Gyuri_bácsi Elküldve Augusztus9, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2005 Ugyebár én nem tankolhatok, de ha lehetne sem tenném... Én is azt vallom, hogy nem pont ilyen meghajtásra találták ki a dízel mocit. Viszont kiváncsian várom a hatást. Állítólag van aki még Pajeroba is tankol felesben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Augusztus9, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2005 Itt a bio-dízel! ... csak kicsit sültkrumlis szaga van. Aztán majd a kuyták szaladnak utánna :lol: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus9, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2005 Meg amerre elhalad, az embereknek csorog a nyáluk az út szélén :lol: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus9, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2005 Arról nem is beszélve,hogy milyen szépen lekormolhatja a mocit! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Exian Elküldve Augusztus9, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2005 Jééééjzusom :( Ez a biodízel ez működő dolog, de nem így, ahogy itt írjátok, hogy csak úgy simán bele a mociba :D, főleg nem meki olajat :lol: Ehhez egy spéci cucc kell, ami megfelelő formába "alakítja" az olajat. Ezt beépítik a kocsiba, és úgy mehet simán "bármilyen" fáradt olaj, bár én egy új kocsiba nem nyomatnék ilyet. De ez létező, régóta létező és működő dolog. A cucc beszerelése nemsok állítólag, olyan 150k körül, utána mehet elvileg bármilyen olaj bele, nagyüzemi konyhán dolgozóknak ingyen nafta :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus9, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2005 Háát.. én se bíznék benne nagyon, ráadásul benyás a gépem, úgyhogy marad az autógáz :? Tényleg, lehet a C14NZ-ket gázosítani, és ha lehet, mennyiért? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Exian Elküldve Augusztus10, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2005 Háát.. én se bíznék benne nagyon, ráadásul benyás a gépem, úgyhogy marad az autógáz :? Tényleg, lehet a C14NZ-ket gázosítani, és ha lehet, mennyiért? Az is olyan 150k környékén van, nemrég volt ez téma a Petőfi rádió Csúcsforgalom című műsorában. Ezt az adást innen tudod letölteni: http://real1.radio.hu/petofi/2005/07/27/20...05-07-27-p17.rm Érdemes meghallgatni, bár nem totál szakszerűen, de viszonylag kivesézik a témát, vendég is volt ha jól emlékszem egy emberke, aki ilyen cégnél dolgozik (vagy tulaja), ahol ilyeneket szerelnek be, meg sok betelefonáló, akik elmondják a véleményüket pro-kontra (1 órás a műsor). (jössz egy sörrel, nemvolt 2 perc, mire megtaláltam, hogy melyik napi Csúcsforgalomban volt ez a téma :lol: De ez a jó Petőfiben, hogy egészen az év elejétől letölthető az egész adásarchívum, 0-24ig) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyuri_bácsi Elküldve Augusztus10, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2005 Tényleg, lehet a C14NZ-ket gázosítani, és ha lehet, mennyiért? A bátyám kb 3 éve vett új Astra Classic-jába (1.4) fél éven felül beszereltette a gázt. Azóta nem is tankolt benzint, max. 1x Romániában. Akkor volt valamivel 100K fölött a beszerelés + újra műszakiztatni. Kicsit lomhább így az autója, viszont olcsóbban utazik. Amit igazán fájlal, hogy a tartály (90L) sok helyet elvesz a csomagtartóból (Sedan). Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Augusztus10, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2005 Végighallgattam a gázos adást. A legjobban az tetszett amikor valaki betelefonált, hogy azért tilos a mélygarázs mert a gázos autónál co keletkezik az megül a mélygarázsban... és hogy ezt az előtte nyilatkozó szakember miért nem tudta. Jaaaj ez fájt! :Hangman: Nézze meg a benzines autójának a zöldkártyáját és jéééé rájönne, hogy minden autó bocsájt ki co -t. Sőt ha jól be van állítva akkor a gázos kevesebb co-t bocsájt ki mint egy benzines ha jól tudom. Szerintem :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyuri_bácsi Elküldve Augusztus10, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2005 Viszont a mélygarázsokba télleg nem szokták beengedni a gázos ótókat... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Augusztus10, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2005 Azt tudom, de nem a co miatt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Augusztus10, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2005 Azt tudom, de nem a co miatt... Azért, mert a gáz nehezebb mint a levegő és meggyül a garázs fenekén. Na persze csak akkor, ha ereszt a rendszer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mozdvez Elküldve Augusztus10, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2005 Sziasztok! Ha jók az ismereteim akkor az autó (és PB) -gáz nehezebb a levegőnél. E miatt ha egy gázos autó tartálya szivárog akkor az lent marad a garázsban és elég veszélyes elegyet alkot egy viszonylag zárt térben. Ha jól tudom akkor ezen okból, nem mehetsz be a mélygarázsba. És ezért nem szabad a gázcsövet túl közel lefektetni a szennyvízcsatornához, a föld alá. Ha nem jól tudom akkor javítsatok ki! Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Augusztus10, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2005 Sziasztok! Ha jók az ismereteim akkor az autó (és PB) -gáz nehezebb a levegőnél. E miatt ha egy gázos autó tartálya szivárog akkor az lent marad a garázsban és elég veszélyes elegyet alkot egy viszonylag zárt térben. Ha jól tudom akkor ezen okból, nem mehetsz be a mélygarázsba. És ezért nem szabad a gázcsövet túl közel lefektetni a szennyvízcsatornához, a föld alá. Ha nem jól tudom akkor javítsatok ki! Megelőztelek!!! :( :) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mozdvez Elküldve Augusztus10, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2005 "Azért, mert a gáz nehezebb mint a levegő és meggyül a garázs fenekén. Na persze csak akkor, ha ereszt a rendszer. " Megelőztél! De legalább már ketten így tudjuk :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mozdvez Elküldve Augusztus10, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2005 Megint! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus10, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2005 Thx Exian! A sört majd lerendezzük :) . Nem akartok Opel talit szervezni a Velencei-tó környékére? Akkor elmennék én is, de pl. a Szelidi túl messze van nekem :lol: Pedig szívesen megnézném már az ábrázatotokat :( :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Augusztus10, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2005 hát... a tali téma itt elég off, de :arrow: ]http://meetings.opelclub.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Ez az olajkályha előnye, 120-130, 3 pest = 5.6l fogyi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Augusztus22, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2005 Na meg a 320km 17L gázolajjal :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Augusztus23, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2005 Na meg a 320km 17L gázolajjal :lol: Nah meg a 20L-ből 430Km-t... :) Nekem ennyit megy 1 kannából :twisted: De persze nekem csak 175/70R13-as tappancsok vannak alatta + én csak 120al járok vele kint. Üdv.: ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Augusztus23, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2005 Nah meg a 20L-ből 430Km-t... :) Nekem ennyit megy 1 kannából :twisted: De persze nekem csak 175/70R13-as tappancsok vannak alatta + én csak 120al járok vele kint. Üdv.: ujjzol Meg a tied szívódiesel ! Vagy nem ? :twisted: Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Augusztus24, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2005 No nekem is kiderül, mit muzsikál mostanság a városon kívülim. Jövő héten tolok egy közel 500 km-es haza-Pest-haza távot megpakolva visszafelé fullra (még a ládát is ki kell szednem :doubt: ) Aztán kiderül, hogy még mindíg kijövök e 20 lityiből. A vegyesem most türhető, kb 6,8-7 lityi ez kb fele város fele országút. Link to comment Megosztás: More sharing options...
valoati Elküldve Augusztus24, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2005 nekem sikerült tescos benzinnel/nagykanizsa/520 km ert megtenni /egy tank/et volt idáig a negativ csúcs !/1.4 se/ a múltkor ugyanez a távolság klímával 140-150 se átlaggal/lefele160-nal mentem,mert várt A BALATON/7literre jött ki,pedig essonál tankoltam,és a hűtöm sem volt elrepedve mint most.ennyit a gazdaságos benzinkútról!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Augusztus24, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2005 Szerintem is hanyagoljátok a tesco kutakat,én most vettem injektortisztítót a másik OFF autómba,mert amikor ürült a tank,egyre jobban rángtott!Az Astrám bírta ugyan,de nem ment vele rendesen.Egyébként 1.6 si, 6.3 stabilan,fele város fele országút ,nem spórolósan! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts