Novy Elküldve Október1, 2007 Megoszt Elküldve Október1, 2007 hát nekünk ezt tanították suliban, csak az a bibi annyi minden másképp van mint a könyvekben, dehát... tény hogy biztos nem szivja ki az utolsó litereket is, és biztos van oylan szelep is azért fulra hülyeséget csak nem tanitanak Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október1, 2007 Megoszt Elküldve Október1, 2007 :lol: Nem Isuzu. 69 lovas X17DTL. De nagyon tetszik. Még a tetőablak is, bár csak tekerős.:lol: Szerintem az a gond, hogy 22 évig csak benzines autóm volt. Szeretem kihuzatni. Erről kell leszoknom.:P Nem gond az,csak hidegen ne forgasd meg! Melegen mehet a móka,legalább nem kormolódik le! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Október1, 2007 Megoszt Elküldve Október1, 2007 :lol: Nem Isuzu. 69 lovas X17DTL. De nagyon tetszik. Még a tetőablak is, bár csak tekerős.:lol: Szerintem az a gond, hogy 22 évig csak benzines autóm volt. Szeretem kihuzatni. Erről kell leszoknom.:lol: csak 68 lúú, és 6,2 az jó 6 alá én sose viszem, nehogy mán ne egyen semmit , de 120körül járok kint . Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Október3, 2007 Megoszt Elküldve Október3, 2007 Sziasztok! Nekem egy opel motoros astra kombim van,és a mostani mért fogyasztásom 7,2/100km,csak város!! tegnap cseréltem gázolajszűrőt,és előjöttek a lovak!:)remélem kevesebbet fog kajálni!:lol: Petya Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október4, 2007 Megoszt Elküldve Október4, 2007 hát ha a szűrő cseréjével előjötteka lovak, akkor nem kellene neki többet ennie Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra2 Elküldve Október4, 2007 Megoszt Elküldve Október4, 2007 Sziasztok! Nekem Corsa B 1.5td-m van. Most voltam egy hosszabb kiránduláson (1430 km). Rátankolással mértem pontosan 60l-es fogyasztást. (gondolom lefelé nem csalnak a kutak :lol: ) Kb. 30% város, a többi országút, autópálya vegyesen. Igaz, hogy 3000 fölé nem nagyon forgattam. Helyben, tiszta városi, dinamikus közlekedéssel 5.5 körül szokott alakulni. Van a családban egy Astra f 1.7td isuzu is. Az hosszútávon 5,4 körül, helyben 6,3 körül eszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október4, 2007 Megoszt Elküldve Október4, 2007 hát elég nagy a szórás ezekkel az 1.7 es tdkkel :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október4, 2007 Megoszt Elküldve Október4, 2007 hát elég nagy a szórás ezekkel az 1.7 es tdkkel :S Nem kicsit függ ám,hogy az adagolón mennyire van odatekerve a kaja neki! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október4, 2007 Megoszt Elküldve Október4, 2007 Ha már szűrőről van szó (hogy én is OFFoljak kicsit :lol: ) ma megpróbáltam kicserélni a benyaszűrőmet, ki tudja, mikor volt cserélve, legalábbis mióta nálam van a kocsi, azóta biztos nem. Alánéztem, hát nem friss cucc, az biztos, maga a szűrő rozsdás már :lol: Megpróbáltam kitekerni a rögzítőcsavarját, de meg se mozdult. Nagyon nem mertem erőltetni, mert a bilincs nem tűnik valami erős dolognak, letörni meg nem szerettem volna. Befújtam csavarlazítóval, holnap próbálkozok tovább. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október5, 2007 Megoszt Elküldve Október5, 2007 hát rönőbe a szervizbe jol megvan oldva két benyomos csati aztán széthuz és ki kell huzni magát a szűrőt a helyéről az uj ugyan ez visszafelé opelba nem tom hogy van még pedig esedékes egy csere nekünk is:S Link to comment Megosztás: More sharing options...
DP@i Elküldve Október6, 2007 Megoszt Elküldve Október6, 2007 Kösz Gabi! Az általad javasolt tisztítások (fojtószelepház, üresjárati motor) után javult a helyzet. Nyomatékosabb picit a vas, és ráadásul fogyasztás is jobban alakul szerintem: 7,2 l/100km 650km-en, fele városi, fele autópálya fixen 140km/órával, kevés légkondival. Ugyanez nehezen ment 8 alá régebben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Október6, 2007 Megoszt Elküldve Október6, 2007 helló! Most tankoltam 200Km-re 14,1 l-t,háát ez még mindig 7,2l/100Km Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Október6, 2007 Megoszt Elküldve Október6, 2007 Inkább 7,05 nem? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Október6, 2007 Megoszt Elküldve Október6, 2007 Ja tényleg!kössz :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Október6, 2007 Megoszt Elküldve Október6, 2007 Hali. 14.3 literböl 223 km Megint jól fogyasztott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Október6, 2007 Megoszt Elküldve Október6, 2007 Hi! 7,8L/100km. Megint gyorsan jöttem. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október10, 2007 Megoszt Elküldve Október10, 2007 Mai eredmény: 43.5L - 688km -> 6.32L/100km :lol: Kicsit sok, bár mostanában 3-an, néha 4-en utazunk, meg volt némi városi autózás is, lehet ezért... Link to comment Megosztás: More sharing options...
C16SE Elküldve Október11, 2007 Megoszt Elküldve Október11, 2007 Sziasztok! Október eleje óta használom a Metabond Megalene üzemanyagadalékot. Azóta a fogyasztásom 1 literrel kevesebb lett. Opel Astra 1.6 SI 7 l/100 km-ről 6 l/100 km-re, vegyes használat mellett országúton és városi forgalomban. Emellett hidegen is pöccre indul a gép, mintha ki sem hűlt volna a motor, valamint észrevehetően könnyedebben jár a motor. Nem olcsó (250 ml Megalene 5.400,- Ft), de 800-1000 l üzemanyaghoz elegendő. A mennyiségekből és a fogyasztáscsökkenésből lehet számolgatni, hogy mennyi az annyi. A fent leírtak mellett ad egy kenést a tápszivattyúnak, az injektorszelepknek, valamint a hengerfej szelepüléseinek (amelyek alapesetben nem kapnak olajkenést). Így az alkatrészek hosszabb életűek lesznek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október11, 2007 Megoszt Elküldve Október11, 2007 Sziasztok! Október eleje óta használom a Metabond Megalene üzemanyagadalékot. Azóta a fogyasztásom 1 literrel kevesebb lett. Opel Astra 1.6 SI 7 l/100 km-ről 6 l/100 km-re, vegyes használat mellett országúton és városi forgalomban. Emellett hidegen is pöccre indul a gép, mintha ki sem hűlt volna a motor, valamint észrevehetően könnyedebben jár a motor. Nem olcsó (250 ml Megalene 5.400,- Ft), de 800-1000 l üzemanyaghoz elegendő. A mennyiségekből és a fogyasztáscsökkenésből lehet számolgatni, hogy mennyi az annyi. A fent leírtak mellett ad egy kenést a tápszivattyúnak, az injektorszelepknek, valamint a hengerfej szelepüléseinek (amelyek alapesetben nem kapnak olajkenést). Így az alkatrészek hosszabb életűek lesznek. hát kb igy igy :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október11, 2007 Megoszt Elküldve Október11, 2007 Az ótóm tegnap felnőtt korba lépett! Az óra átfordult a 200000 km-en. Továbbra is tartja a havi átlagos 8,1-8,2 lityit százon. Ennyi az éves átlagom is. Két korábbi (egyik német) tulajdonos után szegénykém nálam kapja meg azt a hajtást ami egy ilyen kaliberű kocsinak kijár. De a gondoskodást is megkapja hozzá, ezért kifogástalanul szolgál 2 éve. Fórumos kollégák tanácsa alapján nem a hivatalos 15000 km-ként cserélem az olajat hanem 10-11 ezrenként Metabonddal. Olajcsere periódus alatt nem kell rátöltenem. Nagyon elégedett vagyok vele. Igaz minden roma a maga lovát dícséri, de én vállalati Astra G-ről ültem vissza saját Astra F-be és mégse cserélném el érte! Az Asztra H-t meg nyáron béreltem 10 napra Svédországban.... nem kellene az sem, sőt még kevésbé mint a G. Egyre kevésbé tetszenek az új autók, bár már lassan csak 4 litert fogyasztanak 100-on, de a 2 liter alatti kategóriában egyre nagyobbak, ridegek és alulmotorizáltak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Október12, 2007 Megoszt Elküldve Október12, 2007 Hát igen!Én is cseréltem 1 G Astrát F-re, bár nem ua. a kasztniváltozat(3ajtó->kombi), nem ua. a motor(1.2->1.4), de az F-el kevesebb a gond, ha van is akkor az olcsóbb.Persze nem olyan modern, de nem vészes. Szóval osztom a véleményt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október12, 2007 Megoszt Elküldve Október12, 2007 nekem az F naon teszik, fogyiba is jobb ha jol olvasgattam, és még szerence hogy annyira nem modern, legalább hozzá lehet nyulni!!:lol: és kasznira sokkal de sokkal jobban tetszik:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
DP@i Elküldve Október13, 2007 Megoszt Elküldve Október13, 2007 Osztom a véleményt. G Astra nekem sem tetszik. Vezettem is már. Kilátás gyengébb belőle, beltér talán még szűkebb is (vagy csak érzetre az), és kívülről pedig egyértelműen F a nyerő Astra széria. Sajnálom, de azt kell mondjam, ha ezt a kocsit lecserélem, akkor nem Opel lesz a következő :lol: Újabb tankolás volt e lap teteje óta. Kizárólag Bp. 7,8 l/100km, gyorstalpalással 590 km-en. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október14, 2007 Megoszt Elküldve Október14, 2007 nekem sem, de ami most van is csak apuééé :lol: de egyenlőre visszalépés lesz zwei fosvágenyre ha sikerül legalább egy olyat összekaparni, de később ha lesz fix fizu, melo és nem csak én akarom ugy akkor visszatérek astrára:D csak nem tom még hogy diesel kombi(hely fogyi) vagy benzines 5 ajtos (hang "nosztalgia") de attol függetlenül nem kíméllek titeket se a rengeteg melléírásomtol meg semmitőlsem:D fateré asszem innét fog a méhbe menni ahogy őt ismerem:) ugyhogy lesz kérdésem bőven :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
C16SE Elküldve Október23, 2007 Megoszt Elküldve Október23, 2007 Akkor nektek mind k.rvanagy szerencsétek volt és adjatok hálát Istennek az életetkért! :lol: A villanymotorok általában a szénkefe-kommutátor találkozásánál tudnak szikrázni. Azonban léteznek olyan villanymotorok, amelyek pusztán az elektromágneses tér hatására működnek és nincs szükség szénkefékre, kommutátorokra. Ebben az esetben jöhet benzin-levegő keverék, a szikra hiányában nem történik semmi. A bányákban is ilyen motorokat alkalmaznak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts