kucu32 Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 Szia A diesel nincs probléma (én még nem láttam itt dieselest),de nem kevés a km bennük.(300e körül de nem mondom hogy ez mindig igaz) 1.2-es szintén probléma nincs,de csak 45le (nekem ez van és elég jól megy) 1.4-es ből én csak a c14se motor jelölésűt vennék,mert ez 82le a sima 1.4 60le Generál, ezek a motorok kimennek a világból szerintem 400-500ezert elmennek. Kerüld a következőket 1.6 gsi, és a az "sz" jelölésűeket,pl: x12sz,x14sz. Én nem rajongok a 16 szelepesekért,de van aki szerint nincs vele baj. Az extrákat nem tudom mik jelölik,a másik ezek az autóknál nem lehet tudni ki mit rak bele utólag. Sok sikert Hali! "Kerüld a következőket 1.6 gsi, és a az "sz" jelölésűeket,pl: x12sz,x14sz." ???????????? Mert????? ( mármint az "sz" ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kucu32 Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 Hol szokott rohadni a Corsa? (Azon kívül ahol sérült?) Hali! Váznyúlványok eleje ( ha benézel az első kerék mögött ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 Hali! "Kerüld a következőket 1.6 gsi, és a az "sz" jelölésűeket,pl: x12sz,x14sz." ???????????? Mert????? ( mármint az "sz" ) 1.6gsi:általában szét van ütve. x''sz motorok tele van rakva felesleges elektronikával amivel csak probléma van.(szerintem) De nem vagyok benne biztos hogy kellenek bele azok a lomok,hogy megfeleljen más környezetvédelmi normatívának. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 Hol szokott rohadni a Corsa? (Azon kívül ahol sérült?) Küszöb,alváz,motortér,kerékjárat,nyúlványok,csomagtérben pótkeréknél. Talán ezekre a helyekre érdemes figyelni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
elam Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 Sziasztok!!! Köszönöm szépen Lökött Zsiráfnak -nak a gyors segítségét javítási kézikönyv ügyben! Lenne egy kérdésem Hozzátok! Van egy Corsa B 1.2i ( X12XE ) kisautónk-nem régen vettük,-igazából nincs vele semmi bajunk-a kérdés mindössze annyi hogy ez a széria mennyire megbízható,-vannak e esetleg tipushibái stb.Nagyon köszönöm a válaszokat előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 Sziasztok!!! Köszönöm szépen Lökött Zsiráfnak -nak a gyors segítségét javítási kézikönyv ügyben! Lenne egy kérdésem Hozzátok! Van egy Corsa B 1.2i ( X12XE ) kisautónk-nem régen vettük,-igazából nincs vele semmi bajunk-a kérdés mindössze annyi hogy ez a széria mennyire megbízható,-vannak e esetleg tipushibái stb.Nagyon köszönöm a válaszokat előre is! Tipikus opel betegség az alapjáratimotor,légtömegmérő,és az AGR vagy EGR szelep sose tudom melyik a jó(kipufogó gáz visszavezető szelep) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kucu32 Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 1.6gsi:általában szét van ütve. x''sz motorok tele van rakva felesleges elektronikával amivel csak probléma van.(szerintem) De nem vagyok benne biztos hogy kellenek bele azok a lomok,hogy megfeleljen más környezetvédelmi normatívának. Hali! Nekem x12sz van. Szerintem csak egy EGR szeleppel és egy főrengely szögállás jeladóval van benne több mint a tiedben. Lehet hogy nekem szerencsém van de a nálam töltött 6 éve alatt a motoron csak vez.szíjjat kellett cserélni. Az asszonynak c12nz-je van és az sokkal büdösebb. Megéri ez a sok lom Link to comment Megosztás: More sharing options...
elam Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 Köszi szépen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 Hali! Nekem x12sz van. Szerintem csak egy EGR szeleppel és egy főrengely szögállás jeladóval van benne több mint a tiedben. Lehet hogy nekem szerencsém van de a nálam töltött 6 éve alatt a motoron csak vez.szíjjat kellett cserélni. Az asszonynak c12nz-je van és az sokkal büdösebb. Megéri ez a sok lom Ám legyen Nem azt mondtam,hogy nem jó,csak arra próbáltam rávilágítani hogy több benne a hibalehetőség. Nincs benne semmi levegő biz-basz? Melyik évjárat a tied? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 Ám legyen Nem azt mondtam,hogy nem jó,csak arra próbáltam rávilágítani hogy több benne a hibalehetőség. Nincs benne semmi levegő biz-basz? Már látom hogy nincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kucu32 Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 Ám legyen Nem azt mondtam,hogy nem jó,csak arra próbáltam rávilágítani hogy több benne a hibalehetőség. Nincs benne semmi levegő biz-basz? Nem tudom mi az a levegő biz-basz de lehet hogy van benne. Egy m5 BMW-ben is ku..va sok hibalehetőség van mégis a fél heré...m, izé karom is odaadnám érte. Na mindegy nekünk ez van és ezt szeretjük úgy ahogy van. És ahogy látom mindenki próbálja maga legolcsóbban megoldani a gondokat. De ez így van jól. Valami izgalom mindíg kell az életbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 Nem tudom mi az a levegő biz-basz de lehet hogy van benne. Egy m5 BMW-ben is ku..va sok hibalehetőség van mégis a fél heré...m, izé karom is odaadnám érte. Na mindegy nekünk ez van és ezt szeretjük úgy ahogy van. És ahogy látom mindenki próbálja maga legolcsóbban megoldani a gondokat. De ez így van jól. Valami izgalom mindíg kell az életbe. Jól van már Én a másik felét adnám oda wrx sti-ért :) Az enyémnek Link to comment Megosztás: More sharing options...
kucu32 Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 Jól van már Én a másik felét adnám oda wrx sti-ért :) Az enyémnek Azt hittem már hogy az enyémmel bizniszelsz :) Mondjuk az sti se kutya. Mondjuk ha lenne egy ilyen valamim akkor a kis corsit úgy agyon tuningolnám hogy jobban menjen mint a 10 millás gépek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 Azt hittem már hogy az enyémmel bizniszelsz :) Mondjuk az sti se kutya. Mondjuk ha lenne egy ilyen valamim akkor a kis corsit úgy agyon tuningolnám hogy jobban menjen mint a 10 millás gépek. Találtam a használtautón egy c20ne motoros corsát 400-e (115le) Nem lehet egyszerű..... Ezaz: http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/corsa...v_c20ne-3387952 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kucu32 Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 Találtam a használtautón egy c20ne motoros corsát 400-e (115le) Nem lehet egyszerű..... Ezaz: http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/corsa...v_c20ne-3387952 És ilyenkor hogy papírozzák le ( motorszám)? Vagy a műszaki előtt visszacseréli a mocit az eredetire? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 És ilyenkor hogy papírozzák le ( motorszám)? Vagy a műszaki előtt visszacseréli a mocit az eredetire? ÁÁÁÁÁÁÁ Ez itt Magyarország, itt mindent el lehet intézni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November9, 2009 Megoszt Elküldve November9, 2009 Jóccaka :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomiii Elküldve November10, 2009 Megoszt Elküldve November10, 2009 Hali! Nekem ki lett benne cserélve a fesszabályzó , a csúszógyűrű és a két csapágy. Ez volt 12 e Ft. Az új az drágább mint a kocsi , a bontós meg lehet hogy rossz. Szerintem a felújítás a legjobb, mert akkor még biztos elmegy egy csomót. Köszi az Info-t! És hol lehetne így felújítást csinűltatni? Vagy te hol csináltattad? De lehet h lambda szonda hiba lesz...:S Ma megnézzük! Link to comment Megosztás: More sharing options...
LököttZsiráf Elküldve November10, 2009 Megoszt Elküldve November10, 2009 Ma voltam műszaki vizsgán, megfelelt a kicsi. Aggódtam a környezetvédelmi vizsga miatt (vájtfülűeknek hallhatóan ugráló fordulatszám, megtorpanós motor), de lengő zászlókkal vette az akadályt a kocsi, még meg is dícsérték. :) Ennek fényében úgy gondolom, hogy nem valami végrehajtó alkatrész lesz a hibás a megtorpanásért és a fordulatszámért, hanem utasító. Vagy olyan, ami nem szól közvetlenül bele az üzemanyag elégetésébe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kucu32 Elküldve November10, 2009 Megoszt Elküldve November10, 2009 Köszi az Info-t! És hol lehetne így felújítást csinűltatni? Vagy te hol csináltattad? De lehet h lambda szonda hiba lesz...:S Ma megnézzük! Szerintem bármelyik autóvillamossági szerelő meg tudja csinálni. Lehet hozzá kapni mindent és nem is vészes áron. (pl. unix vagy bárdi) Nekem agy ismerős szerelő csinálta, de szerintem közelebb is találsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
156er Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 sziasztok érdeklődnék, hogy nem e tud valaki 5 ajtós b corsához két hátsó kábelátvezetőt, 2000-es évjáratű kösz Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Sziasztok! Nincs véletlenül valakinek eladó Combo A hátsó lökhárító? Esetleg tipp, hogy honnan tudnék venni? Mert újat nem kapok csak elsőt :S Köszönöm szépen! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve November13, 2009 Megoszt Elküldve November13, 2009 Sziasztok! Felnivásárlás előtt állok és szeretnék 1-2 tanácsot kérni. Gyárilag 13 volt a b corsámon. 14eseket szeretnék vásárolni gumival együtt. (nyárra) Ezt az ET számot nem nagyon értem. Ennek mi a lényege? Milyet lehet max alátenni? sokat szoktunk 4en utazni és ezért nem akarok 15ös kerekeket alátenni mert megenné a sárvédő őket :) Illetve a tehermentesítőről szeretnék megtudni mindent? Most hogy feladtam a leckét várom a segítőkész válaszokat amiket előre is köszönök szépen :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve November13, 2009 Megoszt Elküldve November13, 2009 Sziasztok! Van egy olyan gondom, hogy poshadt szag van a Corsam-ban néha-néha általában esős időben! Víz nyom nincs, nem látom, hogy beázna? Van valakinek valami ötlete, hogy mi okozhatja? Egyszer találtam egy "tócsát" a kesztyűtartó alatti kis polcon! De ez csak egyszer volt azóta semmi víz nyom! Köszi előre is! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
LököttZsiráf Elküldve November13, 2009 Megoszt Elküldve November13, 2009 Sziasztok! Van egy olyan gondom, hogy poshadt szag van a Corsam-ban néha-néha általában esős időben! Víz nyom nincs, nem látom, hogy beázna? Van valakinek valami ötlete, hogy mi okozhatja? Egyszer találtam egy "tócsát" a kesztyűtartó alatti kis polcon! De ez csak egyszer volt azóta semmi víz nyom! Köszi előre is! G. Valaki mintha nem régen azt írta volna, hogy tetőt szigetelt, és megszűnt a párásodás. Amúgy passz, nincs ötletem. (Eseteg a fűtő-radiátorodnál ereszt a víz??) Elamnak nagyon szivesen a pdf-es javítási útmutatót, sok sikert kívánok hozzá! Ha valakinek még szüksége van rá, de nem tudja letölteni az 1334-es hozzászólás alól, szóljon, elküldöm levélben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts