bazsikem Elküldve Június18, 2014 Megoszt Elküldve Június18, 2014 Sziasztok! X12xe-s corsa-ban mennyire problémás levenni és kitisztítani a légtömegmérőt? Történt hogy a múltkor nem igazán akart felpörögni a motor, néhány 100 m-en keresztül 2-ig sem tudtam felváltani, visszadobtam üresbe, megtapostam a gázt amíg felpörgött, azóta jól viselkedik. Az elmúlt 2 hosszú utam során volt 1-1 motorhiba felvillanás, elvittem tech 2-re, de azt mondták, nincs semmi tárolva, valószínű még nem elég rossz, akármi az. Ők azt mondták valószínű a légtömegmérő esetleg motorvezérlés, de felesleges drága dolgot nem akarnak csinálni, használjam amíg sűrűsödnek a hibajelek, csak az a gondom hogy egy 7 múlva megyünk Horváto.-ba és kicsit tarok az úttól. Korábban már írtam (párszor :) ) az intenzív gyorsításos csörgésről. Van esetleg valaki akinek volt ez a 2 tünet egyszerre, és meglett a hibaforrás? Bocsi a hosszú rizsáért, és köszönöm a segítséget előre is. Sziasztok! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hejszike Elküldve Június19, 2014 Megoszt Elküldve Június19, 2014 Sziasztok! 1.2 16v tulajdonosa vagyok 3 hete. Olyan problémám van, hogy a fordulatszám váltásnál nem esik vissza. Kicseréltük a lambda szondát, ami elől van, de nem lett jobb a helyzet. Hozzáértők! Segítsetek!ú8 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Június20, 2014 Megoszt Elküldve Június20, 2014 Sziasztok! 1.2 16v tulajdonosa vagyok 3 hete. Olyan problémám van, hogy a fordulatszám váltásnál nem esik vissza. Kicseréltük a lambda szondát, ami elől van, de nem lett jobb a helyzet. Hozzáértők! Segítsetek!ú8 Alapjárati motor tisztítás vagy csere... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hardgow Elküldve Június24, 2014 Megoszt Elküldve Június24, 2014 Sziasztok! Miután az autó már műszakilag rendben van szeretném kicsit a külsejét is feldobni. Ez abból állna, hogy lefújnám a kifakult műanyagokat matt feketére. Arra mondjuk kíváncsi leszek, hogy milyen lesz a festés, mert ezek a kerékíveknél lévő műanyagok látványosan jobban ki vannak fakulva mint a lökhárítóé. Na most festék van, akarat van, idő is van viszont az lenne a kérdésem, hogy a kerékívekről le lehet-e szedni a műanyag díszeket? Vagy oda van ragasztva? Mert most nagyon passzentos, nem áll el egyik sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kastonoriginal Elküldve Június24, 2014 Megoszt Elküldve Június24, 2014 Sziasztok Olajcsere volt nemrég esedékes, és azóta nem hagy nyudogni a dolog. C14NZ motorba valahogy nekem annyira furcsa hogy csak 2,5l ment bele és a nívópálca szerint a max jelzésnél van az olajszint. Vélemények, tanácsok? Mindent előre is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Június25, 2014 Megoszt Elküldve Június25, 2014 Sziasztok! Miután az autó már műszakilag rendben van szeretném kicsit a külsejét is feldobni. Ez abból állna, hogy lefújnám a kifakult műanyagokat matt feketére. Arra mondjuk kíváncsi leszek, hogy milyen lesz a festés, mert ezek a kerékíveknél lévő műanyagok látványosan jobban ki vannak fakulva mint a lökhárítóé. Na most festék van, akarat van, idő is van viszont az lenne a kérdésem, hogy a kerékívekről le lehet-e szedni a műanyag díszeket? Vagy oda van ragasztva? Mert most nagyon passzentos, nem áll el egyik sem. Igen le lehet, belül a dob résznél vannak a 10-es műanyag anyák (van egy pár :), elöl kicsit nehezebb leszedni ). Én lökhárító spray-t használtam, szép lett, azt hiszem 2 db flakonnal ment rá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Június25, 2014 Megoszt Elküldve Június25, 2014 Sziasztok Olajcsere volt nemrég esedékes, és azóta nem hagy nyudogni a dolog. C14NZ motorba valahogy nekem annyira furcsa hogy csak 2,5l ment bele és a nívópálca szerint a max jelzésnél van az olajszint. Vélemények, tanácsok? Mindent előre is köszi. Azért a 3,5-nek bele kellene mennie (3,75 pontosan). Lehet hosszabb a nívópálcája :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nordik Elküldve Június26, 2014 Megoszt Elküldve Június26, 2014 Csak városba néha felvillanó hiba lámpa mire utalhat? Most került bele új Bosch legtomegmero ugyanis rossz külső hőmérsékletet mért. Lambdaszonda 1 éve volt cserélve az Febi. Hibakod volt erre is, de a szerelő szerint csak a rossz legtomegmero miatt. Lehetséges, hogy Lambdaszondabol is a Bosch lenne az igazi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
rotel Elküldve Június26, 2014 Megoszt Elküldve Június26, 2014 Csak városba néha felvillanó hiba lámpa mire utalhat? Most került bele új Bosch legtomegmero ugyanis rossz külső hőmérsékletet mért. Lambdaszonda 1 éve volt cserélve az Febi. Hibakod volt erre is, de a szerelő szerint csak a rossz legtomegmero miatt. Lehetséges, hogy Lambdaszondabol is a Bosch lenne az igazi? Ki kéne olvasni ,hátha tárolta a hibát.A legideálisabb valóban a Bosch szonda lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nordik Elküldve Június26, 2014 Megoszt Elküldve Június26, 2014 Ki kéne olvasni ,hátha tárolta a hibát.A legideálisabb valóban a Bosch szonda lenne. Olyan is lehetséges, hogy a szonda el van kormolódva vagy koszos? Ugyebár a legtomegmero rossz értékeket produkált ami miatt folyamatosan rossz volt a keverék. Elofordulhat hogy ez a szondának nem tett jót és kell neki idő mire kitisztul? Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazsikem Elküldve Június27, 2014 Megoszt Elküldve Június27, 2014 Sziasztok! Csak leírom a sztori (legalábbis úgy tűnik) végét, hátha más is jár így. Hétvégén mentem még pár száz km-t az autóval, és érezhetően egyre nehezebben ment, menet közben rájöttem, hogy amikor erősebben megtaposom a gázt, akkor villan fel az checklámpa, plusz nem is gyorsul. Újra tech2, eredmény 0. Dühömben szétkaptam a pillangószelepig a rendszert, és csodálkozva vettem észre, hogy gyakorlatilag le van olvadva a légtömegmérő (itt már sejtettem, hogy légtömegmérő a gond, csak azt nem értem, az opelszervízben miért nem voltak képesek ezt a 3 perces műveletet elvégezni). Kicseréltem (sikerült 36000-ért Bosch-t szerezni). Most megy nagyon lelkesen, és az alattomos csörgés is elmúlt. Bár a 2000 km-es teszt csak most jön. Bocsi a hosszú bosszankodásért. Sziasztok! Link to comment Megosztás: More sharing options...
rotel Elküldve Június27, 2014 Megoszt Elküldve Június27, 2014 Olyan is lehetséges, hogy a szonda el van kormolódva vagy koszos? Ugyebár a legtomegmero rossz értékeket produkált ami miatt folyamatosan rossz volt a keverék. Elofordulhat hogy ez a szondának nem tett jót és kell neki idő mire kitisztul? Lehet kormos,hiszen a kipufogó rendszerben van.Tisztulni magától nem valószínű,hogy fog.Kiszerelheted és óvatosan megtisztíthatod.Sok változást viszont ettől a beavatkozástól ne várj!Az Ecu-nak ellenben kell egy kis idő míg újratanulja magát az új légtömegmérővel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rotel Elküldve Június27, 2014 Megoszt Elküldve Június27, 2014 Sziasztok! Csak leírom a sztori (legalábbis úgy tűnik) végét, hátha más is jár így. Hétvégén mentem még pár száz km-t az autóval, és érezhetően egyre nehezebben ment, menet közben rájöttem, hogy amikor erősebben megtaposom a gázt, akkor villan fel az checklámpa, plusz nem is gyorsul. Újra tech2, eredmény 0. Dühömben szétkaptam a pillangószelepig a rendszert, és csodálkozva vettem észre, hogy gyakorlatilag le van olvadva a légtömegmérő (itt már sejtettem, hogy légtömegmérő a gond, csak azt nem értem, az opelszervízben miért nem voltak képesek ezt a 3 perces műveletet elvégezni). Kicseréltem (sikerült 36000-ért Bosch-t szerezni). Most megy nagyon lelkesen, és az alattomos csörgés is elmúlt. Bár a 2000 km-es teszt csak most jön. Bocsi a hosszú bosszankodásért. Sziasztok! Leolvadt légtömegmérő?Ilyet még nem is hallottam!Le kéne fotózni!Örülök,hogy végül meggyógyult a járgány. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nordik Elküldve Június27, 2014 Megoszt Elküldve Június27, 2014 Koszi a valaszt rotel! Ma igaz nem sokat mentem vele de csak egyszer gyulladt fel a hibajelzo lampa. Tegnap volt ez 4-5 is miutan betettem az uj legtomegmerot. Volna egy masik kerdesem. Az ECU-ba ugye ketto nagyobb csatlakozo megy. Ezeket lehuzott akku saru mellett termesztesen nyugodtan lehuzhatom? Eddig minden csatlakozot lehuztam, kitisztitottam es befujtam kontakt sprayvel. Gondoltam ez se maradjon ki. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
don80 Elküldve Június28, 2014 Megoszt Elküldve Június28, 2014 sziasztok!a motorlámpám vlágit a kocsiba de nem igazán foglalkozom vele de most megy müszakira és az érdekelne hogy van ennek a lámpának köze biztositékhoz amit kitudnék iktatni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június28, 2014 Megoszt Elküldve Június28, 2014 sziasztok!a motorlámpám vlágit a kocsiba de nem igazán foglalkozom vele de most megy müszakira és az érdekelne hogy van ennek a lámpának köze biztositékhoz amit kitudnék iktatni? Szép elgondolás...inkább olvastasd ki a hibát vagy ha elég régi, megteheted magad is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jean Trevor Elküldve Június29, 2014 Megoszt Elküldve Június29, 2014 Sziasztok! Szétvisz az ideg már ettől a kocsitól néha komolyan mondom :D Hibajelenség nem mindig jelentkezik. Motor indításakor alapjárat felpörög 2000-esre majd tartja is ott magát, elindulok vele megyek 1-2 percet, utána rendben van nincs változás. Azt is észrevettem hogy főként meleg időben jelentkezik, és nem a napi első indításkor, hanem mikor mondjuk megyek x helyre, megállok újraindulok akkor, de ez is változó. Másik variáció, hogy indítás után 100-200 az alapjárat, és hirtelen le is akar fulladni, ha rálépek a gázra akkor 2500-ra felpörög és be is ragad. De, ahogy mondom megyek vele utána 1-2 km után minden tökéletesen megy alapjárat stb. Vákuumcsöveket átnéztem, alapjárati motort kitakarítottam, egyébként kb. 1 éves az alapjárati benne. Tipp valaki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hendo Elküldve Június29, 2014 Megoszt Elküldve Június29, 2014 sziasztok! Megtudná mondani valaki hogy hogyan tudok hozzáférni a kilóméter órához?Mivel nem mutatja a sebességet! 93-as b-s corsa 1.5diesel Valamint miért világít folyamatosan a töltöttség jelző? (akku ábra) Link to comment Megosztás: More sharing options...
LököttZsiráf Elküldve Június29, 2014 Megoszt Elküldve Június29, 2014 sziasztok! Megtudná mondani valaki hogy hogyan tudok hozzáférni a kilóméter órához?Mivel nem mutatja a sebességet! 93-as b-s corsa 1.5diesel Valamint miért világít folyamatosan a töltöttség jelző? (akku ábra) Én egy ilyet szólok. És még olyat, hogy fordítsd el a kormányt, akkor hozzáférsz a kis csavarokhoz, nekem ez nem jutott eszembe akkor. (W=... : spirálos, K=... :elektronyos vezetékes.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hendo Elküldve Június29, 2014 Megoszt Elküldve Június29, 2014 Köszi szépen a segítséget!Amúgy mi szokott ebben tönkremenni hogy nem mutatja a sebességet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nordik Elküldve Június29, 2014 Megoszt Elküldve Június29, 2014 Hosszbordásszíj cserénél feszítőgörgőt illik cserélni? 80ezer KM van az autóban, 99es évjárat, bár végig garázsba állt. Annyira nem számít ez, de eltudom képzelni, hogy még a gyári szíj van benne, annyira az előzmények alapján nem viseletes, csak repedezett. Ezt mindenképp cserélem, inkább a feszítőgörgő érdekel, ugyanis nem olcsó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
feel2006 Elküldve Június29, 2014 Megoszt Elküldve Június29, 2014 Hosszbordásszíj cserénél feszítőgörgőt illik cserélni? 80ezer KM van az autóban, 99es évjárat, bár végig garázsba állt. Annyira nem számít ez, de eltudom képzelni, hogy még a gyári szíj van benne, annyira az előzmények alapján nem viseletes, csak repedezett. Ezt mindenképp cserélem, inkább a feszítőgörgő érdekel, ugyanis nem olcsó. Illik, és a készletekben benne is van ha nem külön-külön veszed + ha már meglesz bontva vízpumpát is ildomos. Nekünk 96-os, 1 hónapja vettük (76ekm-el -ki tudja mennyi az annyi-), de cseréltettünk mindent. A vízpumpánál már kiszerelve látszott is, hogy nem eresztette a vizet, de valahogy szivárgott a tömítés mellett + furán nehezen járt kézzel forgatva kiszerelt állapotban. Inkább menj biztosra, mint hogy egy idő múlva újra bontani kelljen mikor már megfőtt a motor. :( Szerintem ennél az autónál így is fele, ha nem harmada mint pl. nekem a G Astra-nál volt. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
feel2006 Elküldve Június29, 2014 Megoszt Elküldve Június29, 2014 Sziasztok, Aláírásban szereplő Corsa-nál nem tudjátok véletlen, hogy hogy működik az üzemanyagszint jelző? Azaz itt is van olyan, hogy lámpa kigyullad akkor még kb. 100km, ha már villog akkor pedig az utolsó 1-2L -t issza a motor és illik nagyon tankolni? :) Illetve mennyire pontos a műszer, lehet hinni a kijelzőnek, hogy pl. 20 vagy 30L van a tankban? Köszi :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nordik Elküldve Június29, 2014 Megoszt Elküldve Június29, 2014 Illik, és a készletekben benne is van ha nem külön-külön veszed + ha már meglesz bontva vízpumpát is ildomos. Nekünk 96-os, 1 hónapja vettük (76ekm-el -ki tudja mennyi az annyi-), de cseréltettünk mindent. A vízpumpánál már kiszerelve látszott is, hogy nem eresztette a vizet, de valahogy szivárgott a tömítés mellett + furán nehezen járt kézzel forgatva kiszerelt állapotban. Inkább menj biztosra, mint hogy egy idő múlva újra bontani kelljen mikor már megfőtt a motor. :( Szerintem ennél az autónál így is fele, ha nem harmada mint pl. nekem a G Astra-nál volt. :D Hát feszítőgörgő Febi 23ezer, Gates szíj 5ezer környéke kedvezmény nélkül. Vízpumpa az olyan 15e. De remélem azt azért még nem kell. Amúgy ha később cseréltetném a vízpumpát az miért jár nagy bontással? Gondolom a feszítőgörgőnél szíj lelazít és már hozzá is tudnak látni a vízpumpának. Link to comment Megosztás: More sharing options...
feel2006 Elküldve Június29, 2014 Megoszt Elküldve Június29, 2014 (edited) Hát feszítőgörgő Febi 23ezer, Gates szíj 5ezer környéke kedvezmény nélkül. Vízpumpa az olyan 15e. De remélem azt azért még nem kell. Amúgy ha később cseréltetném a vízpumpát az miért jár nagy bontással? Gondolom a feszítőgörgőnél szíj lelazít és már hozzá is tudnak látni a vízpumpának. A nagy bontás úgy van ahogy írod, + munkadíj ugye, mert mi ezt nem tudtuk házi körülmények között megcsinálni. Febi Vezérműszíj szett-re (szíj+ gőrgő) a Cromax pl. 13.600Ft-ot ír (igaz ez klubtag ár, de aki regisztrál email címmel, az automatikusan klubtag már, ha úgy rendel). (bár én az 1.2-es C12NZ-t néztem), az X-es motorkód tényleg húzósabb, nekem az Astra-ban jóval több volt a vezérlés csere. Vízpumpára amit írtam: LINK Módosítva Június29, 2014 : feel2006 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts