Davee Elküldve Október20, 2013 Megoszt Elküldve Október20, 2013 Na köszönöm mindenkinek, valszeg meg van a helye a sarunak, lehetett rajta 1 műanyag cucc, ami már nincs rajta, lentebb találtam pár szilánkot ami meg maradt belőle Egyenlőre nem csináltam vele semmit, oda tartottam, és gyújtásnál figyeltük reagál e valamit, nem ragált. Majd ha mentem kocsival és haza értem vele akkor megint oda próbálom, meleg víznél cska meg indul :D Meg találtam a csatlakozót bal oldalt hátul a műanyag alatt, iszonyatosan bevan korrodálva, a "fiú" részét letudtam takarítani lapos csavarhúzóval, a lány részét is piszkálgattam picivel, de hát ugyan úgy semmi. Egyenlőre marad így, köszönöm szépen még egyszer ! Cserélni kell, nem nagy összeg, ahogy írtam is 1500 ft körül van. Csak gyorsan kell csinálni mert kifolyik a víz. A műanyag a sarun csak takaró volt, nem fontos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Október22, 2013 Megoszt Elküldve Október22, 2013 Sziasztok! Van egy X14SZ-es Combo-m, és egy ideje jelentkezett az a probléma, hogy nem akar visszaállni az alapjárat, elég sokat pörög a motor, indításkor is, illetve menet közben ha megállok nem áll vissza olyan hamar. Alapjárati motort kellene tisztítani? Mit lenne még érdemes kipucolni ettől függetlenül, mert csak városban van használva a gép, 4-5 km-t maximum egyhuzamban. Köszi előre is mindenkinek! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Feces Elküldve Október22, 2013 Megoszt Elküldve Október22, 2013 Sziasztok! Van egy X14SZ-es Combo-m, és egy ideje jelentkezett az a probléma, hogy nem akar visszaállni az alapjárat, elég sokat pörög a motor, indításkor is, illetve menet közben ha megállok nem áll vissza olyan hamar. Alapjárati motort kellene tisztítani? Mit lenne még érdemes kipucolni ettől függetlenül, mert csak városban van használva a gép, 4-5 km-t maximum egyhuzamban. Köszi előre is mindenkinek! G. megézném a folytòszelepet lehet kokszos és nem zár vissza azt beszökik a levegő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Corsa B Caravan Elküldve Október22, 2013 Megoszt Elküldve Október22, 2013 Ilyet az enyém is szokott csinálni néha néha de az enyém x14xe Link to comment Megosztás: More sharing options...
otschisnig Elküldve Október22, 2013 Megoszt Elküldve Október22, 2013 Sziasztok! Van egy opel corsám B 1.2 1996-os évjáratú. Nem rég vettem, mostanában folyamatosan felforr a vize, hőgomba vadonat új van benne, ma cseréltem. A termosztát és a ventilátor jó. a hőgomba zsinorját rövidre zártam és akkor müködött a ventilátor, csak így tudom lehüteni a motort. 100 fokig is felforrt a vize, de a ventilátor akkor sem kapcsolt be új hőgombával sem. A motorból eltünt az olaj. :( Valaki tudna nekem esetleg segíteni, hogy mit tudnék vele csinálni, kérem segítsen. Előre is nagyon szépen köszönöm :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomTech Elküldve Október23, 2013 Megoszt Elküldve Október23, 2013 Átszakadt a hengerfej tömítes és megy az olaj a vízbe. nyisd ki a tágulási tartályt és ott van az olaj keveredve a vízzel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
otschisnig Elküldve Október23, 2013 Megoszt Elküldve Október23, 2013 Átszakadt a hengerfej tömítes és megy az olaj a vízbe. nyisd ki a tágulási tartályt és ott van az olaj keveredve a vízzel. Nem hengerfejes, hála istennek nem került olaj a kiegynlítő tartályba, nem fehér a füstje, szépen jár a motorja, nem került víz a robbanó térbe, kicseréltem benne tegnap a hőgombát új van benne, de mégsem kapcsol be a ventilátor. 95 fokos van benne. Ha rövidre zárom a hőgombát akkor müködik a ventilátor. Nem lehetséges hogy termosztát baja van, hogy nem nyit ki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Október23, 2013 Megoszt Elküldve Október23, 2013 Kérdésedben a válasz,szerintem termosztát beragadt,mivel a ventilátor hőgombája a hűtő aljában van, így ha zárva a termosztát,akkor ott csak hideg víz van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Október23, 2013 Megoszt Elküldve Október23, 2013 Helló! Tapintással lehet érzékelni, hogy hideg vagy meleg a hűtő olyan 90 fok környékén. Ha hideg, akkor nem jut bele meleg víz, tehát megragadt a termosztát. G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Feces Elküldve Október24, 2013 Megoszt Elküldve Október24, 2013 Nem hengerfejes, hála istennek nem került olaj a kiegynlítő tartályba, nem fehér a füstje, szépen jár a motorja, nem került víz a robbanó térbe, kicseréltem benne tegnap a hőgombát új van benne, de mégsem kapcsol be a ventilátor. 95 fokos van benne. Ha rövidre zárom a hőgombát akkor müködik a ventilátor. Nem lehetséges hogy termosztát baja van, hogy nem nyit ki? azt nézd meg, kemények e a vízcsövek üzemmeleg állapotban ha nem akkor cseréld ki a kiegyelítő tartály sapkáját ,ha nincs nyomás a rendszerben forralja a vizet, jártam már igy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Október24, 2013 Megoszt Elküldve Október24, 2013 azt nézd meg, kemények e a vízcsövek üzemmeleg állapotban ha nem akkor cseréld ki a kiegyelítő tartály sapkáját ,ha nincs nyomás a rendszerben forralja a vizet, jártam már igy. Ha esetleg nem is jó a kiegyenlítő sapka, akkor is mitől lesz 100 fokos a víz? Nekem C12NZ van, de csak álló helyzetben járatva kezd el melegendi a víz 92 fok fölé. Szóval a probléma ott kezdődik, hogy mitől megy fel a termosztát nyitási hőfoka fölé a víz. Ja, és nem 92 fokos termo kellene bele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Október24, 2013 Megoszt Elküldve Október24, 2013 Elképzelhető, hogy valahonnan levegőt kap a rendszer, az is be tudja zavarni. G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Feces Elküldve Október24, 2013 Megoszt Elküldve Október24, 2013 Ha esetleg nem is jó a kiegyenlítő sapka, akkor is mitől lesz 100 fokos a víz? Nekem C12NZ van, de csak álló helyzetben járatva kezd el melegendi a víz 92 fok fölé. Szóval a probléma ott kezdődik, hogy mitől megy fel a termosztát nyitási hőfoka fölé a víz. Ja, és nem 92 fokos termo kellene bele? nekem sem megy fel 90 fölé de tönkrement a sapka forralta, mint Mari néni a húsevest. ugy tudom hogy a gomba 98 fokos gyárilag ami ugye a hűtő aljában helyezkedik el a motor simán lehet 100 fokos. a termosztát 92-107 fokos gyárilag, azaz 107 fokon van nyitva teljesen nyomás nélkül igencsak forr a viz. Attol még lehet termosztátos lehet nektek is igazatok csak ez is egy opció, sőt lehet vizpumpa is. Attól hogy nem olajos a víz még lehet hf-es. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Október24, 2013 Megoszt Elküldve Október24, 2013 nekem sem megy fel 90 fölé de tönkrement a sapka forralta, mint Mari néni a húsevest. ugy tudom hogy a gomba 98 fokos gyárilag ami ugye a hűtő aljában helyezkedik el a motor simán lehet 100 fokos. a termosztát 92-107 fokos gyárilag, azaz 107 fokon van nyitva teljesen nyomás nélkül igencsak forr a viz. Attol még lehet termosztátos lehet nektek is igazatok csak ez is egy opció, sőt lehet vizpumpa is. Attól hogy nem olajos a víz még lehet hf-es. de ha jó a termosztát, 92foknál sem tudod megfogni a hűtőt és ha felmegy 100ig a hőgombánál is,akkor az kapcsolna.Ha rossz a sapka,akkor 100fokon igaz,hogy forr(etilén glikol-víz felesben kb. 107fok egyébként),de nyomás nélkül sem melegszik jobban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Október25, 2013 Megoszt Elküldve Október25, 2013 nekem sem megy fel 90 fölé de tönkrement a sapka forralta, mint Mari néni a húsevest. ugy tudom hogy a gomba 98 fokos gyárilag ami ugye a hűtő aljában helyezkedik el a motor simán lehet 100 fokos. a termosztát 92-107 fokos gyárilag, azaz 107 fokon van nyitva teljesen nyomás nélkül igencsak forr a viz. Attol még lehet termosztátos lehet nektek is igazatok csak ez is egy opció, sőt lehet vizpumpa is. Attól hogy nem olajos a víz még lehet hf-es. Lehet hát. Az olajkör nem feltétlenül érintett a dologban. Ha az "égéstér" és a víztér között enged át a tömítés, akkor a vízen olajat nem látni, csak állandó túl nyomás lesz a víztérben el akarnak durranni a vízcsövek, plusz már hideg állapotban füstől a kiegyenlítő.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
morde Elküldve Október25, 2013 Megoszt Elküldve Október25, 2013 Sziasztok, nemrég vásároltam egy 99 -es Corsa B -t X10XE motorral. A gondom a következő lenne: Amikor leállítom a motort még vagy 2-3 at fordul a főtengely és nemritkán még be is indul a motor 1-2 másodpercre. Ezt mi okozhatja ? Előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Október25, 2013 Megoszt Elküldve Október25, 2013 Sziasztok, nemrég vásároltam egy 99 -es Corsa B -t X10XE motorral. A gondom a következő lenne: Amikor leállítom a motort még vagy 2-3 at fordul a főtengely és nemritkán még be is indul a motor 1-2 másodpercre. Ezt mi okozhatja ? Előre is köszönöm. wazze ilyenről még nem is hallottam. :D (bocsi,csak tényleg elég hihetetlen egy hiba lehet...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Október25, 2013 Megoszt Elküldve Október25, 2013 Sziasztok, nemrég vásároltam egy 99 -es Corsa B -t X10XE motorral. A gondom a következő lenne: Amikor leállítom a motort még vagy 2-3 at fordul a főtengely és nemritkán még be is indul a motor 1-2 másodpercre. Ezt mi okozhatja ? Előre is köszönöm. wazze ilyenről még nem is hallottam. :D (bocsi,csak tényleg elég hihetetlen egy hiba lehet...) Hát ilyenről még én sem, az már nekem is sikerült, hogy a puritán NZ-mről levettem az trafó kábelét az elosztóról meleg motornál aztán indítózásnál beindult :D Na de áttérve a problémára hirtelen ami eszembe juthat az a főtengely jeladó, esetleg az mehetett tönkre ami bezavar az ECU-nak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Feces Elküldve Október25, 2013 Megoszt Elküldve Október25, 2013 Hát ilyenről még én sem, az már nekem is sikerült, hogy a puritán NZ-mről levettem az trafó kábelét az elosztóról meleg motornál aztán indítózásnál beindult :D Na de áttérve a problémára hirtelen ami eszembe juthat az a főtengely jeladó, esetleg az mehetett tönkre ami bezavar az ECU-nak. Én trabival jártam ugy hogy mindkét pipa levesz azt pörög mint az állat azon még volt benzincsap igy csak azzal ált meg. ha elveszed a gyujtást a motor nagy része áram nélkül marad sztem a gyujtáskapcsolòt is érdemes lenne szemügyre venni,habár akkor nem állna meg de ki tudja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
LököttZsiráf Elküldve Október25, 2013 Megoszt Elküldve Október25, 2013 Sziasztok, nemrég vásároltam egy 99 -es Corsa B -t X10XE motorral. A gondom a következő lenne: Amikor leállítom a motort még vagy 2-3 at fordul a főtengely és nemritkán még be is indul a motor 1-2 másodpercre. Ezt mi okozhatja ? Előre is köszönöm. Sok furcsaság előfordulhat, de valóban, én is a gyújtáskapcsolóra gyanakodnék elsősorban. Így hirtelen nem tudom, mi jár gyújtásal a beltérben, és mi a helyzetjelző felkapcsolásával - háttérfények, utastér ventillátora, ilyenek - figyeld, hogy amikor elfordítod a kulcsot, milyen időviszonyban vannak a motor valódi leállásával. (És ne feledd majd megírni ide, hogy mi volt a misztikus motorjárás kiváltója. :) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Október26, 2013 Megoszt Elküldve Október26, 2013 Sziasztok! Asszony B Corsájánál megadta valami magát a sofőr ajtó kilincsénél. Érezhetően sokkal gyengébb a rugó, mint eddig. (a többi ajtó jó, kb egységes) Úgy emlékszem, mintha ez valami típushiba lenne. Mi a javítás menetes, mi halt meg benne? Nincs erről valami elérhető leírás feltöltve valahova? (hogy lehet hozzáférni, hogy lehet a kárpitot sérülésmentesen leszedni, stb) Előre is köszi a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Október26, 2013 Megoszt Elküldve Október26, 2013 Sziasztok! Asszony B Corsájánál megadta valami magát a sofőr ajtó kilincsénél. Érezhetően sokkal gyengébb a rugó, mint eddig. (a többi ajtó jó, kb egységes) Úgy emlékszem, mintha ez valami típushiba lenne. Mi a javítás menetes, mi halt meg benne? Nincs erről valami elérhető leírás feltöltve valahova? (hogy lehet hozzáférni, hogy lehet a kárpitot sérülésmentesen leszedni, stb) Előre is köszi a segítséget! Nem mondanám, hogy típushiba, csak eltörik a rugó, maximum cserélni lehet, volt már hogy újrahajtottam de nem lett tökéletes és nem bírta sokáig. Igazából a kárpitot kell lebontani, alul van a műanyag alsó részén 3db csavar, kiveszed és leakasztod a műanyagot, oldalt a kárpitos részről is leveszed a csavarokat, a kapaszkodónál is, illetve a tükörállító cuclit lehúzod és műanyagot is le kell pattintani. Utána felhúzott ablaknál hozzáférsz a zárhoz, belülről 2 db anya fogja ha jól emlékszem 10-es anyák, utána kibukik az egész nyitószerkezet, ott már meglátod a rugót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Október26, 2013 Megoszt Elküldve Október26, 2013 Nem mondanám, hogy típushiba, csak eltörik a rugó, maximum cserélni lehet, volt már hogy újrahajtottam de nem lett tökéletes és nem bírta sokáig. Igazából a kárpitot kell lebontani, alul van a műanyag alsó részén 3db csavar, kiveszed és leakasztod a műanyagot, oldalt a kárpitos részről is leveszed a csavarokat, a kapaszkodónál is, illetve a tükörállító cuclit lehúzod és műanyagot is le kell pattintani. Utána felhúzott ablaknál hozzáférsz a zárhoz, belülről 2 db anya fogja ha jól emlékszem 10-es anyák, utána kibukik az egész nyitószerkezet, ott már meglátod a rugót. Kösz a gyors választ! Ezek szerint első körben szerezzek be valahonnan egy rugót, utána érdemes bontani? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Október26, 2013 Megoszt Elküldve Október26, 2013 Kösz a gyors választ! Ezek szerint első körben szerezzek be valahonnan egy rugót, utána érdemes bontani? Úgy valahogy, bár boltban nem kapod meg, csak bontva, vagy esetleg olyan helyen ahol van jó pár fajta rugó tudsz venni, én nem találtam csak bontottan. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Feces Elküldve Október26, 2013 Megoszt Elküldve Október26, 2013 Kösz a gyors választ! Ezek szerint első körben szerezzek be valahonnan egy rugót, utána érdemes bontani? Ha budapesti vagy akkor rugò kivesz elvisz Fodor bácsihoz ha még él,lehet van is neki, ha nincs hajt egyet fillérekért bármilyen rugó kell megcsinálja Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts