Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

sziasztok!

találtam egy egész szép felnit, amit szeretnék megvenni a corsa b-mre.

7Jx15H2 R15-ös méretű, sajnos az ET számát nem tudom, mert a hirdető nem írja, de szerintem 36-38 körül lehet.

a gumik 195/60-asak rajta.

a kérdésem az lenne, hogy szerintetek ez felmenne a 96-os c12nz-s (3 ajtós) corsara futómű módosítás nélkül?

ha igen, akkor mennyire változna az autó viselkedése, mennyire maradna vezethető?

előre is köszi a válaszokat!

Ádám

45 lovas gépre ekkora kereket? :)

A gyári méret 5J ET49-es 13-as felni.

Szélességben befelé 14 mm-rel fog beljebb érni a kerék, kifelé pedig 36 mm-rel fog kijjebb érni.

Szerintem nem fér el, de ki kell próbálni.

Viszont átmérőben túl nagy a kerék, szóval ez a gumi neked biztos, hogy nem lesz jó. Ez egy Vectra B-re, vagy Astra G-re való kerék.

Megosztás:

Sziasztok!

Tanácsotokra lenne szükségem, mint mindig gondolom lessz pár ötletetek.

Felkészitettem a corsámat müszakira, időt pénzt nem sajnálva, hamvaiból feltámadt. Ámde ma meghuzták müszakin, az ok a jobb biztonsági öv nem megy visssza a helyére, MIt lehet ezzel csinálni? Egy uj cucc ára 300euro, amit nem nagyon tudok megvenni,bondtókban néztem de mindegyik ugyan olyan szart volt mint az enyém.

Mo-n tudtok valami lelőhelyet ilyan alkatrészekre? Vga yhogy lehetne ezt javitani?

Előre is köszi

Megosztás:

Sziasztok?

Mennyi mostanában egy első nyúlvány javítás? 20e/oldal az reális?

Hát ez erősen hegesztő (ember) függő, nekem még a corsa-n az egész volt 20 ezer + az alvázvédő, de abban a két nyúlvány, a bal kerékjáratnál egy öklömnyi lyuk, illetve a tűzfalon pár javítás.

De az már 2 éve volt kb, ma már mondhatni reális amit írtál.

Megosztás:

Sziasztok!

Felkészitettem a corsámat müszakira, időt pénzt nem sajnálva, hamvaiból feltámadt. Ámde ma meghuzták müszakin, az ok a jobb biztonsági öv nem megy visssza a helyére, MIt lehet ezzel csinálni? Egy uj cucc ára 300euro, amit nem nagyon tudok megvenni,bondtókban néztem de mindegyik ugyan olyan szart volt mint az enyém.

Mo-n tudtok valami lelőhelyet ilyan alkatrészekre? Vga yhogy lehetne ezt javitani?

Előre is köszi

Először is szerintem nem jó helyre vitted műszakira.

Ezen az öv visszahúzáson akkor egyszerűen lehet javítani, hogyha nem mechanikai gond van. Ha a vissza nem húzódást az öv elszenneződése, zsírossá, koszossá válása okozza, akkor egy kiadós mosás körömkefézés kell neki szabbanos vízben.

Nekem ez a módszer csodát tett, szinte újszerű lett az öv, és a visszahúzása is! Egy próbát megér szerintem nálad is.

• Like 1
Megosztás:

Először is szerintem nem jó helyre vitted műszakira.

Ezen az öv visszahúzáson akkor egyszerűen lehet javítani, hogyha nem mechanikai gond van. Ha a vissza nem húzódást az öv elszenneződése, zsírossá, koszossá válása okozza, akkor egy kiadós mosás körömkefézés kell neki szabbanos vízben.

Nekem ez a módszer csodát tett, szinte újszerű lett az öv, és a visszahúzása is! Egy próbát megér szerintem nálad is.

Van valami speciális spray is erre a hibára, sajna nem ugrik be a neve, de haver pont pár hete fújta be vele (még ausztriából szerezte) és csodát tett az is, sőt az ablakemelő részeit is befújta, azóta úgy futnak hogy csak na.

Megosztás:

Sziasztok!

Előre is köszi

Valóban ahogy fentebb írták, nem vitted jó helyre. Havernak egy Clioba kötöttek bele abba, hogy nem világít a hátsó rendszám tábla, meg hogy megvan repedve valamelyik gumi gyűrű vagy szilent (pontosan már nem emlékszem)

Felhívott másik műszakist, elmondta neki ezeket a "bajokat", másnap meg volt a műszaki a kocsin. +5öst adott még neki mert jófej volt a műszakis.

Telefonálj körbe, és mondd el hogy mivan az autóval, miért nem ment át. Ha bele eggyezik a műszakis, viheted is.

Megosztás:

Köszi a válaszokat, ma nekiugrok az ajánlottaknak.

A müszakinál sok választásom nincs, ugyanis az összes müszakiállomás egyforma No-ban. Az viszont lehet, hogy egy másiknál nem vennék észre a hibát. HAcsak nincs valami közös hálózatuk a TÜV-ösöknek ahol már fennt van az autó hibája. NA igazából csak találgatás. Az biztos Mo-n rugalmasabbak.

Köszönöm a válaszokat. Mégegyszer.

Megosztás:

Megvan a müszaki......már nyugodt vagyok:D

A szilikonspré volt a megoldás a problémámra, ugy fut mint az új.

SZép hétvégét!

Hol fújtad be vele? Csak mert ha tiszta ruhában beülsz a kocsiba, becsatolod az övet, egy fehér ingen nem biztos, hogy jól mutat a szilikon spray maradvány :)

Ezért is jó, amit én ajánlottam, igaz, hogy macerásabb, és télen nehezen szárad meg a vizes öv, de szerintem megéri vele eljátszani egy órát. Én úgy csináltam, hogy kihúztam az övet, amennyire kijön, egy biztosító tűt benyontam, hogy ne húzza vissza a rugó. Meleg szappanos vízbe beáztattam azt a szakaszt, ami a visszafordítóban fut a kihúzott és a behúzott állapot között. Majd elkezdtem körömkefézni folyékony szappannal. A végén öblítés, a víz nagyrészébek lefújása levegő pisztollyal, végül száradás :)

Megosztás:

Hol fújtad be vele? Csak mert ha tiszta ruhában beülsz a kocsiba, becsatolod az övet, egy fehér ingen nem biztos, hogy jól mutat a szilikon spray maradvány :)

Ezért is jó, amit én ajánlottam, igaz, hogy macerásabb, és télen nehezen szárad meg a vizes öv, de szerintem megéri vele eljátszani egy órát. Én úgy csináltam, hogy kihúztam az övet, amennyire kijön, egy biztosító tűt benyontam, hogy ne húzza vissza a rugó. Meleg szappanos vízbe beáztattam azt a szakaszt, ami a visszafordítóban fut a kihúzott és a behúzott állapot között. Majd elkezdtem körömkefézni folyékony szappannal. A végén öblítés, a víz nagyrészébek lefújása levegő pisztollyal, végül száradás :)

:D

A Te verziódat már tegnap este megcsináltam, reggelre kiszáradt az öv de nem volt változás. Sőt a kárpitot is leszedtem, mert az az első méter a kritikus. Szómiszó, a sprét nem sajnáltam,:D de utasom nagyon ritkán van és azzal az oldallal volt a probléma.

MAx a fehéringesek hátra ülnek......ja nem mert annyiszor fel le nyitogadtam az üléseket, hogy a bowden megnyult és nem nyilik előre az ülés, majd csokizhatom azt is össze......dehát ezért szeretjük a corsat.xD

Megosztás:

Sziasztok!

Valószínűleg hatalmas baromságot kérdezek, de mivel nem értek hozzá, hozzátok fordulok.. 1995-ös B Corsa Swing-be lehet utólag szervót építeni? Előre is köszi a választ!

Lehet igen, de körülményes és nem olcsó.

Két lehetőség van, az egyik ami véleményem szerint jobb és egyszerűbb, az az elektromos szervó, ennél a kormányoszlopot cseréled le, mert azon van a motor, ahhoz van egy kis elektronika amit be kell kötni, lényegében táp, sebességjel, diagnosztika, stb.

Másik megoldás hidraulikus szervó, ehhez kell szivattyú, jó pár cső, szervós kormánymű, tartóbak, ha jól emlékszem az egyik motortartó bakot is cserélni kell (bár ez nem biztos).

Illetve ezeknek a motoroknak más a pillangószelepháza, illetve az alapjárati motorja is, mivel a szervó plusz terhelés alapjáraton is, ezért "emelt" alapjárata van, legjobb példa talán rá egy 1.4NZ motor alapból sima kúpos az alapjárati motorja, a szervós változatban hegyes kúpos, illetve foglalata is más emiatt. Ezt is illik kicserélni.

Most majd jönnek páran úgy is, hogy én is építettem be, de ezt nem cseréltem, stb, nem kötelező, csak gyárilag így van azért írtam le.

Ha egyébként 1.2-es 45LE-s változatba szeretnéd akkor nem ajánlom, min 1.4, mert az 1.2-est nagyon fojtani fogja.

Abba max elektromost.

A kettő megoldás közül az utóbbi a drágább és nehezebb beépíteni.

Innentől fogva te döntöd el, hogy mit teszel.

A tapasztalatok alapján 5-ből kb 1 ember áll neki, nagyon nem éri meg vele foglalkozni.

Megosztás:

No megcsekkoltam a hátso ablak fűtést müszerrel is mindenhol van áram benne szóval nem értem miért csak a felső 4 szál melegít. A müszerfal digitális valójában befujtam kontaktnak kell lennie szoval vagy maga a müszer rosz vagy a jeladó lehet de odáig még nem jutottam. Azonban új problémám adódott! mégpedig nem volt szivargyújtóm , de szereztem bontóból egyet és mikor kötném be sehol semmi vezeték. Nagy nehezem leltem a magnó mögött 2 méterrel beljebb elvágva 4 szálat egy kék/piros amiben nincs áram sehogy sem 2 piros az egyik testnek néz ki habár nemtudom akkor miért piros a másikben emg 9 V van ezt sem értem a 4 dikben gyujtásra van 12 V . na erre rákötöttem a szivargyújtót. Müködik! DE ha felkapcsolom a hejzetjelzőt/tompitottat elmegy belöle ez áram sőt még a küzépkonzol digitkijelzője is felvillan. Szóval már semmit sem értek. Egyépként a rádiónak is gyujtásra kéne kikapcsolni nem? A TID kijelző baja egyépként hogy elvesziti az időt mert nemkap állandó áramot vagyis memori cundert megoldódhat ha ujraforrasztom a csatlakozóját?

Megosztás:

Udv.

olyan kerdessel fordulnek hozzatok, h 2000es evjaratu Corsa B-ben nem mukodik a muszerfalvilagitasom.egyedul csak a vilagitaskapcsolo es az elakadasjelzo gombja vilagit, ami ugye gyujtasra alap helyzetben is vilagit.

kerdesem a kovetkezo:

a belso vilagitast vagyis a muszerfalvilagitast rele kapcsolja a vilagitas felkapcsolasanal.ha igen, akkor meik rele lehet az?

valaszotokat elorre is koszonom :)

Megosztás:

Udv.

olyan kerdessel fordulnek hozzatok, h 2000es evjaratu Corsa B-ben nem mukodik a muszerfalvilagitasom.egyedul csak a vilagitaskapcsolo es az elakadasjelzo gombja vilagit, ami ugye gyujtasra alap helyzetben is vilagit.

kerdesem a kovetkezo:

a belso vilagitast vagyis a muszerfalvilagitast rele kapcsolja a vilagitas felkapcsolasanal.ha igen, akkor meik rele lehet az?

valaszotokat elorre is koszonom :)

Öööööö... Esetleg kiégtek a műszervilágítás izzói? :rolleyes:

(Középkonzol, óra megvilágítása?)

• Like 1
Megosztás:

Öööööö... Esetleg kiégtek a műszervilágítás izzói? :rolleyes:

(Középkonzol, óra megvilágítása?)

Kozepkonzol es muszeregyseg vilagitas, hamus megvilagitas, szo szerint semmi nincs a vilagitaskapcsolo es az elakadasjelzon kivul.ora nincs az autoba gyarilag a kozepkonzol tetejen.

Izzokat nem neztem meg mindet, de egyet csereltem mar, az nem oldotta meg a problemat sajnos.azert nemis mentem tovabb a tobbi izzoval, mert masra gyanakodtam, esetleg relere vagy vilagitaskapcsolora.vilagitaskapcsolot probaltam, masik autoban mukodik.gondoltam hatha rele kapcsolja a muszerfal vilagitast is.

Megosztás:

Kozepkonzol es muszeregyseg vilagitas, hamus megvilagitas, szo szerint semmi nincs a vilagitaskapcsolo es az elakadasjelzon kivul.ora nincs az autoba gyarilag a kozepkonzol tetejen.

Izzokat nem neztem meg mindet, de egyet csereltem mar, az nem oldotta meg a problemat sajnos.azert nemis mentem tovabb a tobbi izzoval, mert masra gyanakodtam, esetleg relere vagy vilagitaskapcsolora.vilagitaskapcsolot probaltam, masik autoban mukodik.gondoltam hatha rele kapcsolja a muszerfal vilagitast is.

Nos, relézve tudtommal nincs a háttérvilágítás (nevezzük annak), így a vezetékeket kellene végignézni, hogy eljut-e a delej mindenhová. Esetleg a fényerőcsökkentőtávozott el az örök vadászmezőkre, bár az nem hat ki a középkonzolra. Szóval kell egy villanyász, vagy egy nyomozó. Sok sikert! :icon13:

• Like 1
Megosztás:

Nos, relézve tudtommal nincs a háttérvilágítás (nevezzük annak), így a vezetékeket kellene végignézni, hogy eljut-e a delej mindenhová. Esetleg a fényerőcsökkentőtávozott el az örök vadászmezőkre, bár az nem hat ki a középkonzolra. Szóval kell egy villanyász, vagy egy nyomozó. Sok sikert! :icon13:

a vilagitaskapcsolo mukodik, masik autoba probaltuk.

Maradok a nyomozoknal sztem :D

erdekesnek tunt h minden feny hianyzik, de akkor majd megyunk vele sorba ahogy kell.en mar igy vettem az autot, elso nap este tunt fel sotetben :D

koszi a segitseget :)

Megosztás:

Sziasztok. Van egy 94-es 1.4, 8 szelepes corsám. mostanában nem akar indulni. hidegen nincs vele baj, de jár a motor 5 percet utána leállítom nem indul. csak köhög durrog. önindító forgat de semmi. volt olyan hogy mentem vele kb 2 kilómétert, beálltam a parkolóba, max 10 perc után indulni akarok , semmi. vártam fél órát utána pöccre indult. először arra gondoltam nem kap benzint. viszont az ac megy, a benzinnyomás a hiba megléte közben is megvan. tartja stabilan. elvittem szerelőhöz. értetlenül áll a dolog előtt. esetleg gyújtásra gyanakszik... van esetleg valami ötletetek mi okozhat ilyet? még annyit hozzátennék hogy mikor járó motornál a ventillátort elinditom akkor visszaesik az alapjárat. nem tudom ez befolyásol-e valamit. előre is köszi

Módosítva : szil07
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.