Silver79 Elküldve Április22, 2006 Megoszt Elküldve Április22, 2006 Az. De már megszoktuk :D :D :blink: Akkor ugy kérdezem melyik a legmegbízhatóbb,leg egyenletesebb teljesítményt nyujtó, LEG LEG LEG.... B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szauter74 Elküldve Április23, 2006 Megoszt Elküldve Április23, 2006 :blink: Akkor ugy kérdezem melyik a legmegbízhatóbb,leg egyenletesebb teljesítményt nyujtó, LEG LEG LEG.... B) Az általam hallott és olvasott információk szerint a Shell. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Április23, 2006 Megoszt Elküldve Április23, 2006 :blink: Akkor ugy kérdezem melyik a legmegbízhatóbb,leg egyenletesebb teljesítményt nyujtó, LEG LEG LEG.... B) A minél magasabb oktánszámú. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április23, 2006 Megoszt Elküldve Április23, 2006 Lényegében mindegy melyik nagy véghez tartozó kúthoz mész magyarországon, mert a 95-ös benya ugyanonnan, a MOL finomítóból származik. Ez sajna nem jó minőségű, pl. a szlovák vagy osztrák benzinnel érezhetően jobb az autó, kevesebbet is fogyaszt. Javaslom próbáld meg 98-as benzinnel, de legalább két-három tank után alkoss véleményt. :blink: Ennél magasabb oktánszámú benzint pedig nem érdemes tankolni, ugyanis a gyújtásvezérlés nem tud már "utánamenni" előgyújtásban, egyszóval nem lesz érezhetően jobb, mint a 98-as. (a versenyautóban módosított előgyújtás-tábla van, de ott sem érződik a 98 és a 100 között különbség) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április23, 2006 Megoszt Elküldve Április23, 2006 A Shell valóban érezhetően jobb, annak talán megvan a 95-ös oktánszáma, vagy van benne valami javító adalék... :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április23, 2006 Megoszt Elküldve Április23, 2006 Ez inkább olyan mentális dolog. :blink: Ugyanaz a benya, mint amit a másik nagy kutakon tankolsz. Egyikben sincs meg a 95 oktán. B) Ami inkább pozitív az említett kutakon (én is shellhez járok inkább), az a konstans minőség, és a jó kiszolgálás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Április24, 2006 Megoszt Elküldve Április24, 2006 Hát hát,most vagy csoda történt,vagy a kútnála aminél tankoltam hamar old le,vagy ennyit számít az hogy az utolsó egy tankott egy max 2 személyel mentem és nem 4-5-el,de 653km-re tankoltam 42,72L bengát ami 6,54-re jön ki idáig a legjobb fogyi 7,38 volt :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyuri_bácsi Elküldve Április26, 2006 Megoszt Elküldve Április26, 2006 Na igen itt a jó idő és a hidegen indításkor már nem is olyan hideg a motor... Én egy éve vettem az autót és a jó időben megszoktam a 6 - 6,5 közötti fogyasztást. Télen meg szörnyülködtem, hogy nem akar 7 alá menni. Szerintem te meg most leszel fordított helyzetben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Emze Elküldve Április26, 2006 Megoszt Elküldve Április26, 2006 Én is tankoltam tegnap, és én is meglepődtem: 6.4L-es fogyasztás jött ki smile.gif Ebben volt minden... a szokásos 5km-es rövidtávok hidegen, városi araszolgatás, durva motorpörgetős mecseki hegymenetek 4-5 személlyel, na meg persze országúti 90-120km/h. Szerintem meresi hiba! Nekem az egyik tankolaskor 6,7 l jott ki,a kovetkezonel 8,4l. A korulmenyek ugyanazok voltak,sot! A masodik esetben meg a kulso homerseklet is magasabb volt! A varosi araszolgatas meg sokfele lehet... Lehet lassu,menet,dugo,teljes beszorulas. Eleg bizonytalan dolog fogyasztasrol beszelni,amikor lehet,hogy valaki ket varos kozott ingazik,es Budapesten dugozik,mikoris 500 metert fel ora alatt tesz meg,es kozben 67 x inditja el az autot! :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Április26, 2006 Megoszt Elküldve Április26, 2006 ... Eleg bizonytalan dolog fogyasztasrol beszelni,amikor lehet,hogy valaki ket varos kozott ingazik,es Budapesten dugozik,mikoris 500 metert fel ora alatt tesz meg,es kozben 67 x inditja el az autot! :blink: Nekem kb ugyenugy van használva.10% város a többi hosszútáv B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április26, 2006 Megoszt Elküldve Április26, 2006 Nekem most az omiban a jó idő miatt 2L-el esett vissza az átlagfogyim ugyanolyan használat mellett. :blink: Imádom a nyarat. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Április26, 2006 Megoszt Elküldve Április26, 2006 Nekem most az omiban a jó idő miatt 2L-el esett vissza az átlagfogyim ugyanolyan használat mellett. :blink: Imádom a nyarat. :D nekem meg 14,5 fölé kuszott az araszolgatással amióta mindenki a Dózsa György felé kerüli ki a köruti kászot de valaki valszeg szurkálja a kocsi vudubabáját mert ez igy semmiképpen nemjo B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Április26, 2006 Megoszt Elküldve Április26, 2006 nekem meg 14,5 fölé kuszott az araszolgatással amióta mindenki a Dózsa György felé kerüli ki a köruti kászot de valaki valszeg szurkálja a kocsi vudubabáját mert ez igy semmiképpen nemjo :blink: Szeritnem ez a fogyi dugózás közben nem para... Melegen mennyi az alapjárati fogyi bc szerint? Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Április26, 2006 Megoszt Elküldve Április26, 2006 1,1-1,3 Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Április26, 2006 Megoszt Elküldve Április26, 2006 nekem meg 14,5 fölé kuszott az araszolgatással amióta mindenki a Dózsa György felé kerüli ki a köruti kászot de valaki valszeg szurkálja a kocsi vudubabáját mert ez igy semmiképpen nemjo :blink: Mennyi az átlagsebességed ilyen fogyi mellett? Nekem stabilan 40 km/ó Délbuda és környékén és a jó idő beálltával (meg az új pöpec Falken gumijaimmal) nőtt a fogyim pár decivel. Azt hiszem többet élvezkedek a kamionok előzésével. Fogyasztás 8,6 és alapjárat 1,3 l/ó. Kit tud többet még? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Április26, 2006 Megoszt Elküldve Április26, 2006 Csak rövid távok. mikor bemelegszik, akkor néha kicsit "élvezkedek is vele".. iy bc szerint per pill 10liter.. igaz, pont egy hosszabb nyugis táv elött lett nullázva.. alapjárati 1-1.3 liter között.. (bemelegedve) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rattesid Dénes Elküldve Április26, 2006 Megoszt Elküldve Április26, 2006 Nekem még városba nem nagyon ment 9,5lityi fölé még dugóban araszolgatásban sem pedig nálam is előfordul egy kis durvább indulás .Alapjáraton 1.3 Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Április27, 2006 Megoszt Elküldve Április27, 2006 Csak rövid távok. mikor bemelegszik, akkor néha kicsit "élvezkedek is vele".. iy bc szerint per pill 10liter.. igaz, pont egy hosszabb nyugis táv elött lett nullázva.. alapjárati 1-1.3 liter között.. (bemelegedve) Én rájöttem, hogy legjobban úgy tudom értékelni a fogyasztásomat ha minden hó elsején nullázom az átlagfogyasztást is és az átlagsebességet is. Így hónapról hónapra tudom az értékeket összehasonlítani. A havi futásteljesítményem 2000 km körül mozog és többé kevésbé a Budapest köré húzott 60 km-es sugarú körön belül. Ezért a 40-42 km/ó átlagsebesség és a 8,6 -os fogyasztás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 ... alapjárat 1,3 l/ó. Kit tud többet még? 0.7-0.8 melegen, de volt már 0.6 is Lassú menetben jobb az átlag, ha 3.-ban araszolok, mintha 2.-ban tenném ugyanezt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Április29, 2006 Megoszt Elküldve Április29, 2006 Én rájöttem, hogy legjobban úgy tudom értékelni a fogyasztásomat ha minden hó elsején nullázom az átlagfogyasztást is és az átlagsebességet is. Így hónapról hónapra tudom az értékeket összehasonlítani. A havi futásteljesítményem 2000 km körül mozog és többé kevésbé a Budapest köré húzott 60 km-es sugarú körön belül. Ezért a 40-42 km/ó átlagsebesség és a 8,6 -os fogyasztás. én tankolásnál nullázom a számlálót átlagsebességet nemtudom, hogy van e értelme mérni (most olyan 17-18 km/h) egyszer kipróbáltam, hogy milyen pályán: indulásnál nullázás, de M3 bekötőtöl mire végigjöttem a Hungárián (nem volt vészes vmi hétvége volt) kb 50-60-70 km/h-t esett az átlag...itt jöttem rá, hogy értelmetlen mérni :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Május2, 2006 Megoszt Elküldve Május2, 2006 A benzin árával kapcsolatos okfejtéseket áthelyeztem az egyéb csevegésbe.Kérném OTT folytatni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Május3, 2006 Megoszt Elküldve Május3, 2006 Sziasztok Lakók! Nekem ma sikerült végre "kijárnom" a bengét a tankból a bc-s kalibrálás befejezéséhez, erre meg megnyomják az árat! :) Szóval a lényeg, nekem még azóta nem volt hosszú táv, de az alapjáraton a Gábor Bc-je 1,4-1,5-öt ír, viszont gyorsításkor rendessen meglepödök mindíg! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május4, 2006 Megoszt Elküldve Május4, 2006 Majd figyeld a következő tank benyánál, hogy jó-e az átlagfogyi mérés adata! :) Azt nemtom mondtam-e, hogy az átlagfogyi mérés kötött a stopper funkcióhoz, tehát indítsd el azt a méréshez. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Május4, 2006 Megoszt Elküldve Május4, 2006 2-3dl eltérés még gyári BC-nél is simán van. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május4, 2006 Megoszt Elküldve Május4, 2006 Annyi még megengedhető. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts