knight Elküldve Október5, 2005 Elküldve Október5, 2005 Nekem a max. egy 250km-en át szinte csak rövidtávon használt üzemben 8.9 volt ugyanilyen mocival. De volt már 6.1 is :( Általában amúgy 7.2-t eszik ha viszonylag sokat megyek városban, ha több az országút akkor már 7 alatt van, ha meg csak országút szinte akkor olyan 6.3-6.4. Mindez viszonylag dinamikus stílus mellett: szal néha azért odalépek neki és nem váltok fel tool korán mert azt a 16V nem szereti...
ivannorbi Elküldve Október5, 2005 Elküldve Október5, 2005 Megfigyelte már valaki, hogy változik-e, és ha igen, mennyit a téligumi lecserélése után a fogyasztás? Persze ez elég egyéni, mert általában mások a méretek (a nyári szélesebb), de hátha van valami összefüggés.
uhuhu Elküldve Október5, 2005 Elküldve Október5, 2005 Klubbos benyával járok. Szerintem jó anyag. Kevesebb a fogyi és többet tudok elmenni vele. nekem az öcsém egyszer betankolt egyet, utána füströlt, kopogott , alig indult az ascona. kihasználta, és azóta nem tankol ott, és semmi baja... 1.6D én magyarországon sose tankolok kis kuton ......
Laci4 Elküldve Október5, 2005 Elküldve Október5, 2005 auchan benyáról kinek mi a tapasztalata? Lehetséges hogy gajravágja a kocsit? Petya tankolt, és nagyon panaszkodik rá... én már vagy fél éve azzal járok.. igaz h néha furi az autó, de túl nagy gikszert nem tapasztaltam... Mások? Érdekelne, hogy megéri-e az a közel 10forint különbség.. vagy hosszú távon rácseszek?!
wzsolt_1.6_16V Elküldve Október6, 2005 Elküldve Október6, 2005 auchan benyáról kinek mi a tapasztalata? Lehetséges hogy gajravágja a kocsit? Petya tankolt, és nagyon panaszkodik rá... én már vagy fél éve azzal járok.. igaz h néha furi az autó, de túl nagy gikszert nem tapasztaltam... Mások? Érdekelne, hogy megéri-e az a közel 10forint különbség.. vagy hosszú távon rácseszek?! Én már kétszer tankoltam soroksári Auchan kúton. Problémám nem volt vele viszont picit gyengébbnek éreztem a kocsit ez lehet pszihés is de ami mérhető, hogy majd egy literrel (+ 0.7-0.9l/100km) többre jött ki a fogyasztás mint omv vagy shell 95-össel.
iqbéla Elküldve Október7, 2005 Elküldve Október7, 2005 Én már kétszer tankoltam soroksári Auchan kúton. Problémám nem volt vele viszont picit gyengébbnek éreztem a kocsit ez lehet pszihés is de ami mérhető, hogy majd egy literrel (+ 0.7-0.9l/100km) többre jött ki a fogyasztás mint omv vagy shell 95-össel. Szorgalmasan tankolom a kocsit teszkóban. Semmi baja, megy is és fogyasztás is húsz liter alatt van :wink: . De legközelebb megpróbálom a molt, hátha lesz vmi különbség.
bazs Elküldve Október8, 2005 Elküldve Október8, 2005 Egyébként lehet hogy tényleg valami nem klappol, mert normál esetben, nagyon vigyázva is 8 körül fogyaszt, de ez most igencsak forszírozott üzem volt... :D anyám G-je se nagyon megy ez alá itt a gond a motor ;-)
powerup Elküldve Október8, 2005 Elküldve Október8, 2005 Most a Shell-nél tankoltam,és vegyesben jártam (város-autóút nagyobbrészt,kevés autópálya) toltam neki ami a csövön kifért,és 6.9 tudtam megetetni vele!Az érdekes az ,hogy a spanom c14nz -je 8 körül eszik,pedig ő csak 80-al közlekedik,ugyanazon az útvonalon! :(
wzsolt_1.6_16V Elküldve Október11, 2005 Elküldve Október11, 2005 Nem is olyan rossz ez a SPURI. A szokásos 7.2 vegyes most csak 6.6 lett. Bár ez nem korrekt mérés mert csak kb fél tanknál öntöttem hozzá és a lambda szondám is szerakodott amig ki nem cseréltem gyárira. Na de most telelöktem a tankot spuri+95-ös. Majd ha kiürül mondom mennyi lett így a fogyasztás.
Tom Elküldve Október11, 2005 Elküldve Október11, 2005 Nem is olyan rossz ez a SPURI. A szokásos 7.2 vegyes most csak 6.6 lett. Bár ez nem korrekt mérés mert csak kb fél tanknál öntöttem hozzá és a lambda szondám is szerakodott amig ki nem cseréltem gyárira. Na de most telelöktem a tankot spuri+95-ös. Majd ha kiürül mondom mennyi lett így a fogyasztás. Hát szerintem ez inkább a lambda miatt lesz, pláne ha a régi még rossz is volt. :wink:
wzsolt_1.6_16V Elküldve Október11, 2005 Elküldve Október11, 2005 Hát szerintem ez inkább a lambda miatt lesz, pláne ha a régi még rossz is volt. :wink: Ebből a fogyasztásból csak az utolsó 50km volt az új lambda szondával így az nem nagyon szólhatott bele, bár ki tudja... Ha már lambdára fognám akkor inkább a régi végső haldoklásakor okozhatott szegényebb keveréket igy kisebb fogyasztást.
Tom Elküldve Október11, 2005 Elküldve Október11, 2005 Oké, én nem akarok semmi jónak elrontója lenni. :( Ha Nálad tényleg működik és megéri, akkor nincs vita. :wink:
wzsolt_1.6_16V Elküldve Október11, 2005 Elküldve Október11, 2005 Oké, én nem akarok semmi jónak elrontója lenni. :( Ha Nálad tényleg működik és megéri, akkor nincs vita. :wink: Lehet elsiettem a dolgot és nem is ennek a következménye csak örültem a kisebb fogyasztásnak. Egyenlőre töltögetem amig tart a flakon (kb 5 tankolás) és méregetem a fogyasztást és utánna levonom a következtetést és leírom a tapasztalatokat.
loree_gsi16v Elküldve Október11, 2005 Elküldve Október11, 2005 Én mindíg shell euro95-t vagy v-power racing-t tankolok, mert nálunk a shell-n kívül MOL van az meg kizárva. A fogyim teljesen gyári sőt ha tojás van a pedál alatt 7-8 között eljárok a városban meleg motornál
warwolf Elküldve Október11, 2005 Elküldve Október11, 2005 Én mindíg shell euro95-t vagy v-power racing-t tankolok, mert nálunk a shell-n kívül MOL van az meg kizárva. A fogyim teljesen gyári sőt ha tojás van a pedál alatt 7-8 között eljárok a városban meleg motornál Nemkicsi tojás lehet!Bár Fecka17 is hasonló adatokat produkál a Calival. :roll:
loree_gsi16v Elküldve Október11, 2005 Elküldve Október11, 2005 Nemkicsi tojás lehet!Bár Fecka17 is hasonló adatokat produkál a Calival. :roll: Én sem hittem el de igaz. Eleinte gyanakodtam, hogy a BC sz@r de kimértem és a fogyi ott van. Lassan melegszik és akkor azért jóval többet fogyaszt.
Gyuri_bácsi Elküldve Október12, 2005 Elküldve Október12, 2005 500 km utánfutóval, fele úton dugig rakva 100-110-es tempóval 6,2-es fogyi :smt041 Köv. 500 km M3, M1 140-150 km/h 1 óra Budapest dugó 7,2 l/100km :doubt: Ilyen sok még nem volt; megnéztem a guminyomást : 1,6-1,7 :baaaby: Következtetés : sűrűbben kell ellenőriznem a gumikat. Tudtam hogy befolyásolja a fogyasztást, de ennyire... Pedig most először próbáltam a Shell 95-öst. :smt091
leslie Elküldve Október12, 2005 Elküldve Október12, 2005 Nekem 2 hetente kérnek a kerekek 0.1-et... Csodálkozom is azokon, akik nem nézik legalább havonta meg a gumikban a nyomást. És nem csak a fogyasztásnál számít, az életed lehet rajta. :(
Gyuri_bácsi Elküldve Október14, 2005 Elküldve Október14, 2005 Ich nicht olvasni Deutch, de ez gondolom valami ki mennyit fogyaszt táblázat. Hát, az látszik, hogy a dízelek uralják az élmezőnyt. SZVSZ ez így nicht richtig. Se km, se sebesség, használat mivolta... Majd gurulok én nekik 2km lejtőn egy 3,97-et aztán csak csodálkoznak. :wink:
Tom Elküldve Október14, 2005 Elküldve Október14, 2005 Ich nicht olvasni Deutch, de ez gondolom valami ki mennyit fogyaszt táblázat. Hát, az látszik, hogy a dízelek uralják az élmezőnyt. SZVSZ ez így nicht richtig. Se km, se sebesség, használat mivolta... Majd gurulok én nekik 2km lejtőn egy 3,97-et aztán csak csodálkoznak. :wink: Van kilcsi is meg sebesség is, meg útfajta is. Bár lehet hogy nem mindenhol. Rá kell klikk és ott lesz.
Gyuri_bácsi Elküldve Október14, 2005 Elküldve Október14, 2005 Tényleg! De ez a lejtős dolog biztosan bejátszott a 2.9-es fogyasztásban. Ennyire a dízel sem jó... :doubt:
pjoc Elküldve Október14, 2005 Elküldve Október14, 2005 :( Szerinetm adjuk el ezeket a sz*r benzines autókat, aztán vegyünk mind új dieselt, mert ha a régiek ennyivel eljárnak, akkor az újak termelik az olajat! :D
Gepard Elküldve Október14, 2005 Elküldve Október14, 2005 Az jutott eszembe, hogy ők biztos nem MOL-os anyagot tankolnak. Nem is tudják, mi a fíling. :(
mörfi Elküldve Október16, 2005 Elküldve Október16, 2005 http://tuvok1.tar.hu/jln/mfp/mfp.htm Nesze neked
Recommended Posts