Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Sziasztok

Ma vissza kaptam az autót. Az autó füstöl rendesen, és érezni a füstbe, az olaj szagot. A víztartályba vhogy belekerül az olaj,amivel keveredik és úgy kering. Eddig átlett mosva 4szer, jónak tűnik most, de pár nap múlva újra átmossák. Új szelepfedelet, és tömitést is kapott. Hengerfej tömitéssel nem foglalkoztak, mivel az 23 ezer forint lett volna, és a szerelő állitása szerint felesleges arra a motorra költeni, mert nagyon a végét járja. Beinditott egy 1,7-es TD F-astrát, ami sokkal csöndesebben járt, és egyenletesen. Egyébként elég sokat teker az auto, mire beindul. Valószinű, hogy télen nem fog beröffenni egyszerűen. A blokkból hiányzott innen-onnan egy-két csavar is, és a porlasztók is rosszul voltak beállitva. Azt mondta olyan, mint amit most raktak össze, hogy gyorsan eladják. Az autó menetteljesitménye jobb, mint korábban irtam, inkább azt tapasztalom, hogy erőlködik, de ettől függetlenül megy. 140 ezer forintért lenne rá alkalmam, hogy vegyek garantáltan 120-130 ezer km-et futott motort. Jobban járok-e ezzel, mintha egy teljes motor generált csinálnék? Esetleges tippek ?

generál sem olcsó 100-200 között lesz de legalább biztosan jó lesz a motor.

biztos összetákolták azok az ocsmány emberek akik erre képesek. a hűtőd olajos is lesz mert belefolyik az olaj meg a motorba a víz. a csavarok ezért kellenek. felesleges volt szelepfedél tőmítést cserélni mert a hangerfej bontásnál újra bontani kell. hengerfejezték volna rendesen akkor nem lenne szét a csavar. ezek csak gányoltak. a blokk álapotát kell felmérni hogy kell gyűrűzni vagy sem mert hengerfejezni még olcsóbb. viszont én nem használnám így sokat za autót mert még ennyire sem fog menni. azonnal egy biztos szerelp ismerőshöz vinném aki ért is hozz.

Megosztás:

Mai nap tesztelgettem az autót, végülis erő van benne, alapjáraton is az egész autó úgy remeg, mintha 300 ló lenne benne :D Ugyan úgy olajat füstöl, víz szintén keveredik. Ilyen állapotba mennyit bír az autó ? Az igaz , ha egy új motort rakok bele, akkor az csak pár ezer forintba kerül, hogy lepapirozzák arra?

Megosztás:

Mai nap tesztelgettem az autót, végülis erő van benne, alapjáraton is az egész autó úgy remeg, mintha 300 ló lenne benne :D Ugyan úgy olajat füstöl, víz szintén keveredik. Ilyen állapotba mennyit bír az autó ? Az igaz , ha egy új motort rakok bele, akkor az csak pár ezer forintba kerül, hogy lepapirozzák arra?

Régebben témázgattunk motorcseréről amit utána papírozni is lehet.

Röviden:

Mondjuk úgy ,hogy jobban jársz ha inkább vagy nem papíroztatod le vagy veszel egy másik autót :P

Más : Dis kocka melyik motoroknál van?

Olvastam régebben hogy a gyújtáselosztón lehet vmit állítani és attól jobb lesz a teljesítménye az autónak.

Ezt vki kifejtené bővebben ? Köszi

Megosztás:

"B" Corsa kuplkung szerk csere kb mekkora lóvé? (X10XE)

Állítólag cserélni kéne a szerkezetet, mert nem emel ki rendesen.

A bovdenes téma is onnan jött a szerelő szerint, hogy elő volt feszítve a bovdennel, mert a feszmentes beállításánál padlóig kellett nyomni a pedált, hogy lehessen váltani. (mondjuk ez utóbbi tény sajnos)

Tehát ez is ölte azt a műanyag kütyüt, ami a bovdent fogja a pedálnál, ettől törött/hajlott el.

Megosztás:

szabee: sztem jobban jarsz egy motorcserevel, ezt meg tartsd meg, hatha lesz belole valami hasznalhato kesobb

egyetertek: a bontokban alkudozni kell, es kozonyos pofaval vadaszni az aprosagokat...

en korabban ugy csinaltam, hogy egy ismeros ugyanolyan, de tiptop allapotu kocsijaval mentem a bontoba, es csak ugy *odavetetem*, hogy keresnek 1-2 aprosagot, meg megneznem, hogy milyuk van, ha kellene valami... aproert odaadtak mindent....

ma megvettem a teknosos fekete waxot, a hetvegen a ház es keritesfestes mellett szakitok idot a muanyag elemekre is, legalabb egynel ki akarom probalni :D (es akkor lesz indokom az osszesen vegigtolni) :lol:

elvittek a mopedem, ugyhogy lassan nekieshetek az alkatreszrendelesnek a vezerleshez :smartass:

Megosztás:

"B" Corsa kuplkung szerk csere kb mekkora lóvé? (X10XE) Állítólag cserélni kéne a szerkezetet, mert nem emel ki rendesen. A bovdenes téma is onnan jött a szerelő szerint, hogy elő volt feszítve a bovdennel, mert a feszmentes beÁllítÁsÁnÁl padlóig kellett nyomni a pedÁlt, hogy lehessen vÁltani. (mondjuk ez utóbbi tény sajnos) TehÁt ez is ölte azt a műanyag kütyüt, ami a bovdent fogja a pedÁlnÁl, ettől törött/hajlott el.

Alapból mindig kicsit elő van feszítve, attól a szerkezet nem megy tönkre, max ha túl van feszítve a kinyomócsapágy kopik jobban.

Ha belehet úgy állítani, hogy a fogáspontja megfelelő és nem csúszik meg a kuplung, én tuti nem nyúlnék hozzá.

Megosztás:

Alapból mindig kicsit elő van feszítve, attól a szerkezet nem megy tönkre, max ha túl van feszítve a kinyomócsapágy kopik jobban.

Ha belehet úgy állítani, hogy a fogáspontja megfelelő és nem csúszik meg a kuplung, én tuti nem nyúlnék hozzá.

Csúszni nem csúszott, csak nem emel ki rendesen.

A váltónál a bovdenen levő tekerő/ütköző koppig fel volt tekerve, tehát a bovden nem enged már többet. (nem nyúlott, kb 6 hónapja volt cserélve, mert leszakadt az előzőről a szem, kiszálkásodott tőben)

Megosztás:

Én nem használnám sokat, ha annyira remeg akkor a motortartóbakokat is cserélni kellene.

Ha a motor ennyire gáz, akkor nézd meg a kuplungot, féket, kasztnit, futóművet és döntsd el h megéri-e foglalkozni vele...Mennyit kellene még költeni..

Én pl. motort cserélnék..

Csúszni nem csúszott, csak nem emel ki rendesen.

A váltónál a bovdenen levő tekerő/ütköző koppig fel volt tekerve, tehát a bovden nem enged már többet. (nem nyúlott, kb 6 hónapja volt cserélve, mert leszakadt az előzőről a szem, kiszálkásodott tőben)

Ha cserélsz kuplungot akkor már egyben mindent, szettet vegyél, csak ne felejtsd h vele együtt járó a váltóolaj csere is és a váltó dekni tömítés. Ennyi pénzt ha már költesz rá az a plusz 4e nem lesz sok és megéri! Azt tapasztaltam én is!

Mintha másik autóba ültem volna, meg kellett tanulni vezetni! :)

Kuplungszett márkától függ.kb 30e szerelés kb.15-20e.

Megosztás:

Ezért kell elvinni egy hozzáértőt, ha használt autót veszel. Levenni a hűtősapkát, meg jól meghajtani az autót, ha már bemelegedett. MEgnézni az olaj állagát. Ha hengerfejes a motor, ezek egyből kiderülnek. Így már veszett fejsze nyele az egész, főleg, hogy már a szerelő is csinált vele valamit.

Azért kíváncsi lennék, mennyi km-t futott az a motor, ha ilyen ramaty állapotban van, ahogy mondod.

Viszont, azért a hengerfejet nem ártana levenni, és megnézni, hogy mi a helyzet. Viszont úgy nem lehet közlekedni az autóval, hogy belemegy az olaj a vízbe. Fent, a hengerfej annyival kevesebb olajat kap, amennyi belemegy az a vízbe. Az hiányzik onnan. Másrészt elkoszolódik az egész hűtőrendszer olajjal, leszopod magad, mire azt kitisztítod, nekem elhiheted. Már csináltam ilyet.

Lehet, hogy az egyik henger jóval gyengébb, ezért jár egyenetlenül. Aminek persze lehet oka a hengerfej, szelepek, rosszabb esetben a blokk maga. Ha utóbbi, akkor zsebbebenyúlós jobban a dolog. Egy hengerfej felújítás megvan 50-60 ból, felszerelve.

Az új forgalmi árát megúszod, ha még névre íratás előtt motort cserélsz. De ez nem fog ilyen konnyen menni, mert az autót nevedre kell íratnod 15 napon belül, ennyi idő alatt szerintem nem találsz új motort.

Megosztás:

nálam is ez volt, hogy vagy motorcsere vagy felújítás,végül ez utóbbi mellett döntöttem és nem bántam meg...ha van időd körülnézni és esetleg van egy két MEGBÍZHATÓ szerelő/ismerős aki tud segíteni akkor én ezt választanám. egy másik motorral ugyanígy járhatsz

Megosztás:

nálam is ez volt, hogy vagy motorcsere vagy felújítás,végül ez utóbbi mellett döntöttem és nem bántam meg...ha van időd körülnézni és esetleg van egy két MEGBÍZHATÓ szerelő/ismerős aki tud segíteni akkor én ezt választanám. egy másik motorral ugyanígy járhatsz

Igen....

Megosztás:

Sziasztok!

Örülők, hogy rátaláltam a fórumra, úgy gondolom most végre szakszerű segítséget kaphatok Tőletek!

A történet a következő:

Az elmúlt két évben minden zöld lámpánál nagy gázzal kell indulnom, mert különben a kuplung felengedésekor az autó rángat, ráz, (nem vagyok mazsola, és falábam sincs ). Ennél jobban már nem tudom csúsztatni sem.

Reggel (hűvösben) kevésbé jön elő a probléma, délután hazafelé, melegben, persze csúcsforgalomban viszont rángat elindulásnál, amitől rosszul vagyok. Amikor dugó van és araszolni kell 1 be akkor is hajmeresztő, olyan mintha a motor kiakarna repülni mikor összekapcsolok. A vicc az, hogy nem mindig jön elő a probléma.

Elvittem szerelőhöz, aki egyből kikell cserélni a kuplung tárcsát, ami megtörtént. Csere után a helyzet nem változott, de pár "ezer" forinttól megszabadított a szerelő. Sajnos apám ismerőse volt, így nem reklamált ez volt a hiba. Én biztos a fejéhez vágtam volna tárcsát... Volt motortartó bak csere is, attól sem lett jobb. A szerelő találgat a pénz meg megy, minden tanács jól jön! Én azt gondolom ameddig az autó nem jó nincs fizetés, ezt jól gondolom?

Remélem tudtok segíteni, mert jó kis városi autó lenne, de ezzel a problémával az idegeimre megy.

Előre is köszönöm Nektek!

Megosztás:

Központi injektoros? Az lambdán kívül mástól nem igen szokott..

Húzd le egy körre a lambda csatlakozóját,ha úgy nem rángat melegen,akkor ott a baj. Ugyanezt meg lehet csinálni esetleg a MAP szenzorral is.

Ha ezek megvoltak.akkor gyújtás irányában keresném a hibát,főleg ha elosztófedeles a gyújtás. A középső kábelt lehúzod az elosztófedélről és indítózás közben odateszed az akksi negatívhoz,ha nem meggyőző a szikra,akkor ott lehet a hiba.

De a legelső a legvalószínűbb,mivel melegen nagyjából annyiban változik a rendszer hideg üzemhez képest,hogy belép a lambda-jel. Vagy esetleg még a hőfok-jeladó túl hideg motort hazudik,és dús keveréktől rángat,de ilyenkor gázadásra kormol meg 12litert eszik.

Megosztás:

Központi injektoros? Az lambdán kívül mástól nem igen szokott..

Húzd le egy körre a lambda csatlakozóját,ha úgy nem rángat melegen,akkor ott a baj. Ugyanezt meg lehet csinálni esetleg a MAP szenzorral is.

Ha ezek megvoltak.akkor gyújtás irányában keresném a hibát,főleg ha elosztófedeles a gyújtás. A középső kábelt lehúzod az elosztófedélről és indítózás közben odateszed az akksi negatívhoz,ha nem meggyőző a szikra,akkor ott lehet a hiba.

De a legelső a legvalószínűbb,mivel melegen nagyjából annyiban változik a rendszer hideg üzemhez képest,hogy belép a lambda-jel. Vagy esetleg még a hőfok-jeladó túl hideg motort hazudik,és dús keveréktől rángat,de ilyenkor gázadásra kormol meg 12litert eszik.

Köszönöm a választ, illetve a gyors reagálást! Központi injektoros egyébként. A helyzet az, hogy amiket írtál azok nagyon jó tanácsok, de ezeket biztos nem tudom végig játszani mert műszakilag analfabéta vagyok. A kérdésem az lenne, mit javasolsz, vagy kihez tudnám elvinni aki ért az Opelhez elég komoly szinten, és nem húz le. Mert sajnos jó néhány szerelő, aki "szakembernek" mondja magát, eszébe sem jutott olyan információkat mondani mint amit Te említettél. A kuplungnál tovább nem látnak, persze Én nem értek hozzá, lehet valóban még mindig azzal van a gond, nem tudom. Azért írtam nektek, mert itt legalább hozzáértő emberek vannak. Vácon lakom, nem tudom ezen a környéken van valaki aki segíteni tud a szervizelésben?

Megosztás:

Szia Zoli!

Köszi Neked is, hogy reagáltál a problémámra. Az egész szerkezet cserélve lett, eredeti alkatrészek lett beépítve. Remélem segítségetekkel sikerül a dolog végére pontot tenni, és akkor visszamegyek a szerelőhöz és elküldöm oda...

Megosztás:

Szia Zoli!

Köszi Neked is, hogy reagáltál a problémámra. Az egész szerkezet cserélve lett, eredeti alkatrészek lett beépítve. Remélem segítségetekkel sikerül a dolog végére pontot tenni, és akkor visszamegyek a szerelőhöz és elküldöm oda...

A lambdaszonda gyanús, ha melegben csinálja, de nekem is voltak ilyenek.. nem mindig néha. Én a gyertyát próbálnám meg, valamint a gyújtáskábelt is. Nem kell venni, elég ha egy ismerőssel beszélsz és kicseréled a tiédre és teszteled.

A Lambdát gondolom tod melyik?! Ha nem, akkor a Help :) : Leömlőbe van bedugva, valahogy olyan a kinézete, mintha egy rozsdás gyertya lenne. Megy egy kábel róla és a blokk mellett van az illesztése, amit szét kell húznod, próbáld ki, h lehúzod, ha a rángatós állapotban vagy. Ne közlekedj vele sokat így, mert baromi sokat kezd enni, valamint a Map Sensor... Ahhoz nem nyúlnék, az nem hiszem, h a probléma forrása lenni, de nem kell kizárni, csak előtte ezeket nézd meg. Ha jársz BP-felé akkor én szívesen segíthetek, ha nem érzed magadban az agilitást! :)

Megosztás:

A lambdaszonda gyanús, ha melegben csinálja, de nekem is voltak ilyenek.. nem mindig néha. Én a gyertyát próbálnám meg, valamint a gyújtáskábelt is. Nem kell venni, elég ha egy ismerőssel beszélsz és kicseréled a tiédre és teszteled.

Szia!

Lehet kicsit félre vittem a sztorit, pontosítok: Mikor indulok, egyesbe rakom, kuplung felengedésnél remeg, ráz, nem mindig. Amikor elkezdek araszolni a dugóba, melegszik a motor akkor fokozottan jelentkezik a probléma. Ez a pontosítás hozzá tartózik.

Akkor a Lambdát lehúzom, ahogy tanácsoltátok, lehúzott állapotba mennyit mehet az autóval? A fogyasztáson kívül ennek van valami jelentősége?

Megosztás:

Szia!

Lehet kicsit félre vittem a sztorit, pontosítok: Mikor indulok, egyesbe rakom, kuplung felengedésnél remeg, ráz, nem mindig. Amikor elkezdek araszolni a dugóba, melegszik a motor akkor fokozottan jelentkezik a probléma. Ez a pontosítás hozzá tartózik.

most akkor ez valami mechanikus remegés ?

vagy valami elektromos vezérlési hiba?

Megosztás:

Ha lehúzod a lambdát, az ECU át áll "vészprogramra".

A kérdés az, hogy a remegést mechanikai probléma okozza vagy más?

Szerintem a kuplunggal lesz valami, mert ha ott valami nem jól lett összerakva, okozhat kisebb fordulaton terhelésen remegést.

Pl nekem a kuplungcsere után síkba kellet húzatnom a lendkereket, mert a felülete hullámos volt.

Esetleg törökbálintra kivinném Wesszihez, ő elég jól ért az opelekhez és nem fog lehúzni sem valszeg...

Megosztás:

Szia!

remeg, ráz, nem mindig. Amikor elkezdek araszolni a dugóba, melegszik a motor akkor fokozottan jelentkezik a probléma. Ez a pontosítás hozzá tartózik.

Akkor lehet mechanikus is.. akkor viszont a motortartó bakok, vagy már nem tom. Látni kéne és tudni mi remeg..

SZERK.:

Melegre lágyul a motortartóbak gumija és lehet, h az.. Látni kéne indulás közben, h mi hol, s hogyan rezeg...

Megosztás:

A kérdés az, hogy a remegést mechanikai probléma okozza vagy más?

Ez jó kérdés, azért kérek tőletek ötletet, mert nem értek hozzá, ami viszont még nagyobb probléma, hogy az sem - szerelők, akik eddig foglalkoztak a problémával - ért hozzá akinek kéne. Pedig véleményem szerint ez nem egy megoldhatatlan probléma. :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.