Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Hali!!!

Minek oda az a középső dob? Semmire nem jó. Rakjál a helyére egy sima csövet. Vagy ha már dobot akarsz akkor meg egy gázgyorsítót.

akar a fene dobot csak az a bajom hogy ami most van fent középső dob na annak a vége meg a úgy nevezett sportkipufogós bébi dzsúzzz egybe van hegeszve. mivel hajlítani nem tudok olyan kanyar cuccot ezért gondotlam veszek dobot. mivel a hátsótdobot megvettem már igy a katalizátor után tettem volna ha megtoldomkicsit a középsőt.

Valaki tud hajlítani olyan kanyart a ami a középső dob és a hátsó között van?

Megosztás:

akar a fene dobot csak az a bajom hogy ami most van fent középső dob na annak a vége meg a úgy nevezett sportkipufogós bébi dzsúzzz egybe van hegeszve. mivel hajlítani nem tudok olyan kanyar cuccot ezért gondotlam veszek dobot. mivel a hátsótdobot megvettem már igy a katalizátor után tettem volna ha megtoldomkicsit a középsőt.

Valaki tud hajlítani olyan kanyart a ami a középső dob és a hátsó között van?

Hali!!!

Próbálj meg bontóba nézni valami jó állapotút.

Megosztás:

Tényleg körülményes munka, nekem kb 2 óra volt mire le vettem, és rendesen pont a helyére visza raktam :S Nagyon kell a műanyaggal harcolni :P Persze második neki futásra sokkal gyorsabban tudnám meg csinálni...

Áh csak nem nyugodtam neki is álltam :D

Most ott tartok hogy kivettem középről a befúvóvitorlát vagy mi az a gombokról levettem a fedőket a kapcsolókról (elakadás jel. fűtés-hűtés szabályzóról erősség szabályzóról onnan kompletten az egészet. Kijöttek a tűk, akkor meg az irányított légbefúvós kapcsolóról is.

Ami kapcsolja az erűségét nah annak a hátánál találtam egy ilyen babszemnyi vagy még talán kisebb 12V 1.2W-os kis égőt.

Csak a többit nem találtam de van elképzelésem a vékony drótokból hogy hol lehet.

Mozgatom azt az előlapot nem jön nem jön és nem jön... már majdnem feladtam aztán látom hogy a 3 juk feletti peremnél ami ki van alakítva egy elrejtett csavar ellentart... oh mondom hát húzhattam én... csak ilyen hülye feje van hogy csillag de ilyen sok csillag nem tudom mi a rendes neve, de megpróbálok egy tompa fejű csavarhúzót befeszíteni... Majd még írok hogy mire jutottam.

Eddig jól haladok semmi nem repedt vagy tört el. :D

Azt mondjátok meg nekem hogy az elakadásjelzőben is van egy kis égő szintén kiégve ki is vettem a burkolatból szóval tűstől. de az istenért sem férek hozzá.

Szét lehet szedni azt a házat is úgy láttam de mondom megkérdem mert az se egy könnyű melónak látszik. :lol: :rolleyes:

Megosztás:

Áh csak nem nyugodtam neki is álltam :D

Most ott tartok hogy kivettem középről a befúvóvitorlát vagy mi az a gombokról levettem a fedőket a kapcsolókról (elakadás jel. fűtés-hűtés szabályzóról erősség szabályzóról onnan kompletten az egészet. Kijöttek a tűk, akkor meg az irányított légbefúvós kapcsolóról is.

Ami kapcsolja az erűségét nah annak a hátánál találtam egy ilyen babszemnyi vagy még talán kisebb 12V 1.2W-os kis égőt.

Csak a többit nem találtam de van elképzelésem a vékony drótokból hogy hol lehet.

Mozgatom azt az előlapot nem jön nem jön és nem jön... már majdnem feladtam aztán látom hogy a 3 juk feletti peremnél ami ki van alakítva egy elrejtett csavar ellentart... oh mondom hát húzhattam én... csak ilyen hülye feje van hogy csillag de ilyen sok csillag nem tudom mi a rendes neve, de megpróbálok egy tompa fejű csavarhúzót befeszíteni... Majd még írok hogy mire jutottam.

Eddig jól haladok semmi nem repedt vagy tört el. :D

Azt mondjátok meg nekem hogy az elakadásjelzőben is van egy kis égő szintén kiégve ki is vettem a burkolatból szóval tűstől. de az istenért sem férek hozzá.

Szét lehet szedni azt a házat is úgy láttam de mondom megkérdem mert az se egy könnyű melónak látszik. :P :rolleyes:

Hali!!!

Az elakadásjelző kapcsolót akarod szétszedni? Annak az elejét le lehet venni akkor ott az égő. Szerintem könnyen lejön mert nekem a gyerkőc amikor beszabadul a kocsiba, az le szokta szerelni. :lol:

Megosztás:

Most ott tartok hogy szétszedtem megküzdöttem a csavarral, minden heppy :D

Elmentem az itteni benzinkútra megkérdeztem hogy van-e ilyen égőjük de azt mondta nincs valami autós boltban nézem meg. :rolleyes:

Csak az a baj hogy vasárnap van.. :D

Semmi nincs ilyenkor itt nyitva.... :P :lol:

Jah és majd elfelejtettem hogy 3C' volt a kocsiban. Akkor eddig ezek szerint én tartom a rekordot a középső konzol szétszedésében. :P :D

Megosztás:

Sziasztok!

Szeretném a kis Corsa-mon az ajtózárakat megzsírozni. Milyen zsírt kell alkalmazni, és mit kell megkenni pontosan?

Köszi a segítséget!

G.

Hasonló probléma megoldása engem is érdekelne. Nekem a jobb hátsó ajtómat k...va erősen lehet csak kinyitni. Pontosítva nagyon nehezen lehet a kallantyút felfelé húzni. Ilyenkor mitlehet tenni? Esetleg zsírozni kell vhol ?

Megosztás:

Ajtónyitás témában ajánlom még azt hogy a sszigetelő gumikat szépen szilkonnal átfújni mert akkor nem dermed egymásba és könyebb lesz kinyitni..zsirozni meg azt kell mikor leszededa kárpitot látni fogok a zárszerkezetet és tuti látni fogod mi mozog lehet a bowdenen kell húzni de lehet csak kis zsírral átkened és elég...de azis elég lehet ha szilikonnal megfújod...

Megosztás:

Ajtónyitás témában ajánlom még azt hogy a sszigetelő gumikat szépen szilkonnal átfújni mert akkor nem dermed egymásba és könyebb lesz kinyitni..zsirozni meg azt kell mikor leszededa kárpitot látni fogok a zárszerkezetet és tuti látni fogod mi mozog lehet a bowdenen kell húzni de lehet csak kis zsírral átkened és elég...de azis elég lehet ha szilikonnal megfújod...

Ajtószigetelő gumikat tényleg nem árt befújni szilikonspray-el, nagyon hasznos dolog. Remélem a zsírozás megoldja a problémámat.

Megosztás:

De milyen zsírral? Sima gépzsír vagy valami szilárdabb?

Köszi!

G.

szerintema kenésnek mindegy -30ig ugyis állja a hideget nekem itthon ilyen nyomós shelles van, de szerintem akámilyen zsir akár még a rendes sertészsir is jó a lényeg hogy csússzon igaz nyáron kicsit disznótoros lesz a kocsiban:D

Megosztás:

Hali!!!

Nekem is volt egy kis ajtózár karbantartás nemrég. Mondjuk nekem annyi szerencsém volt hogy cseréltem az ajtót, így ki kellett venni a zárat és úgy elég könnyű megkenni. Én először csavarlazítóval jól befújtam ez kiszedte belőle a trutyit, ezután ahol látszik hogy mozog egymáson két cucc ott megzsíroztam. A kilincs nekem is nehezen ment vissza mert annak van egy külön rugója ami a zártól függetlenül visszanyomja. Na ez a rugó eltörött, de a zár most olyan jól mozog hogy tökéletesen visszanyomja a kilincset. Na szóval legjobban úgy lehet megkenni a zárat ha kiveszed, de hasonlóan macerás mint a középkonzol égőcsere. De hajrá csak az első lesz nehéz, a többi már rutin munka :rolleyes:

Megosztás:

sziasztok! sikerült végre zárható kesztyűtartót szerezni a corsámba! Látom a világítás helyét benne,honnan lehetne venni bele foglalatot vajon? esetleg bontón kívül?

Más: 96.12. havi autómon első lökhárítót szeretnék majd cserélni(ez még a régi elejű, és az új,színre fújva jobban állna neki). 97.4.hó utánit, fel lehet rá tenni valahogy? vagy teljesen más helyen vannak a felfogatási pontok? Igazából ködlámpás GSI-t szeretnék szerezni,de láttam írtátok hogy ez elenyésző és marha drága. na mind1

A festést úgy gondoltam hogy nem vinném festőhöz,hanem otthon csinálnánk meg egy kompresszor és egy festékszórópisztoly segítségével! (1 jól kivilágított hermetikus garázsban tavasszal 20fokban :D )

Először menne rá egy réteg műanyag alapozó, majd egy vagy két réteg szórógitt, ezt követően a festék,szintén 1vagy2 rétegben! Azt viszont nem tudom hogy megkéne-e csiszolni a felületet előtte vagy takarja a gitt bőven...?

Kérem aki csinált már ilyet, vagy ott volt amikor csinálták ezt és hasonlót az írja le hogy zajlik a folyamat!

köszi! :rolleyes:

Megosztás:

sziasztok! sikerült végre zárható kesztyűtartót szerezni a corsámba! Látom a világítás helyét benne,honnan lehetne venni bele foglalatot vajon? esetleg bontón kívül?

Más: 96.12. havi autómon első lökhárítót szeretnék majd cserélni(ez még a régi elejű, és az új,színre fújva jobban állna neki). 97.4.hó utánit, fel lehet rá tenni valahogy? vagy teljesen más helyen vannak a felfogatási pontok? Igazából ködlámpás GSI-t szeretnék szerezni,de láttam írtátok hogy ez elenyésző és marha drága. na mind1

A festést úgy gondoltam hogy nem vinném festőhöz,hanem otthon csinálnánk meg egy kompresszor és egy festékszórópisztoly segítségével! (1 jól kivilágított hermetikus garázsban tavasszal 20fokban :D )

Először menne rá egy réteg műanyag alapozó, majd egy vagy két réteg szórógitt, ezt követően a festék,szintén 1vagy2 rétegben! Azt viszont nem tudom hogy megkéne-e csiszolni a felületet előtte vagy takarja a gitt bőven...?

Kérem aki csinált már ilyet, vagy ott volt amikor csinálták ezt és hasonlót az írja le hogy zajlik a folyamat!

köszi! :rolleyes:

Hali!!!

Olyan lökhárítót vegyél ami festve van mert annak sima a felülete, a fényezetlennek kicsit rücskös és azt sok meló kisimítani. A folyamat amit leírtál az jó, csak a szórógittet a festék előtt meg kell csiszolni 800-as vízpapírral. Ha festettet veszel és jó állapotú a festése akkor 2000-es vízpapír, szóró , csiszolás és mehet a festék. Szerintem simán fel lehet rakni az újabb lököst is a járgányodra.

Megosztás:

Hali!!!

Olyan lökhárítót vegyél ami festve van mert annak sima a felülete, a fényezetlennek kicsit rücskös és azt sok meló kisimítani. A folyamat amit leírtál az jó, csak a szórógittet a festék előtt meg kell csiszolni 800-as vízpapírral. Ha festettet veszel és jó állapotú a festése akkor 2000-es vízpapír, szóró , csiszolás és mehet a festék. Szerintem simán fel lehet rakni az újabb lököst is a járgányodra.

Okés köszi a választ! A festett lökösre nem is gondoltam... :rolleyes:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.