rotel Elküldve Április27, 2014 Megoszt Elküldve Április27, 2014 (edited) Másik megoldás az elektromos szervó ami ritka, viszont itt csak a kormányoszlopot kell cserélni és van egy elektronikája amit be kell kötni, ehhez javasolt egy nagyobb 70A-es generátor a plusz fogyasztás miatt és egy nagyobb akksi is. Nekem x12xe corsám van,amiben már széria az elektromos kormányszervó.A generátorom 55A-es és a gyári akksi (33A-es) 7 évesen lett kidobva úgy,hogy én soha nem vettem ki tölteni (még télen sem).Igaz,akkutöltő híján hiába is lett volna (azóta már vettem :D). Hozzáteszem még,hogy városban használom az autót rengeteg rövid távval,indítás-leállással,plusz még egy erősítő is be van kötve a fejegység mellé.Igaz a 2. akksi ilyen feltételek mellett már csak 4 évet bírt,de az egy noname szlovén cucc volt. Űgyhogy szerintem fölösleges dolog nagyobb generátort betenni,ha a meglévő jól működik. Továbbá abban se vagyok teljesen meggyőződve,hogy egyáltalán beépíthető-e?Hiszen amennyire tudom a kormányszervó is kommunikál az ECU-val.A szervó működésekor változtat pl.az alapjáraton stb.De ebben azért és sem vagyok teljesen biztos. Módosítva Április27, 2014 : rotel Link to comment Megosztás: More sharing options...
rotel Elküldve Április27, 2014 Megoszt Elküldve Április27, 2014 Sziasztok! Van egy 96-os B Corsánk, amiben elég rossz a kormánymű. Nem szervós, C12NZ motor van benne. Azt szeretném kérdezni, hogy ennek a szervósra alakítása megoldható-e? Ha igen, milyen alkatrészeket kell beszerezni hozzá? Melyik típus alkatrészei lehetnek jók ehhez az átalakításhoz? Köszönöm a válaszokat! Csináltasd meg a kormányművet (ha még lehet) és jó lesz az!Szerintem egy ilyen korú autóba már nem biztos,hogy érdemes ekkora beruházást eszközölni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacq Elküldve Április28, 2014 Megoszt Elküldve Április28, 2014 Mostanában elkezdte csinálni aaz autó hogy, gyujtáskapcsoló elfordításakor nem történik semmi sem, nincs tekerés csak a csend. Gondoltam riasztóra, gyujtáskapcsolóra, de ezeket leellenőriztem és rendben vannak, így maradt az önindító. Amikor ez a helyzet áll elő, akkor az önindító tetejét ha megütögetem indul az autó. Kérdés, hogy az önindítón belül melyik alkatrész okozza a hiba forrását. van hogy 1 hétig nem csinálja, van hogy napi 2x szóval bendix lehet, szerintem ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
morde Elküldve Április28, 2014 Megoszt Elküldve Április28, 2014 (edited) Sziasztok, szükségem lenne egy műanyag alkatrészre ami a bal első ablaktörlő tengely helyét takarja le. Pollenszűrő csere közben sajnos kipattant a helyéről és azóta nem találom. Az a műanyag darab kellene ami azt a nagy lyukat takarja el mint a másik oldalon: Véletlen nincs valakinek elfekvőbe egy darab ilyen takaró elem ? Körbejártam az összes bontót a környéken de nincs egy darab se. Módosítva Április28, 2014 : morde Link to comment Megosztás: More sharing options...
hardgow Elküldve Április28, 2014 Megoszt Elküldve Április28, 2014 Sziasztok! Ma kicseréltem a fojtószelep potenciométert, kell egy kis idő míg hozzászokik az új alkatrészhez? Mikor először beindítottam és járattam csudát csinált, 1000-2000 között ingadoztatta az alapjáratot, aztán járattam egy darabig és egyre jobb lett a helyzet, de volt mikor felengedtem a gázt és 1500 környékén tartotta pár pillanatig mire visszaengedte az alapjáratra, úgy veszem észre, hogy sokat javult a helyzet de még nem volt tökéletes, majd holnap kiderül mit csinál mert most csak egy helyben járattam, meg indítgattam, hogy mit mutat... Link to comment Megosztás: More sharing options...
lordcoyote Elküldve Április29, 2014 Megoszt Elküldve Április29, 2014 Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni, mert ma reggel vettem észre, hogy az autó bal eleje megdőlt. Jobb oldalt nagyobb távolság is van a kerék és sárvédő közt, mint a másik oldalt. Nem padkáztam, gödörbe sem hajtottam bele mostanság. Felfüggesztéssel lehet valami gond esetleg? Köszönöm előre is a tanácsokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Április29, 2014 Megoszt Elküldve Április29, 2014 Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni, mert ma reggel vettem észre, hogy az autó bal eleje megdőlt. Jobb oldalt nagyobb távolság is van a kerék és sárvédő közt, mint a másik oldalt. Nem padkáztam, gödörbe sem hajtottam bele mostanság. Felfüggesztéssel lehet valami gond esetleg? Köszönöm előre is a tanácsokat! Lengéscsillapító elgyengült már, rosszabb esetben rugótörés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
lordcoyote Elküldve Április29, 2014 Megoszt Elküldve Április29, 2014 Lengéscsillapító elgyengült már, rosszabb esetben rugótörés. Köszönöm! Hátsó rugók nemrég lettek cserélve, lehet akkor ezek cseréje is esedékes már :) Elviszem szerelőhöz, akkor megnézetem vele a biztonság kedvéért Link to comment Megosztás: More sharing options...
kastonoriginal Elküldve Április29, 2014 Megoszt Elküldve Április29, 2014 Az antenna talpában (ami a tetőn van, erre csavarod rá az antenna levehető részét) gyárilag van egy antennaerősítő. Ez szokott szétmállani/elvásni, ilyenkor cserélni illik. Megnéztem az antenna talpat, de azt nem látom sehol rozsdásnak, mállottnak. Igaz az antenna kicsit ki volt csavarodva benne, így ráhúztam. Még nem volt alkalmam tesztelni a rádióadás erősségét, de még az antenna kábelt sem cseréltem ki, ami az első gondolatom volt. Mit gondolsz, ha nem a talp a ludas, a hiányzó rézmag az antenna kábelből okozhat ilyet? Merthát a TV antennánál is jelentősen gyenge a kép minősége ha csak a kábel egyik pólusa csatlakozik a TVbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hardgow Elküldve Április29, 2014 Megoszt Elküldve Április29, 2014 Sziasztok! Ma kicseréltem a fojtószelep potenciométert, kell egy kis idő míg hozzászokik az új alkatrészhez? Mikor először beindítottam és járattam csudát csinált, 1000-2000 között ingadoztatta az alapjáratot, aztán járattam egy darabig és egyre jobb lett a helyzet, de volt mikor felengedtem a gázt és 1500 környékén tartotta pár pillanatig mire visszaengedte az alapjáratra, úgy veszem észre, hogy sokat javult a helyzet de még nem volt tökéletes, majd holnap kiderül mit csinál mert most csak egy helyben járattam, meg indítgattam, hogy mit mutat... Na kipróbáltam, 1-es 2-esben húz mint a rossznyavalya, már nem esik le a fordulat, de 3-4-5-ben lótúró, ugyan úgy ránt kicsit, motorféknél is, meg ugyan úgy gondolkodik, de 1-es 2-esben jó.(hidegen-melegen) Szóval arra jutottam, hogy nem tudom hol lehet a hiba.Fogyasztása jó, indul, bár indulhatna könnyebben is...Viszont legalább nem pörgeti 2000 főlé beindulás után mint az előző érzékelőnél. Hibalámpa továbbra sincs, és tárolt hibakód sincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve Április29, 2014 Megoszt Elküldve Április29, 2014 Hali az asszony betankolt mol neot. Azota zakatol . 1.2 8 v nektek volt vele dolgotok ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április29, 2014 Megoszt Elküldve Április29, 2014 Megnéztem az antenna talpat, de azt nem látom sehol rozsdásnak, mállottnak. Igaz az antenna kicsit ki volt csavarodva benne, így ráhúztam. Még nem volt alkalmam tesztelni a rádióadás erősségét, de még az antenna kábelt sem cseréltem ki, ami az első gondolatom volt. Mit gondolsz, ha nem a talp a ludas, a hiányzó rézmag az antenna kábelből okozhat ilyet? Merthát a TV antennánál is jelentősen gyenge a kép minősége ha csak a kábel egyik pólusa csatlakozik a TVbe. Kívülről nem is fogsz látni semmit az antennatalpon mert egy műanyag házban van az egész, de ettől még lehet hogy belefolyt a víz és a belseje teljesen elvásott már. Hogy az általad leírt jelenség okozhat-e ilyesmit azt nem tudom, jellemzően ez szokott előfordulni amit írtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kastonoriginal Elküldve Április29, 2014 Megoszt Elküldve Április29, 2014 Kívülről nem is fogsz látni semmit az antennatalpon mert egy műanyag házban van az egész, de ettől még lehet hogy belefolyt a víz és a belseje teljesen elvásott már. Hogy az általad leírt jelenség okozhat-e ilyesmit azt nem tudom, jellemzően ez szokott előfordulni amit írtam. Köszi a véleményt. Azt megírnád még akkor kérlek, hogy hogy tudom ezt a műanyag hűzat leszedni/szétszedni, hogy megnézhessem a szerkezetet belülről is? Hogyha olyan ramatyul van mint ahogy azt leírtad akkor én házilag tudnék vele csinálni valamit, vagy mindenképpen cserés a történet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacq Elküldve Április30, 2014 Megoszt Elküldve Április30, 2014 Üdv x14xe motor. Arra lettem figyelmes hogy mikor felmelegszik a víz a kocsiba és kapcsol a hűtőventillátor akkor nem hűti vissza a vizet 90 fok környékére hanem kicsit megy és le is kapcsol. Termosztát cseréje orvosolja ezt a gondot? Valami tipp hogyan cseréljem ki hogy ne folyon el az összes hűtőfolyadék? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
cody Elküldve Április30, 2014 Megoszt Elküldve Április30, 2014 Ez engem is érdekelne! Az ISO átalakító kábelben én kikötöttem a kék vezetéket, ami eltünteti a dátumot, ha megy a rádió. Véletlenül nem erről a kék vezetékről kapja a betápot? Ezt én is szeretném tudni mert jelenleg nagyon gyenge a rádió jelem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április30, 2014 Megoszt Elküldve Április30, 2014 Köszi a véleményt. Azt megírnád még akkor kérlek, hogy hogy tudom ezt a műanyag hűzat leszedni/szétszedni, hogy megnézhessem a szerkezetet belülről is? Hogyha olyan ramatyul van mint ahogy azt leírtad akkor én házilag tudnék vele csinálni valamit, vagy mindenképpen cserés a történet? Nem biztos hogy az a baja, de kiderül ha szétszeded. A rossz hír viszont az hogy ehhez le kell szedni a tetőkárpitot., mert amögött van a csavar ami az antennatalpat rögzíti. Ha lejött, szétszedted és tényleg láthatóan beteg a belseje, akkor viszont csak a csere segít. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rotel Elküldve Május1, 2014 Megoszt Elküldve Május1, 2014 Nem biztos hogy az a baja, de kiderül ha szétszeded. A rossz hír viszont az hogy ehhez le kell szedni a tetőkárpitot., mert amögött van a csavar ami az antennatalpat rögzíti. Ha lejött, szétszedted és tényleg láthatóan beteg a belseje, akkor viszont csak a csere segít. Nem szeretnék nagyon vitatkozni,de ahhoz nem kell leszerelni az egész tetőkárpitot,hogy a belső rész állapotát meg tudjuk vizsgálni.Az antenna alatt van a tetőkárpiton egy műanyag idom,amit ha kiszerelsz,láthatóvá válik az antenna felfogó csavarja belülről.Látszani fog az állapota (rozsdás-e,helyén van-e a kábel). Nálam legalábbis ez helyzet (2000-es x12xe). Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazsy88 Elküldve Május2, 2014 Megoszt Elküldve Május2, 2014 Sziasztok! Műszaki vizsgán beleköthetnek-e abba, hogy az 1994-es Opel Corsa B-men (ami C14NZ motorral felszerelt) 165/65R14-es méretű nyári gumikat szereltettem? Bizonyos újabb (azt hiszem 1997 utáni) Corsa B-ken ez a gyári méret is, de a '94-esre még azt hiszem kizárólag 145/80R13 való hivatalosan. Köszi előre is! Üdv, Balázs Link to comment Megosztás: More sharing options...
hardgow Elküldve Május2, 2014 Megoszt Elküldve Május2, 2014 Sziasztok! Hát nem tudom mi lehet a hiba, de készítettem egy videót, így talán már jobban átlátjátok és tudtok valami okosságot: Nézzétek végig. https://www.youtube.com/watch?v=G5WWn04KD9g&list=HL1399045375&feature=mh_lolz Hideg motornál ezt csinálja, melegen hasonlóképpen, és nem csak padlógáznál hanem elég ha hirtelen nyomsz neki egy gázfröccsöt. Gyorsulni aligha tudsz erőtlen alig akarja emelni a fordulatot menet közben. Mi lehet?Gyújtás?Levegő?Üzemanyag? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Május2, 2014 Megoszt Elküldve Május2, 2014 (edited) Sziasztok! Hát nem tudom mi lehet a hiba, de készítettem egy videót, így talán már jobban átlátjátok és tudtok valami okosságot: Nézzétek végig. https://www.youtube.com/watch?v=G5WWn04KD9g&list=HL1399045375&feature=mh_lolz Hideg motornál ezt csinálja, melegen hasonlóképpen, és nem csak padlógáznál hanem elég ha hirtelen nyomsz neki egy gázfröccsöt. Gyorsulni aligha tudsz erőtlen alig akarja emelni a fordulatot menet közben. Mi lehet?Gyújtás?Levegő?Üzemanyag? mintha légtömegmérő nem tudná venni a lapot. féktisztítós kifújás nem használ,akkor vidd olyanhoz aki látott már ilyet. mert lehet légtömegmérő,lehet gyújtás holtpont jeladó kezdi feladni a harcot,de a légtömegmérőre gyanakodnék elsősorban ha az enyém lenne. esetleg nézd meg milyen lehúzott légtömegmérővel,úgy sem lesz az igazi,mert csak kb-ra fogja tudni mennyi oxigént kap akkor most,de ha javul a helyzet,akkor légtömegmérő hiba szinte 100%. Módosítva Május2, 2014 : hakapeszimaki Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Május2, 2014 Megoszt Elküldve Május2, 2014 Sziasztok! Műszaki vizsgán beleköthetnek-e abba, hogy az 1994-es Opel Corsa B-men (ami C14NZ motorral felszerelt) 165/65R14-es méretű nyári gumikat szereltettem? Bizonyos újabb (azt hiszem 1997 utáni) Corsa B-ken ez a gyári méret is, de a '94-esre még azt hiszem kizárólag 145/80R13 való hivatalosan. Köszi előre is! Üdv, Balázs Ilyet még nem halottam, 1.4-esre a 165/70 R13-as is gyári váltóméret, amit írtál már nem gyári, nem szerintem nem fogják nagyon firtatni, bár vizsgabázis függő, illetve a km órád csalni fog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Május2, 2014 Megoszt Elküldve Május2, 2014 Sziasztok! Műszaki vizsgán beleköthetnek-e abba, hogy az 1994-es Opel Corsa B-men (ami C14NZ motorral felszerelt) 165/65R14-es méretű nyári gumikat szereltettem?Bizonyos újabb (azt hiszem 1997 utáni) Corsa B-ken ez a gyári méret is, de a '94-esre még azt hiszem kizárólag 145/80R13 való hivatalosan. Köszi előre is! Üdv,BalázsÁltalánosságban: csak gyári méretű kerék, vagy annak váltómérete lehet az autón. Gyakorlatilag vizsgabázis függő a dolog. Auzstriában például a forgalmi engedélyben benne vannak a gyári illetve a váltóméretek. Így közúti ellenőrzésen is simán meg lehet bukni. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
SKIFEKETE Elküldve Május3, 2014 Megoszt Elküldve Május3, 2014 Sziasztok. Létezik az, hogy a 3 ajtos corsáknak nem egyforma a csomagtér ajtajuk? A bontott darabot nem lehet lecsukni, az alján kb 3 cm eláll kifelé. Se az eredeti, se az új nem volt törve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
LököttZsiráf Elküldve Május3, 2014 Megoszt Elküldve Május3, 2014 Nem szeretnék nagyon vitatkozni,de ahhoz nem kell leszerelni az egész tetőkárpitot,hogy a belső rész állapotát meg tudjuk vizsgálni.Az antenna alatt van a tetőkárpiton egy műanyag idom,amit ha kiszerelsz,láthatóvá válik az antenna felfogó csavarja belülről.Látszani fog az állapota (rozsdás-e,helyén van-e a kábel). Nálam legalábbis ez helyzet (2000-es x12xe). Feltehetően év/modellfüggő lesz a dolog, mert nálam sincs kémlelő műanyagfedél, csak a tetőkárpit. A B-oszlop sincs megrepedve, legalábbis kívülről és az ajtó helyén. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Május3, 2014 Megoszt Elküldve Május3, 2014 Sziasztok. Létezik az, hogy a 3 ajtos corsáknak nem egyforma a csomagtér ajtajuk? A bontott darabot nem lehet lecsukni, az alján kb 3 cm eláll kifelé. Se az eredeti, se az új nem volt törve. Egyformának kell lennie, az én 94-esemen is 99-es ajtó van fent, nem kellett más csinálnom csak a zsanérokat a kasztnin fellazítani, majd a stiftelés után beállítani, próbálj meg azokkal játszani. T20 vagy T30-as torx kell hozzá ha jól emlékszem, a tetőkárpit alatt lesznek a csavarok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts