Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

A tárcsát jól összezsíroztad az ujjaddal :)

Nem hiszem, h stabrúd szilent, nézz rá a lengőkarra. Az enyémben az nem jó..még nem volt időm lecserélni.. és az is csinálhat ilyet.

Ha felvan emelve a kocsi, gátló kint akkor tudod fel le mozgatni a legkönnyebben és kiderül, ha az.

Lengőkarszilentet is cserélt, csak nem írta le. :)

Megosztás:

Kicseréltem ma mindent szinte és még mindig érzek bizonytalanságot, amikor a jobb kerék apró kátyúba megy...mintha valami kottyanna.

Holnap átnézem a stabrúd szilentjeit is, nekem az első keresztnyúlványon lévő szilent a tippem,de lehet hogy akormánymű szar vagy maga a nyomtávrúd jobbos belső fele kopott...

a gátlód milyen állapotban van??

múlthétvégén cseréltem az astra-ban ,mert kottyant amikor meghúztam a kerék tetejét magam fele...

de ez csak jobb oldalt volt... a baloldalt a kocsi hossz irányába lógott.. (az csak akkor derült ki amikor már ki volt szedve)

jah és szinte semmi ellenállása nem volt ha hirtelen benyomtam (mindkét oldal)

és lás csodát jó a bilstein ,nincs kottyanás ,nem pattog el,fékezéskor stabil..

Megosztás:

A tárcsát jól összezsíroztad az ujjaddal :)

Nem hiszem, h stabrúd szilent, nézz rá a lengőkarra. Az enyémben az nem jó..még nem volt időm lecserélni.. és az is csinálhat ilyet.

Ha felvan emelve a kocsi, gátló kint akkor tudod fel le mozgatni a legkönnyebben és kiderül, ha az.

Lengőkar szilent cserélve lett.

A zsírozás meg...az első fékezésnél eltünik.

Megosztás:

a gátlód milyen állapotban van??

múlthétvégén cseréltem az astra-ban ,mert kottyant amikor meghúztam a kerék tetejét magam fele...

de ez csak jobb oldalt volt... a baloldalt a kocsi hossz irányába lógott.. (az csak akkor derült ki amikor már ki volt szedve)

jah és szinte semmi ellenállása nem volt ha hirtelen benyomtam (mindkét oldal)

és lás csodát jó a bilstein ,nincs kottyanás ,nem pattog el,fékezéskor stabil..

A Corsa lengéscsillapítója nem patronos, se emelve, se a földön fix helyzetben nem érzek kottyanást, ha rángatom a kereket, csak menet közben.

Délután jön Losi, az ő A Corsáját bütyizzük, de majd aláfexem az enyémnek és átnézem mégegyzer.

A kormányműben azt nem értem, mi kottyanhat...a nyomtávrúdon belül nincs szilent, mint az astránál, tehát ott nem igazán lehet gond.

A kormánymű cserére gondolni se merek, mert annyira szűk a hely a motor és a tűzfal között, hogy az óriási szopás lenne.

Lehet a kormány oszlopban van valahol megkopva valami?

Kéne egy jó robbantott ábra, de nincs TIS-em...

Mondjuk szerintem más ezt a kottyanást észre se venné menet közben, annyira kicsi...

Megosztás:

A nyomtávrúdban gömbcsukló van a gumiharmonika alatt.

Nekem hosszú nyomozás után kiderült,hogy az kezd el lógni,de csak nyári melegben,hosszú úton jön elő. Most ősztől tavaszig nem kottyant.

Megvettem az újat már tavaly,de mindig volt fontosabb,meg két éve is állíttattam futóművet,tavaly is amikor kormánygömbfej ment ki,meg nyomtávrúd csere után is kéne. Úgyhogy f@szomat majd ha nagyon ropogni fog....

Megosztás:

A nyomtávrúdban gömbcsukló van a gumiharmonika alatt.

Nekem hosszú nyomozás után kiderült,hogy az kezd el lógni,de csak nyári melegben,hosszú úton jön elő. Most ősztől tavaszig nem kottyant.

Akkor lehet nekem is az lóg...

Megnézem mennyi az új és még a beállítás előtt cserélem akkor...rohadna meg...

Megosztás:

Losival kipróbáltuk ma:

Ha fogja a kormányt és izomból rángatom a kereket, semmi kottyanás, ha elengedi a kormányt és gyorsan mozgatom ide-oda, akkor hallani és érezni kottyanást.

Szal szerintem a kormánymű van megkopva. :(

Akkor is a széééép tárcsa... :)

Szal megvan a lengőkar szilent. Látom még egyebeket cseréltél, egy kis idő, meg pénz lehetett.

Az viszont elárulhatnád, h a lengőkarból, hogy szedted ki a szilentet?

Kiütötted a fémet, majd a gumit? Másképp nem tom elképzelni...

Amitől még lehet, h kotyoghat az egy egyszerű műanyag sz@r... . Kormányburkolatot szedd le és ott van a kormányművön az a sárgás-fehér műanyag ami rávan szorítva. Próbáld ki, h beleteszel valami papírt, vagy gyufadarabot a műanyag és a kormánymű közé és kezd el kotyogtatni, ha nem fog akkor az van elkopva a műanyag és szerintem az lesz a baja. Ez Corsa betegség.

((elmondásaid alapján 99%, hogy az))

Megosztás:

feleségem után az autóba ülve észrevettem hogy túlságossan billeg az autó és a hátulja koppan. megnézem a két hátsót és totálisan rossz, az eleje meg lifeg. azthiszem csere érett.

milyet ajánlotok?

keményített vagy 'sport' lengéscsillapítókra gondoltam a magyar utak miatt.

kicsit rozsdás a hátsó torony alja, véleményetek alapján jobb lesz keményebb lengéscsillapytokkal és nem fogja kiszakitani a tornyot?

vagy maradjak gyári megoldásnál? vannak ezek a 'szép' sárga színűk, azokat berakhatom?

ha gyári fajtát akkor milyen márkát vegyek? ha sportot akkor abból milyet?

a keményebben jobban szeretném, de mit mondtok?

sajnos ezeket a márkákat nem nagyon ismerem.

Megosztás:

Losival kipróbáltuk ma:

Ha fogja a kormányt és izomból rángatom a kereket, semmi kottyanás, ha elengedi a kormányt és gyorsan mozgatom ide-oda, akkor hallani és érezni kottyanást.

Szal szerintem a kormánymű van megkopva. :(

A belinkelt képeden a kormánymű alján ott az a kb. 22-es dugós. Szerintem azzal lehet szorítani rajta.

Úgy próbáltad,hogy földön a kerék kormányt mozgatva te meg fogdosod a nyomtávrudakat? Nekem úgy lehet érezni,hogy a nyomtávrúd gömbcsuklója koppant.

Megosztás:

feleségem után az autóba ülve észrevettem hogy túlságossan billeg az autó és a hátulja koppan. megnézem a két hátsót és totálisan rossz, az eleje meg lifeg. azthiszem csere érett.

milyet ajánlotok?

keményített vagy 'sport' lengéscsillapítókra gondoltam a magyar utak miatt.

kicsit rozsdás a hátsó torony alja, véleményetek alapján jobb lesz keményebb lengéscsillapytokkal és nem fogja kiszakitani a tornyot?

vagy maradjak gyári megoldásnál? vannak ezek a 'szép' sárga színűk, azokat berakhatom?

ha gyári fajtát akkor milyen márkát vegyek? ha sportot akkor abból milyet?

a keményebben jobban szeretném, de mit mondtok?

sajnos ezeket a márkákat nem nagyon ismerem.

Nálam magnetti gyári van gázos,elöl hátul. Szerintem jók ár/érték arányban.

Ha nagyon jót akarsz vegyél KYB-t,ezek drágábbak,de nagyon jók.

Lengéscsillapítóval nagyon keveset lehet keményíteni,rugókkal lehet inkább. Ha sokat sikerül keményíteni,akkor rosszabb utakon szanszos,hogy sikerül szélvédőt repeszteni. A láthatóan rozsdás corsa toronynak minden nap ajándék.Többrétegű lemez,ha elkezd rohadni,akkor már belülről szétette a sós lé (tapasztalat). Meg keményebb futóművel jobban irányítható az autó,de ezzel együtt romlik az autó tapadása. Középutat kell megtalálni használati körülmények,útviszonyoknak megfelelően.

De akármit rakhatsz alá,egyrészt sokkal jobb lesz,mint a mostani,másrészt meg nagy kanyarvadász sohasem lesz belőle. Egy kicsit lepukkant e30,e36 bimmer árából már majdnem úgy fog kanyarodni,mint egy szétfingott 20éves bimmer. :D

Megosztás:

Akkor is a széééép tárcsa... :)

Szal megvan a lengőkar szilent. Látom még egyebeket cseréltél, egy kis idő, meg pénz lehetett.

Az viszont elárulhatnád, h a lengőkarból, hogy szedted ki a szilentet?

Kiütötted a fémet, majd a gumit? Másképp nem tom elképzelni...

Amitől még lehet, h kotyoghat az egy egyszerű műanyag sz@r... . Kormányburkolatot szedd le és ott van a kormányművön az a sárgás-fehér műanyag ami rávan szorítva. Próbáld ki, h beleteszel valami papírt, vagy gyufadarabot a műanyag és a kormánymű közé és kezd el kotyogtatni, ha nem fog akkor az van elkopva a műanyag és szerintem az lesz a baja. Ez Corsa betegség.

((elmondásaid alapján 99%, hogy az))

Nem szoktam sokat cicózni az ilyennel, azt hiszem a kép mindent elmond:

2012-05-05_11-47-06_615_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Miután levágtad a szilent tetejét körve simán kitudod ütni, ha esetleg nem menne, akkor kinyomod egy crowa fejjel, satuval

2012-05-05_11-50-58_691_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Befelé pedig én úgy csinálom, hogy a helyét felcsiszolom, szilikonzsírral megkenem a szilentet és a gumit is és besajtolom satuval a helyére.

Kell hozzá esetleg pár nagyobb csődarad és nagyobb crowa fej, de ha jól előkészíted a perselyt, simán bemegy a helyére...ez nem B Veci :D

Jah és nem jó az LZS-2 gépzsír és hasonlók, csak szilikonzsír vagy ipari vazelin, mert a "sima" zsírtól megdagad a gumi és tönkremegy.

Nem volt kedvem ütni vágni, inkább elkértem havertól a célszerszámot (veszek is egy ilyet)

2012-05-05_09-45-03_753_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

Ma megrendeltem a stabrúd első szilentjeit is, 2000Ft/pár. Ezeket még kicserélem(rajzon a 2-es számú szilent), aztán megyek futóműállításra.

Powerflex_10031.jpg

Corsa B gólyalábon lehet állítani dőlésszöget?

Nem emléxem, hogy oválisak lennének a bekötőcsvarok lyukjai...

Megosztás:

Nálam magnetti gyári van gázos,elöl hátul. Szerintem jók ár/érték arányban.

Ha nagyon jót akarsz vegyél KYB-t,ezek drágábbak,de nagyon jók.

Lengéscsillapítóval nagyon keveset lehet keményíteni,rugókkal lehet inkább. Ha sokat sikerül keményíteni,akkor rosszabb utakon szanszos,hogy sikerül szélvédőt repeszteni. A láthatóan rozsdás corsa toronynak minden nap ajándék.Többrétegű lemez,ha elkezd rohadni,akkor már belülről szétette a sós lé (tapasztalat). Meg keményebb futóművel jobban irányítható az autó,de ezzel együtt romlik az autó tapadása. Középutat kell megtalálni használati körülmények,útviszonyoknak megfelelően.

De akármit rakhatsz alá,egyrészt sokkal jobb lesz,mint a mostani,másrészt meg nagy kanyarvadász sohasem lesz belőle. Egy kicsit lepukkant e30,e36 bimmer árából már majdnem úgy fog kanyarodni,mint egy szétfingott 20éves bimmer. :D

és az ültetett gsi rugó segíthet rajta? párezerért lehet kapni. mit tegyek? toronymerevítú gondolom segíthet rajta, de annyi pénzt nem akarok rá áldozni.

és az ülteteő szett használtan? valami kis ültetéssel? nem fontos ez az egész csak ha beruházok akkor legyen jó bár ne olyandrága középut.

az a kis rozsda zavar hátul, nehogy baj legyen belőle. majd meg lesz csinálva de a lengéscsillapito fontosbb

Megosztás:

Tommal tegnap is mondtuk,hogy csak ha a felső bekötést a gólyalábon megtágítják fúróval,akkor állíthat vagy ugyanide csináltatsz egy excenteres csavart.

Nekem valamilyen oknál fogva -1.5 fokot terpeszt mindkét oldalt. A lézeres padon pirosan világított,ott is mondták,hogy visszaállítják -0.3 fokra,mondtam ehhez nem fogtok nyúlni,így terpesztősen faja. :D Ennél nagyobb dőlést utcára nem érdemes azt mondják,de padregas hartge korzáján is ennyi volt elöl.

Megosztás:

Tommal tegnap is mondtuk,hogy csak ha a felső bekötést a gólyalábon megtágítják fúróval,akkor vagy ugyanide csináltatsz egy excenteres csavart.

Vágesz, csak itt a fútóműves arc állította kecsón, de már pedig ő azt tudja állítani... :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.