Morpheus Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Sziasztok!Hengerfej tömítésnél mit kell figyelembe venni ha cserélek?Vannak különböző vastagságúak vagy amit a motorkód szerint kidob egy alkatrészes oldal az jó.Az autó corsa b 1.4i 1995 c14nz Állítólag vannak papír alapúak, NA OLYAT NE VEGYÉL!! Most cserélem én is és asszongya a szaki hogy fémet fog be rakni! Ugyanis nekem 60e km el ezelött papír alaput tettek be, és eddíg bírta! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Ha a hűtőkör nincs megbontva (értsd: kupa a helyén) túl sok víz nem folyhat el, mert szinte a legmagasabb pontján van a motornak. Kösz,és van esély rá,hogy vissza tudom tenni a régi tömítést,vagy kapásból egyel felszerelkezve menjek oda? Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Jobbféle vízpumpafogóval kioperálnám, aztán írány a régi csővel az első jobb autósbolt. Veszel új csövet és behajtogatod a régi helyére. Én anno előre gyártattam csöveket hidralikacsövesnél, számítottam a begyógyult csavarokra. Aszem 2EFt volt a két cső hátra. Hollander méretekre figyelj, mert van ahol eltérő a két végén, de ez függ attól is, hogy szabályzott a hátsó fékerő elosztód vagy fix patronos. A leszedése sikerült csőfogóval, a másik végére pedig már rá tudtam húzni a csillag kulcsot és simán lejött! Oké, hogy elmegyek az autósboltba, de hogy tudom behajtogatni, hiszen kell rá hollandi, meg a cső végére egy perem, hogy fogja. Vagy rosszul gondolom? Köszi! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morpheus Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 A leszedése sikerült csőfogóval, a másik végére pedig már rá tudtam húzni a csillag kulcsot és simán lejött! Oké, hogy elmegyek az autósboltba, de hogy tudom behajtogatni, hiszen kell rá hollandi, meg a cső végére egy perem, hogy fogja. Vagy rosszul gondolom? Köszi! G. Ha a megfelelő autósbolba mész ahogy írták is. akkor nem kell peremezni meg egyéb nyalámságok, (amúgy az se nagy vasziszdasz) kapsz ott olyat hogy csak kézzel be kell hajtogatni és mehet vissza a két "anya" !!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 üdv. Olyan kérdésem lenne mi történik akkor ha a x14xe motoros corsa b be kiveszi valaki a katalizátort és gázgyorsitot vagy csövet tesz a helyére? :) Sokmindent olvastam, sok pozitív dolgot írtak csak nekem butaságnak tűnik. Kb.+3LE/ -megfelelő emisszió (szigorú műszakin nem megy át). Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Állítólag vannak papír alapúak, NA OLYAT NE VEGYÉL!! Most cserélem én is és asszongya a szaki hogy fémet fog be rakni! Ugyanis nekem 60e km el ezelött papír alaput tettek be, és eddíg bírta! Hogy milyen alapú? Rohadjak meg, de én még olyat nem láttam hf alatt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 A leszedése sikerült csőfogóval, a másik végére pedig már rá tudtam húzni a csillag kulcsot és simán lejött! Oké, hogy elmegyek az autósboltba, de hogy tudom behajtogatni, hiszen kell rá hollandi, meg a cső végére egy perem, hogy fogja. Vagy rosszul gondolom? Köszi! G. Készen kapod a csövet, peremmel és hollanderrel, különböző hosszúságban gyártják. Mivel rézből van, elég könnyen hajlik. http://webshop.kocsarauto.hu/index.php?route=product/category&path=48 Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Sziasztok Nálam a pirossal karikázott rész "zörög". Azt láttam hogy csavarok fogják, ha kicsavarom akkor az egész lejön vagy csak a burkolat? Mit lehetne tenni zajcsillapítás érdekében? (nem saját motortér) (Eléggé melegszik ott az a rész ) Az alsó 1db torx csavarnál el van törve gondolom. Na ott megfogod és feljebb hajtod,úgy hogy ne érjen a leömlő aljához. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Kb.+3LE/ -megfelelő emisszió (szigorú műszakin nem megy át). Beszéljünk magyarul: paraszt vakítás! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Kösz,és van esély rá,hogy vissza tudom tenni a régi tömítést,vagy kapásból egyel felszerelkezve menjek oda? http://www.bercsekft.hu/motorosbolt/image/blokktomito-szilikon-paszta-nagy.jpg Tudod, olyan ez, mint a kóbász zsír: mindenre jó! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morpheus Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Hogy milyen alapú? Rohadjak meg, de én még olyat nem láttam hf alatt! Bocs de nem tettem idézőjelbe a papír szót! :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morpheus Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Beszéljünk magyarul: paraszt vakítás! :) Amúgy abban az esetben igaza van ha a katalizátorban a kerámi eltörött és keresztbe fordult! akkor van +3 LE...vagy több :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Amúgy abban az esetben igaza van ha a katalizátorban a kerámi eltörött és keresztbe fordult! akkor van +3 LE...vagy több :D Könyörgöm! A fizikát ne akarjuk már szempenköpni! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 http://www.bercsekft...paszta-nagy.jpg Tudod, olyan ez, mint a kóbász zsír: mindenre jó! :) Hmmmm...valami fekete pasztám van a HF-hez vettem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Hmmmm...valami fekete pasztám van a HF-hez vettem... Azért olyat kenj rá, ami bontható kötést ad, ne hermetiket! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Beszéljünk magyarul: paraszt vakítás! :) Van egy pár olyan autó,ami kapott egy szabályozatlan katalizátort és néhány LE-vel gyengébb lett. samara pl. Egy V8 300ló körüli autónál 20-25le-t jelent a Bell könyv szerint a katalizátor megléte/hiánya. Másrészről régebben ólommal volt tele az útszéle manapság meg platinával és rhodiummal. Cserébe 1tf% alatt van a kipufogógázok CO tartalma ami szabad térben szinte rögtön CO2-dá alakul. Szerintem meg platina-rhodium katalizátor a parasztvakítás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Matykó Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Sziasztok! A külső hőmérsékletet mutató kijelzőnél kiégett a világítás, így nehezen látni, hogy odakint hány fok van. Megéri vele vessződni? Mennyire bonyolult a kiszerelés? Másik: üzemanyagszintet jelző spirál mögötti izzó kiégett. Az elmúlt egy-két évben azt hiszem a másik két (?) izzó cserélve lett. Számíthatok arra, hogy többször kiég az elkövetkezendő 1-2 évben? Ha igen, mennyivel változik meg az élettartama, ha LED-et kap? (Illetve az mennyire bántja a szemet, később?) Köszi :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Szerintem meg platina-rhodium katalizátor a parasztvakítás. Egyszer eljösz velem környezetvédelmi mérésre, nagyokat csodálkoznál. :) Másrészt a gyári kati beleugat a gyári kipuff fojtásába, szal ha abba belekontárkodunk ész nélkül, ne csodálkozzunk a teljesítményesésen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morpheus Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Sziasztok! A külső hőmérsékletet mutató kijelzőnél kiégett a világítás, így nehezen látni, hogy odakint hány fok van. Megéri vele vessződni? Mennyire bonyolult a kiszerelés? Másik: üzemanyagszintet jelző spirál mögötti izzó kiégett. Az elmúlt egy-két évben azt hiszem a másik két (?) izzó cserélve lett. Számíthatok arra, hogy többször kiég az elkövetkezendő 1-2 évben? Ha igen, mennyivel változik meg az élettartama, ha LED-et kap? (Illetve az mennyire bántja a szemet, később?) Köszi :D Szia Természetesen megéri vele vesződni, hisz ha megcsinálod látni fogod hogy hány fok van kint! :D Van az óra elött egy gumi "tálca" anmit ha kiveszel, alatta/mögötte fogsz látni 4 csavart! Na ebből, azt hiszem (de le tudod követni szemmel) a belső kettőt ki csavarod akkor ki tudod venni magát az óra testet amit (TID) nek nevezünk! A TID hátuljában van 2 izzó, azt 90 fokkal elfordítod és már ki is jön.. azzal elmész egy autósboltba és ugyanez visszafele... Számíthatsz kiégésre hisz a wolframszál meg adja magát hisz mégiscsak nem mai gyerek! Ellenben a forradalmi technológiájú LED égő az egy pöppet többet bír! Ha szánsz rá kis időt akkor egy jóideig le lesz róla a gondod! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Azért olyat kenj rá, ami bontható kötést ad, ne hermetiket! :D Minek, én nem veszem le még egyszer az tuti. :D Csak már unom,hogy a márka szervíz valami titokzatos 50-60 ezres alkatrésszel riogatta anyuékat,vagy szokják meg a sárga lámpát. <_< Kivillogtatni amúgy még mindig nem tudom ,de állítólag nem mutatott ki semmi hibát a diagnosztika?! :blink: Miközben hónapok óta ég a lámpics a kocsi meg rángat. :omg: Gondoltam egy takarításnem fog ártani neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Minek, én nem veszem le még egyszer az tuti. :D Csak már unom,hogy a márka szervíz valami titokzatos 50-60 ezres alkatrésszel riogatta anyuékat,vagy szokják meg a sárga lámpát. <_< Kivillogtatni amúgy még mindig nem tudom ,de állítólag nem mutatott ki semmi hibát a diagnosztika?! :blink: Miközben hónapok óta ég a lámpics a kocsi meg rángat. :omg: Gondoltam egy takarításnem fog ártani neki. Próba cserenysznye! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 hmmm nekem +20le mondtak ha kiszedem a második katalizátort :) hogy vakulnának meg :) 3" benned bízom :D A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Egyszer eljösz velem környezetvédelmi mérésre, nagyokat csodálkoznál. :) Másrészt a gyári kati beleugat a gyári kipuff fojtásába, szal ha abba belekontárkodunk ész nélkül, ne csodálkozzunk a teljesítményesésen. Az én 1.6 8V blokkom ugyanaz mindenben,mint egy 16sv mondjuk. Abban nem volt katalizátor.Kicsit erősebb is volt.Tehát nem ész nélkül szedtem ki. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morpheus Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Könyörgöm! A fizikát ne akarjuk már szempenköpni! :) Ez nem fizika ez logika.. ha van egy X LE-s autód, és elfossa magát benne a kati akkor akármilyen számítási képlettel elkezdhetünk száolgatni az jön ki hogy Csökken a LE, mivel fojtás van a rendszerben... Ha ezt a bizonyos folytást kivesszük (eltörött kerámia) akkor Nő, az adott (lecsökkent) értékhez képest a LE az eredeti X hez... neeem? Én is azt mondom több nem lesz mint amennyi volt! csak a lecsökkkenthez képest lesz több... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Én meg annak hiszek, amit a méréseken látok a saját szememmel! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts