Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Nem diesel volt a Fiat? Mert az étolajozásra vannak ráállva nagyon a rendőrök, mondjuk egy km-ről lehet is rajtuk érezni.

Régóta nézegetem én is az ezzel a motorral szerelt Astra-kat, de eddig nem láttam megfelelőt. Aztán most egyik ismerősöm árul egyet itt helyben, kintről behozott. Mondjuk csak képen láttam de úgy szép az egész autó, valamikor elmegyek aztán megnézem élőben. Bár arra gondoltam mielőtt berakom gyűrűk, hajtókarcsapágyak meg az összes tömítés, szimering csere.

Azt nem tudom,hogy milyen volt az uno,örültem,hogy engem békén hagytak. Ha nem jön a kék füst semmikor,akkor felesleges szétbontani a gyűrűkig szvsz. (Az utángyári gyűrűk hiába geotze,mahle,stb,akkor is kevesebbet bírnak,mint a gyáriak,hiába ugyanaz a beszállító olyan 80-100ekm után elkopnak) Szóval ha nincs baja a gyári cuccoknak benne akkor valszeg sokkal tovább bírják majd,mintha szétborítod és a kapható legjobb minőségű utángyári cuccokkal rakod össze.

Szimmering az ok, ha már kint van könnyű hozzáférni.

Megosztás:

Sziasztok!

Corsa B x14xe be szereztem fordulatszám mérős műszeregységet. Olyan kérdésem lenne, hogy beszereléskor csak bekötöm és kész vagy kell fordulatszám jeladóról vezetékelni? És hol van ez a jeladó a motoron vagy a váltón, alapban benne van?

Előre is köszi!

Üdv!

Megosztás:

Sziasztok!

Corsa B x14xe be szereztem fordulatszám mérős műszeregységet. Olyan kérdésem lenne, hogy beszereléskor csak bekötöm és kész vagy kell fordulatszám jeladóról vezetékelni? És hol van ez a jeladó a motoron vagy a váltón, alapban benne van?

Előre is köszi!

Üdv!

313365747images_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Az óra csatijában a kilences láb helyén egy zöld színű vezetéknek kell lennie, ha nincs akkor az ECU-tól tudod behúzni és bekötni.

Megosztás:

1,7 TD Isuzu motoros Vectrám van, de a motor a lökettérfogatát kivéve ugyanaz az 1.5-ös is.

2200-2400 1/ min között kezd tölteni a turbó, innentől kezdve kezd el húzni a gép. A fogyasztást úgy tudod a leginkább alacsonyan tartani, ha a turbó bekapcsolása alatt tartod a fordulatszámot, tartós tempóban és váltásokkor egyaránt (2500-nál elváltasz).

Ezekkel a régebbi, kamrás dieselekkel lendületből kell vezetni, nem érdemes pörgetni őket. Egyébként szerintem azzal a motorral a B Corsa viszonylag jól megy, kis fogyasztás mellett.

Hidegen nem szabad pörgetni a motort, 2000-nél jobban ne forgasd, amíg be nem melegszik. Ha tartósan 2500-3000 1/min felett forgattad a motort (pl pálya tempó, majd pálya pihenőben állsz meg, akkor leállítás előtt menjen a motor 1-2 percig alapjáraton, vagy annak közelében (pl utánna városi közlekedés). Azt hiszem úgy nagyjából ennyi. Olajcsere 10-15 ezer km-enként, előbbi városozás, utóbbi országutazás esetén. Olaj, 10W40, vagy 5W40, ami neked szimpatikusabb.

Ha előtted nem küldték szét a motort a kocsi előző gazdái, és megfogadod, amiket írtam, akkor hálás jószág lesz nálad az biztos.

Rendben van, nagyjából én is így saccoltam a dolgokat. Bár az autó 2000 fordulat felett érdekes erőlködik, főleg ha tolok neki egy 3.-at, szinte teljesen elmegy a maradék kis ereje is. A szelepfedél tömitése elég gyenge, szivárog ott az olaj egy kicsit. Parafa tömitésre gondoltam , de nem tudom, hogy árulnak-e hozzá olyat ?

Megosztás:

Rendben van, nagyjából én is így saccoltam a dolgokat. Bár az autó 2000 fordulat felett érdekes erőlködik, főleg ha tolok neki egy 3.-at, szinte teljesen elmegy a maradék kis ereje is. A szelepfedél tömitése elég gyenge, szivárog ott az olaj egy kicsit. Parafa tömitésre gondoltam , de nem tudom, hogy árulnak-e hozzá olyat ?

Lehet,hogy csak szívódízel üzemmódban megy? (lóg a turbó)

Megosztás:

Nem hiszem, mert látszólag jól vannak összrakva a dolgok. Mondjuk a motor is füstöl egy kissé, ezt nem tudom mennyire szokványos. Az utas térbe is hallani kis sustorgó hangot km óra felöl, de ezt betudtam annak ,hogy hiányzik a tűzfalról a szigetelő réteg. Más hova szoktak még rakni ,hogy csökkentsék a motorzajt ?

Megosztás:

Kívülről viszonylag ritkán látszik a motor mechanikai problémája (de láttam már kikönyökölt hajtókart).

Most vetted? Mert van egy gyakran használt módszer a csörgő turbinacsapágy javítására: beleütnek a lapátok közé 1-2százas szeget,ettől nem lesz zajos a turbó garantáltan.

Viszont nem megy az autó meg kormol. Említetted,hogy nem megy,de azért ezt a kis kasztnit megfelelően mozgatja egy 68lovas TD hasonlóan kell mennie,mint egy 90-100ló körüli középkategóriás,nehezebb autónak. Ha ok,akkor nem szoktak panaszkodni a menetteljesítményeire.

Megosztás:

Parafa? Felejtsd el. Gumitömítés kell hozzá, nekem már a 4-edik van benne, ez a mostani Victor Reinz márkájú, eddig ez vált be a legjobban. Mivel műanyag a szelepfedél, és szeret elvetemedni, ezért van egy titka a dolognak: Mindkét felületről maradéktalanul eltávolítod a régi tömítés és tömítő paszta darabokat. Kell tömítőpaszta (Loctite 5910 vagy ehhez hasonló), de csak a tömítés és a hengerfej közé vékonyan. Körbe haladva meghúzod a csavarokat fokozatosan, érzéssel. Ezután jónak kell lennie.

Megosztás:

Igen most vettem. hát egy benzines swift jobban megy ennél :D Sokáig nem tudtam élvezni a dolgot, mert 50 km után megerepedt vmi hűtőcső. És elfolyt mindig a vizem, meg az utastérbe is hideg volt. Hétvégén nekiugrottam, csak annyira alul van az a cső, hogy ahhoz lekéne bontani egy pár dolgot,hogy hozzá férjek, így inkább szerelőhöz vittem, mert időm se volt vele foglalkozni jobban. Nagyon nem pörgettem az autót, mivel nem tudtam , hogy hogyan is kell bánni a dízellel, így 2000-nél elváltottam. 1esbe csak a fordulatszámmérő pörgött, az autó annál kevésbé , 2-esbe már elkezdett húzni, de ahogy megkapta a 3.-at is, meggyengült. Azért is kérdeztem korábban , hogy mit érdemes ilyenkor átnézetni, mert akkor ezen jobb szeretnék túl lenni.

Megosztás:

Igen most vettem. hát egy benzines swift jobban megy ennél :D Sokáig nem tudtam élvezni a dolgot, mert 50 km után megerepedt vmi hűtőcső. És elfolyt mindig a vizem, meg az utastérbe is hideg volt. Hétvégén nekiugrottam, csak annyira alul van az a cső, hogy ahhoz lekéne bontani egy pár dolgot,hogy hozzá férjek, így inkább szerelőhöz vittem, mert időm se volt vele foglalkozni jobban. Nagyon nem pörgettem az autót, mivel nem tudtam , hogy hogyan is kell bánni a dízellel, így 2000-nél elváltottam. 1esbe csak a fordulatszámmérő pörgött, az autó annál kevésbé , 2-esbe már elkezdett húzni, de ahogy megkapta a 3.-at is, meggyengült. Azért is kérdeztem korábban , hogy mit érdemes ilyenkor átnézetni, mert akkor ezen jobb szeretnék túl lenni.

jomagam is friss TD tulaj vagyok, de a leirasaidbol arra lehet kovetkeztetni, hogy nagy valoszinuseggel lukra futottal...

add le a szerelodnel (ha megbizhato), es nezess at mindent a-tol z-ig, a vizpumpa mellett tud kicsit folyni, ha lassan itt a vezerles csere ideje (esetleg azt is cserelned kell?) - a turbot meg nezesd meg mindenfelekeppen, mert a leirasod alapjan atbaszasgyanusnak tunik a vételed...

ha rendben van minden a kocsin, akkor franko a gyorsulasa es keveset eszik...

Megosztás:

Most vetted? Mert van egy gyakran használt módszer a csörgő turbinacsapágy javítására: beleütnek a lapátok közé 1-2százas szeget,ettől nem lesz zajos a turbó garantáltan.

Ezt hogyan kivitelezik?

A turbót könnyű ellenőrizni: tengelyének lógása minimális lehet, ha hosszírányban pár tizednél többet mozdul, akkor felújításra szorul.

Egyébként meg nem nagy kunszt megmérni mennyit tölt egy mérőóra segítségével...

Megosztás:

Na változás van a dolgokban. Felhivtam a szerelőt ,hogy nézzen körbe jobban. Korábban hengerfejes volt a motor, amit javitottak, de rosszul tették fel a tömítéseket, és így a víz és az olaj keveredett.. Valamint rosszul voltak beállitva a ízzitó gyergyák (? dízelbe is van,ha nem akkor ami ehelyett van ) A szelepfedél, meg amin tömitést szeretnék cserélni,ott egyáltalán nem kéne szivárognia az olajnak ( állitása szerint már sok corsa-t csinált, és egyiknél se volt ilyen ) szóval cseréli a szelepfedelet, vagy a tömitést, azt rábiztam. Emlitettem neki a turbót, h nézegesse meg. Vezérmű valamint vízpumpa nem sokkal lett cserélve mielőtt megvettem az autót..Szóval átlesz mosva így az egész rendszer is. 20darab ezresbe fog kerülni ez a művelet nekem. Ez reális összeg érte?

Megosztás:

Nem láttam még csak hallottam ilyen módszerről.De ha egy turbós autó "nem megy",az 90%,hogy turbó hibája. Én ott kezdeném.

A turbina csapágy nem tud zörögni, max annyira megvan kopva már, hogy a turbinakerék beleér a házba.

Izzítógyertyát nem lehet beállítani, max kidobni és cserélni.

Attól, hogy keveri az olajat és a vizet, semmi baja nem lesz a motornak RÖVID távon.

Megosztás:

viz es olaj keverdik? es még 1ben van a motor? az izzito gyertyak bellitasarol még nem hallottam... szurkolok neked, hogy 20 ropibol meguszd a mutatvanyt...

Át van égve a hengerfej tömítés. A donor Vectrámban szintén ez a baja a motornak. De ettől még simán megy, sokkal szebb, lágyabb hangja van, mint a rendszámos kocsimnak, és könnyebben veszi a fordulatot :)

Viszont a kiegyenlítő tartály kupakot nem lehet rácsavarni, mert szét akarnak durranni a vízcsövek :)

Megosztás:

1000%, hogy hengerfejes az a motor. Beledolgozik a víztérbe, vagy belenyomja az olajat, amitől iszonyat nyomás keletkezik a víztérben, ezért repedt el a vízcső. Ezért van hideg az utastérben is, mert folyamatosan gázosodik (levegősödik) a hűtőközeg, amitől nem tud normákisan keringeni sem a motorban, sem a fűtőradiátorban.

Azok után, hogy ilyen csúnyán átráztak ezzel az autóval, én nehezen hinném el, hogy a vezérlés ki van rendesen cserélve.

A vízpumpa még elmegy, ha nem folyat. Ennél a motornál nem a vezérlés hajtja, hanem az ékszíj, ezért ha beáll, akkor sem tesz kárt a motorban, max megáll, és elvontatod szerelőhöz.

A hengerfejet meg nyomáspróbázzátok le, mert lehet el van repedve, az előző tulaj csak kicserélte a hengerfej tömítés, mert nem akart a hengerfej javításával, vagy másik beszerzésével bajlódni.

Megosztás:

turbo

hengerfej

vezerles

izzitogyertya

+

h.fej tomites

vizpumpa

vizcso

...

jol kezdodik a TD corsa eleted...

kasztni egyben van?

csillapitok, futomu, kormany?

karambolnyomok?

uff bam+, asszem fa testapoloval keresnem meg az eladot...... :evilgrin:

ismertek *csinald magad* garazst MOon?

tudjatok, olyan hely, ahol cucc (szerszamok) + emelo rendelkezesre all (es azt bereli az ember X. osszegert orankent), az ember maga szerel (es/vagy haverokkal), de a garazstulaj egyben szaki is, es ha kell, azert be - besegit, tanacsod ad...

Megosztás:

Azok után, hogy ilyen csúnyán átráztak ezzel az autóval, én nehezen hinném el, hogy a vezérlés ki van rendesen cserélve.

Ádám azt hiszem Te írtál régebben gumis, felnis, ültetős témánál biztos választ. Tudnál segíteni egy kérdésben?

Szal 60/40-es ültetést elbír a gyári felni 175/65 R14-es mérettel?

Megosztás:

turbo

hengerfej

vezerles

izzitogyertya

+

h.fej tomites

vizpumpa

vizcso

...

jol kezdodik a TD corsa eleted...

kasztni egyben van?

csillapitok, futomu, kormany?

karambolnyomok?

uff bam+, asszem fa testapoloval keresnem meg az eladot...... :evilgrin:

ismertek *csinald magad* garazst MOon?

tudjatok, olyan hely, ahol cucc (szerszamok) + emelo rendelkezesre all (es azt bereli az ember X. osszegert orankent), az ember maga szerel (es/vagy haverokkal), de a garazstulaj egyben szaki is, es ha kell, azert be - besegit, tanacsod ad...

Igen, nekem is nagyon tetszik eddig az új autó. A többi rendben van, legalábbis eddigi tapasztalataim szerint rendben voltak. A szerelő azt mondta, hogy korábban cserélve volt a hengerfej, csak a tömitések szarok. Hát minden esetre rá hagytam a dolgot, átnézegeti még a többi dolgot az autón, aztán ha komolyabb összeget kell rákölteni, akkor megy vissza az eladónak, aki szerint MOTOR,VÁLTÓ,FŰTÓMŰ tökéletes. Gondolom érdemes lenne egy kompressziót is mérni.

Megosztás:

Igen, nekem is nagyon tetszik eddig az új autó. A többi rendben van, legalábbis eddigi tapasztalataim szerint rendben voltak. A szerelő azt mondta, hogy korábban cserélve volt a hengerfej, csak a tömitések szarok. Hát minden esetre rá hagytam a dolgot, átnézegeti még a többi dolgot az autón, aztán ha komolyabb összeget kell rákölteni, akkor megy vissza az eladónak, aki szerint MOTOR,VÁLTÓ,FŰTÓMŰ tökéletes. Gondolom érdemes lenne egy kompressziót is mérni.

Viszont te meg aláírtad,hogy a járművet megtekintett állapotban vetted,tehát így a hibáival együtt.Az elfogadott hivatalos adás-vételiben benne van ez a kitétel.

Legrosszabb esetben rá kell költeni egy százast,amibe már egy komplett motorfelújítás belefér kb. Olyan 15 éves autót meg teljesen felesleges keresni,amire nem lehet az árának negyedét rákölteni.Ez ilyen. Vagy rohadt lesz vagy három nyomon járó vagy kehes motorú. Új autót szalonból....

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.