hakapeszimaki Elküldve Április7, 2012 Megoszt Elküldve Április7, 2012 Motorkódtól függ.... Am valszeg nem olyan a motorkód a két típuson, de ezt jó lenne tudni. Haka fentebb belinkeltem képet az érzékelőről. Kösz! Gondoltam,hogy hőfok jeladó lesz. Nálam a szívőcső aljába van becsavarva,mert központi injektorosnál ott is kering a hűtővíz. Nem nézted véletlenül a vezérműtengelyeden,hogy a középső furat az vak-e? Mert nz és sz tengely között az a különbség amit feljebb leírtam. De,hogy dis-es se nek is vak-e a vége azt nem tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Április7, 2012 Megoszt Elküldve Április7, 2012 Azért azt megnézném, hogy télen mínusz x fokban hogyan motoroznak :D Kicsit hosszabb távon mész aztán ráfagy a s***gged a motorra :D Egyébként azt is tankolni kell, akkor meg már szinte mind1 Hát annyira azért nem mind1,hogy kisautó városban 8liter vagy 100-125ös robogó 3liter városban,országúton 90nel egyaránt és egy ekkora motorral 80-100ig egész jókat lehet gyorsulgatni. Ha belegondolsz idei télen mondjuk a február elei szibériát leszámítva januárig +5-10fok volt,ami még felöltözve tűrhető motoron is. Évente max 1hónap amikor extrém sport a motorozás itt Mo-n. Persze ott dől el minden,hogy mire használod. Bevásárlásra mondjuk nem alkalmas a motor,de annak kiváltására,hogy bevágod a levelet a corsa anyósülésére és elmész a postára arra tökéletes. Persze elesni is el lehet vele, könnyebben is ellopják. De megértem azokat is,akik inkább motoroznak. Viszont csak azért venni egy jó robogót,hogy spórolj a benzinen megint csak értelmetlen,mert elég sok víz lefolyik a Dunán,mire behozza az árát. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Április7, 2012 Megoszt Elküldve Április7, 2012 Hát annyira azért nem mind1,hogy kisautó városban 8liter vagy 100-125ös robogó 3liter városban,országúton 90nel egyaránt és egy ekkora motorral 80-100ig egész jókat lehet gyorsulgatni. Ha belegondolsz idei télen mondjuk a február elei szibériát leszámítva januárig +5-10fok volt,ami még felöltözve tűrhető motoron is. Évente max 1hónap amikor extrém sport a motorozás itt Mo-n. Persze ott dől el minden,hogy mire használod. Bevásárlásra mondjuk nem alkalmas a motor,de annak kiváltására,hogy bevágod a levelet a corsa anyósülésére és elmész a postára arra tökéletes. Persze elesni is el lehet vele, könnyebben is ellopják. De megértem azokat is,akik inkább motoroznak. Viszont csak azért venni egy jó robogót,hogy spórolj a benzinen megint csak értelmetlen,mert elég sok víz lefolyik a Dunán,mire behozza az árát. :D Röviden tömören az utolsó mondatoddal elmondtad amire gondoltam ezzel kapcsolatban! :D Kösz! Gondoltam,hogy hőfok jeladó lesz. Nálam a szívőcső aljába van becsavarva,mert központi injektorosnál ott is kering a hűtővíz. Nem nézted véletlenül a vezérműtengelyeden,hogy a középső furat az vak-e? Mert nz és sz tengely között az a különbség amit feljebb leírtam. De,hogy dis-es se nek is vak-e a vége azt nem tudom. A dis-es vezérműtengelyen is vak az elosztó oldalon, illetve nem konkrétan zsákfurat, hanem a tengely furatába egy golyó van beütve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wolf91 Elküldve Április7, 2012 Megoszt Elküldve Április7, 2012 C12nz és x12sz vezérműtengelye között annyi a különbség,hogy az x-esnek vak a vége a gyújtás oldalon,a c-en ott van egy olajfurat. Belemenni 100%-hogy belemegy és a vezérlés sem változik,de hogy az imént emlegetett O-gyűrű megfogja-e a többlet olajat és nem fog csepegni az más kérdés. köszi szépen :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bcs Elküldve Április7, 2012 Megoszt Elküldve Április7, 2012 Hát annyira azért nem mind1,hogy kisautó városban 8liter vagy 100-125ös robogó 3liter városban,országúton 90nel egyaránt és egy ekkora motorral 80-100ig egész jókat lehet gyorsulgatni. Ha belegondolsz idei télen mondjuk a február elei szibériát leszámítva januárig +5-10fok volt,ami még felöltözve tűrhető motoron is. Évente max 1hónap amikor extrém sport a motorozás itt Mo-n. Persze ott dől el minden,hogy mire használod. Bevásárlásra mondjuk nem alkalmas a motor,de annak kiváltására,hogy bevágod a levelet a corsa anyósülésére és elmész a postára arra tökéletes. Persze elesni is el lehet vele, könnyebben is ellopják. De megértem azokat is,akik inkább motoroznak. Viszont csak azért venni egy jó robogót,hogy spórolj a benzinen megint csak értelmetlen,mert elég sok víz lefolyik a Dunán,mire behozza az árát. :D Ritkán írok, ide hozzátok, inkább csak olvasgatok. Amit megemlítetek a corsa illetve robogózás. Én pont így vagyok. Melóba a robogóval megyek, ritka mikor a corsával. Egyik sem eszik olyan sokat, de nem mindegy, hogy a robogó 3 Liter,vagy a Corsa 6 Litert. Egyetlen egy bosszantó dolog van a robogóban, hogy hetente tankolhatok. Viszont jóval gyorsabb a városban, mint a Corsa. :) Elesni el lehet a robogóval, de a kocsit is össze törheted! :) (Elég rég robogózok és eddig 2-szer estem a régivel, 5 perc különbséggel, szakadó esőben! :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Április7, 2012 Megoszt Elküldve Április7, 2012 Van egy tiszta e85 fogyasztásom: 180km-tiszta város,sok hidegindítás,viszont ha bemelegedett,akkor gyakran 5000körüli váltások,sok nyélgázzal=18.4liter ment bele. Az 10liter/100km. Ez 36ft/km. Ugyanez az üzemmód 100-as 480ft-os méregdrága löttyel 8.8 volt.Tehát ez 42ft/km ,95ös is ennyire jön ki nagyjából. A megtakarítás 6ft/km. Egy tankoláson kb. 3000ft-ot tudok fogni. (Elvileg már nem éri meg etanollal járni meg a központi injektoros különben sem megy vele,de a motorom erről nem tud, úgy néz ki.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április7, 2012 Megoszt Elküldve Április7, 2012 Viszont csak azért venni egy jó robogót,hogy spórolj a benzinen megint csak értelmetlen,mert elég sok víz lefolyik a Dunán,mire behozza az árát. :D Ez megintcsak viszonylagos kérdés. Haverom most vett éppen takarékossági célból egy Aprilia Scarabeo 200-as nagytestű robogót (meggyőződése hogy ennél kisebbel nem lehet tartani a forgalom ritmusát és legázolják a kamionok), ez tapasztalat alapján 2.6 litert fogyaszt 100km-en. Az autóra az egyszerűség kedvéért számoljunk mondjuk 6.6 literes fogyasztással, így 100km-ként kerek 4 liter benga árát spórolja meg. Még ha csak 400Ft-os benzinárral számolunk is, az 1600Ft spórolás 100km-ként. Mivel a robogót 200e-ért vette, ebből könnyen ki lehet számolni hogy 12500km alatt behozza az árát, utána már ingyen van. Neki ez 2 év (még úgy is hogy csak áprilistól októberig tart a szezon), de ez egyénfüggő, attól függ ki mennyit közlekedik egy évben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sanyi1104 Elküldve Április7, 2012 Megoszt Elküldve Április7, 2012 Valakit nemérdekel a fent említett téligumi felnivel? Írjon egy árat és meggondolom! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Volu Elküldve Április7, 2012 Megoszt Elküldve Április7, 2012 hogy rámozdultatok erre a benzin ár és kocsi/robogó témára! :) az a baj,hogy szeretek vezetni, és igen,luxus hogy autót tartok (ha csak egy corsát is) de azt hogy süt a nap,szól a zene és a napfénytetőn át beszűrődő szélfuvallat belekap a hajamba, ezt az érzést minden nap szeretem (és szeretném) átélni és nem lemondani róla (a tegnapi h gtc astrából átnéző 30-35 ámbár nagyon csinos hölgyikéről nem is beszélve ahogy szépen megcsodálta kisautóm :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi1973Wien Elküldve Április8, 2012 Megoszt Elküldve Április8, 2012 most arulom az 50es robogom, es veszek egy 125ös kisgepet... tolem a melohelyemig (kozpontig) 50km... hetente (eves atlagot nezve) 4alkalommal megyek be becsbe... autopalyan rádásul kicsit hosszabb, robogoval jo lesz az orszaguton is... surun melozok a belvarosban is - ergo nem kell parkolojegyet vennem a robogora! 3L robogo vs. 5,5L corsa = 2,5L difi... / 60€ sporolas havonta, 30honap alatt hozza be az árát majd a robogo... havi 1600Km eseten jelentos... igy az asszony tud menni a corsaval, es a nagy itthon maradhat (bar az most megy a haztol, vszinuleg T4 lesz az utodja)... a corsa már meghozta az árát csak uzemanyagon :-) (carnival 10 vs corsa 5,5, eleg hamar megjott a corsa ára) az uj robogo kb. 1800€ lesz tokkal-vonoval, atiratassal... (sisakom, felszerelesem mar van) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április8, 2012 Megoszt Elküldve Április8, 2012 én csak annyit fűznék hozzá a robogós témához :) ,mert genya vagyok 8lityi(230ft/L) gázzal járok városba = 4liter (450ft/L) benzinnel és igen van egy 220eft beruházás nemtom mennyi egy értelmesebb robogó... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Április8, 2012 Megoszt Elküldve Április8, 2012 én csak annyit fűznék hozzá a robogós témához :) ,mert genya vagyok 8lityi(230ft/L) gázzal járok városba = 4liter (450ft/L) benzinnel és igen van egy 220eft beruházás nemtom mennyi egy értelmesebb robogó... Nálam mire meghozza az árát egy ilyen az évi 6-7e saját használatú km-rel már rég meguntam az autót. Arról nem is beszélve,hogy az egész autóm ér lassan 220 ezret. :goofy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi1973Wien Elküldve Április8, 2012 Megoszt Elküldve Április8, 2012 az autom 500€-ert vettem :lol: (szerbiaban elso kiajanlott ár 1500€ volt, papirok nelkul, ha azonnal kiszallok belole :-PPP) a 2008-ban vett mopedem most megy el, kb. 500-600€-ert, friss muszakival (uj ár volt 1000€) robogoval hosszu tavra gondolkodom, eves szinten kb. 6honapot fogom tudni kihasznalni, bemutato modellt 2100 helyett kb. 1800-ert lehet megvenni... mint koraban irtam, tobszoros a sporolas: corsa helyett robogo = 2,5L/100km sporolas carnival (vagy masik nagykocsi helyett otthonmarado, igy asszony altal hasznalhato corsa) vs corsa = 4,5L/100km sporolas a kutyazas miatt van heti 300-400Km futasunk (csak kifutok & co.), igy havi kb 60-70L sporolas hozzajon... amint meglesz a robogo, a kovetkezokeppen alakulnak a koltsegeim - igy sztem ertheto a sporolas: 1. bejarni = robogo 2. asszony kutyazik = corsa (majd tolok fel képet, kiszerelt hatso ulolappal es ledontott ulestamlahoz csinaltam faboxot, igy elfer az 5 kutya) kiallitasok, nagyobb turak = carnival (vagy az utodja) 1. a bejarassal sporolok 6honapon keresztul havi 60€ = 360€ 2. a corsa hasznalataval sporolok szinten 6 honapon keresztul (ertelemszeruen csak akkor, amikor a robogot hasznalom) havi 90€ = 540€ ez eves szinten 360+540 = 900€ ergo 2 szezon alatt meghozza az árát, a korabbi szamolasom tevedes volt, nem vettem figyelembe a kutyak miatti sporolast. persze, ha szigoruan nezzuk, akkor 2.5 szezon, hisz van biztositas (robogora kb. 120€/ev 2szemelyre, minden adoval, +30€/ev a 3ik evtol a muszaki) masik oldalrol nezve meg hozzajon sporolas, hisz ha csak at kell ugranom anyamekhoz vagy m.ovarra, akkor nem kell kocsival mennem, eleg a robogora felpattannom.. itt van egy kis idoveszteseg (nem jelentos), de egy uton 6-8L sporolas... tovabbi aprobb sporolasok, hogy a napi kisebb bevasarlasokat, pizzahozast...stb... nem kell kocsival intezni :D ...s szinten szamottevo sporolas a parkolojegy elhagyhatosaga (2€/ora), havonta minimum 20orat alltam eddig parkolozonaban... (az uzemanyagot mindehol egysegesen 1,5€-ert szamoltam, mert nemsokara elerjuk...) *** ergo, esetemben megeri az átules, mar tobb mint egy eve elmelkedem rajta, csak 'kedvem' nem volt hozza, de most megjon :-) (bocsi, ha hosszu lett, csak igy magamnak is levezettem irasban, amit eddig is tudtam :hiya: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április8, 2012 Megoszt Elküldve Április8, 2012 Nálam mire meghozza az árát egy ilyen az évi 6-7e saját használatú km-rel már rég meguntam az autót. Arról nem is beszélve,hogy az egész autóm ér lassan 220 ezret. :goofy: igen annak éri meg aki relatív sokat megy ... nekem nincs benne egy éve (11hónapja),és már visszahozta az árát :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Április8, 2012 Megoszt Elküldve Április8, 2012 Itsz non ekonomikal Roman!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Április8, 2012 Megoszt Elküldve Április8, 2012 Itsz non ekonomikal Roman!! Elég szar neki az akku fesz, amikor játszadozik :D Már ha az a voltmérő akart lenni ott középen :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Április8, 2012 Megoszt Elküldve Április8, 2012 Tomtech is örülne szerintem ha találna akkora injektort,amivel 10-et tud mutatni a "voltmérő". Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomTech Elküldve Április8, 2012 Megoszt Elküldve Április8, 2012 Már bent van a megfelelő. Majd 3 hét múlva megmutatja padon is mi sikerült. Az emberke aki csinálta a hengerfejemet vett egy corsat x14nz motorral. Tett bele SE szelepeket, állított a benzinnyomáson, és padon lett 75 paripa és 127nm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Április8, 2012 Megoszt Elküldve Április8, 2012 Központi injektorosból kis pénzből kijön az ugyanakkora Si teljesítménye. Csak a központis alulról jobban fog húzni. Nekem nem újdonság. Mivel állított rendszernyomást? 0.75 baros pisilősön lehet feljebb engedni? Nekem 3baros pumpa van,nyomásszabályzót nem bántottam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április8, 2012 Megoszt Elküldve Április8, 2012 és igen van egy 220eft beruházás nemtom mennyi egy értelmesebb robogó... Használtan kb. ennyiért már kapsz jó állapotú nagyrobogót... és az még további másfél liter spórolás 100km-ként a gázhoz képest is, viszont korlátozott a használhatósága (időben és a használat módjában is) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április8, 2012 Megoszt Elküldve Április8, 2012 Használtan kb. ennyiért már kapsz jó állapotú nagyrobogót... és az még további másfél liter spórolás 100km-ként a gázhoz képest is, viszont korlátozott a használhatósága (időben és a használat módjában is) ez így van (mindkettőnek megvan az előnye és hátránya is ) valamit valamiért :) inkább 4 kerék :) robogóval elég sz@r menni családostól :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Április8, 2012 Megoszt Elküldve Április8, 2012 robogóval elég sz@r menni családostól :) Japók megoldják azt is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április8, 2012 Megoszt Elküldve Április8, 2012 ez így van (mindkettőnek megvan az előnye és hátránya is ) ...viszont tegnap hallottam a végső adut amire nincs mit mondani: Gáz főzésre, olaj sütésre, az autó benzinnel megy. :D (Gondolom most beloptam magam a gázosok meg a dízelesek szívébe is...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április8, 2012 Megoszt Elküldve Április8, 2012 ...viszont tegnap hallottam a végső adut amire nincs mit mondani: Gáz főzésre, olaj sütésre, az autó benzinnel megy. :D (Gondolom most beloptam magam a gázosok meg a dízelesek szívébe is...) :D :D valahol omega vagy vectra topikba olvastam hasonlót :) nincs ezzel gond :) én így szeretem :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Április8, 2012 Megoszt Elküldve Április8, 2012 Japók megoldják azt is :D Ferdeszeműek az stimmel,de te a vietnámiakra gondolsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts