redline Elküldve November15, 2007 Megoszt Elküldve November15, 2007 Ja és a témához hozzászólva: Amióta nálam az autó a legroszabb fogyasztást produkáltam 9,9l/100km. 100% bp dugókban araszolással. :cry: nekem utolso tankolás óta BC 14.5-öt mutat....eddig mentem kb 74km-t és kb 3x tudtam 70km/h fölé menni...az átlagsebességet nulláztam tankolásnál most 15km/h-t mutat :P bejött ez az esős/havas idő elárasztották az utat a retardált, gyökér kretének...haladni nemlehet :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve November15, 2007 Megoszt Elküldve November15, 2007 Nálam ez olyan 11.8 és 100km megtett út - voltam 140 km-h fölött is egyszer, átlagseb. 24km/h Na de majd ma az üllői úton ez jól megfog változni ... nekem utolso tankolás óta BC 14.5-öt mutat....eddig mentem kb 74km-t és kb 3x tudtam 70km/h fölé menni...az átlagsebességet nulláztam tankolásnál most 15km/h-t mutat :P bejött ez az esős/havas idő elárasztották az utat a retardált, gyökér kretének...haladni nemlehet :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November15, 2007 Megoszt Elküldve November15, 2007 Ha így bevallotta, akkor valszeg csak éppen havibajos lehet :P Egy kollégám erre azt felelné: Nincs még egy állatfaj, mint a nő. Egy hétig vérzik és túléli. Persze mi ugye nem vagyunk ekkora bunkók? :( A témához: 369 km 26l-ből 7,04 l/100km vegyes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November15, 2007 Megoszt Elküldve November15, 2007 Al Bundy erre azt mondaná: bárcsak 1 napból állna egy hónap... a nők elvéreznének, és minden nap lenne fizetés :( :P Hogy én is ON maradjak, a robogóm fogyasztása stabilan 3L/100km :cry: :D ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November15, 2007 Megoszt Elküldve November15, 2007 Al Bundy erre azt mondaná: bárcsak 1 napból állna egy hónap... a nők elvéreznének, és minden nap lenne fizetés :( :P Hogy én is ON maradjak, a robogóm fogyasztása stabilan 3L/100km :cry: :D ;) A fizus dolog jó lenne. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November15, 2007 Megoszt Elküldve November15, 2007 ROBOGÓ :P ez tényleg témába vágott :( remélem hamarosan visszaáll nekem is a normális fogyi, ha sikerült ezt a termosztát dolgot véghez vinni Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve November16, 2007 Megoszt Elküldve November16, 2007 Azoknak, akik sokallják a fogyasztásukat... http://www.vezess.hu/magazin/atveres_fogyasztassal/12118/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November16, 2007 Megoszt Elküldve November16, 2007 én még csak a képeket néztem, de van közte pár akkora baromság hogy sirni lehetne 99.9 literes fogyasztás, ja egy WRCtől csúcsba talán, meg 700 as alapjáraton 30 liter?? egy viper se enne ennyit :( na elolvastama szöveget is, és semmi ujdonságra nem bukkantam rá sajnos aki azt nem tudja, hogy az elektormos energiát az auto benzinből állítja elő, az ne akarjon fogyit mérni, a klima az meg egy olyan dolog, hogy azt szerintem tudja mindneki hogy az megnöveli a fogyasztást. hibrid autok mondjuk meglepő, hogy városban is többet esznek, joval mint papiron Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November16, 2007 Megoszt Elküldve November16, 2007 Mai eredmény: 42.5L - 637km -> 6.67L/100km :P Ez eddig a legnagyobb. Ennél már majd' egy literrel kevesebb is volt :( Most a kagylósnál tankoltam, meglátjuk mennyit változik tőle a dolog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November16, 2007 Megoszt Elküldve November16, 2007 pepe szerintem felfogható a hidegnek :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve November16, 2007 Megoszt Elküldve November16, 2007 Mai eredmény: 42.5L - 637km -> 6.67L/100km :P Ez eddig a legnagyobb. Ennél már majd' egy literrel kevesebb is volt :( Most a kagylósnál tankoltam, meglátjuk mennyit változik tőle a dolog. Jelezném, már tél van :cry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November16, 2007 Megoszt Elküldve November16, 2007 én még csak a képeket néztem, de van közte pár akkora baromság hogy sirni lehetne 99.9 literes fogyasztás, ja egy WRCtől csúcsba talán, meg 700 as alapjáraton 30 liter?? egy viper se enne ennyit :P Mi az astra wrc-be 2 versenykilóméterenként 1L benzint számolunk a gyorsokra. Az 50L/100km :cry: Etapon megelégszik 12-14L/100km-rel. :D 1.6 16v :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November16, 2007 Megoszt Elküldve November16, 2007 épp ezért mondtam, azok aképek nagyon mesterkélt képek lehetnek Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 Jelezném, már tél van :P Hát nem tudom. Nekem egy fél literrel kevesebbet szik mostanában. :( Pedig ugyanugy használom mint eddig, mégis észrevehetően kevesebbet kér, simán lement 6 alá a fogyim. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 simán lement 6 alá a fogyim. Feltételezem, ilyenkor nem annyira hiányzik az Omi...... De hogy ne legyek OFF, nekem a Veki jelenleg 8 és 9L körül eszik, használattól függően, városban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 turbodieselek jobb szeretik a hideg levegőt, lehet ezért!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 turbodieselek jobb szeretik a hideg levegőt, lehet ezért!! Minden motor jobban megy hideg/oxigéndúsabb levegővel! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 turbodieselek jobb szeretik a hideg levegőt, lehet ezért!! Ez lenne az oka? Ma már zavart a dolog. Azt hittem a tankmutató cart be. Kivánsiságbol rátankoltam. Pont 300 km.-en állt a napiszámláló teletank óta, ebből 200 km város. Megint teletankoltam, kereken 15 liter fért bele. Ez 5 L / 100 km. :P A mutató jól működik. :( Amugy az Omi nagyon hiányzik, de nem ezért. :cry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 minden moci, de a turbos mégjobban, mert eleve több levegőt tölt be, és ha hideg a levegő mégtöbb oxigéndús levegő megy bele. coolerek is azért vannak, hogy nyáron is hütse a levegőt, és igy erősebb a moci, és mivel erősebb, igy kevesebbet eszik ugyan ahhoz a kifejtett erőhöz, mint egy cooler nélküli moci én legalábbis igy tudom, gondolom :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 Lehet hogy ezért.:( Bár eddig is cooleres volt. Azért egy liter, az szerintem sok csak a hideg miatt. Lehet hogy jó minőségű gázolajat tankoltam bele. Bár szinte mindig ott tankolok. JET. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 lehet a hideg miatt egyrész, meg lábad miatt másrészt akkor :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
takarp Elküldve November19, 2007 Megoszt Elküldve November19, 2007 sztem hidegben éppen többet kéne ennie. mivel a nagyobb sűrűségű levegőt egységnyi térbe szívja, így nagyobb tömeg kerül be, viszont az üza adott keverék aránynál szeret jól égni, ez pedig tömegarány, amit a motorok szabályoznak, tehát 1 kiló benzinhez kell 16 kiló levegő, de ha 24 kiló levegő megy be akkor ahhoz 1.5 kiló benzin kell (a számok csak az arányokat tükrözik). Tehát hidegben több benzint kell beadni, hogy minél tökéletesebb legyen az égés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
takarp Elküldve November19, 2007 Megoszt Elküldve November19, 2007 ja és hidegben azért megy jobban, mert több üza kerül be, több energia szabadul föl ezáltal. jobb lesz az un volumetrikus hatásfok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November19, 2007 Megoszt Elküldve November19, 2007 hát én nem tudok ilyen volometrikus mikről. de azt tom, hogy hideg levegőt jobban szeretik a mocik és kész bemelegedésig nem szeretik, de utána már igen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November19, 2007 Megoszt Elküldve November19, 2007 sztem hidegben éppen többet kéne ennie. mivel a nagyobb sűrűségű levegőt egységnyi térbe szívja, így nagyobb tömeg kerül be, viszont az üza adott keverék aránynál szeret jól égni, ez pedig tömegarány, amit a motorok szabályoznak, tehát 1 kiló benzinhez kell 16 kiló levegő, de ha 24 kiló levegő megy be akkor ahhoz 1.5 kiló benzin kell (a számok csak az arányokat tükrözik). Tehát hidegben több benzint kell beadni, hogy minél tökéletesebb legyen az égés. 14,7. De a fogyasztást a vezetési stílus is befolyásolja. Ha hidegben picit jobban megy, akkor nem kell annyira nyomni a gázt. Nekem például hidegben kevesebbet eszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts