Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Astra F GYIK Váltórudazat beállítása!

Itt a link:

http://www.opelforum...?showtopic=1762

SZERK.: Ezzel kapcsolatban lenne technikai kérdéseim. a ) A művelet elkezdésekor üresben vagyunk?

Váltószoknya le.. pozicionálom a kulisszánál a két lyukat, Aztán váltónál a csavart lazítom, majd a dugót kiveszem. Beteszek egy 5ös fúrószárat és a műanyag váltókar rúdat tekergetem még be nem csúszik a fúrószál. Utána, ha becsúszott nem bírom tekerni a műanyagot, majd a csavart visszahúzom, fúrószár helyére vissza a dugó, váltókarnál ki a csavar és próbakör?

Ennyi? Jól értelmezem? b )A váltókarnál a kulisszát fogja 4 csavar, ahhoz nem is kell nyúlnom?

Valaki pls. erősítsen meg benne, h az értelmezésem jó és az a ) b ) kérdésre mi a válasz?

Köszönöm előre is!!!

Üresből indulsz, poziciónálást megteszed először kint a váltónál, fellazítod a tűzfalnál a 8-as csavart, ami a kulisszát tartja (2 toldóval crowával könnyen fogható felülről, esetleg alulról, ha valami kókány szerelő már basztatta :) )

váltószoknya fel, ott is belövöd a poziciót és visszahúzod a kulissza rögzítőjét a crowával. Ennyi!

Ez így egyébként szép és jó, csak hogy a kulissza alaktrészeinek kopása/lógása miatt lehet, hogy a pozicó középen lesz, de váltásnál mégsem lesz pontos.

Két lehetőséged van: vagy belövöd érzésre a poziciót, vagy kicseréled a köztes logó/kotyogó elemeket.

Megosztás:

egy idézet a mai totalcar-ból :

Kényelmét, vezethetőségét tekintve pocsék ugyan a nőies Opel Corsa B (pontatlan kormány és váltó, szörnyű ülések, hosszan mozgó kuplungpedál, gyenge fék, szerény hatékonyságú szellőzőrendszer), de tény, hogy az alap-benzinmotorokkal elpusztíthatatlan - a futóműve miatt alig kényszerül szereldébe, a motorjai pedig az örök élet plusz egy nap iskoláját követik.

http://totalcar.hu/m...lsore/2/#szoveg

Te is tudod töki, hogy ültem már pár autóban, céges verdák elég sokfélék voltak, de amit Csikós ír...hát a jóédesanyát... :) A régi taliga mercikről persze ódákat zeng. :)

Megosztás:

Igen, köszi... Ezt már megkaptam máshonnan is, h hülyeség... :) Mind1, legalább tudom a következményeit! A lényeget azért érted, mire gondoltam.

Totalcar kommentelése:

A váltó nem hiszem, h pontatlan, max. ha elállítódik, de 15-6-7-8éves autókról beszélünk?! Nekem a piros Joy ülések vannak, hála az égnek már szinte új állapotúak és szerintem elég jók így, hogy ilyen jó állapotban vannak, kényelmes. Fék, relatív, szellőzőrendszer szerény hatékonyságát megkérdőjelezném, a motor lehet, h tényleg jó, de a futómű szerintem ami viszont nem lett jó az autón...

És pl...NEM női autó! :D

Ne haragudj, de neked honnan vannak új állapotú üléseid a 18 éves kocsiban? :)

A corsa B nőies - Ez teljesen jogos.

Kormánnyal nincs gondom emberünk nem tudom miről beszél, Nekem szervós is. A váltónál ki kell cserélni a szétkopott alkatrészeket és onnantól nincs vele gond.

Az ülések GSI hát semmi gondom vele magasságállítós is.

Kuplung csere után semmi baja nem mozog hosszan.

A fék 256osra tuningolásával az ablakot ugyan úgy ki lehet fejelni mint az újabb autókban.

Szellőző rendszernek semmi nyűgje. Az átlag kocsikhoz képest ebbe volt a legerősebb fűtés kb vezettem már 30 más típusú kocsit. A jobb kategóriájúakkal nem hasonlítom össze.

Motorjai rengeteget esznek... más gyártmányú kocsikkal összehasonlítva legalább +1Lel ( egyébként megbízhatóak)

A futómű meg sportfutóműre cserélve lehet javítani. ( egyébként kritikán aluli a futómű)

Ha az autót összességében nézi az ember, olyan egyszerű mint egy faék.

imzof805qsbt30uyapon.jpg

Nekem most ez fog bekerülni a héten amikor lesz időnk. Tudom gagyi blablalbalbla... De ha már egy körforgalmat betudok majd venni 50-60annal úgy, hogy ne csússzak le az útról meg a hegyekben is ezt érzem normális tempónál.. akkor meg leszek elégedve. Elől 21es rúd van hátul is van. De hát nem sokat ér ez a gyári cucc.. Nem a hungaroringre építem... Arról nem is beszélve, hogy a fejem betudom tenni a kerékívbe körülbelül.

Megosztás:

A hátsó rugókat ha megnézed össze vannak rozsdálva ahol egymást csiszolják a karikák, mert összeül menet közben. Nekem is volt ilyen szettem, nem az igazi, idegesített is amikor nyikorog a rugó lépten nyomon.

Lehetséges egyébként meg nincs 2 ugyan olyan akitől én eddig halottam, az mindenki azt mondta, hogy neki teljesen jó. Majd kiderül :D Egyébként a gyári sem tuti szóval... :D

Megosztás:

A hátsó rugókat ha megnézed össze vannak rozsdálva ahol egymást csiszolják a karikák, mert összeül menet közben. Nekem is volt ilyen szettem, nem az igazi, idegesített is amikor nyikorog a rugó lépten nyomon.

Angoloknál láttam olyan szettet, ahol a hátsó 3 karikából áll.

Megosztás:

Ma kipróbáltam a nem kap elég delejt a pumpa elméletemet gyakorlatban is.

Fogtam egy bontott pumpa-szintmérő csatit meg egy akksit,direktre kötöttem a pótakksival a pumpát.

Próbakör->4000 felett kezdődik a szokásos. Szóval ez sem.

Viszont már hallottam,hogy valami csörög a kipufogóban,holnap leszedem az egészet,hátha abban mászkál valami dugulás.

Ha az sem,akkor tényleg elfogytak az ötletek.

Megosztás:

Ma kipróbáltam a nem kap elég delejt a pumpa elméletemet gyakorlatban is.

Fogtam egy bontott pumpa-szintmérő csatit meg egy akksit,direktre kötöttem a pótakksival a pumpát.

Próbakör->4000 felett kezdődik a szokásos. Szóval ez sem.

Viszont már hallottam,hogy valami csörög a kipufogóban,holnap leszedem az egészet,hátha abban mászkál valami dugulás.

Ha az sem,akkor tényleg elfogytak az ötletek.

Kicsit sok lett a motor mókolása nem gondolod? :) Szerintem tegyél bele egy értelmes blokkot pl C16SE és nem lesz gond. Ezért nem kell mindenbe belepiszkálni mert ez lesz a vége.

Megosztás:

Volt pár éve egy 1.2-es corsa,ami szintén befulladt magas fordulaton. Ahhoz sehol nem nyúltak hozzá.

Amúgy már gyári paraméterekkel is próbáltam,de lényegtelen.

Én hallgatok a tapasztaltabbra.

Ha jól emlékszem te már egy éve kezdted nagyblokkosítani a korzád. Azóta biztosan beletettél már néhány ezer km gondtalanul.

Jó neked,hogy minden szívást sikerült elkerülnöd.

Megosztás:

corsa,ami szintén befulladt magas fordulaton.

Amit írtál fentebb a kipufogó.. Lehet, h ott van a kutya elásva? :)

Ráköltötted a gatyád, szétvert gondolom az ideg, h mi baja és lehet, h a végén kiderül, csak ennyi a baja....

Vagy próbáltad már? Ez nem rémlik.. Mindent olvastam tőled, de a kipufogót nem.

Am mindig mosolygok az írásaidon... :D Sose jön össze amit szeretnél. Porszem van a gépezetben, és nehéz kiszúrni... :D

Megosztás:

Nem nyomor,így is 10% volt padon erősebb,torpanva,mint egy gyári x16sz motor.

Felújítva van kb.150rugóban ez a motorcsere nálam. Ha nem kellett volna szétborítani,mert mondjuk ellenék 1l/1000km olajfogyasztással,akkor ennek az összegnek a fele.

Kat. már nincs,de nem voltam ott,amikor hegesztették,lehet benne "felejtettek" valamit.

Megosztás:

Felújítva van kb.150rugóban ez a motorcsere nálam. Ha nem kellett volna szétborítani,mert mondjuk ellenék 1l/1000km olajfogyasztással,akkor ennek az összegnek a fele.

Kat. már nincs,de nem voltam ott,amikor hegesztették,lehet benne "felejtettek" valamit.

Egy volt kollegám anno szívott az X10XE B Corsával így, mindent cseréltek már, mire kiderült, hogy a kati volt összeesve és néha keresztbe fordult benne a kerámia.

Megosztás:

Kicsit drágán mérték ez a projektet nem? Nekem egyedi alkatrészekkel sem közelíti meg szerencsére ezt az összeget. Majd az olajcserék dobják meg az összeget meg 1-2 sallang max. Ráadásul demó szervált és csinált nekem mindent szóval nem kukáztam minden honnan az alkatrészeket hozzá. Pedig ehhez saját féltengely és kerékagy kerékcsapágy van. Fékupgrade és még lehet a gátló kit is beleférne ebbe az összegbe.

ja és amit eddig ezzel kapcsolatban írtam nem sértésnek szántam a félreértések elkerülése végett.

Megosztás:

Kicsit drágán mérték ez a projektet nem? Nekem egyedi alkatrészekkel sem közelíti meg szerencsére ezt az összeget. Majd az olajcserék dobják meg az összeget meg 1-2 sallang max. Ráadásul demó szervált és csinált nekem mindent szóval nem kukáztam minden honnan az alkatrészeket hozzá. Pedig ehhez saját féltengely és kerékagy kerékcsapágy van. Fékupgrade és még lehet a gátló kit is beleférne ebbe az összegbe.

Hogy megy a saját oldal? :)

Ennyire uncsi, hogy mégis viszont látunk? :)

Megosztás:

Hogy megy a saját oldal? :)

Ennyire uncsi, hogy mégis viszont látunk? :)

A saját oldal nem arra készült, hogy univerzumot hódítson csupán szórakozás. Mellesleg nem uncsi, csak láttam mostanában pár kérdést meg ilyenek amire tudtam volna segítséget írni. :) Azt meg már meg sem említem, hogy az elmúlt időben is nem 1 opelfórum tagnak segítettem nem 1x lassan megint ott tartunk, hogy 2 kezemen se tudom megszámolni.

Lehet nem véletlen hívogatnak telefonon meg üziket írnak, hogy ebben meg abban segítsek már. Nem 1 ember miatt koszoltam már itt össze a kezem maradjunk ennyiben.

Haka:

Nem vitázok ezen. Gyere át és nézd meg a cuccaim. Felhívhatjuk az embereket telefonon meg ilyenek. :) Annyi hogy én magam csináltam amit tudtam. Nyilván nem fogok másnak ennyiért intézni cuccokat. Én ezért megdolgoztam telefonáltam vártam rengeteg időt. Mert egyedi féltengelyeket nem nagyon osztogatnak. Ráadásul van 1 rakat alkatrészem amit nem vettem meg pl féltengelycsuklók :). Az alkatrészek 50% bontásból van. Na de mindegy is.

Megosztás:

Hát,akkor nagyon tudsz ha ennél olcsóbban tolod a nagyblokkos corsádnak.

Én akartam c20ne-t,nagy vonalakban összeadtam,hogy olyan 250eft-ból tudnám összehozni,hogy jó legyen. De akkor még minden rendben ment és semmi nem várt kiadás,amit nem számoltam. De ezt a mostani motoromat simán eladom 1hét alatt. Ha a tiéd sokkal 150alatt volt,akkor összetudnál rakni nekem ennyiért egy c20ne corsát? Tehát 150ből akkor jutna neked is,bőven. Nekem nem kell csak a motor,futóműhöz nem kell hozzányúlni. Úgyis most csináltad,már kisujjadban vannak a buktatók.

Megosztás:

A saját oldal nem arra készült, hogy univerzumot hódítson csupán szórakozás. Mellesleg nem uncsi, csak láttam mostanában pár kérdést meg ilyenek amire tudtam volna segítséget írni. :) Azt meg már meg sem említem, hogy az elmúlt időben is nem 1 opelfórum tagnak segítettem nem 1x lassan megint ott tartunk, hogy 2 kezemen se tudom megszámolni.

Akkor mégis miért itt kérdezősködnek a fórumon és priviben?

Tényleg nem bántásból...

Segíts nekik, de minket ne fárasz! ;)

Megosztás:

Akkor mégis miért itt kérdezősködnek a fórumon és priviben? Tényleg nem bántásból... Segíts nekik, de minket ne fárasz! ;)

Nem tudom miért piszkáljátok, eddig nekem bármi segítség vagy alkatrész kellett egy szóra intézkedett, és szerintem ezzel nem csak én vagyok így. Az hogy itt kérnek infót szerintem csak annyi, hogy az ember szeret több forrásból információhoz jutni.

Megosztás:

Nekem az a meglátásom, ezzel kapcsolatban Corsa B rulez! :)

A belső világítás, hol testelhet?

A folyamatosan világító belső vill.nél kiszedtem az ajtókapcsolókat és világít folyamatosan. Maga a világítás kapcsolót is kiszerelve, elvileg, ha kiszedjük elsötétülnek a lámpák, de világít, másik kapcsolóval világít. (persze azjtók is csukva voltak) Ezek a kapcsolók a testet szakítják, pozitív elvileg folyamatosan van neki.

Szal, ha a kapcsolókat megbontottam akkor valószínűleg a kapcsoló és a lámpa között testelhet a kábel ugye?

A kábel a műszerfalból jön a B-oszlopon át a lámpatestbe ugye?

Meg kellene bontanom tetejét ugye jól sejtem..?!

(vagy kiöklöttem másik variácót! Teszt erejéig lekötöm a testet, és direktbe az ajtó kapcsolótól viszek neki egy testet, ha ott működik a fel, le kapcsolási lehetőség, akkor ott a legrosszabb helyen testel... Ha nem akkor meg elképzelésem sincs..)

Remélem jó az elképzelésem.

Általában azt vettem észre, ha jó akkor nem nagyon vagy ritkábban írnak választ! Ha viszont hülyeséget írok azt megcáfoljátok! Úgyhogy így is érthető lesz számomra. :)

Ez kis apróság, de ennyi hibája legyen csak mindenkinek! :)

Megosztás:

nekem semmi bajom nincsen azzal, hogy csak 67LE a corsa... szepen megy, jol gyorsul, keveset eszik.... egyertelmu, hogy esetenkent visza kell kapcsolgatni, amit mas (nagyobb/erosebb) kocsi megold nyomatekbol, azt itt nem tudom, de ne varjunk csodat...

a hetvegen wien-m.ovar-z.egerszeg-ada(srb) utvonalat nyomtam orszagut+palya komboval, visszafele vegig palya, mert direkt jottem becsig, 2kutya a csomiban, ketrec, kiallitos sator, kifutoelemek(8db), kutyak cuccai, en cuccom - ezek a hatso ulesen, odafele +1fo szinten 120kg korul, visszafele egyedul...

5,78L/100Km lett a vegeredmeny, palyan 140-150, gyakorlatilag teljes terhelesen... nekem tokeletesen megfelel....

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.