Shan Co Elküldve Május24, 2019 Elküldve Május24, 2019 Sziasztok! Van 1 Olep corsa b 2000-es évjáratú autóm /x12xe/. A story úgy kezdődőt hogy a vízhőfok jelző, random elkezdett felfele kúszni a 100 fok irányába. Ha eléri a 100 fokot, ott megáll és kis idő múlva szépen lassan elkezd vissza felé menni 90 fokig és utánna kezdi előről. Cserélve lett termosztát, a ventilátort kapcsoló hőgomba és hűtő folyadék de a jelenség maradt. Ez volt 3-4 hete. Most már rosszabb a helyzet mert ha elkezd felmenni a vizhőfok jelző akkor néha az üzamanyg jelző is megbolondúl. Szerintetek mi lehet a gond? A válaszokat előre is köszönöm.
tgabika76 Elküldve Május25, 2019 Elküldve Május25, 2019 Nekem anno Kadettnál volt hasonló. Annál a műszeregység (kilométeróra, avagy óracsoport) hátuljában van egy feszültségstabilizáló, mert a műszerek érzékenyek arra hogy pontosan 12V-al működjenek. Namost ha az tönkrement, akkor csinál ilyet a műszer, mivel a generátortól több mint 12V-ot kap menet közben.
pysti25 Elküldve Május28, 2019 Elküldve Május28, 2019 (edited) Sziasztok. A segìtsègeteket kèrnèm. Corsa b 1993 swingem van 1.4i. Egy pàr hete elfelejtettem a kiegyenlìtő tartàly tetejèt visszatekerni. Ìgy mentem el vele 100km-t. Màsnap beindìtom az autòt ès azòta nem megy egy hengerem. Okozhatta ez a problèmàt?. Előtte volt egy hèttel olajcsere. (GM olaj)Gyertya ès kàbel csere utàn is dadog, nem megy egy henger. Segìtene ha lecserèlnèm a hűtővizet vagy a gyùjtàs körūl lenne a problèma? Módosítva Május28, 2019 : pysti25
LököttZsiráf Elküldve Május30, 2019 Elküldve Május30, 2019 On 2019. 05. 28. at 18:16, pysti25 írta: Sziasztok. A segìtsègeteket kèrnèm. Corsa b 1993 swingem van 1.4i. Egy pàr hete elfelejtettem a kiegyenlìtő tartàly tetejèt visszatekerni. Ìgy mentem el vele 100km-t. Màsnap beindìtom az autòt ès azòta nem megy egy hengerem. Okozhatta ez a problèmàt?. Előtte volt egy hèttel olajcsere. (GM olaj)Gyertya ès kàbel csere utàn is dadog, nem megy egy henger. Segìtene ha lecserèlnèm a hűtővizet vagy a gyùjtàs körūl lenne a problèma? A lényeget nem írtad: kellett hűtőfolyadékot utántölteni a kiegyenlítőtartályba? Mennyit? Milyen volt a lecserélt gyertya, nem látszott hengerfejtömítés hibájára utaló jel; rozsda, stb.? Ki lehet(ett) találni, melyik henger a rossz (pipa levétel, hangváltozás, stb.)?
fork Elküldve Május30, 2019 Elküldve Május30, 2019 Sziasztok! Mit jelent az izzonal amikor a Watt-nal ket szam szerepel? Pl. 21/5 vagy 60/55
pysti25 Elküldve Május30, 2019 Elküldve Május30, 2019 Nem kellett tölteni rà hűtőfolyadèkot Elèggè kormos volt a gyertya. Meg van melyik henger nem megy. Gyujtòkàbel szett ès gyertya csere utàn sem megy egy henger. Olajat sem eszi. Megpròbàlkozok a gyujtòtrafò ès elosztò cserèvel. 1ève van jogsim, ùgy hogy nem sok tapasztalatom van ilyen tèren. Tömìtèsek is okozhatnek ilyen problèmàt? (Szelepfedèl vagy hengerfejtömìtès?)
fork Elküldve Május31, 2019 Elküldve Május31, 2019 14 hours ago, fork said: Sziasztok! Mit jelent az izzonal amikor a Watt-nal ket szam szerepel? Pl. 21/5 vagy 60/55 Rajottem, Ket izzo szal van benne, ezert van ket watt ertek feltuntetve.
LököttZsiráf Elküldve Május31, 2019 Elküldve Május31, 2019 13 órája, pysti25 írta: Nem kellett tölteni rà hűtőfolyadèkot Elèggè kormos volt a gyertya. Meg van melyik henger nem megy. Gyujtòkàbel szett ès gyertya csere utàn sem megy egy henger. Olajat sem eszi. Megpròbàlkozok a gyujtòtrafò ès elosztò cserèvel. 1ève van jogsim, ùgy hogy nem sok tapasztalatom van ilyen tèren. Tömìtèsek is okozhatnek ilyen problèmàt? (Szelepfedèl vagy hengerfejtömìtès?) Nos, ha a hűtőfolyadékból nem fogyott (a szükséges szint a tartály felénél van), akkor a feltehetően nem nyitva felejtett kupak okozza a hibát. A gyújtáselosztó (mechanikus, nem (fekete) DIS-kocka?) okozhat ilyen hibát. Nézd át jól. Elsősorban patika állípotúra tisztítsd le kívül-belül, aztán jól nézd át: nem lehet rajta repedés sem. Szelepfedél-tömítés nem okoz ilyen gondot, hengerfej-tömítés azonban igen, ha az adott hengerbe engedi az olajat/hűtőfolyadékot. Ez látszik a gyertya elektródáin, ha kitekered. Ezen túl okozhatja még szelephiba, hengerfej-repedés, és még ennél rosszabbak is. Esetleg átugrott egy fogat a vezérműszíj, de nem akarok hülyeséget mondani, mert nem vagyok szerelő, csak egy hobbi-autós, aki már szerelt szét és rakott össze ezt-azt.
LököttZsiráf Elküldve Május31, 2019 Elküldve Május31, 2019 33 perce, fork írta: Rajottem, Ket izzo szal van benne, ezert van ket watt ertek feltuntetve. Így van, a 60 watt a távolsági fényé, az 55 pedig a tompítotté.
dhp00 Elküldve Június12, 2019 Elküldve Június12, 2019 sziasztok! valahol elfolyt az ablakmosó folyadék, ezért kiszedtem a tartályt, hogy megnézzem, hol a hiba. lehúztam az elektromos csatlakozót, a két csövet, hogy hozzáférjek leszedtem az ablaktörlőlapátokat, és a levélrácsot... hiba elhárítva, minden ment vissza a helyére, viszont most a középső információs kijelző nem kap áramot, csak akkor, ha bekapcsolom a helyzetjelzőt, és akkor "nulláról" indul. hol lehet az összefüggés? a segítséget előre is köszönöm!
truebaba Elküldve Június14, 2019 Elküldve Június14, 2019 Sziasztok, Ma ebben a rekkenő hőségben egyszer csak leállt alapjáratról a motor (x12xe). És vagy 10 percig nem volt hajlandó elindulni, már azt hittem trailert kell hivnom. P0335 No Engine RPM signal - Not present hibát kaptam, amit kitörölve motort beinditva többet nem. Cseréljek főtengely helyzet érzékelőt, vagy ez a kód csak azért esett be, mert leállt a motor (esetleg a beninszivattyú gyengélkedik) ? Mit tanácsoltok? Köszi.
truebaba Elküldve Június20, 2019 Elküldve Június20, 2019 (edited) Kicseréltem a jeladót, egy delphi-re, bosh még 4 ezerrel drágább lett volna. Még lehet 3 hiba ezen kivül, reméljük ez volt az. 182e km-nél jár már a motor. Módosítva Június20, 2019 : truebaba
petyli89 Elküldve Június22, 2019 Elküldve Június22, 2019 sziasztok nekünk opel corsa 1997 a kocsink.És olyant csinál nem for a víz csak mikor meg állunk a pirosnál kicsit megy fel a hűtővíz aztán vissza megy 90 fogra.Mikor megint lassan megyünk megint csinálja.
LököttZsiráf Elküldve Június23, 2019 Elküldve Június23, 2019 (edited) Petyli, cseréltess termosztátot, ha pár évre visszamenőleg nem volt cserélve. True, jeladó-csere után beindult? Dhp, szerintem nics összefüggés, feltéve, ha nem ázott be. Nekem a kijelző forrasztásai engedtek el, illetve lettek kontakthibások. Kivettem, átforrasztottam, újra működött. Dióhéjban. Módosítva Június23, 2019 : LököttZsiráf
_Gabor_ Elküldve Július20, 2019 Elküldve Július20, 2019 (edited) Sziasztok Apósom nemrégiben vett egy B corsat 1.2-es és egy kis elektromos probléma van vele a középső információs kijelző nem kap áramot, csak akkor, ha bekapcsolom a helyzetjelzőt, és akkor mindig nulláról indul. Bontóból szerzett másik kijelzőt amit forrasztani kellett azzal is ezt csinálja. Mi lehet a gond? Módosítva Július20, 2019 : _Gabor_
zotya975 Elküldve Július23, 2019 Elküldve Július23, 2019 Sziasztok! A beteg egy 99-es B corsa X12XE motorkóddal, de szerintem ez mindegy. Hazafelé jövet ( műszaki vizsgáról) egyszer csak elment egyszerre a két tompított, és nem is "jött" vissza többé. Izzók jók, biztosítékok jók, világítás kapcsolóból 3-at is belepróbáltam igaz astráét, de szerintem csak annyi a különbség hogy abban van műszerek fényerősség potméter. Helyzetjelző van, refi működik, tompított nincs. Azt meg tudtam még nézni hogy a biztosítéknál nem mérhető fesz, de igazából azt nem tudom hogy a bizti az izzó előtt vagy utána van-e így ez nekem nem mondott semmit. Rajzom sajna csak astrához van a szinek nem mindenhol passzolnak. Az volt a terv hogy mivel refi van, a lámpa csatijánál felcserélem a két pint és a refi kapcsolja a tompítottat. Gondoltam mivel a H4-es izzóban nincs a refi-tompított közt számottevő különbség ez nem lesz gond. Csakhogy a csatiban enyhén olvadás van( vagy volt valamikor) a pin nem jött ki a helyéről, és a két szál közt átmérő különbség van, nem mertem őket felcserélni. Azt sem tudtam biztosan hogy melyik szál melyik, annyi eszem meg ott akkor nem volt hogy a működő refit kimérjem melyik szálon kapja a tápot. Mivel idős szüleim használják az autót és csak és kizárólag nappal mennek ( ha nem esik, nem fúj, nincs tél, ésatöbbi) és jobbára lakott területen belül, abban egyeztünk meg, hogy közlekednek helyzetjelzővel, és ha nagyon szükséges ( bár elvileg ilyen sosincs) akkor kapcsolnak refit. A lámpa magasság állító sem működik ( nem tudom van-e összefüggés) de az állító motor házán található tekerővel teljesen letekertem a lámpát. Mivel refinél nincs fényvető, nem biztos hogy ennek van értelme de mivel 99.99% hogy nem fognak éjszaka menni vele, így igazából ez mindegy volt. Van valakinek ötlete? A biztosíték tábla fedelén úgy láttam itt nincs relé, aminek be kellene húznia. Egyszerűen biztosíték-kapcsoló-izzóból áll az egész áramkör. Kösz előre is!
LököttZsiráf Elküldve Július28, 2019 Elküldve Július28, 2019 _Gabor_ , óvatos öteltem a műszerfal lenne. Ha jól tudom, onnan, vagy onnan is kap tápot, lehet, hogy éppen az hibádzik. Az sem kizárt, hogy a bontott alkatrésznek is pont ugyanaz a hibája. Bontottnál sosem tudni. A forrasztások rendbetétele valóban jó ötlet. Nekem ilyen problémám nem volt, így csak távgyógyítani tudok, konkrét tippem nincs. Zotya975 , mivel egyszerre kapcsolt le a két tompított, ezért valahol a közös részen kell keresni a bajt. Nekem, innen a távolból a tompított kapcsolója tűnik sárosnak. Azt nem tudom, hogy az Astráéval mennyire kompatibilis a Corsa kapcsolója, próbálkozz valamilyen átkötéssel. Természetesen a biztosítékok átvizsgálása után. Az égett csatlakozók semmilyen álmoskönyben sem jelentenek jót, mindenképpen cseréld le a kapcsoló fém részét, az átégett műanyaggal együtt. A rossz fémes kontaktus melegszik, a műanyag a melegtől idővel szenesedik. A szenes műanyag vezeti az áramot, amitől jobban melegszik, a végén pedig kitalálod: szépen leég az egész autó. Sok ilyet láttunk már. Lehet, hogy egyszerűen ez a baj a vezeték másik végénél: leolvadt a csatlakozó, a nagy áram miatt megszakadt, és így tovább. Előfordulnak összeégett, összesült érpárok, folyamatosan újra és újra kiégő biztosítékokkal. Szakember biztosan segít, vagy gyűrd fel az ingujjad, és nosza, menj végig a vezetékeken feszültséget, hibát keresni. Sok sikert 1
zotya975 Elküldve Július28, 2019 Elküldve Július28, 2019 5 órája, LököttZsiráf írta: _Gabor_ , óvatos öteltem a műszerfal lenne. Ha jól tudom, onnan, vagy onnan is kap tápot, lehet, hogy éppen az hibádzik. Az sem kizárt, hogy a bontott alkatrésznek is pont ugyanaz a hibája. Bontottnál sosem tudni. A forrasztások rendbetétele valóban jó ötlet. Nekem ilyen problémám nem volt, így csak távgyógyítani tudok, konkrét tippem nincs. Zotya975 , mivel egyszerre kapcsolt le a két tompított, ezért valahol a közös részen kell keresni a bajt. Nekem, innen a távolból a tompított kapcsolója tűnik sárosnak. Azt nem tudom, hogy az Astráéval mennyire kompatibilis a Corsa kapcsolója, próbálkozz valamilyen átkötéssel. Természetesen a biztosítékok átvizsgálása után. Az égett csatlakozók semmilyen álmoskönyben sem jelentenek jót, mindenképpen cseréld le a kapcsoló fém részét, az átégett műanyaggal együtt. A rossz fémes kontaktus melegszik, a műanyag a melegtől idővel szenesedik. A szenes műanyag vezeti az áramot, amitől jobban melegszik, a végén pedig kitalálod: szépen leég az egész autó. Sok ilyet láttunk már. Lehet, hogy egyszerűen ez a baj a vezeték másik végénél: leolvadt a csatlakozó, a nagy áram miatt megszakadt, és így tovább. Előfordulnak összeégett, összesült érpárok, folyamatosan újra és újra kiégő biztosítékokkal. Szakember biztosan segít, vagy gyűrd fel az ingujjad, és nosza, menj végig a vezetékeken feszültséget, hibát keresni. Sok sikert Biztosítékok mind jók ( mind a 4 , 2 a tompítotté 2 a refié)Hát szerintem kompatibilis, mert a helyzetjelzőt kapcsolta, és a belső világítást is amit belepróbáltam ( két darabot) , egyenlőre feladtam, csak nappal használják az autót, aztán majd keresnek egy autó villamossági szerelőt, ami felénk úgy működik, hogy a jó szakemberhez nem hogy a jövő hétre, hanem a jövő hónapba se kerülsz be. Az a baj hogy kapcsolási rajzom csak astrához van, itt mások a színek, és igazából innen kezdve csak tapogatom melyik kábel mi lehet.
LököttZsiráf Elküldve Július29, 2019 Elküldve Július29, 2019 Akkor lehet, hogy tényleg ugyanaz az Astra kapcsolója. Perpillanat a vezetékmegszakadás a leggyanúsabb. Írj egy privát üzenetet nekem - ha van még ilyen, mert én nem találtam.
fork Elküldve Augusztus13, 2019 Elküldve Augusztus13, 2019 (edited) Sziasztok. Egy opel corsa b 1.2-m van (1999-es) X12XE motorral. Arra lettem figyelmes, hogy amikor leallitom a motort, akkor nem mukodik a fekpedal. (update: mukodik, csak kemeny es nagyon erosen kell nyomni). Ha leallitom maximum 1-szer, talan 1-szer meg be tudom nyomni puhan, de utana kemeny lesz. Nem emlekszem hogy maskor is csinalta volna ezt (3-4 eve van meg ez az auto nekem). Mi mehetett benne tonkre? Fekfolyadek csopogest nem lattam sehol, de meg majd megegyszer atnezem, mert tegnap mar nem a legvilagosabb volt. Koszonom elore. Módosítva Augusztus13, 2019 : fork
zotya975 Elküldve Augusztus13, 2019 Elküldve Augusztus13, 2019 1 órával ezelőtt, fork írta: Sziasztok. Egy opel corsa b 1.2-m van (1999-es) X12XE motorral. Arra lettem figyelmes, hogy amikor leallitom a motort, akkor nem mukodik a fekpedal. (update: mukodik, csak kemeny es nagyon erosen kell nyomni). Ha leallitom maximum 1-szer, talan 1-szer meg be tudom nyomni puhan, de utana kemeny lesz. Nem emlekszem hogy maskor is csinalta volna ezt (3-4 eve van meg ez az auto nekem). Mi mehetett benne tonkre? Fekfolyadek csopogest nem lattam sehol, de meg majd megegyszer atnezem, mert tegnap mar nem a legvilagosabb volt. Koszonom elore. Ez teljesen normális jelenség, az autókban már elég régóta alkalmaznak vákumos fékrásegítést, hogy kisebb pedálerővel is nagy fékhatást lehessen elérni. A vákumot a motor állítja elő és a főfékhenger mögött elhelyezkedő nagy fekete korong, a vákumdob tárolja. Ha leállítod a motort akkor megszűnik a szívása, nem keletkezik a vákum , amit tárolt az meg egy-két fékpedál lenyomás után megszűnik. Kipróbálhatod milyen amikor elkezdi kiszívni a levegőt a vákumdobból a motor, leállítod, kétszer-háromszor rálépsz a fékpedálra hogy elszökjön a vákum, majd benyomva tartod és elindítod a motort. Azt fogod észrevenni hogy beljebb megy a pedál ahogy a rendszer rásegít az emberi izomerőre. A kiegyenlítő tartály mellett jobbra a főfékhenger a tetején a fékfolyadék tartállyal, mögötte a vákumdob. http:// Itt van jobb magyarázat is: https://www.vezess.hu/techabc/2013/01/01/fekrasegito/ Általában vontatáskor tűnik fel a hiánya. Tulajdonképen a fékhatást nem növeli, hiszen a fékrendszer, betétek, pofák, tárcsák, fékhenger átmérők, a gumi és az út állapota nem változik, csak egy vészfékezéskor teljes erővel kell nyomni a pedált és sokszor ide az emberei izomerő ( 60 kilós nő pölö) kevés. Ki lehet próbálni milyen nélküle fékezni, forgalommentes úton, gyújtást adva ( kormányzár!!!) legurulsz és úgy fékezel rásegítés nélkül. 1
fork Elküldve Augusztus13, 2019 Elküldve Augusztus13, 2019 (edited) De en ugy emlekszem, hogy regen sokkal tobb fekezest tudott motorjaras nelkul is. Vagy 5-6-ot talan (nem tudom pontosan, mert sosem volt annyira szuksegem) de az biztos hogy 1-2 fekezes utan meg nem kemenyedett fel, mert azt eszrevettem volna. Nem lehet hogy ez valaminek az elojele? El fog romlani benne valami? Módosítva Augusztus13, 2019 : fork
zotya975 Elküldve Augusztus14, 2019 Elküldve Augusztus14, 2019 On 2019.08.13. at 18:05, fork írta: De en ugy emlekszem, hogy regen sokkal tobb fekezest tudott motorjaras nelkul is. Vagy 5-6-ot talan (nem tudom pontosan, mert sosem volt annyira szuksegem) de az biztos hogy 1-2 fekezes utan meg nem kemenyedett fel, mert azt eszrevettem volna. Nem lehet hogy ez valaminek az elojele? El fog romlani benne valami? Ha ereszt valahol ( pontosabban nem ereszt hanem a vákumba bejut a levegő) akkor lehet hogy kevesebb fékezést bír ki álló motoral, de amig menet közben működik a rásegítés addig jó, javítani meg úgysem lehet, csak cserélni.
fork Elküldve Augusztus17, 2019 Elküldve Augusztus17, 2019 Ertem koszi, menetkozben nincs semmi kulonbseg. Figyelek majd ra.
Recommended Posts