Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Olyasmi. Bár kb. 1cm-t szokott tekerni mindegyik betévedő NZ-motoron és továbbra is 95-tel járnak velük.

Próbakör üzemi hőfokú motorral,kisgázzal negyedikben nem szabad csörögnie,akkor jó. Ha csörög akkor visszább kell tekerni egy nagyon kicsit..

Jó rendben értelek. Nagyon szépen köszönöm. De az nem gond ugye hogyha mondjuk nincs nagyobb injektorfejem?

Megosztás:

Jó rendben értelek. Nagyon szépen köszönöm. De az nem gond ugye hogyha mondjuk nincs nagyobb injektorfejem?

Nem gond,nincs köze hozzá.

Öt rugó+postáért legyen? :D Vagy valami ilyesmi áron. Nekem csak 1.6 van,szerelőmnek van egy dobozra való 1.4es feje majd megkérdem mennyiért tudok szerezni.

Ha nem tetszik visszaküldöd...

Megosztás:

Nem gond,nincs köze hozzá.

Öt rugó+postáért legyen? :D Vagy valami ilyesmi áron. Nekem csak 1.6 van,szerelőmnek van egy dobozra való 1.4es feje majd megkérdem mennyiért tudok szerezni.

Ha nem tetszik visszaküldöd...

Hát az nem lenne gond ha olcsóbb lenne. Mert akkor hamár szétlesz szedve úgyis a motor, akkor ezt rakatom rá vissza, gondolom nem bonyolult a visszaszerelése.

Hát most ígyis elég sok pénzt kiadok, de meglátom mennyi az annyi és akkor tárgyalhatunk :)

Megosztás:

Most én is egy kérdéssel fordulok hozzátok, már régebben észrevettem hogy az 1.2-esben a váltó felső részén mindig olajnyomok vannak, le lett takarítva az a rész és vártam vele még hogy kiderüljön hol ereszt, mivel nincs sűrűn használva illetve rövid távon ezért most néztem rá és úgy tűnik hogy a váltórúd szimeringje ereszti az olajat, az alábbi képeken látható amire gondolok:

kpu8phyk9ljcqzg7bzw7.jpg

6bwtftf49w7b4yein316.jpg

A kérdésem az lenne, hogy a szimering cserélhető-e (gondolom igen) illetve ha azt a felső részt leveszem mire érdemes figyelni, alatta ha jól sejtem kell lennie egy tömítésnek ami szintén cserélve lesz, természetesen ha már megbolygattam a dolgokat akkor lecserélem bent a váltóolajat is, ezt már korábban tárgyaltuk, bár örülnék ha most összeszedve leírná a váltóolaj csere lényegét valaki aki már csinálta, leeresztő / feltöltő hely stb.

Előre is köszönöm a segítséget! :)

Megosztás:

3.3 Váltókulissza szimering csere

Sokszor előforduló hiba, hogy a váltó tetején szinte úszni lehetne az olajban. Ez a hiba azonban könnyen orvosolható egy egyszerű szimering cserével.

Mint minden hibaelhárítást, ezt is érdemes a jó minőségű alkatrész beszerzésével kezdeni. Esetünkben ez áll a szimeringből, és egy, vagy két darab (attól függ, hogy milyen a rudazat) stiftből.

Kezdjük azzal, hogy letakarítjuk a váltó tetejét, hogy semmilyen szennyeződés ne kerüljön bele. Ezután a váltót üres állásba tesszük, és rögzítjük az autót a rögzítő-(kézi-)fékkel. Eltávolítjuk a stiftet (stifteket). Nekem nem ment másként, mint roncsolással, ezért is jó, ha előre megvesszük. Ezután kivesszük a 4 db csavart, ami a váltókulisszát tartja, majd felfelé mozgatva a fedelet kiemeljük azt. A fedelet még pozicionálja két db csap is.Figyeljük meg, hogyan állt a váltó belsejében a kiválasztó kar, mert ugyanabban a pozícióban kell majd visszatenni. Ezután kiütjük a tengelyen található csapot, ehhez egy kicsit el kell fordítani a tengelyt, mert a fedéltől nem fér el. Kihúzzuk a tengelyt, kifeszítjük a régi szimeringet,az újat bepréseljük,tengelyt vissza, az irányítótókaron keresztül, majd a csapot visszaütjük. Nagyon fontos, hogy az irányítókar ugyanabban a pozícióban kerüljön vissza a tengelyre, különben nem tudunk sebességet kapcsolni.Ezután, helyezzük vissza a fedelet. Ha a tömítés elszakadt, karton lapból vághatunk alá, de lehet használni a tömítőpasztát is. A visszaillesztéskor figyeljünk a kiválasztókar helyzetére. Tegyük vissza a 4 db csavart, illesszük a helyére a rudazatot, és tegyük be a stiftet (stifteket).Próbáljuk végig az összes fokozatot.

Megosztás:

Hát az nem lenne gond ha olcsóbb lenne. Mert akkor hamár szétlesz szedve úgyis a motor, akkor ezt rakatom rá vissza, gondolom nem bonyolult a visszaszerelése.

Hát most ígyis elég sok pénzt kiadok, de meglátom mennyi az annyi és akkor tárgyalhatunk :)

Annyi. Öt ropi+posta. Komplett fej: injektor,alapjárati motor (az 1.2-é más,mint a többi),fojtószelep potival.

Megosztás:

3.3 Váltókulissza szimering csere

Sokszor előforduló hiba, hogy a váltó tetején szinte úszni lehetne az olajban. Ez a hiba azonban könnyen orvosolható egy egyszerű szimering cserével.

Mint minden hibaelhárítást, ezt is érdemes a jó minőségű alkatrész beszerzésével kezdeni. Esetünkben ez áll a szimeringből, és egy, vagy két darab (attól függ, hogy milyen a rudazat) stiftből.

Kezdjük azzal, hogy letakarítjuk a váltó tetejét, hogy semmilyen szennyeződés ne kerüljön bele. Ezután a váltót üres állásba tesszük, és rögzítjük az autót a rögzítő-(kézi-)fékkel. Eltávolítjuk a stiftet (stifteket). Nekem nem ment másként, mint roncsolással, ezért is jó, ha előre megvesszük. Ezután kivesszük a 4 db csavart, ami a váltókulisszát tartja, majd felfelé mozgatva a fedelet kiemeljük azt. A fedelet még pozicionálja két db csap is.Figyeljük meg, hogyan állt a váltó belsejében a kiválasztó kar, mert ugyanabban a pozícióban kell majd visszatenni. Ezután kiütjük a tengelyen található csapot, ehhez egy kicsit el kell fordítani a tengelyt, mert a fedéltől nem fér el. Kihúzzuk a tengelyt, kifeszítjük a régi szimeringet,az újat bepréseljük,tengelyt vissza, az irányítótókaron keresztül, majd a csapot visszaütjük. Nagyon fontos, hogy az irányítókar ugyanabban a pozícióban kerüljön vissza a tengelyre, különben nem tudunk sebességet kapcsolni.Ezután, helyezzük vissza a fedelet. Ha a tömítés elszakadt, karton lapból vághatunk alá, de lehet használni a tömítőpasztát is. A visszaillesztéskor figyeljünk a kiválasztókar helyzetére. Tegyük vissza a 4 db csavart, illesszük a helyére a rudazatot, és tegyük be a stiftet (stifteket).Próbáljuk végig az összes fokozatot.

Ez a Gy.I.K-ban volt bent igaz? :D Mert az most ha jól tudom tiltva van! Amúgy köszönöm végül is így gondoltam én is a cserefolyamatot, már csak a váltóolaj csere érdekelne, mert a kereső kikészít, nem találom hiába keresem pedig tudom, hogy beszéltük már :D Ha valaki rábukkan másolja be, köszönöm :)

Megosztás:

Ez a Gy.I.K-ban volt bent igaz? :D Mert az most ha jól tudom tiltva van! Amúgy köszönöm végül is így gondoltam én is a cserefolyamatot, már csak a váltóolaj csere érdekelne, mert a kereső kikészít, nem találom hiába keresem pedig tudom, hogy beszéltük már :D Ha valaki rábukkan másolja be, köszönöm :)

1.2nz motort próbáltad már 1.4 vezérlővel? Az több anyagot tudna adni (chiptuning)

Olyat láttam már,hogy 2.8 motor 3.2 vezérlővel disznó módon ment.

Megosztás:

Mi abban olyan bonyolult?

Váltó karter levesz, kifolyik, papírtömítés vág, visszarak, aztán 1,5l-1,7l gyári váltóolajat visszatöltesz felülről.

Megosztás:

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

Ma cseréltük le a Corsamban (93-as 1.6-os GSI) a hátsó lengéscsillapítókat, fékdobokat és a fékpofákat. Csináltunk már ilyet, nem is volt semmi probléma, ki is próbáltam a városban minden tökéletes volt. ám amikor kimentem a városból 50 felett elkezdett kerregni az ABS (legalábbis szerintem az ABS adta ki azt a hangot, télen a nagy hóban csinált utoljára ilyet amikor próbálgattam az utat) A kerregő hang mellett nyomtam a féket és éreztem a pedálon egy kis rezgést, szóval nem úgy fékezett a kocsi mint ahogy normálisan. Az az érdekes hogy 50km/h alatt viszont minden tökéletesen működik, semmi különös, jól fog a fék is. Van valakinek ötlete hogy mi lehet a probléma?

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket.

Ui.: az egyik oldalon cserélve lettek a kerékcsapágyak is. A dobon hol az ABS érzékelő? az a kis belső lyukacsos tárcsa?

Megosztás:

Sziasztok!

Egy 1996-os 1.5 TD (x15td) Corsám van, és nem működik a fordulatszámmérőm. Olyat mondtak nekem, hogy a generátorhoz kellene csatlakoznia 3 szál vezetéken keresztül. Teljesen átböngésztem a generátort, nem találtam olyan csatlakozót. Külön kerestem egy 3-as csatlakozót a motortérben, hátha valaki másfajta generátort rakott volna a kocsiba, és ezért nem működik. Nem találtam azt se. Elkezdtem nézegetni a váltót, mivel anno a kadettomban ott volt a jeladója a fordulatszámmérőnek. Találtam is egy csatit, rámértem járó motornál, és nem adott ki semmi jelet. Elképzelhető, hogy az lenne amit kerestem??

Ha valakinek lenne ehhez a típushoz pdf-ben magyar kézikönyve, vagy szerelési útmutatója, megköszönném ha küldene egyet...:)

Megosztás:

Sziasztok!

Egy 1996-os 1.5 TD (x15td) Corsám van, és nem működik a fordulatszámmérőm. Olyat mondtak nekem, hogy a generátorhoz kellene csatlakoznia 3 szál vezetéken keresztül. Teljesen átböngésztem a generátort, nem találtam olyan csatlakozót. Külön kerestem egy 3-as csatlakozót a motortérben, hátha valaki másfajta generátort rakott volna a kocsiba, és ezért nem működik. Nem találtam azt se. Elkezdtem nézegetni a váltót, mivel anno a kadettomban ott volt a jeladója a fordulatszámmérőnek. Találtam is egy csatit, rámértem járó motornál, és nem adott ki semmi jelet. Elképzelhető, hogy az lenne amit kerestem??

Ha valakinek lenne ehhez a típushoz pdf-ben magyar kézikönyve, vagy szerelési útmutatója, megköszönném ha küldene egyet... :)

Dízelesnél a generátoron van a jeladó a fordulatszámmérőhöz, ha nincs szabadon vezeték és a generátoron sem találod lehet ki lett húzva az egész, vagy elcsípve, legbiztosabb ha kiveszed az órát és kiméred, akkor rátalálsz ha a motortérben van, ha nincs behúzod és bekötöd, de lehet, hogy valaki más fajta generátort tett be ahogy gondolod, nekem mindkettő benzines így nagyon nem tudok hozzászólni, hirtelen ennyi jutott eszembe! :)

Megosztás:

Mi abban olyan bonyolult?

Váltó karter levesz, kifolyik, papírtömítés vág, visszarak, aztán 1,5l-1,7l gyári váltóolajat visszatöltesz felülről.

Tudom, csak mondom hátha valaki mond valami okosságot ezzel kapcsolatban, közben tegnap sikerült rátalálnom a képekre ami az ellenőrző nyílás látható, illetve a szuszorgón keresztül kell beönteni az új olajat. Ami a legfőbb kérdésem lenne, milyen olaj kerüljön bele, mert ahogy emlékszem innen a hozzászólásokból mindenki (jobbára) aki váltott gm-ről másra az mind visszaállt rá, tehát akkor GM-et kellene beletölteni, mert van 3x1l SHELL SPIRAX 80w90-es az jó lenne bele vagy maradjak a GM-es 80w90-nél?

Megosztás:

Tudom, csak mondom hátha valaki mond valami okosságot ezzel kapcsolatban, közben tegnap sikerült rátalálnom a képekre ami az ellenőrző nyílás látható, illetve a szuszorgón keresztül kell beönteni az új olajat. Ami a legfőbb kérdésem lenne, milyen olaj kerüljön bele, mert ahogy emlékszem innen a hozzászólásokból mindenki (jobbára) aki váltott gm-ről másra az mind visszaállt rá, tehát akkor GM-et kellene beletölteni, mert van 3x1l SHELL SPIRAX 80w90-es az jó lenne bele vagy maradjak a GM-es 80w90-nél?

Én valvoline-t raktam bele,és nem is működik rendesen a váltóm,mert 10-15-tel gurulva simán 1-be lehet rakni.

Megosztás:

Én valvoline-t raktam bele,és nem is működik rendesen a váltóm,mert 10-15-tel gurulva simán 1-be lehet rakni.

Shell-es van vagy veszek GM-est, tapasztalatok érdekelnének, kinek mi vált be, mert emlékeim szerint sokan visszaváltottak GM-re akik másfajtát tettek be, ha tudom melyik a biztosabb akkor legalább megspórolok még egy cserét meg nem kell a "kukába" dobni 1,5 liter olajat!

Megosztás:

Shell-es van vagy veszek GM-est, tapasztalatok érdekelnének, kinek mi vált be, mert emlékeim szerint sokan visszaváltottak GM-re akik másfajtát tettek be, ha tudom melyik a biztosabb akkor legalább megspórolok még egy cserét meg nem kell a "kukába" dobni 1,5 liter olajat!

én inkább ezt ajánlanám :

http://opelcentrum.hu/aruhaz/valto/olajok/valtoolaj-kezikapcsolasu-valtohoz-1l

biztos jó a többi ,de ez a tuti :)

Megosztás:

Én beletenném a shell-t.

Két litert veszel az kb. 5ropi. Bontott váltót meg 10ért lehet kapni.

Nekem más van benne és gond nincs vele,határozottan jobb lett az olajcsere után.

14nz computerrel nézd meg egyszer légyszi hogyan megy a 12nz. Ha jól emlékszem fordítva már próbáltad.

Megosztás:

Bocs, hogy nem írtam tegnap csak betellett az 5 hsz. Helyben lesz véve az olaj mert olcsóbb is, illetve van kedvezményem is hozzá, tehát érthető módon jobban megéri :) Azért köszönöm a linket!

Én beletenném a shell-t.

Két litert veszel az kb. 5ropi. Bontott váltót meg 10ért lehet kapni.

Nekem más van benne és gond nincs vele,határozottan jobb lett az olajcsere után.

14nz computerrel nézd meg egyszer légyszi hogyan megy a 12nz. Ha jól emlékszem fordítva már próbáltad.

Közben kiderült hogy a Shell Spirax nem lesz jó bele mert nyáron még elmenne de télen "becsomósodna" és nehézkes lenne a váltás így kizárásos alapon marad a fenti GM-es olaj.

Váltó minek kellene? :D Csak a szimering szállt el 1500 ft-os tételről van szó azért nem veszek váltót :D

Computerrel kapcsolatban én pont úgy próbáltam, hogy a C12NZ-be került C14NZ-s vezérlő de ennek már jó pár éve, viszont menni nem mentem vele akkor mert őszintén szólva nem mertem, nem tudtam akkor még hogy hogyan viselkedne, de alapjáraton gázadásra illetve egyéb dolgokra jól reagált, de a menetteljesítményhez sajnos nem tudok hozzászólni, majd ha jó idő lesz akkor megkísérlem a próbát újra aztán leírom a tapasztalatokat :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.