J0hnny Elküldve Július19, 2012 Megoszt Elküldve Július19, 2012 Ha elfolyna akkor az gondolom szemmel látható lenne. De ahogy arrébb álltam nem volt olajfolt. A kék füst meg kb akkora mint amikor egy régi ellustult dízelt meghajtasz 130-140el. Esetleg még arra gondoltam, hogy nem lehet hogy túl híg az olaj ? 10W40 Eneos olajat öntöttem bele, elég hígnak mikor öntöttem, bár egy friss olajtól ez várható is :D A gondoknak sajnos itt még nincs vége. A vezérműtengely tárcsája úgy jár, mint amibe egy 8-as van. Kicseréltem egy másik tárcsára, de nem változott semmit. Így lehetséges, hogy a vezérműtengelyem is rossz :( A turbód milyen állapotban van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabee3 Elküldve Július20, 2012 Megoszt Elküldve Július20, 2012 A turbód milyen állapotban van? A turbóhoz nem nyúltam se szétszedéskor se összerakáskor. Egyedül a csöveket pucoltam meg, mert olajlerakódás volt rajta. Előtte jól működött az is. Plusz info : próba úton nem mért a km/h -ám, bár előtte is nagyon kattogott, spirál csere esedékes volt, plusz a vízhőfokmérőm se, vízgomba is és a termosztát is rossz. Egyébként a turbó okozhat ekkora olajfolyást ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Július20, 2012 Megoszt Elküldve Július20, 2012 A turbóhoz nem nyúltam se szétszedéskor se összerakáskor. Egyedül a csöveket pucoltam meg, mert olajlerakódás volt rajta. Előtte jól működött az is. Plusz info : próba úton nem mért a km/h -ám, bár előtte is nagyon kattogott, spirál csere esedékes volt, plusz a vízhőfokmérőm se, vízgomba is és a termosztát is rossz. Egyébként a turbó okozhat ekkora olajfolyást ? Van egyáltalán azon az autón olyan, ami jól működik? :) A turbó okozhat olajfogyást, még ekkorát is. De ennek látható jelei vannak, tiszta olaj a nyomóoldali cső. Sőt szélsőséges esetben benyomja az összes olajat az égéstérbe kontrollálatlanul felpörög a motor, és mikor elfogyott az összes olaj, akkor szépen beáll az egész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alexandra90 Elküldve Július21, 2012 Megoszt Elküldve Július21, 2012 Sziasztok! Van egy hatalmas problémám. Az autóban egy Grundig SC 303 gyári rádió van. A gond az, hogy aksi csere miatt kéri a kódot, amit persze nem tudok, mert külföldről behozott autó és nem kaptam a rádióhoz papírt. Ki kellene venni a rádiót, ki szeretném cserélni, de sehogy nem bírom kiszedni... hogyan lehet??? Köszönöm aki segít! Üdv: Alexandra Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július21, 2012 Megoszt Elküldve Július21, 2012 Sziasztok! Van egy hatalmas problémám. Az autóban egy Grundig SC 303 gyári rádió van. A gond az, hogy aksi csere miatt kéri a kódot, amit persze nem tudok, mert külföldről behozott autó és nem kaptam a rádióhoz papírt. Ki kellene venni a rádiót, ki szeretném cserélni, de sehogy nem bírom kiszedni... hogyan lehet??? Köszönöm aki segít! Üdv: Alexandra van rajta négy luk ... azon bedugsz 4 szöget (pl.) vagy valami keményebb drótot és úgy már ki lehet húzni ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alexandra90 Elküldve Július21, 2012 Megoszt Elküldve Július21, 2012 van rajta négy luk ... azon bedugsz 4 szöget (pl.) vagy valami keményebb drótot és úgy már ki lehet húzni ;) Aha... én is így gondoltam... de nem hajlandó kijönni... sőt, az egyik oldalon be sem lehet dugni teljesen, meg sem mozdul. Nem lehet hátulról "kilökni"? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július21, 2012 Megoszt Elküldve Július21, 2012 Aha... én is így gondoltam... de nem hajlandó kijönni... sőt, az egyik oldalon be sem lehet dugni teljesen, meg sem mozdul. Nem lehet hátulról "kilökni"? :D próbálkozni :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabee3 Elküldve Július21, 2012 Megoszt Elküldve Július21, 2012 Van egyáltalán azon az autón olyan, ami jól működik? :) A turbó okozhat olajfogyást, még ekkorát is. De ennek látható jelei vannak, tiszta olaj a nyomóoldali cső. Sőt szélsőséges esetben benyomja az összes olajat az égéstérbe kontrollálatlanul felpörög a motor, és mikor elfogyott az összes olaj, akkor szépen beáll az egész. Meglesem akkor a nyomóoldali csövet. Egyébként minél jobban turkálok az autóban annál jobban döbbenek rá, hogy mennyi minden nem jó.. Végig gondoltam közbe a dolgokat, aztán ha olyan baja van, hogy a hengerfejet lekell venni, akkor inkább veszek bele egy másik motort. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Július21, 2012 Megoszt Elküldve Július21, 2012 Aha... én is így gondoltam... de nem hajlandó kijönni... sőt, az egyik oldalon be sem lehet dugni teljesen, meg sem mozdul. Nem lehet hátulról "kilökni"? :D Másik megoldás lehet, hogyha leveszed alatta a hamutartó/szivargyújtós részt, ha ott felnyúlsz eléred a rádió hátulját, ezután ott nyomva és felül próbálva ki lehet már akasztani, valószínű azért nem tudod benyomni rendesen amivel próbálkozol mert feszül. Egyébként a szeg nem igen jó megoldás, mert egy ellapított kb 2 mm széles körmös kivevő tüskéje van ami bepattan a helyére majd kifelé feszítve könnyedén ki tudod magad felé húzni az egész rádiót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabee3 Elküldve Július21, 2012 Megoszt Elküldve Július21, 2012 Na meglestem a turbót. Csak az egyik csövet néztem meg a kettő közül: a legvastagabbat, aminek az egyik ága a szelepfedélbe megy. A csőbe ahogy benyúltam enyhén volt csak olajos, viszont ahol rádugom a turbóra, ott a toroknál már olajos volt a turbó. Gondolom annak száraznak kéne lennie, mert ebbe a csőbe csak levegő áramlik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július21, 2012 Megoszt Elküldve Július21, 2012 Na meglestem a turbót. Csak az egyik csövet néztem meg a kettő közül: a legvastagabbat, aminek az egyik ága a szelepfedélbe megy. A csőbe ahogy benyúltam enyhén volt csak olajos, viszont ahol rádugom a turbóra, ott a toroknál már olajos volt a turbó. Gondolom annak száraznak kéne lennie, mert ebbe a csőbe csak levegő áramlik. A turbó tengelyét megrángatva mit érzel? Hosszirányban mennyire lóg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
toto63 Elküldve Július22, 2012 Megoszt Elküldve Július22, 2012 Sziasztok! Tudna valaki abban segiteni hogy Corsa B 1.0-ás kocsiban Blaupunkt Car 300-as radió van és a konzol kijelzőn a külső hőmérsékletet Fahrein fokban mutatja.Milyen billentyűzet kombinációval lehet a rádion átállitani Celsius -ra. Köszi előre is a segítséget Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Július22, 2012 Megoszt Elküldve Július22, 2012 Szvsz semmilyennel. Azt inkább valamiféle Tech műszerrel kéne OBD csatin keresztül... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Július22, 2012 Megoszt Elküldve Július22, 2012 Sziasztok! Tudna valaki abban segiteni hogy Corsa B 1.0-ás kocsiban Blaupunkt Car 300-as radió van és a konzol kijelzőn a külső hőmérsékletet Fahrein fokban mutatja.Milyen billentyűzet kombinációval lehet a rádion átállitani Celsius -ra. Köszi előre is a segítséget 100 fahrenheitben qurva meleg van (38C), 0ban meg qurva hideg. (-17C) Problem? :D Am a rádiónak semmi köze hozzá,esetleg a TID két gombjával lehet próbálkozni,de szerintem is Tech-en keresztül megy,ahogy Gabi mondta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
toto63 Elküldve Július22, 2012 Megoszt Elküldve Július22, 2012 100 fahrenheitben qurva meleg van (38C), 0ban meg qurva hideg. (-17C) Problem? :D Am a rádiónak semmi köze hozzá,esetleg a TID két gombjával lehet próbálkozni,de szerintem is Tech-en keresztül megy,ahogy Gabi mondta. Köszi a segitséget és ilyen Tech-et honnan lehet szerezni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július22, 2012 Megoszt Elküldve Július22, 2012 Köszi a segitséget és ilyen Tech-et honnan lehet szerezni? márkaszervizben :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
toto63 Elküldve Július22, 2012 Megoszt Elküldve Július22, 2012 márkaszervizben :) köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergő91 Elküldve Július25, 2012 Megoszt Elküldve Július25, 2012 Van valakinek eladó lökhárítója? Előre meg hátra is kéne az újabb fajta ami fényezett nem baj ha karcos! SÜRGŐSEN! Szóljon akinek van mert 1óra mulva indulok a nem szimpatikus bontóshoz vásárolni! Érdekelne még 2db első sárvédő és szélvédő is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabee3 Elküldve Július25, 2012 Megoszt Elküldve Július25, 2012 Üdv! Holnapi nap neki látok a turbó levételéhez. Ha leveszem ott nem tud elfolyni az összes olajam ? Illetve lelehet szedni anélkül is ,hogy a hűtőt bent hagyom ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Július25, 2012 Megoszt Elküldve Július25, 2012 Van valakinek eladó lökhárítója? Előre meg hátra is kéne az újabb fajta ami fényezett nem baj ha karcos! SÜRGŐSEN! Szóljon akinek van mert 1óra mulva indulok a nem szimpatikus bontóshoz vásárolni! Érdekelne még 2db első sárvédő és szélvédő is! Régebbi első lökösöm van csak, de jó állapotban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergő91 Elküldve Július25, 2012 Megoszt Elküldve Július25, 2012 Régebbi első lökösöm van csak, de jó állapotban. köszi de már bevásároltam meg mindenképp a fényezett kivitelre volt szükség viszont jó álllapotú sárvédők még mindig érdekelnének meg első szélvédő meg központi zár kompletten 5 ajtósba Link to comment Megosztás: More sharing options...
Báthory Elküldve Július27, 2012 Megoszt Elküldve Július27, 2012 Az enyém '97-es, de nem rozsdál sehol. Az én véleményem szerint csak a szokásos dolgokra kell figyelni, de talán a szervizes tagok többet tudnak mondani. Enyém meg rozsdál mindenhol/99es/, de kit érdekel. Jó hogy még gurul. Egyébként a csomagtérajtó, a küszöb, az ajtók, a tornyok, a sárvédőívek, a Corsa B rohadósabb mint a kortárs kisautók. Talán a feliciák rohadnak hasonlóan rondán. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janigy Elküldve Július28, 2012 Megoszt Elküldve Július28, 2012 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy '98-as B Corsán első fényszórócseréhez le kell szedni a löklapot? Köszönöm előre is! Üdv..Jani Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Július28, 2012 Megoszt Elküldve Július28, 2012 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy '98-as B Corsán első fényszórócseréhez le kell szedni a löklapot? Köszönöm előre is! Üdv..Jani Ha löklap alatt lökhárítót értesz akkor nem, nem kell leszedned, felül van csavar, illetve a homlokfalnál, csatlakozókat lehúzod, kiveszed a csavarokat és kint is van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
cody Elküldve Július29, 2012 Megoszt Elküldve Július29, 2012 Hi! Tudnátok segíteni, hogy folyamatos 35 -ös hibakód dobálása esetén mit kellene még megnéznem. amit eddig tettem: -alapjárati szelep tisztítás, ami után megint check lámpa -alapjárati szelep csere -folytószelepház o gyűrű csere Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts