szabee3 Elküldve Július10, 2012 Megoszt Elküldve Július10, 2012 Közben rájöttem, hogy nem szükséges az olajhűtőt feltölteni vízzel, mert mint Adam1 is írta, az a hűtőrendszer része. Viszont egy fontos kérdés: Szelephézagokat szétszedett vezérléssel is belehet állitani ? ( Sajnos nincs nyomatékkulcsom, ezért egy szerelő segitségét fogom kérni a hengerfej meghúzására, illetve a szelephézagok beállitására) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Július10, 2012 Megoszt Elküldve Július10, 2012 Közben rájöttem, hogy nem szükséges az olajhűtőt feltölteni vízzel, mert mint Adam1 is írta, az a hűtőrendszer része. Viszont egy fontos kérdés: Szelephézagokat szétszedett vezérléssel is belehet állitani ? ( Sajnos nincs nyomatékkulcsom, ezért egy szerelő segitségét fogom kérni a hengerfej meghúzására, illetve a szelephézagok beállitására) Különböző, meghatározott méretű lapkákkal lehet beállítani a szelephézagot. Szóval nem abból áll, hogy nekiesünk egy csavarhúzóbal, aztán eltekergetjük valahova, majdcsak jó lesz, mint a régi nyomórudas motoroknál. Ez nem játék, nekem a hengerfej felújítósok csinálták. Meg kell mérni minden egyes szelepnél, hogy jelenleg mekkora a szelephézag (felfelé fordított bütyök mellett), és azt is meg kell nézni, hogy ezt mekkora lapkával tartja az adott szelep. Ha ez megvan, akkor a lapkát annyival nagyobbra vagy kisebbre kell cserélni, hogy a szívó 0,15 mm, a kipuffogó 0,25 mm legyen. Ha jó, akkor értelem szerűen nem kell cserélni. +-0,05 belefér. Azt mondjuk nemtudom, honnan lehet beszerezni ilyen lapkát, katalógus termék? Vagy gyártanak le ilyet a hengerfej felújító műhelyben? Honnan tudják, milyen keménységű kell? Szerencsés esetben gondolom köszörülnek le a meglévő lapkából, ha a szelephézag lecsökkent. Nem ártana ezt is szakemberre bízni, aki csinált már ilyet. Sokmindent megcsináltam már én magam az autón, pl vezérlés csere, klíma beszerelés a nulláról, de ha lehet ezt inkább kihagynám.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabee3 Elküldve Július11, 2012 Megoszt Elküldve Július11, 2012 Különböző, meghatározott méretű lapkákkal lehet beállítani a szelephézagot. Szóval nem abból áll, hogy nekiesünk egy csavarhúzóbal, aztán eltekergetjük valahova, majdcsak jó lesz, mint a régi nyomórudas motoroknál. Ez nem játék, nekem a hengerfej felújítósok csinálták. Meg kell mérni minden egyes szelepnél, hogy jelenleg mekkora a szelephézag (felfelé fordított bütyök mellett), és azt is meg kell nézni, hogy ezt mekkora lapkával tartja az adott szelep. Ha ez megvan, akkor a lapkát annyival nagyobbra vagy kisebbre kell cserélni, hogy a szívó 0,15 mm, a kipuffogó 0,25 mm legyen. Ha jó, akkor értelem szerűen nem kell cserélni. +-0,05 belefér. Azt mondjuk nemtudom, honnan lehet beszerezni ilyen lapkát, katalógus termék? Vagy gyártanak le ilyet a hengerfej felújító műhelyben? Honnan tudják, milyen keménységű kell? Szerencsés esetben gondolom köszörülnek le a meglévő lapkából, ha a szelephézag lecsökkent. Nem ártana ezt is szakemberre bízni, aki csinált már ilyet. Sokmindent megcsináltam már én magam az autón, pl vezérlés csere, klíma beszerelés a nulláról, de ha lehet ezt inkább kihagynám.. Köszönöm a segítséget. Ezt a részét lehetőleg én is szakemberre bíznám. Egyébként milyen esetleges következményei lehetnek, ha a szelephézagok nem megfelelőlen vannak beállitva ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Július11, 2012 Megoszt Elküldve Július11, 2012 Köszönöm a segítséget. Ezt a részét lehetőleg én is szakemberre bíznám. Egyébként milyen esetleges következményei lehetnek, ha a szelephézagok nem megfelelőlen vannak beállitva ? Attól függ, mennyi az a nem megfelelő. +-0,1 mm rövid távon nem hiszem, hogy gondot okoz, még talán hosszabb távon sem. Én nem hiszem, hogy van itt bárki is, akinek Isuzu motorja van, és betartja a 15 ezer km-enkénti szelephézag ellenőrzést. Én akkor szoktam csak, ha ereszt a szelepfedél tömítés, és emiatt le kell venni a szelepfedelet. Ha nagyobb az eltérés, akár plusz akár mínusz irányban, akkor hosszabb távon elkophat a bütyök a vezérmű tengelyen. De ennek már vannak látható érezhető jelei is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
automi Elküldve Július12, 2012 Megoszt Elküldve Július12, 2012 Helló, Okozhat bármi gondot, ha 7" széles kerekeket használok a corsán? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabee3 Elküldve Július12, 2012 Megoszt Elküldve Július12, 2012 Sziasztok ! Újabb problémába ütköztem :D Sikoltatás után kaptam egy ilyen kis gyűrűt, mondván hogy ez is az enyém. http://kephost.hu/share-CF3F_4FFE5894.html Ez hova való ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
automi Elküldve Július12, 2012 Megoszt Elküldve Július12, 2012 Rondell 15" 4x100 ET38 alufelni 195/50R15 Ezekkel a paraméterekkel lehet bármi gond a corsán? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Július12, 2012 Megoszt Elküldve Július12, 2012 Havernak ugyanilyen felni van fenn 1.4 60lovason,a hátsó műanyag sárvédőívbe beleér néha, 8liter alatt nem nagyon fogyaszt országúton sem és tök komolyan néznek ki a 236 tömör tárcsák mögötte. :hehe: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tony69 Elküldve Július12, 2012 Megoszt Elküldve Július12, 2012 Tegnap lejött a T10es fehér ledes helyzetjelző, be is tettem, íme: http://www.kephost.com/view3.php?filename=9yt1nr1euanomojmw104.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
automi Elküldve Július13, 2012 Megoszt Elküldve Július13, 2012 Havernak ugyanilyen felni van fenn 1.4 60lovason,a hátsó műanyag sárvédőívbe beleér néha, 8liter alatt nem nagyon fogyaszt országúton sem és tök komolyan néznek ki a 236 tömör tárcsák mögötte. :hehe: Uhhh :o :o :o Milyen gumi/felni méretet tudnátok ajánlani? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Július13, 2012 Megoszt Elküldve Július13, 2012 Ahány ember annyi vélemény felniügyben. Valaki pont leszarja azokat a hátrányokat,amit írtam feljebb meg neki nem is ér bele csak nagyon ritkán stb..stb..Attól függ a fogyasztás emelkedés,hogy mekkora motor tekeri az adott gumit. Én azt mondom korzán 185/55 6X15 ET42-49 kombó még semmilyen hátránnyal nem jár. (ez a gyári tigra méret) De csak 1.4 82-90lovas vagy annál erősebb motornál van így,45-60le környékét már fogja a 165nél szélesebb gumi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Július13, 2012 Megoszt Elküldve Július13, 2012 Uhhh :o :o :o Milyen gumi/felni méretet tudnátok ajánlani? 165/70 R13-as tappancs az 1.4-esen (60 lovason) bőven jó, sem nem virsli, se nem úthenger :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Július13, 2012 Megoszt Elküldve Július13, 2012 165/70 R13-as tappancs az 1.4-esen (60 lovason) bőven jó, sem nem virsli, se nem úthenger :) Ráadásul még olcsó is, mert kommersz méret. Nekem is az van, Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Július13, 2012 Megoszt Elküldve Július13, 2012 Ráadásul még olcsó is, mert kommersz méret. Nekem is az van, Igen :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
automi Elküldve Július13, 2012 Megoszt Elküldve Július13, 2012 Köszönöm a tapasztalataitokat! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomTech Elküldve Július13, 2012 Megoszt Elküldve Július13, 2012 Sziasztok ! Újabb problémába ütköztem :D Sikoltatás után kaptam egy ilyen kis gyűrűt, mondván hogy ez is az enyém. http://kephost.hu/sh...F_4FFE5894.html Ez hova való ? Hengerfej 2 sarkában van furat, oda kell bepattintani, ez van azért, hogy jó helyen legyen minden alkatrész egymáshoz képest. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve Július14, 2012 Megoszt Elküldve Július14, 2012 Különböző, meghatározott méretű lapkákkal lehet beállítani a szelephézagot. Szóval nem abból áll, hogy nekiesünk egy csavarhúzóbal, aztán eltekergetjük valahova, majdcsak jó lesz, mint a régi nyomórudas motoroknál. Ez nem játék, nekem a hengerfej felújítósok csinálták. Meg kell mérni minden egyes szelepnél, hogy jelenleg mekkora a szelephézag (felfelé fordított bütyök mellett), és azt is meg kell nézni, hogy ezt mekkora lapkával tartja az adott szelep. Ha ez megvan, akkor a lapkát annyival nagyobbra vagy kisebbre kell cserélni, hogy a szívó 0,15 mm, a kipuffogó 0,25 mm legyen. Ha jó, akkor értelem szerűen nem kell cserélni. +-0,05 belefér. Azt mondjuk nemtudom, honnan lehet beszerezni ilyen lapkát, katalógus termék? Vagy gyártanak le ilyet a hengerfej felújító műhelyben? Honnan tudják, milyen keménységű kell? Szerencsés esetben gondolom köszörülnek le a meglévő lapkából, ha a szelephézag lecsökkent. Nem ártana ezt is szakemberre bízni, aki csinált már ilyet. Sokmindent megcsináltam már én magam az autón, pl vezérlés csere, klíma beszerelés a nulláról, de ha lehet ezt inkább kihagynám.. Normálisabb autósboltokban beszerezhetőek a korongok ugy hogy több méretet viszel és a feleslegesseket visszavásárolják Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabee3 Elküldve Július15, 2012 Megoszt Elküldve Július15, 2012 Köszönöm szépen a segítséget ! Sikerült össze rakni a kocsit. Szelephézagok 0,20 kipufogó 0,1 szivó átlagosan. Beinditásnál nem hallani szelephangot, minden rendben ilyen téren. Vezérműtengely szíjtárcsája jár furcsán, olyan mintha egy nyolcas lenne benne. Összerakáskor sajnos egy kicsit benyomódott a pereme, így teszek rá egy másikat és remélem, hogy kész leszek vele. Hűtő rendszerét milyen arányban öntsem fel, és mivel ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július15, 2012 Megoszt Elküldve Július15, 2012 Hengerfej 2 sarkában van furat, oda kell bepattintani, ez van azért, hogy jó helyen legyen minden alkatrész egymáshoz képest. Poziciónáló Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabee3 Elküldve Július16, 2012 Megoszt Elküldve Július16, 2012 Poziciónáló Én valami központositónak értelmeztem. De végül kihagytam belőle, egyébként is egy darab volt belőle. Ahogy néztem komoly szerepe nem igazán volt, esetleg abban, hogy a tömités pontosan kerüljön fel, mivel a HF csavaroknak kell lyukra esni. Amivel gondba vagyok még : - Két hétig állt a pincébe a kocsi behúzott kézifékkel, és hiába engedem vissza a féket, meg se mozdul. Gondolom beragadt vagy berohadt. Kézzel akarom kicsit hátrébb tolni h ne füstölje tele a pincét. Ezzel lehet valamit kezdeni ? Vagy majd csak ha sebességbe rakom akkor magától meglazitja ha elindulok ? - Másik : Ha jól gondolom a hűtőfolyadék biztosítja a vízpumpa kenését. Ennek megfelelő arányokkal szeretném feltölteni a hűtőrendszerem. Milyen arányban öntsek hozzá fagyállót és deszt vizet ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Július16, 2012 Megoszt Elküldve Július16, 2012 Fele-fele arányban tömény fagyálló és deszt víz. Ilyenkor úgy lehet visszaugratni a kézit,hogy hátramenetben rá kell rúgni a fékre. Próbáld így állva,hátha.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tony69 Elküldve Július16, 2012 Megoszt Elküldve Július16, 2012 Hali! Most vettem bontott gumi koptatót mert a műanyag meg volt törve. Most nézem, hogy a műanyagot le kellene vágni a lökhárítóról, a guminak pedig vannak fülei amiket feltűzhetnék a lökösre, de a lökösön pedig nincsenek ilyen "lyukak". Akkor a gumis koptató így mehet a kukába? Köszi!:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabee3 Elküldve Július16, 2012 Megoszt Elküldve Július16, 2012 Fele-fele arányban tömény fagyálló és deszt víz. Ilyenkor úgy lehet visszaugratni a kézit,hogy hátramenetben rá kell rúgni a fékre. Próbáld így állva,hátha.. Köszönöm a segítséget, sajnos még odáig nem tudtam eljutni. Újabb problémába ütköztem, de ez most elég húzós: A feszítőgörgőt a motortartóbak csavarja fogja fel a blokkhoz. Nekem ezt a csavart sikerült beletörnöm a blokkba. Kb 3-4 menetnyi része szorult bele. Ezt hogy tudnám szerintetek kiszedni a legegyszerűbben ? Motort nem akarom kivenni, fúró nem igazán fér be. Alsó vezérműfedelét letudom szedni anélkül, hogy az adagoló szíjtárcsáját fent hagyom ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Július17, 2012 Megoszt Elküldve Július17, 2012 Köszönöm a segítséget, sajnos még odáig nem tudtam eljutni. Újabb problémába ütköztem, de ez most elég húzós: A feszítőgörgőt a motortartóbak csavarja fogja fel a blokkhoz. Nekem ezt a csavart sikerült beletörnöm a blokkba. Kb 3-4 menetnyi része szorult bele. Ezt hogy tudnám szerintetek kiszedni a legegyszerűbben ? Motort nem akarom kivenni, fúró nem igazán fér be. Alsó vezérműfedelét letudom szedni anélkül, hogy az adagoló szíjtárcsáját fent hagyom ? Azt hogy sikerült? M12-es csavarról van szó, 10-es felett nem igazán szoktak szakadni. , Egy lehetőséged van, bele kell fúrni a csavarba 5-ös, 6-ös körüli fúróval, majd beleverni a furatba egy akkora méretű szeget, hogy beleszoruljon, majd annál fogva kicsavarni. Előtte gazdagon nyomni neki a csavarlazítót. MEg kell billenteni a motort úgy, hogy hozzáférj vagy a sárvédő dob felől, vagy felülről. Nekem az ékszíjtárcsa M8-as csavarját sikerült anno beleszakítanom a főtengelybe, nyomatékkulccsal húztam meg, előírt nyomatékkal (20 Nm), mégis szakadt. A fent leírt módszerrel vettem ki, és repült is a kukába mind a 4 csavar, újakkal fogattam, fel, érzéssel meghúzva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Július17, 2012 Megoszt Elküldve Július17, 2012 Köszönöm a segítséget, sajnos még odáig nem tudtam eljutni. Újabb problémába ütköztem, de ez most elég húzós: A feszítőgörgőt a motortartóbak csavarja fogja fel a blokkhoz. Nekem ezt a csavart sikerült beletörnöm a blokkba. Kb 3-4 menetnyi része szorult bele. Ezt hogy tudnám szerintetek kiszedni a legegyszerűbben ? Motort nem akarom kivenni, fúró nem igazán fér be. Alsó vezérműfedelét letudom szedni anélkül, hogy az adagoló szíjtárcsáját fent hagyom ? Ha van hegesztőd, és hozzáférsz akkor ráhegesztesz egy anyát a végére, patentfogóval ráfogsz aztán gond nélkül kitekered. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts