Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

az meglehet, de irtam is hogy én ugy hallottam, de nem tom melyiknél hogy van, na mindegy most vágtam egy másik kartont, mert ami edig benne volt kiseb is volt, meg sterimos mosás után kicsit megfáradt :(

Elküldve
552km - 37,07l = 6,71l/100km

egy litert javult a termosztát-csere óta, bár ebben volt hosszú táv is

Jobban érzi magát mégiscsak ha melegebb. :huh:

Elküldve

11.6 körül mutat a BC....ez 1.5-3 literrel kevesebb mint a nem karácsonyi/2 ünnep közötti lendületes, dugómentes időszakban :huh:

az xe nem szereti a dugóban álldogálást :lol:

Elküldve
11.6 körül mutat a BC....ez 1.5-3 literrel kevesebb mint a nem karácsonyi/2 ünnep közötti lendületes, dugómentes időszakban :lol:

az xe nem szereti a dugóban álldogálást :D

Melyik moci szereti? :huh:

Elküldve
11.6 körül mutat a BC....ez 1.5-3 literrel kevesebb mint a nem karácsonyi/2 ünnep közötti lendületes, dugómentes időszakban :huh:

az xe nem szereti a dugóban álldogálást :lol:

Nekem most hogy csak arra a 6km re használom,míg bemegyek dolgozni 12.5 :S .Amint kicsit hosszabb távon autózgatok lemegy 10 alá :D :D

Elküldve

nekem ma 8.2-őt mutatott a BC igy hogy 90% ban Veresre járok ki m3-on meg autóuton... és igazából annyira nem is lehet távol az igazságtól a comp.

mer ugye legutobbi tanknál 502km/45 L vót...

Elküldve

Nekem a december eddig 9,2 / 100km BC szerint. Ez bő 1 literel több az éves átlagomnál. Igaz hidegebb is van az éves átlagnál!!! :huh:

Elküldve
hidegebb van az átlagnál??

-4 et mér az auto, ettől lehet kint kicsivel hidegebb van, de ez még annyira nem vészes.

Az éves átlagnál igen, az olyan 10fok körül lehet (nyári legmelegebb és téli leghidegebb átlaga) :huh:

Elküldve
ettől lehet hidegebb volt azért, meg havasabb, az tuti hogy havasabb volt....

Hidegebb volt tavaly, az biztos, de havat tavaly összesen se láttam annyit, mint most 2 hete...

Elküldve
Hidegebb volt tavaly, az biztos, de havat tavaly összesen se láttam annyit, mint most 2 hete...

Tavaly a téli hónapokban (az elmúlt 2006/2007 télen) 4-5 fokkal melegebb volt mint a sokévi átlag. Ez statisztikai adat. A január például +5 fokos volt 0,5 helyett. Ezt szerencsére a GÁZFOGYASZTÁSOM is visszajelezte aminek áldásos következményét a gázszámlámon konstatáltam. (Már csak a rovat címe miatt is! ) :lol: Nem hiába volt olyan nagy felhajtás egész Európában a globális felmelegedés miatt. :huh:

Elküldve

BOLDOG ÚJÉVET KÍVÁNOK minden kedves Opel fórumos társamnak!

Eljött az újév és befejeződött az óév. Ideje volt statisztikát készítenem az óévről, ami a benzin és pénzfogyasztásomat is illeti.

Ime itt van:

2007 évi megtett km: 22852,

összes üzemanyag: 1851,6 liter,

éves átlagfogyasztás: 8,10 l/100 km.

Érdekes lehet, hogy ha ezt összesanlítom a tavalyi hasonló számokkal akkor kiderül, hogy bár tavaly kb 10%-al többet autóztam, de az átlagfogyasztásom ugyanennyi volt. (25577 / 2086,01 / 8,155 ).

A havi átlagfogyasztásokat nézve idén a legalacsonyabb átlagom májusban volt, 7,38; (1647 km-en), és a legmagasabb pedig decemberben, 8,92; (1797 km-en). Ebben az utóbbiban nagy szerepe volt 2-3 budapesti 4-5 órás dugózásnak!

Ami az éves szervízre költött költséget illeti, az idén a tavalyihoz képest megduplázódott: idén 214 ezer Ft, tavaly 106 ezer Ft volt.

Mielőtt bárki is sokallaná ezt, itt mondom el, hogy én szervíz költségbe tudom le a kocsimosatást és a gumi és annak csereköltségét is. Márpedig én legalább hetente mosatom a kocsit (~ 52 x 950 = ~ 50 000 Ft / év :lol: Arról sem szabad megfeledkezni, hogy ez egy 15 éves 207000 km-t futott kocsi.

A megnövekedett szervízköltségnek tudom be, hogy 2007-ben az 1 km-re jutó összes költségem 32 Ft-ra növekedett a 2006-os 25 Ft-ról.

Örülnék, ha hasonló számokkal mások is jelentkeznének, csak az összehasonlítás kedvéért!

:huh:

Elküldve
BOLDOG ÚJÉVET KÍVÁNOK minden kedves Opel fórumos társamnak!

Eljött az újév és befejeződött az óév. Ideje volt statisztikát készítenem az óévről, ami a benzin és pénzfogyasztásomat is illeti.

Ime itt van:

2007 évi megtett km: 22852,

összes üzemanyag: 1851,6 liter,

éves átlagfogyasztás: 8,10 l/100 km.

Érdekes lehet, hogy ha ezt összesanlítom a tavalyi hasonló számokkal akkor kiderül, hogy bár tavaly kb 10%-al többet autóztam, de az átlagfogyasztásom ugyanennyi volt. (25577 / 2086,01 / 8,155 ).

A havi átlagfogyasztásokat nézve idén a legalacsonyabb átlagom májusban volt, 7,38; (1647 km-en), és a legmagasabb pedig decemberben, 8,92; (1797 km-en). Ebben az utóbbiban nagy szerepe volt 2-3 budapesti 4-5 órás dugózásnak!

Ami az éves szervízre költött költséget illeti, az idén a tavalyihoz képest megduplázódott: idén 214 ezer Ft, tavaly 106 ezer Ft volt.

Mielőtt bárki is sokallaná ezt, itt mondom el, hogy én szervíz költségbe tudom le a kocsimosatást és a gumi és annak csereköltségét is. Márpedig én legalább hetente mosatom a kocsit (~ 52 x 950 = ~ 50 000 Ft / év :lol: Arról sem szabad megfeledkezni, hogy ez egy 15 éves 207000 km-t futott kocsi.

A megnövekedett szervízköltségnek tudom be, hogy 2007-ben az 1 km-re jutó összes költségem 32 Ft-ra növekedett a 2006-os 25 Ft-ról.

Örülnék, ha hasonló számokkal mások is jelentkeznének, csak az összehasonlítás kedvéért!

:huh:

Ha ilyen szépen számontartottam volna dolgokat, akkor én is beírnám, de nem tettem. De azért jó, hogy vki ezt is megteszi. :D

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.