Butragueno Elküldve Augusztus25, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2005 Szerintem is hanyagoljátok a tesco kutakat,én most vettem injektortisztítót a másik OFF autómba,mert amikor ürült a tank,egyre jobban rángtott!Az Astrám bírta ugyan,de nem ment vele rendesen.Egyébként 1.6 si, 6.3 stabilan,fele város fele országút ,nem spórolósan! Sajna nekem ilyen csillagászati áraknál, eszembe sem jut a 10-15 forintal drágább benzinkutaknál tankolni.... :? 500 ft. / tankolás esetén éves szinten 12.000 ft.-al vagyok beljebb, és semmi különbséget nem veszek észre... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Augusztus25, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2005 Én a multkor próbáltam az auchan benzint és érezhető volt a különbség még fogyasztásban is észrevehető így nem egyértelmű a megtakarítás. Szerintem auchan, tesco is ugyanolyan benzin csak semmi adalékot nem tartalmaz. A nevesebb kutak mind beleteszik a saját adalékukat és ez sokszor érezhető is és ez adhatja a különbségeket. Nekem most a shell euro95 ár érték arányban nagyon bejön. Itt Fehérváron most 266.9Ft Link to comment Megosztás: More sharing options...
Butragueno Elküldve Augusztus25, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2005 Én itt Pécsen csak a petroll kutnál (-10 ft.) tankolok, de egyszer-egyszer teszek bele valami "minőségit", de semmi különbséget nem veszek észre. Sem a fogyasztásom, sem a lóerőm nem változott...szerintem egy az egyben ugyanazt a benzint kapom itt is ott is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Augusztus25, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2005 Én itt Pécsen csak a petroll kutnál (-10 ft.) tankolok, de egyszer-egyszer teszek bele valami "minőségit", de semmi különbséget nem veszek észre. Sem a fogyasztásom, sem a lóerőm nem változott...szerintem egy az egyben ugyanazt a benzint kapom itt is ott is... Mondjuk ez függhet attól is milyen motorod van. Nekem az X16XEL a gyújtással utánnamegy a benzinminőségnek így érzem a különbséget. Ilyen még a X18XE, X14E,X16SZR,20XEV,C20XE. A korábbi hagyományos vagy olyan gyújtásnál ahol te mondod meg a motornak kódoló csatlakozón milyen oktánszámú a benzin (C14NZ,C14SE,X14E) ott lehet nincs érezhetó különbség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Augusztus25, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2005 Dehhogy nincs ...... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Augusztus25, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2005 Én itt Pécsen csak a petroll kutnál (-10 ft.) tankolok, de egyszer-egyszer teszek bele valami "minőségit", de semmi különbséget nem veszek észre. Sem a fogyasztásom, sem a lóerőm nem változott...szerintem egy az egyben ugyanazt a benzint kapom itt is ott is... Én is aláírom Butragueno állítását.:-) Jó a petrol kút.:-) Mérnem futottunk mi még ott össze ?? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Exian Elküldve Augusztus25, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2005 Én is aláírom Butragueno állítását.:-) Jó a petrol kút.:-) Mérnem futottunk mi még ott össze ?? :( No, jól összejöttünk :lol: Hol van ez a Petrol kút? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Butragueno Elküldve Augusztus25, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2005 Olyan kérdésem lenne ,hogy egy c14NZ motorba melyik a legjobb minőségű brenya? Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Augusztus25, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2005 Milyen kérdés már... Amit meg tudsz fizetni, én 95VPowerrel járok. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus25, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2005 Egy C14NZ-nek majdnem tökmindegy, melyiket tankolod, számottevő különbség (az árán kívül :lol: ) nem nagyon lesz. Talán a 16 szelepesek érzékenyebbek rá, de ezt majd megmondja vki, akinek az van. Csak arra figyelj, hogy a motortérben levő oktánszám-választó a megfelelő állásban legyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Augusztus25, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2005 Nekem itt Győrben kedvező a helyzetem,mert Szlovákia 15 km,és ott mindíg a hazai benzinárakhoz képest 25-30FT-al olcsóbb a benzin.Fizethetek lazán forinttal is,de érdemesebb bankkártyával,jobb a kurzus,és ha a kutas átszámítja a koronát forintra,valami érdekes módon mindíg kerek lesz az összeg :lol: :) :?: :!: Ja,és hivatalosan hozhat az ember két kannával,de sose nézik meg! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Augusztus25, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2005 Hol van ez a Petrol kút? :lol: A Nyírfa utcában, a kisállomás mögött. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Augusztus26, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2005 Nekem itt Győrben kedvező a helyzetem,mert Szlovákia 15 km,és ott mindíg a hazai benzinárakhoz képest 25-30FT-al olcsóbb a benzin.Fizethetek lazán forinttal is,de érdemesebb bankkártyával,jobb a kurzus,és ha a kutas átszámítja a koronát forintra,valami érdekes módon mindíg kerek lesz az összeg :lol: :) :?: :!: Ja,és hivatalosan hozhat az ember két kannával,de sose nézik meg! :wink: Ácsi! tényleg lehet két kannával áthozni? Én Komáromban szoktam járni akkor ugrom át tankolni de eddig úgy tudtam csak 1db max 5l-es kannát lehet áthozni. Igaz volt már, hogy 20l-es volt az az egy kanna. Ha két 20l-est át lehetne hozni akkor az kb elég lenne arra az időre amíg ismét Komáromba megyek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Augusztus26, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2005 Meg a tied szívódiesel ! Vagy nem ? :twisted: De! :oops: Üdv.: ujjzol ui.: mennyié' kínálod a vasat...? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Augusztus26, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2005 Ácsi! tényleg lehet két kannával áthozni? Én Komáromban szoktam járni akkor ugrom át tankolni de eddig úgy tudtam csak 1db max 5l-es kannát lehet áthozni. Igaz volt már, hogy 20l-es volt az az egy kanna. Ha két 20l-est át lehetne hozni akkor az kb elég lenne arra az időre amíg ismét Komáromba megyek.Gyakran feltett kérdések és válaszok Jövedéki törvény alapján a kereskedelmi mennyiség meghatározása Kereskedelmi mennyiség A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény 110. §-ának (5) bekezdése határozza meg a kereskedelmi mennyiségnek minősülő jövedéki termékmennyiségeket termékcsoportonként. Így tehát kereskedelmi mennyiségűnek: az ásványolajterméknek motorbenzinből a gépjármű üzemanyagtartályán kívül 40 litert, egyéb benzinből 20 litert, petróleumból 50 litert, gázolajból a gépjármű és erőgép üzemanyagtartályán kívül 100 litert, tüzelőolajból 3500 litert, fűtőolajból 3500 kilogrammot, biodízelből 100 litert, a cigaretta 800 darabot, a szivar 200 darabot, a szivarka 400 darabot, a fogyasztási dohány 1000 grammot, a sör 110 litert, a köztes alkoholtermék 20 litert, az alkoholtermék 10 litert, a bor és pezsgő együttesen 90 litert (ebből pezsgő legfeljebb 60 liter) meghaladó mennyisége minősül. Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága Ezek szerint lehet behozni,utánanéztem,mert nem voltam biztos! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mozdvez Elküldve Augusztus29, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2005 Vigyázat! :!: :!: :!: Ez a mennyíségi meghatározás nem azt jelenti, hogy ennyit be is hozhatsz az országba! Mert akkor mindenki utánfutóval járna át az Ukránokhoz... Ez a leírás azt a mennyíséget jelöli amit belföldön szállíthatsz az eredetiséget igazoló dokumentum hiányában(számla). Ezek szerint ha megállít egy hatósági egyén(Közeg), és megkérdi honnan van az a 100liter gázolaj a hátsó ülésen, és mutass róla számlát. Akkor nyugodtan mondhatod neki, hogy erről a mennyiségről nem kell! De az országhatár átlépése az más tészta, még ha EU.-n belül vagyunk is! Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Augusztus29, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2005 Erősen kezd off lenni, de akkor kintről tudja valaki, hogy miből mennyit pontosan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Szeptember1, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2005 Már megint okosodtunk! :lol: Én is 100L-enként hordom az oilt, de eddig azé mindíg bennem vót cseppet a rinya, h mivan ha a rend őre aszongya, h nyissam ki neki a csomiteret. De ezentúl mostmá' nem fogok ezen aggodalmaskodni, és ha egyébb kérdése lenne a zorra alá dugom ezt a trv. számot ;) Üdv.: ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Szeptember1, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2005 Benzinbehozatal témához:Én erről a 40 lityiről a regionális lapban olvastam először.Amikor Szlovákia is EU tag lett,lehoztak egy cikket,benne az általam idézett törvénnyel,mondván:örüljenek a polgárok,mostantól nem kell izzadni ha a fűnyíróba is akarsz egy kanna benzint vinni Szlovákiából!Egyébként a határ közelsége miatt nem lett divat a kannázás,mindenki inkább kigurul.De most már engem is nagyon érdekel az igazság,ha legközelebb megyek megkérdezem a vámost! :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember2, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2005 Megint emeltek!!! :x Mennyibe is kerül gázosra átalakítani ? Bár szerintem amint elterjedne és sokan gázzal járnának szép lassan annak az árát is felemelnék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyuri_bácsi Elküldve Szeptember2, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2005 A gáz azért olcsóbb, mert állam bá' nem rak rá sok adót, mondván h. ez környezetbarát. Ha többen kezdenek el gázzal járni attól még nem emelnek rajta. / Hacsak állam bá' nem kap vérszemet... Egyébként Nyugat-Eu-ba már szállítanak bio-gázra szerelt autókat pl. Honda. Nálunk most kezdik építeni az első biogázgyárat. Amcsiban meg földgázos autókkal is próbálkoznak. Télleg nem lenne hülyeség az átszereltetés PB-re. Sok kút van, ócsó is... A benzin meg lassan 300Ft lesz litere :smt088 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember2, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2005 Ha többen kezdenek el gázzal járni attól még nem emelnek rajta. / Hacsak állam bá' nem kap vérszemet... Hát pont erre gondoltam mikor az "majd azt is emelik" kijelentést tettem a vérszemre ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Szeptember2, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2005 Megint emeltek!!! :x Mennyibe is kerül gázosra átalakítani ? Bár szerintem amint elterjedne és sokan gázzal járnának szép lassan annak az árát is felemelnék. Itt volt szó róla. Érdemes letölteni, érdekes dolgokat mond... gáz Link to comment Megosztás: More sharing options...
2004tiborc Elküldve Szeptember5, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2005 Par napja megvolt az eddigi legkissebb fogyasztas: 5.8 (24,5l, 425km). Ovatos vezetes mellett (egy ideje elol 3-an ulunk ;) nem lehet sietni), de volt egy szakasz (kb. 40 km) amikor nem tudtam 5-be kapcsolni, mert egy baleset miatt nagy kocsisor volt elottem, es inkabb mentem nyugisan 60-70-el, mint allandoan elozzek es fekezzek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Szeptember5, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2005 .... A benzin meg lassan 300Ft lesz litere :smt088 375 :evil: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts