Mc-elek Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 Na ja. Valószínűleg azért tudsz "lenyomni" erősebb autókat... szerintem amikor tiltásig nyomja akkor nem séta kocsikázásról van szó :) de valójában lényegtelen :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tony69 Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 Sziasztok fórumosok! Ide akarok tartozni hozzátok. Gk vásáslása előtt állok és segítségeteket kérném hogy miket nézzek meg az autókon, típushibák stb. A cél egy 3 ajtós minél fiatalabb annál jobb, motor az 1.5 td. Esetleg ha tudnátok ilyet vagy lenne ismősötök akinek ilyen van akkor írhatnátok. Köszi mindent. Üdv. Tony Akkor vmi ötlet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr.Drummer Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 Akkor vmi ötlet? Vegyél robogót :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 Akkor vmi ötlet? ezt a választ kaptad az előző oldalt :) : 1.5 TD motor hidegen induljon, a kilóméter órát nem is nézegetném, az mindegy úgy is mind rommá van hajtva. A turbo jó legyen rajta. Próbálj 97 utánit keresni ott nem rohad a kasztni és Kék matricát kapsz nem pirosat. Küszöb csomagtérajtót motorháztetőt nyúlványokat kereszttartót tornyok rugótányért nézd ott rohad mind. Ha a kasztni helyén van a motorral nincs gond akkor a többi dolog akkor a többi dolog pótolható. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pistiv Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 Hirtelen mennyi hsz lett! :) Most idézgethetnék és válaszolhatnék egyenként, de nem akarom elfoglalni a lapot, h mennyi meglátásokkal értek egyet!! Az biztos, h felesleges hasonlitgatni az NZ-ket az SE kell. Az 1.2, az egykettő, 1.4-egynégy, se, az esse, a 16V, 16V! :) Mindegyiknek megvan az előnye hátránya, kinek mi jutott! :) A légszűrős téma mocskos időben veszélyes, mert felverődik minden. A kireszelt légvezetőt nem próbáltam.. Abban egyetértek, h ha valaki tuningolni akar az nem az 1.2 v 1.4-esét fogja tuningól, mert akkor jön az a sárkánynyelves feelling. :) Nem kell magyarázkodni, sem bemutatni senkinek, de aki komolyan gondolja, az úgy csinálja, mint "Demó". Alapon én is úgy közlekedek, mint egy 1.2-es. Sokszor felesleges is ez a motor. Sokszor nagyon jó, sokszor kevés. El kell dönteni, h kinek mire kell. Én mikor megvettem, akkor 1.2-t akartam, de ezt választottam, mert ez volt jó áron és tetszett, csak annyit tudtam, h 1.4-es. Aztán derült fény arra, h ez c14se és ez miért is jó. Szóval nem bántam meg. Én pozitiv dolgokat tudok még mondani, meg lehet mások ellőtt fényesíteni, de vannak hátrányai is. Rövid váltó megszokása, emiatt nagyobb fogyasztás, nem szeretek vele autópályán közlekedni huzamosan... Szal vannak negatívok is! :) Am. arra gondoltam, h a stabrúdam erősítem, nem tudom, h mennyit érek el vele.. Vagy cserélem GSI stabrúdra, vagy pedig hozzáhegesztek egy másikat, vagy csak ráfogatom. Arra is gondoltam, h lökháritó mögötti ütközőbe rakatok egy izmos vasrudat, ha belém jönnek akkor az nagyobb védelmet nyújtana, mert az ami rajta van az szerintem, nem fog sokat.. Olyan gallytörőt a lökös mögé! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tony69 Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 Vegyél robogót :D már megvan :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 Hirtelen mennyi hsz lett! :) Most idézgethetnék és válaszolhatnék egyenként, de nem akarom elfoglalni a lapot, h mennyi meglátásokkal értek egyet!! Az biztos, h felesleges hasonlitgatni az NZ-ket az SE kell. Az 1.2, az egykettő, 1.4-egynégy, se, az esse, a 16V, 16V! :) Mindegyiknek megvan az előnye hátránya, kinek mi jutott! :) A légszűrős téma mocskos időben veszélyes, mert felverődik minden. A kireszelt légvezetőt nem próbáltam.. Abban egyetértek, h ha valaki tuningolni akar az nem az 1.2 v 1.4-esét fogja tuningól, mert akkor jön az a sárkánynyelves feelling. :) Nem kell magyarázkodni, sem bemutatni senkinek, de aki komolyan gondolja, az úgy csinálja, mint "Demó". Alapon én is úgy közlekedek, mint egy 1.2-es. Sokszor felesleges is ez a motor. Sokszor nagyon jó, sokszor kevés. El kell dönteni, h kinek mire kell. Én mikor megvettem, akkor 1.2-t akartam, de ezt választottam, mert ez volt jó áron és tetszett, csak annyit tudtam, h 1.4-es. Aztán derült fény arra, h ez c14se és ez miért is jó. Szóval nem bántam meg. Én pozitiv dolgokat tudok még mondani, meg lehet mások ellőtt fényesíteni, de vannak hátrányai is. Rövid váltó megszokása, emiatt nagyobb fogyasztás, nem szeretek vele autópályán közlekedni huzamosan... Szal vannak negatívok is! :) Am. arra gondoltam, h a stabrúdam erősítem, nem tudom, h mennyit érek el vele.. Vagy cserélem GSI stabrúdra, vagy pedig hozzáhegesztek egy másikat, vagy csak ráfogatom. Arra is gondoltam, h lökháritó mögötti ütközőbe rakatok egy izmos vasrudat, ha belém jönnek akkor az nagyobb védelmet nyújtana, mert az ami rajta van az szerintem, nem fog sokat.. Olyan gallytörőt a lökös mögé! Stabrudat nem hegesztünk, a rugóacél nem szereti. A merevítés pedig nem véletlen "puha", ha nem az hajlik, akkor a főbb elemek fognak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 Akkor vmi ötlet? Elkerülte a figyelmedet,de kaptál választ. Annyival egészíteném ki,hogy ezek már annyira öreg autók,hogy okosságokról nem lehet beszámolni,hogy hűűű erre-meg erre figyelj oda. Illetve generátor van az isuzukon nagyon rossz helyen,az tele szokott menni kosszal. Na meg azért nézd meg hogyan áll rozsdával,azt drága javítani. Meg nekem az sem jön át,hogyan lehet egy sokat látott,illetve nem tudod mennyit látott dízel autóval spórolni. De ez lehet az én szűklátókörűségem csak. Max ha ingyen,nagyon olcsón van a nyál bele,akkor értem. Egy hasonló teljesítményű 1.4 60lovas benyás lehet vagy fél literrel is többet megeszik a néha olcsóbb benzinből. Hidegen is 100% indul és két forint hozzá minden. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tony69 Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 ezt a választ kaptad az előző oldalt :) : 1.5 TD motor hidegen induljon, a kilóméter órát nem is nézegetném, az mindegy úgy is mind rommá van hajtva. A turbo jó legyen rajta. Próbálj 97 utánit keresni ott nem rohad a kasztni és Kék matricát kapsz nem pirosat. Küszöb csomagtérajtót motorháztetőt nyúlványokat kereszttartót tornyok rugótányért nézd ott rohad mind. Ha a kasztni helyén van a motorral nincs gond akkor a többi dolog akkor a többi dolog pótolható. turbón mit nézzek?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 turbón mit nézzek?? én nem értek hozzá :) nem én írtam ... csak átraktam :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 én nem értek hozzá :) nem én írtam ... csak átraktam :) Ha a tengelyéhez hozzáférne... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 Ha a tengelyéhez hozzáférne... mondom én hogy nem értek hozzá :) egy cimbinek turbó csere+4porlasztó .... nem lennék a helyébe Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 Ezt pofázom mióta, de mindig le lettem oltva! :D Tempora mutantur,et nos mutamur in illis. Reggel is pöcc-röff,melegen is. Gondolom ha 80-20% arányban van benne e85,akkor már tisztán is ilyen marad. De azt nem értem hogyan fogyaszt belőle ugyanannyit. :o Kipuff-nak is jobb szaga van,nem dudorog alapjáraton,mondjuk ezt sem értem,de jó dolog. Lájkolom az e85-t ebben a motorban.Na. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 turbón mit nézzek?? Ha padlógázzal visszapillantóból látod,hogy kormol,meg nem húz,akkor esélyes,hogy költeni kell rá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 Tempora mutantur,et nos mutamur in illis. Reggel is pöcc-röff,melegen is. Gondolom ha 80-20% arányban van benne e85,akkor már tisztán is ilyen marad. De azt nem értem hogyan fogyaszt belőle ugyanannyit. :o Kipuff-nak is jobb szaga van,nem dudorog alapjáraton,mondjuk ezt sem értem,de jó dolog. Lájkolom az e85-t ebben a motorban.Na. :D Nem tudom neked mennyire lett reszelve a blokk, de valszeg azért csipázza. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 Ha padlógázzal visszapillantóból látod,hogy kormol,meg nem húz,akkor esélyes,hogy költeni kell rá. Inkább a kékes füst aggasztó. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 Nem tudom neked mennyire lett reszelve a blokk, de valszeg azért csipázza. 95.6mm magas,a tömítés meg 1.3mm. Nem tudom mennyi az eredeti HF magasság. Datában 95.9mm a megengedett minimum. Olyanról hallott már valaki,hogy szelepek,blokk,HF,vezérlés miatt torpan be 4000 felett? És néha teljesen megjavul napokig. Nem füstöl,amúgy csendben van. De gondolom akkor durrogna,rázna,háromhengerezne,mert egyszerre nem nyitna,zárna 8 szelep az elég valószínűtlen. A vezérlés meg ha elmegy,akkor az el van menve. Mert HF csere után kezdődött a torpanásos játék,de nem tudom elképzelni hogyan tud a vas néha megjavulni magától. Szal ha az szar,akkor állandóan szarnak kellene lennie. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Március26, 2012 Megoszt Elküldve Március26, 2012 egy idézet a mai totalcar-ból : Kényelmét, vezethetőségét tekintve pocsék ugyan a nőies Opel Corsa B (pontatlan kormány és váltó, szörnyű ülések, hosszan mozgó kuplungpedál, gyenge fék, szerény hatékonyságú szellőzőrendszer), de tény, hogy az alap-benzinmotorokkal elpusztíthatatlan - a futóműve miatt alig kényszerül szereldébe, a motorjai pedig az örök élet plusz egy nap iskoláját követik. http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2012/03/25/300-am_van_mit_vegyek_elsore/2/#szoveg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Március26, 2012 Megoszt Elküldve Március26, 2012 A légszűrőház kibelezése is csak bizonyos mértékig előnyös, mondjuk én azt az alsó részt nem vettem ki, csak próbára, én a házon belüli tölcsért vágtam ki, így kicsivel csökkent az ellennyomás csak. Igazi változást akkor lehetne észlelni, ha szívósort és annak áterszető képességét is tudnánk módosítani, na de egy kisblokkot nem éri meg reszelni. Johnny: arra a kis "ajtószerűségre " gondolsz? Nem tudom, nem vagyok benne biztos ,hogy egészséges az alját eltávolítani. Azért elég sok piszok, sár stb bekerülhet oda könnyebben.... az meg sztem sok jót nem tesz neki :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pistiv Elküldve Március26, 2012 Megoszt Elküldve Március26, 2012 Stabrudat nem hegesztünk, a rugóacél nem szereti. A merevítés pedig nem véletlen "puha", ha nem az hajlik, akkor a főbb elemek fognak. Igen, köszi... Ezt már megkaptam máshonnan is, h hülyeség...:) Mind1, legalább tudom a következményeit! A lényeget azért érted, mire gondoltam. Totalcar kommentelése: A váltó nem hiszem, h pontatlan, max. ha elállítódik, de 15-6-7-8éves autókról beszélünk?! Nekem a piros Joy ülések vannak, hála az égnek már szinte új állapotúak és szerintem elég jók így, hogy ilyen jó állapotban vannak, kényelmes. Fék, relatív, szellőzőrendszer szerény hatékonyságát megkérdőjelezném, a motor lehet, h tényleg jó, de a futómű szerintem ami viszont nem lett jó az autón... És pl...NEM női autó! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kenned2141 Elküldve Március26, 2012 Megoszt Elküldve Március26, 2012 Lájk, NEM női autó :) Hmmm váltóállítás? Volt erről itt valahol már szó, mert ha nem, nincs valaki aki szívesen gépelne, jó lenne ha szabad lenne, a biblia meg nem mond semmit csak hogy hol kell... Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pistiv Elküldve Március26, 2012 Megoszt Elküldve Március26, 2012 (edited) Astra F GYIK Váltórudazat beállítása! Itt a link: http://www.opelforum...?showtopic=1762 SZERK.: Ezzel kapcsolatban lenne technikai kérdéseim. a ) A művelet elkezdésekor üresben vagyunk? Váltószoknya le.. pozicionálom a kulisszánál a két lyukat, Aztán váltónál a csavart lazítom, majd a dugót kiveszem. Beteszek egy 5ös fúrószárat és a műanyag váltókar rúdat tekergetem még be nem csúszik a fúrószál. Utána, ha becsúszott nem bírom tekerni a műanyagot, majd a csavart visszahúzom, fúrószár helyére vissza a dugó, váltókarnál ki a csavar és próbakör? Ennyi? Jól értelmezem? b )A váltókarnál a kulisszát fogja 4 csavar, ahhoz nem is kell nyúlnom? Valaki pls. erősítsen meg benne, h az értelmezésem jó és az a ) b ) kérdésre mi a válasz? Köszönöm előre is!!! Módosítva Március26, 2012 : Pistiv Link to comment Megosztás: More sharing options...
kenned2141 Elküldve Március26, 2012 Megoszt Elküldve Március26, 2012 Nagyon köszönöm :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kenned2141 Elküldve Március26, 2012 Megoszt Elküldve Március26, 2012 Ja egyenlőre nincs kopogás és csak a légszűros mókát tettem meg , meg a hűtővízet állítottam be, ozt ECU resett. (kop kop kop) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március26, 2012 Megoszt Elküldve Március26, 2012 Johnny: arra a kis "ajtószerűségre " gondolsz? Nem tudom, nem vagyok benne biztos ,hogy egészséges az alját eltávolítani. Azért elég sok piszok, sár stb bekerülhet oda könnyebben.... az meg sztem sok jót nem tesz neki :) Nem! Nekem a légszűrőházban, ahol beérkezik a friss levegő volt egy tölcsér, így a szűrő nem teljes felületén oszlott el a kosz. A levegő se "hülye", a legrövidebb úton fog közelíteni a motor felé. :) Szal én azt vettem ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts