40 ropiért inkább a gépet raknám rendbe!!!

Elküldve
hát lehet, hogy a lószarral együtt az is kerül.....

hűúúú de megtetszett az a kis fedélzeti computer....

bár 40 ropiért inkább a gépet raknám rendbe!!!

mármint 140-ért :lol:

Elküldve
Szia ,

én is gázüzemmel járok , milyenek a fogyasztási adataid gázból ?

illetve milyen rendszered van , hengerenkénti ?

Szóval Lovato trendszer van bent.

Ez 8 szelepes 1,8-as motor, központi befecskendezéssel. 6 éve van bent a rendszer 80 literes tartállyal.

A gáz is az injektorhoz van bekötve.

A benzint soha nem mértem még le, azt mondják gázból 10%-al eszik többet.

A gázfogyi 10 liter. Az alá nem nagyon tudtam még vinni, de ha 150-el megyek ,akkor is 10 liter.

Neked változik, ha kevésbé nyomod?

Motort most cseréltem, mert tönkrevágja a motort csak a gázüzem. És az előző tulaj csak ezzel járt 6 évig. :lol:

Én most próbálom beiktatni rendszeresen a benzin üzemet.

Hol van jó szerelő hozzá, tudsz?

üdv

Attila

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.