Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Ablaktörlő karokat miért kéne leszerelni?Én sose szoktam.

Különben nem férek rendesen hozzá. Feszegetni utálom a műanyagokat, különben is, így megmarad a kihívás, hogy vissza tudom-e rendesen tenni az ablaktörlő karjait. :closedeyes:

Légtelenítés: elvileg önmagától megcsinálja. Egyszer valaki írta, hogy ha mégsem tenné, akkor fel kell állni egy meredek lejtőre orral felfelé, és úgy próbálkozni. Nálam a lilával ugyanez a helyzet, indításkor mindig csobogást hallok az utastéri fűtőradiátor környékéről - állítólag oda szorul meg a levegő. Mivel a vízkör elég koszos, gondolom amiatt nincs elég átfolyás.

Kollégák, tegnap óta megjött a tél :rolleyes:

7687k_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

de az normalis hogy 90 fokig sem melegszik fel a viz,es alig fut akkor az auto 3-4 fokozaton?pedig kint meg csak 5-6 fok van sehol a minuszok.....szeretnem addig rendberakni amit feltetlenul kell..... esetleg pesten tudtok egy corsa szakit aki megnezne az autonkat es emberi arakkal dolgozik:)rabiznam a kozepso kijelzo javitasat is:)

Az enyém sem fűt annyira, amennyire szerintem kellene neki. A hőfokmérő 90 alatt áll valamivel .Biztos, hogy nem termosztát gondja van, mert azt a 90 fok alatti tartományt hamar eléri. Vagy a fűtőradiátorral van gond, elszennyeződött, vagy csak ennyit tud. Nekem C12NZ motoros. Szerintem első körben ki kellene mosnod a fűtőradiátort. Nekem is ez kéne, tavaly kimostam a hűtőrendszert, rozsdalé volt benne. De a fűtőradiátor kimosása akkor elmaradt.

A kijelzőt szereld ki, és nézd meg, hogy nem-e csúszott ki a csatlakozója. Elég masszívan be van duva, szóval nem valószínű. Ha teljesen süket még így is, azaz a háttérvilágítása sem megy, akkor nézd meg, hogy nem-e a megvilágító izzói égtek ki. Ha az már világít, akkor látod, hogy a pixelek működnek, hiányosan, vagy egyáltalán nem működnek. Ha nem jelez ki semmit, akkor szükséged lesz egy bontottra. Típushiba az összes régebbi opelnél, a G Astráig bezárólag a kijelző pixelek elhalálozása.

Kapásból tudok 3 félét, G Astra, B Veki, CorsaB/AstraF ami kinézetre más, de ugyanaz a gondjuk, a kijelző szalagkábel érintkezése megszakad. Érdekes módon a meghibásodás a korral nem is hozható összefüggésbe, ami régi autóból származik, nem biztos, hogy rossz.

Mellesleg az F Astrában lévő kijelző típusazonos, a kijelző hátsó burkolata különbözik csak. Ezt kell átszerelni. Az enyémben is egy F Astráé van már 1 éve. Egyik F Astrás topiktárstól vettem. Érdemes vagy ezt az utat választani, vagy kipróbálhatót vásárolni.

Természetesen nem normális,h nem megy és nem melegszik fel 90fokra.

Szerintem nincs azzal semmi gond, ha a 90-es alatt áll meg kicsivel. Legalábbis nem termosztát gond, mert akkor nem melegedne fel semennyire, vagy hosszú idő alatt. Lehet, hogy ennyit csal a hőfokmérő+műszer kombináció.

Megosztás:

Szerintem nincs azzal semmi gond, ha a 90-es alatt áll meg kicsivel. Legalábbis nem termosztát gond, mert akkor nem melegedne fel semennyire, vagy hosszú idő alatt. Lehet, hogy ennyit csal a hőfokmérő+műszer kombináció.

A leírás szerint beáll 90 fok és az első jel közé. Nekem is addig ment rossz termosztáttal. -10ben meg nem hagyta el a [ -jelet.

Viszont úgy értettem,hogy harmadikban meg negyedik sebességfokozatban nem megy az autó,az meg semmiképpen nem normális dolog.

Megosztás:

Sziasztok, nekem egy kis segítségre lenne szükségem. Ki szeretném szedni a gyári rádiót, de nem akar kijönni, benyomom a négy pöcköt amit kell, húzom de nem jön, van esetleg valahol egy rejtett csavar is?

Így néz ki a rádió:

2012-12-01_14.22.29_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Előre is köszönöm a segítséget.

Megosztás:

Koppra 92 fokon kell állnia és égetnie kell a fűtésnek már 2esen is

Nekem semmi problémám nincs, tegnap is 0-1 fok környékén pöccre indítottam, rövid időn belül 92 fokra szépen beállt, pár hónapos termosztát (nyár végén cseréltem mert megszorult a régi.) le kell tekernem középre vagy lejjebb a hőfokot állandóan mert úgy éget mint a nyílt láng :D

Sziasztok, nekem egy kis segítségre lenne szükségem. Ki szeretném szedni a gyári rádiót, de nem akar kijönni, benyomom a négy pöcköt amit kell, húzom de nem jön, van esetleg valahol egy rejtett csavar is?

Így néz ki a rádió:

Előre is köszönöm a segítséget.

Ha benyomod a kiszedőt, be kell pattannia a helyére mind a kettőnek majd egymáshoz képest kifelé feszítve húzod magad felé, tehát a balt a kormány felé feszítsd a másikat a kesztyűtartó felé és úgy húzd kifelé, mert akkor nyomod be a körmöket másképp nem jön ki.

Megosztás:

Nekem semmi problémám nincs, tegnap is 0-1 fok környékén pöccre indítottam, rövid időn belül 92 fokra szépen beállt, pár hónapos termosztát (nyár végén cseréltem mert megszorult a régi.) le kell tekernem középre vagy lejjebb a hőfokot állandóan mert úgy éget mint a nyílt láng :D

Nekem meg eddig megy csak fel, viszont ezt elég hamar eléri. 5-6 km alatt. Most direkt néztem.

IMG03187-20121201-1751_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A fűtést a legmelegebbre állítva a bal oldali és a két középső rostélyon még csak-csak meleg jön be, de a jobb oldali lényegében langyosat fúj csak be. 0 fok környékén. A kinti időjárástól ez nagyban függ.

Mi lehet a gond?A termosztátot első körben kizárnám:

- hamar melegszik a motor, ha állandóan nyitva lenne, akkor 0 fokban nem érné el alulról a 90 fokot pár km alatt.

- 88 vagy 92 fokos víz kering a radiátorban, lényegében mindegy, mindkettővel forró levegőt kéne benyomnia.

Egy B Vekis márkatársnak a radiátor csere oldotta meg a dolgot, mikor ugyanebben a cipőben járt. Szerintetek?

Megosztás:

A leírás szerint beáll 90 fok és az első jel közé. Nekem is addig ment rossz termosztáttal. -10ben meg nem hagyta el a [ -jelet.

Viszont úgy értettem,hogy harmadikban meg negyedik sebességfokozatban nem megy az autó,az meg semmiképpen nem normális dolog.

egy picit rosszul fogalmaztam:)szoval 3-4-es fokozaton a futesem elkezd visszaesni.........nekem pedig most uj termosztattal megy fel a "[" jel es a 90 koze(most mar inkabb a kozelebe)....nem tudom mitevo legyek.....gondolom a ket dolog osszefugg,mert ha a motor normal hofokon uzemelne es ugy nem lenne jo a futesem akkor egyertelmuen a radiatorra gondolnek,most fogalmam sincs merre induljak el a hibakeresesben....pedig nagyon kellene az a jo futes es a fogyasztasom is javulhatna egy keveset....a kedves forumtarsaknak pedig koszonom az eddigi hasznos tanacsokat:)

Megosztás:

A termosztát állapotát nem lehet így tippelgetni cserélni kell akkor biztos jó lesz! Gyári Wahler-re és kész. Szerintem jó mert, hogy balalalallaala én is jártam már így, hogy szerintem jó és még sem volt az.... Újat bele és majd kiderül.... Nekem a rossz termosztát is elérte a 90 fok alatta részt és meleget fújt. Viszont hosszútávon nem nagyon akart felkúszni... Amint új került bele 92 fokon áll pattentül és minden jó... Egy másik astrával, meg úgy jártam, hogy ######án beállt mindig 92 fokra viszont az meg mindig túlforralta a vizet ... a hűtő sosem tudta visszahűteni ott is termosztát csere azóta jó... Ha jó a fűtés akkor megvan a hiba oka... Ha nem akkor jöhet a radiátor csere is.

Megosztás:

egy picit rosszul fogalmaztam:)szoval 3-4-es fokozaton a futesem elkezd visszaesni.........nekem pedig most uj termosztattal megy fel a "[" jel es a 90 koze(most mar inkabb a kozelebe)....nem tudom mitevo legyek.....gondolom a ket dolog osszefugg,mert ha a motor normal hofokon uzemelne es ugy nem lenne jo a futesem akkor egyertelmuen a radiatorra gondolnek,most fogalmam sincs merre induljak el a hibakeresesben....pedig nagyon kellene az a jo futes es a fogyasztasom is javulhatna egy keveset....a kedves forumtarsaknak pedig koszonom az eddigi hasznos tanacsokat:)

Hát ezek szerint én is ugyanebben a cipőben járok. Hőfok a 90 és a [ jel között, fűtésem szar...

Én nem cseréltem trmosztátot...

Megosztás:

Hát ezek szerint én is ugyanebben a cipőben járok. Hőfok a 90 és a [ jel között, fűtésem szar...

Én nem cseréltem trmosztátot...

ugy nez ki hogy en meg hiaba csereltem:)ez igy azert nem igaz de meg mindig nem az igazi..nem tudom hogy a nyitasi homersekleten mulik e valami is........a facet (ami most benne van)85 fokon nyit a wahlerbol van olyan ami 92 fokon ..mikor rossz volt akkor 100km alatt sem mozdult meg a hofokmutato......ugy sem tudom feljebb tornazni hogy kartonpapirral takargattam:)ha alapjaraton ment 15 percet ugy majdnem elerte a kilencvenet,de a futesem 3-4 fokozatban ugyanugy visszahult,de ha levettem kettesre akkor meg megint meleget fujt:)erdekes....volt regen egy clio-nk(fuj!) az hasonlo tuneteket produkalt egyszer de ott termosztat csere utan a vizofok rendbe jott de a futest csak a radiator csere oldotta meg......igazabol 3-4 dolog johet szoba de feleslegesen nem szeretnek cserelgetni dolgokat......vki jeladot mond(ezt igazabol nem ertem),vki buborekos rendszert,vki radiatort,vki annak ellenere hogy most csereltem,termosztatot.....azt hiszem ezt majd egy szakira fogom bizni aki otthon van opeles/corsa-s kerdesekben....a kozepkonzolnak viszont nekiugrok a 7vegen:)

Megosztás:

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék, ha lehet.

Van egy 1995-ös Combo B Corsa 1,7D Isuzu motoros autóm. az a probléma vele, hogy most a hidegebb időben nem indul. az önindító teker, izzítógyertyák újak. eddig benzines autóm volt, és nem igazán értem. Olyan mintha nem dúsítana, szerintem.

Ha valaki tud kérem segítsen. Köszönöm !!!!

Megosztás:

ugy nez ki hogy en meg hiaba csereltem:)ez igy azert nem igaz de meg mindig nem az igazi..nem tudom hogy a nyitasi homersekleten mulik e valami is........a facet (ami most benne van)85 fokon nyit a wahlerbol van olyan ami 92 fokon ..mikor rossz volt akkor 100km alatt sem mozdult meg a hofokmutato......ugy sem tudom feljebb tornazni hogy kartonpapirral takargattam:)ha alapjaraton ment 15 percet ugy majdnem elerte a kilencvenet,de a futesem 3-4 fokozatban ugyanugy visszahult,de ha levettem kettesre akkor meg megint meleget fujt:)erdekes....volt regen egy clio-nk(fuj!) az hasonlo tuneteket produkalt egyszer de ott termosztat csere utan a vizofok rendbe jott de a futest csak a radiator csere oldotta meg......igazabol 3-4 dolog johet szoba de feleslegesen nem szeretnek cserelgetni dolgokat......vki jeladot mond(ezt igazabol nem ertem),vki buborekos rendszert,vki radiatort,vki annak ellenere hogy most csereltem,termosztatot.....azt hiszem ezt majd egy szakira fogom bizni aki otthon van opeles/corsa-s kerdesekben....a kozepkonzolnak viszont nekiugrok a 7vegen:)

Igazándiból ha alig mozdul ki a mutató tehát ilyen 60-70fokos vízhőfoknál is teljesen jól kell már fűtenie.

Tehát attól,hogy 85 fokos termosztátot raktál bele még jónak kellene lennie a fűtésnek.

Szerintem koszos,eltömődött a fűtőradiátor. Vagy nem is koszos inkább az előző tulaj által beleöntött hűtőtömítő csodaszerek Mi régen volt,hogy ilyennel próbáltunk hűtő csepegést javítani,de nagy hiba volt,mert pont eltömítette a fűtőradiátort is.

Megosztás:

Én Termosztátot és fűtőradiátort is cserélnék és a kollégának igaza van a víztől nem tömődik el bizonyára tele pancsolták hűtőtömítővel...

OFF - egy kedves barátomnak van egy felesleges jel nélküli hűtőrácsa B corsihoz (97 utáni). Budapesten belül elcserélné jó állapotú gyári hűtőrácsra jellel csak hibátlanra! Plusz még fizetni kellene rá tehát beszámítaná... Ha valakit érdekel dobjon privit. - ON

Megosztás:

Sziasztok!

Nemtudok már sajnos kihez fordulni a hibámmal, így gondoltam ide írok hátha más Corsa tulajdonosok tudják rá a megoldást.

Van egy 1998 as B corsám 1.4i széria X14SZ motorkóddal. 200.000 km van benne ami nem kevés de végig gondozva volt, ahogy azt kelett.

Sajnos a gond az , hogy ég a CHECK Engine lámpa, és oltári magas az alapjáratom ( 90°C on 1500 -as ) és ahogy melegszik a motor úgy megy kicsit feljebb,

Voltam vele szerelőnél, rákötötték a gépre próbálták ott levenni az alapjáratot nem sikerült. Javasolták hogy akkor cseréljem egy újra az alapjárati motort, de előtte tisztítsam meg a régit és nézzem meg, hogy úgy produkálja-e igen. úgy se volt változás. Vettem egy utángyártottat beraktam azzal se volt jó. Most is az van bent.

Elvittem másik helyre ott találtak egy vákum csövet, ami elvolt kicsit törve. karbiból jött ki, de kicseréltem és azzal jó.

Más hibára már nem tudok gondolni, az autó nem kapcsolt "vész üzemmódba" felmegy 4000 fordulat fölé, húz is.

Szerintetek Lamdba szonda? vagy mi lehet? hol érdemes keresgélnem?

Válaszokat előre is Köszönöm :)

Megosztás:

Sziasztok!

Nemtudok már sajnos kihez fordulni a hibámmal, így gondoltam ide írok hátha más Corsa tulajdonosok tudják rá a megoldást.

Van egy 1998 as B corsám 1.4i széria X14SZ motorkóddal. 200.000 km van benne ami nem kevés de végig gondozva volt, ahogy azt kelett.

Sajnos a gond az , hogy ég a CHECK Engine lámpa, és oltári magas az alapjáratom ( 90°C on 1500 -as ) és ahogy melegszik a motor úgy megy kicsit feljebb,

Voltam vele szerelőnél, rákötötték a gépre próbálták ott levenni az alapjáratot nem sikerült. Javasolták hogy akkor cseréljem egy újra az alapjárati motort, de előtte tisztítsam meg a régit és nézzem meg, hogy úgy produkálja-e igen. úgy se volt változás. Vettem egy utángyártottat beraktam azzal se volt jó. Most is az van bent.

Elvittem másik helyre ott találtak egy vákum csövet, ami elvolt kicsit törve. karbiból jött ki, de kicseréltem és azzal jó.

Más hibára már nem tudok gondolni, az autó nem kapcsolt "vész üzemmódba" felmegy 4000 fordulat fölé, húz is.

Szerintetek Lamdba szonda? vagy mi lehet? hol érdemes keresgélnem?

Válaszokat előre is Köszönöm :)

Ha világít a motor kontrol, akkor van hibakód is. Először azt kellene tudni és utána keresgéléni.

Törökbálinton tudok legközelebb hozzád olyan szerelőt, akiben meg is bízhatsz és érti is a dolgát.

http://wesziautoszerviz.5mp.eu/web.php?a=wesziautoszerviz&o=G4vxU38Q_0

Megosztás:

Ha világít a motor kontrol, akkor van hibakód is. Először azt kellene tudni és utána keresgéléni.

Törökbálinton tudok legközelebb hozzád olyan szerelőt, akiben meg is bízhatsz és érti is a dolgát.

http://wesziautoszer...iz&o=G4vxU38Q_0

A hibakódot magát nem tudtam kódra pontosan, de az alapjárati motor szabályzó szelep a baja. Csak azt nem értem hogy miért áll fent továbbra is ha kicseréltem, és működőképes volt a dolog amit beraktam.

Megosztás:

A hibakódot magát nem tudtam kódra pontosan, de az alapjárati motor szabályzó szelep a baja. Csak azt nem értem hogy miért áll fent továbbra is ha kicseréltem, és működőképes volt a dolog amit beraktam.

Nem rakunk be utángyárott dolgokat, kiolvassuk a hibát.. megnézzük a vákum rendszert... hőfokjeladó csere..

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.