rolandgyorgy Elküldve Október13, 2016 Megoszt Elküldve Október13, 2016 Sziasztok! 96-os Corsa 1.2 (C12NZ) 45Le benzines... Főleg városban használom, oda elég...Bár eddig se voltam megelégedve feltétlen a fogyasztásával 7-8 L körül volt, de egy két hónapja irreális...10,5-11 L!!! És ez nem vicc...Tudom hogy dugó stb, de ez egy kis autóhoz képest akkor is durva túlzás. Mi lehet a gond? Van tippetek? Mit kéne megnézetni, mert hogy valami gáz van az biztos, vagy ez lenne még is "normális"?! Köszi előre is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október13, 2016 Megoszt Elküldve Október13, 2016 3 perce, rolandgyorgy írta: Sziasztok! 96-os Corsa 1.2 (C12NZ) 45Le benzines... Főleg városban használom, oda elég...Bár eddig se voltam megelégedve feltétlen a fogyasztásával 7-8 L körül volt, de egy két hónapja irreális...10,5-11 L!!! És ez nem vicc...Tudom hogy dugó stb, de ez egy kis autóhoz képest akkor is durva túlzás. Mi lehet a gond? Van tippetek? Mit kéne megnézetni, mert hogy valami gáz van az biztos, vagy ez lenne még is "normális"?! Köszi előre is. Lambda szonda, kétvezetékes vízhőfok jeladó, összeomlott kipufogó dob, katalizátor, a fogyasztást hogyan mérted? Pontos mérés: teletank, megteszel pölö 400kilométert, teletank ugyanott, és osztod a rátankolt mennyiséget a jelen esetben 4 -el. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
rolandgyorgy Elküldve Október14, 2016 Megoszt Elküldve Október14, 2016 14 órája, zotya975 írta: Lambda szonda, kétvezetékes vízhőfok jeladó, összeomlott kipufogó dob, katalizátor, a fogyasztást hogyan mérted? Pontos mérés: teletank, megteszel pölö 400kilométert, teletank ugyanott, és osztod a rátankolt mennyiséget a jelen esetben 4 -el. 28 L volt benne mikor tankoltam most van benne 10, mentem kereken 150 Km-et, egyszerű matekkal ez: 11,9 :(( Köszönöm a választ, a kipufogóval nem hiszem hogy baj lenne, inkább lambdára gyanakszom az meg a, mert nem olcsó...:( Tudnál valami jó szakit, műhelyt ahol bemérik, és nem csesznek át egy magamfajta "laikust", ja és nem horror árban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október14, 2016 Megoszt Elküldve Október14, 2016 6 órája, rolandgyorgy írta: 28 L volt benne mikor tankoltam most van benne 10, mentem kereken 150 Km-et, egyszerű matekkal ez: 11,9 :(( Köszönöm a választ, a kipufogóval nem hiszem hogy baj lenne, inkább lambdára gyanakszom az meg a, mert nem olcsó...:( Tudnál valami jó szakit, műhelyt ahol bemérik, és nem csesznek át egy magamfajta "laikust", ja és nem horror árban? Honnan tudod hogy 28. meg 10? A műszeregység csak tájékoztató jellegű, nem mér pontosan azért szokták a telitankos mérést csinálni. Hát műhelyt sajna nem tudok.... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
rolandgyorgy Elküldve Október14, 2016 Megoszt Elküldve Október14, 2016 3 órája, zotya975 írta: Honnan tudod hogy 28. meg 10? A műszeregység csak tájékoztató jellegű, nem mér pontosan azért szokták a telitankos mérést csinálni. Hát műhelyt sajna nem tudok.... Igen nyilván tájékoztató jellegű, tájékoztat hogy kb mennyi van benne, 26-27-28 L....azzal is tisztában vagyok hogy nem pontos, de ennyit nem csalhat egy műszer. Azért egy 6 és egy 12 L-es fogyasztás között van egy kis különbség...Azért köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október14, 2016 Megoszt Elküldve Október14, 2016 2 perce, rolandgyorgy írta: Igen nyilván tájékoztató jellegű, tájékoztat hogy kb mennyi van benne, 26-27-28 L....azzal is tisztában vagyok hogy nem pontos, de ennyit nem csalhat egy műszer. Azért egy 6 és egy 12 L-es fogyasztás között van egy kis különbség...Azért köszi! Hát, nincs mit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
balazs01 Elküldve Október15, 2016 Megoszt Elküldve Október15, 2016 Sziasztok. Segítségeteket szeretném kérni. Corsa b 95' c12nz hiba jelenség napi használat során néha indítás után a motor beindul majd egyből le is áll. Hibakód kiolvasásnál immo nem kap elég feszültséget. Közben 2 évalatt 2 akksi ment tönkre a mostani is pezseg. Töltő fesz.: 14V körüli plusz minusz 2. Álló helyzetben az áram felvétel elhanyagolható 0.02 A. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október15, 2016 Megoszt Elküldve Október15, 2016 36 perce, balazs01 írta: Sziasztok. Segítségeteket szeretném kérni. Corsa b 95' c12nz hiba jelenség napi használat során néha indítás után a motor beindul majd egyből le is áll. Hibakód kiolvasásnál immo nem kap elég feszültséget. Közben 2 évalatt 2 akksi ment tönkre a mostani is pezseg. Töltő fesz.: 14V körüli plusz minusz 2. Álló helyzetben az áram felvétel elhanyagolható 0.02 A. Plusz-minusz 2Volt úgy érted, hogy 12-16-között ingadozik? 14Volt körül kell lennie stabilan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
balazs01 Elküldve Október15, 2016 Megoszt Elküldve Október15, 2016 2 órája, zotya975 írta: Plusz-minusz 2Volt úgy érted, hogy 12-16-között ingadozik? 14Volt körül kell lennie stabilan. Nem jol irtam 0.2Volt Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október15, 2016 Megoszt Elküldve Október15, 2016 37 perce, balazs01 írta: Nem jol irtam 0.2Volt Az viszont nem gond. Akkor szokott az akku nagyon pezsegni ha túl nagy a töltőáram. Valamennyi pezsgés a normális töltés velejárója, de a túl intenzív az már nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
balazs01 Elküldve Október16, 2016 Megoszt Elküldve Október16, 2016 12 órája, zotya975 írta: Az viszont nem gond. Akkor szokott az akku nagyon pezsegni ha túl nagy a töltőáram. Valamennyi pezsgés a normális töltés velejárója, de a túl intenzív az már nem. Mar folyik ki belőle a sav. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október16, 2016 Megoszt Elküldve Október16, 2016 12 órája, balazs01 írta: Mar folyik ki belőle a sav. Az tuti nem normális jelenség...nem tudsz szerezni egy generátort kölcsönben próbálni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dw.drums Elküldve Október18, 2016 Megoszt Elküldve Október18, 2016 Na még egy utolsó kérdéssorozatom lenne. Miért kemény a kupplungom? (A bowden jó), hogy lehet olvosolni?, valamint ugyanez jellemző a gázpedálra is. Miért rezeg alapjáraton a váltó+váltó rúd, ha benyomom a kupplungot elhallgat a hosszbordásszíj rendszerben az egyik vezető vagy feszítő már nagyon cincorog. Fent van a homlokfalnál az a feszítő, konkrétan mi a neve? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október18, 2016 Megoszt Elküldve Október18, 2016 3 órája, dw.drums írta: Na még egy utolsó kérdéssorozatom lenne. Miért kemény a kupplungom? (A bowden jó), hogy lehet olvosolni?, valamint ugyanez jellemző a gázpedálra is. Miért rezeg alapjáraton a váltó+váltó rúd, ha benyomom a kupplungot elhallgat a hosszbordásszíj rendszerben az egyik vezető vagy feszítő már nagyon cincorog. Fent van a homlokfalnál az a feszítő, konkrétan mi a neve? Kuplung pedál csapját, a bowdent átt lehet zsírozni ha marad a hiba akkor kuplung szerkezet a hibás. Gázpedálra ugyanez igaz, le kell szedni a gömbfejnél a bekötést a pillangószelepről, olajat kell bele csorgatni, meg kell nézni maga a pillangószelep nem akad-e. Rezgésre: motortartó bakok? A feszítőt nem ismerem, nekem nincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dw.drums Elküldve Október19, 2016 Megoszt Elküldve Október19, 2016 4 órája, zotya975 írta: Kuplung pedál csapját, a bowdent átt lehet zsírozni ha marad a hiba akkor kuplung szerkezet a hibás. Gázpedálra ugyanez igaz, le kell szedni a gömbfejnél a bekötést a pillangószelepről, olajat kell bele csorgatni, meg kell nézni maga a pillangószelep nem akad-e. Rezgésre: motortartó bakok? A feszítőt nem ismerem, nekem nincs. Pillangó szelep nem csak benzineseknél van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október19, 2016 Megoszt Elküldve Október19, 2016 4 órája, dw.drums írta: Pillangó szelep nem csak benzineseknél van? De igen elnézést, akkor neked az adagoló karját kell megnézned... Link to comment Megosztás: More sharing options...
dw.drums Elküldve Október19, 2016 Megoszt Elküldve Október19, 2016 hirtelen gázadásra -és elvételre amúgy ránt a hajtás, lehetséges hogy a bakok kivannak, és mozdul a motor-váltó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október19, 2016 Megoszt Elküldve Október19, 2016 3 órája, dw.drums írta: hirtelen gázadásra -és elvételre amúgy ránt a hajtás, lehetséges hogy a bakok kivannak, és mozdul a motor-váltó? Az is okozhat meg kell nézni őket, szimmetrikusnak kell lennie a két gumituskónak a keretben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dw.drums Elküldve Október20, 2016 Megoszt Elküldve Október20, 2016 hány baknak kell lennie? múltkor alánéztem, talán 2-őt láttam Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október20, 2016 Megoszt Elküldve Október20, 2016 4 órája, dw.drums írta: hány baknak kell lennie? múltkor alánéztem, talán 2-őt láttam 3-nak ,ebből kettő tulajdonképpen váltótartó bak. Egy van a vezérlés mellett bal oldalon, egy a vezető oldalon, jobb oldalon, egy meg hátul a szélvédő alatt középen a váltókulissza alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
enjoy Elküldve Október21, 2016 Megoszt Elküldve Október21, 2016 sziasztok. Utóbbi pár hétben nehezen indul az isuzu motoros corsám és most benéztem a motorház alá és azt láttam hogy az üzemanyagszűrőnél le van szakadva két vezeték nem tudja valaki befolyásol e valamit? Lefényképeztem hogy érthetőbb legyen. Indításnál folyamatosan teker csak teker és nagyon nehezen indul be, az aksira rámértem mikor járt a motor és állandó 14,22v-ot mutatott azzal szerintem nem lehet baj. Előre is köszi a segítséget. http://www.kephost.com/image/v0Ys Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október22, 2016 Megoszt Elküldve Október22, 2016 23 órája, enjoy írta: sziasztok. Utóbbi pár hétben nehezen indul az isuzu motoros corsám és most benéztem a motorház alá és azt láttam hogy az üzemanyagszűrőnél le van szakadva két vezeték nem tudja valaki befolyásol e valamit? Lefényképeztem hogy érthetőbb legyen. Indításnál folyamatosan teker csak teker és nagyon nehezen indul be, az aksira rámértem mikor járt a motor és állandó 14,22v-ot mutatott azzal szerintem nem lehet baj. Előre is köszi a segítséget. http://www.kephost.com/image/v0Ys Ez a szűrőfűtés nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dw.drums Elküldve Október22, 2016 Megoszt Elküldve Október22, 2016 On 2016. 10. 20. at 8:23, zotya975 írta: 3-nak ,ebből kettő tulajdonképpen váltótartó bak. Egy van a vezérlés mellett bal oldalon, egy a vezető oldalon, jobb oldalon, egy meg hátul a szélvédő alatt középen a váltókulissza alatt. Nos, ma alábakoltam a kocsi elejét, beraktam 3-asba, párom pöccögette neki a gázt, én meg sasoltam hol csattog. egyrészt a hajtás csattog, az oldalsó bakok elég feszesek, nem mozognak, de alul a váltó tartó baknál eléggé mozog. Nem látom milyen állapotban van, eléggé retkes, de gondolom annak se kéne 1-2cm-ert mozognia Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október23, 2016 Megoszt Elküldve Október23, 2016 11 órája, dw.drums írta: Nos, ma alábakoltam a kocsi elejét, beraktam 3-asba, párom pöccögette neki a gázt, én meg sasoltam hol csattog. egyrészt a hajtás csattog, az oldalsó bakok elég feszesek, nem mozognak, de alul a váltó tartó baknál eléggé mozog. Nem látom milyen állapotban van, eléggé retkes, de gondolom annak se kéne 1-2cm-ert mozognia Hát annyit szerintem nem...ha eléggé retkes akkor gondolom olajsáros, és az olaj ugye nem tesz jót a guminak hosszú távon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dw.drums Elküldve Október23, 2016 Megoszt Elküldve Október23, 2016 7 órája, zotya975 írta: Hát annyit szerintem nem...ha eléggé retkes akkor gondolom olajsáros, és az olaj ugye nem tesz jót a guminak hosszú távon. A hajtásba a féltengelyek lehetnek kikopva? Amik jönnek ki a váltóbol azon részre gondolok Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts