kucu32 Elküldve November14, 2009 Megoszt Elküldve November14, 2009 Sziasztok! Van egy olyan gondom, hogy poshadt szag van a Corsam-ban néha-néha általában esős időben! Víz nyom nincs, nem látom, hogy beázna? Van valakinek valami ötlete, hogy mi okozhatja? Egyszer találtam egy "tócsát" a kesztyűtartó alatti kis polcon! De ez csak egyszer volt azóta semmi víz nyom! Köszi előre is! G. Hali! Nekem minden nagyobb eső után van tócsa azon a kis polcon. Sokáig kerestem az okát mert máshol nem volt víz. Mostmár megvan a baj, a szélvédő tetején a ragasztás végig elengedte. Annyira hogy ha a belső tükör mellett megnyomom, kb 2-3 cm-t mozog ki-be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve November14, 2009 Megoszt Elküldve November14, 2009 Nekem viszont nincs víz lefolyva a belső ablakon! Neked nem folyt le? Csak a kis polcon jelentkezett? Köszi! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kucu32 Elküldve November14, 2009 Megoszt Elküldve November14, 2009 Nekem viszont nincs víz lefolyva a belső ablakon! Neked nem folyt le? Csak a kis polcon jelentkezett? Köszi! G. Hali! Az egész a kispolccal kezdődött. Ekkor én is azt hittem hogy a hűtővíz. Utána néha belül lefolyt egy-egy csík a szélvédőn. Múlt héten már csöpögött is az ülésre, ekkor vettem észre hogy mozog a szélvédő teteje.( De ez a folyamat kb fél év volt ) Kívül az üveg és a gumicsít között is látszik egy kis rés. Olyan mintha az üveg lejjebb lenne csúszva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve November14, 2009 Megoszt Elküldve November14, 2009 Poshadt szag is volt a kocsidba? Akkor elvileg az enyém is beázik szerinted? Köszönöm szépen! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kucu32 Elküldve November14, 2009 Megoszt Elküldve November14, 2009 Poshadt szag is volt a kocsidba? Akkor elvileg az enyém is beázik szerinted? Köszönöm szépen! G. Poshadt szag nem volt inkább úgy mondanám hogy párás. Elképzelhető hogy a tiednek is hasonló a bánata. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November15, 2009 Megoszt Elküldve November15, 2009 Poshadt szag nem volt inkább úgy mondanám hogy párás. Elképzelhető hogy a tiednek is hasonló a bánata. Nekem is volt víz a kesztyűtartónál,a probléma a következő. A szélvédőnek az alján van egy gumi csík,a gumi csíkra megy rá az a műanyag ami eltakarja az aksit. Amikor leveszed azt a műanyagot előfordulhat hogy lefordul az üvegről,így vissza tud folyni az utastérbe a víz. Főleg akkor ha volt szélvédő csere is,mert elég mókás kitömíteni az üveget a tűzfalnál. A lényeg megigazítottam a gumit azóta nincs víz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve November15, 2009 Megoszt Elküldve November15, 2009 Sziasztok! Ma beszereztem első szemöldököt a kocsira. Fényeztetni szeretném, csak nem tudom hogy pontosan milyen színű a kocsi. Hol találom a színkódot ? Amúgy kb mennyibe kerülhet szerintetek 2 kis műanyag fényeztetése? Ha esetleg vki csináltatott már ilyet és van tapasztalata azt megköszönném ha megosztaná velem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harpic Elküldve November15, 2009 Megoszt Elküldve November15, 2009 Színkód: Felnyitott motorháztetőnél a zár környékén van egy plecsni, azon van az alvázszám, meg ilyesmik.. Köztük egy hasonló kód: Z 123, na, az a színkód. (Más autóknál ugyanez a plecsni a jobb első ajtónál van.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kucu32 Elküldve November15, 2009 Megoszt Elküldve November15, 2009 Sziasztok! Ma beszereztem első szemöldököt a kocsira. Fényeztetni szeretném, csak nem tudom hogy pontosan milyen színű a kocsi. Hol találom a színkódot ? Amúgy kb mennyibe kerülhet szerintetek 2 kis műanyag fényeztetése? Ha esetleg vki csináltatott már ilyet és van tapasztalata azt megköszönném ha megosztaná velem. Hali! Én a múlt héten festettem le a küszöböket, ehhez kevertettem festéket. A csávókám kikereste a kód alapján a színkártyájáról a megfelelőt és mellé tettük. A sok év alatt szegénykém annyit fakult, hogy csak az ajtó belső felén találtunk hasonló színt. Ezután levettem a tanksapka ajtaját, otthagytam neki és az alapján hozzáigazította a színt az ürge. Totál olyan lett! Ezt a megoldást kéne neked is csinálni ha a festékes emberednek elég jó a szeme. De ezek értenek ám hozzá piszkosul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve November15, 2009 Megoszt Elküldve November15, 2009 Hali! Én a múlt héten festettem le a küszöböket, ehhez kevertettem festéket. A csávókám kikereste a kód alapján a színkártyájáról a megfelelőt és mellé tettük. A sok év alatt szegénykém annyit fakult, hogy csak az ajtó belső felén találtunk hasonló színt. Ezután levettem a tanksapka ajtaját, otthagytam neki és az alapján hozzáigazította a színt az ürge. Totál olyan lett! Ezt a megoldást kéne neked is csinálni ha a festékes emberednek elég jó a szeme. De ezek értenek ám hozzá piszkosul. Harpic: Köszönöm. kucu32Köszönöm a jótanácsokat. Megfogadom őket. 94es opelnél azért már fakult a szín szóval viszem a tanksapka ajtót is magammal. A többi már a fényezőn múlik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomiii Elküldve November18, 2009 Megoszt Elküldve November18, 2009 Sziasztok!!! Nem tud valaki folytószelep potit olcsbban?:S:S:S mert a gyári: 20.000 elég sok ..... Az utángyártott meg 10.000 ami 1 hónap után megadta magát:S:S Üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
borisz Elküldve November18, 2009 Megoszt Elküldve November18, 2009 Sziasztok!!! Nem tud valaki folytószelep potit olcsbban?:S:S:S mert a gyári: 20.000 elég sok ..... Az utángyártott meg 10.000 ami 1 hónap után megadta magát:S:S Üdv. ha csak annyi a gyári vedd meg...az a jo :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
strandpapucs Elküldve November19, 2009 Megoszt Elküldve November19, 2009 Sziasztok, Van egy 99-es x10xe corsám, amit olyan szépen kifogtam, hogy csak na... Lényeg, hogy vagy motor felújítás kell neki (komplett), vagy motor csere. A motor cserénél érdeklődnék, hogy technikailag bele mehet-e más típusíú motor? Ha igen, milyen fajták? x12xe..stb.. köszike Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November19, 2009 Megoszt Elküldve November19, 2009 Sziasztok, Van egy 99-es x10xe corsám, amit olyan szépen kifogtam, hogy csak na... Lényeg, hogy vagy motor felújítás kell neki (komplett), vagy motor csere. A motor cserénél érdeklődnék, hogy technikailag bele mehet-e más típusíú motor? Ha igen, milyen fajták? x12xe..stb.. köszike Persze hogy mehet. Technikailag belefér még a 2.5 V6 is, de lepapírozni csak azokkal fogod tudni, amivel gyárilag is szerelték. Ezek pedig: X10XE C12NZ X12SZ X12XE C14NZ C14SE X14SZ X14XE C16XE X16XE, illetve a dízelek: 15D (4EC1) 15DT (T4EC1) X17D Link to comment Megosztás: More sharing options...
strandpapucs Elküldve November19, 2009 Megoszt Elküldve November19, 2009 hmm köszönöm a gyors választ. és tapasztalataitok alapján melyik az a motortípus, amelyik ár/érték arányban plusz megbízhatóságban a legjobban megérné? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November20, 2009 Megoszt Elküldve November20, 2009 Ha engem kérdezel akkor a C20NE. :huh: Elpusztíthatatlan (gyakorlatilag ha jó minőségű és megfelelő mennyiségű olaj van benne akkor nem tud megkotlani) és olcsó is, már 40e Ft-ért utánad vágnak egyet kompletten (ráadásul a teljesítménye is elegendő egy lendületesebb autózáshoz), csak épp ezzel nem fogod tudni lepapírozni mert ilyen sosem volt Corsában gyárilag. Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomTech Elküldve November20, 2009 Megoszt Elküldve November20, 2009 Én nem tennék nagyblokkot corsába, de ez a magánvéleményem. Ha nincsenek nagy erő igényeid akkor jó lehet az x14xe, x16xe, és ott még a kábeleket sem kell vagdosni, csak motor kivesz berak, kábelköteg betesz, computer betesz csatlakozók összedug. Az 1000-es motorhoz valószínű F10-es váltó volt, az már nem biztos hogy az 1,6-ost tolerálná, az c20ne-t pláne nem. F13-as vagy F15-öst kéne beszerezned. Az F13 sokkal gyakoribb, olcsóbb, és gyakorlatilag ugyanazt a nyomatékot elbírja mint az F15. Ha 1,6-ost vagy nagyobbat teszel bele minimum a fékeket ki kell cserélned elöl 256-osra, de akkor már a 13-as kerék nem megy fel úgyhogy 14-es kell. Én épp Z18XE-t faragok a corsa B-mbe. Ennél azért már van sok átalakítás, elektromos gázpedál, teljesen más csatlakozók, szóval majd kell forrasztgatnom a kábelkötegeket rendesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sakesz Elküldve November20, 2009 Megoszt Elküldve November20, 2009 Sziasztok! 1996-os B corsám van,az érdekelne,hogy amikor a benzinmutató a piros rész széléhez ér,kb hány liter benzin van még benne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomTech Elküldve November21, 2009 Megoszt Elküldve November21, 2009 Sziasztok! 1996-os B corsám van,az érdekelne,hogy amikor a benzinmutató a piros rész széléhez ér,kb hány liter benzin van még benne? Ez autónként változik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve November21, 2009 Megoszt Elküldve November21, 2009 Sziasztok.. Ködlámpát szeretnék előre b-corsámba. Addig eljutottam hogy veszek 1et a boltba . Na itt van stop! Ledes vagy nem ledes? Gondolom kell egy villanyszerelő aki megoldja a kábelezést. Nekem gyárilag csak a hátsót lehet kapcsolni, esetleg ide legyen kötve az elsők is vagy hova szokták? A rendszámtábla aló akarom betenni, ott lenne hely. Várok tippeket evvel a témával kapcsolatban. Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November21, 2009 Megoszt Elküldve November21, 2009 Sziasztok! 1996-os B corsám van,az érdekelne,hogy amikor a benzinmutató a piros rész széléhez ér,kb hány liter benzin van még benne? Kb. 5 liter Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November21, 2009 Megoszt Elküldve November21, 2009 Sziasztok.. Ködlámpát szeretnék előre b-corsámba. Addig eljutottam hogy veszek 1et a boltba . Na itt van stop! Ledes vagy nem ledes? Gondolom kell egy villanyszerelő aki megoldja a kábelezést. Nekem gyárilag csak a hátsót lehet kapcsolni, esetleg ide legyen kötve az elsők is vagy hova szokták? A rendszámtábla aló akarom betenni, ott lenne hely. Várok tippeket evvel a témával kapcsolatban. Köszönöm Ahogy érzed,de felesleges előre köd lámpát előre rakni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November21, 2009 Megoszt Elküldve November21, 2009 Sziasztok, Van egy 99-es x10xe corsám, amit olyan szépen kifogtam, hogy csak na... Lényeg, hogy vagy motor felújítás kell neki (komplett), vagy motor csere. A motor cserénél érdeklődnék, hogy technikailag bele mehet-e más típusíú motor? Ha igen, milyen fajták? x12xe..stb.. köszike c14se lenne szerintem az ideális választás Link to comment Megosztás: More sharing options...
strandpapucs Elküldve November21, 2009 Megoszt Elküldve November21, 2009 a másik kérdés a corsa motorcserével kapcsolatban, hogy bármilyen, a felsorolt motor típus szóba jöhet? Közröhej, hogy x10xe motor 80-100 e, míg 1.4 es astra, újabb, kevéas km.-el 80.... Csakhogy csak corsa motor mehet bele, vagy az opelnál ugyanazok a motork forognak a különböző típusokban? Nem szeretnék semmi átalakítást, csak régi ki, új be... vagy veszek egy liter benzint, oszt rálocsolom. és hussssssssssssssssssssssssss Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sakesz Elküldve November21, 2009 Megoszt Elküldve November21, 2009 Kb. 5 liter Köszi! Még egy kérdés,szeretnék bioetanol üzemanyagot tankolni a kocsiba,aztmondták 50-50 %-ba kell tankolni! Szerintetek káros ez az autóra nézve? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts