Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Értelemszerűen ellenállást jelent a katalizátor a rendszerben, tehát ha nincs bent akkor "jobban megy", mert könnyebb kitolni a kipufogógázt a rendszerből, de ettől nem lesz 10-20-30 le-vel több az autó de valamit segít, csak a műszakin nem megy át úgy, végül is hasonló mintha az egész autó alá egy komplett 45-ös vagy 65-ös rendszert tennél arra azt mondom hogy ér már valamit :)

Pár lovat jelent,ha meg már jó régi és szétkormolt katalizátor volt akkor még többet.Szóval érezhető ha nincs. Jobb,mint rendőrmágnes esetenként jó hangos hátsódobokkal próbálkozni szvsz. Meg a túl nyitott rendszerrel óvatosan,mert egyrészt bizonyos határon túl már a lovak alakulnak decibellé,másrészt meg szétéghetnek a túl kicsit fojtott rendszertől a kipufogószelepek.

250ekm-t futott 1.3 swift-et vitték műszakira ismerősömék,amiben csak a katalizátor dobja volt meg,a kerámia hiányzott belőle. Be volt készítve a jatt,de azt mondta a vizsgabiztos,hogy éppen-éppen még jó az a katizátor. :D

Szóval még az is lehet,hogy egy amúgy jó motor teljesíti a határétékeket katalizátor nélkül.2002 előtt gyártott autóknál alapjáraton 0.5% CO 2500fordulaton meg 0.3% CO a maximum,más komponenst CH,CO2,NOx,nem is néznek. Ez a CO határérték meg nem túl szigorú, 86-os,kat.nélküli jetronic-os autómnál 0.8+- 0.5% a gyári érték.

Megosztás:

Sziasztok Srácok!

Egy 94-es B Corsa City-m van és azt szeretném kérdezni, h be lehet szerelni utólag műszarfal kijelzőt (idő, dátum, hőm) középre?

Sajna ebben nincs, a helyén egy olyan szemüveg tartó vagy ilyesmi van! Én még nem hallottam arról, h lehetne

ilyet hátha Ti viszont igen! Be van vezetékelve azért gyárilag? Mert ha nem akkor esélytelen ugye!

üdv.

Megosztás:

az alsó fogaskerekre gondolsz? amire a generátor szijja megy fel? mert azon látok egy jelölést, de próbáltuk oda állítani, illetve a felson amin a vezerles szijja van azt is jelölésre állítottuk! és nem volt jó! mi sem értettük, hogy miért nem jó?!

Egy kérdés.

A képen látszik, hogy a vezérlést, hogy kell beállítani!

Az alsó "cs" nevezetű kerék jelölését, nem látom anélkül, hogy leszedném a külső fogaskereket, ami a generátort köti össze?

Mert azon látszik egy jelölés ami a nem lefelé, hanem egy kicsit balra van! A műanyag borításon is látni egy jelölést, illetve a kereken is van!

Ezt ha beállítanám, akkor az alsó "cs" fogaskerék lefelé lenne a jelölésen?

Bocsánat a sok hülye kérdéssel, de teljesen kiakaszt a dolog!

És nem jutok előrébb...

2010-05-06_140147_TB_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

Sziasztok Srácok!

Egy 94-es B Corsa City-m van és azt szeretném kérdezni, h be lehet szerelni utólag műszarfal kijelzőt (idő, dátum, hőm) középre?

Sajna ebben nincs, a helyén egy olyan szemüveg tartó vagy ilyesmi van! Én még nem hallottam arról, h lehetne

ilyet hátha Ti viszont igen! Be van vezetékelve azért gyárilag? Mert ha nem akkor esélytelen ugye!

üdv.

Lehet. Általában be van. Lehet. Én már láttam ilyet! :D

Megosztás:

Egy kérdés.

A képen látszik, hogy a vezérlést, hogy kell beállítani!

Az alsó "cs" nevezetű kerék jelölését, nem látom anélkül, hogy leszedném a külső fogaskereket, ami a generátort köti össze?

Mert azon látszik egy jelölés ami a nem lefelé, hanem egy kicsit balra van! A műanyag borításon is látni egy jelölést, illetve a kereken is van!

Ezt ha beállítanám, akkor az alsó "cs" fogaskerék lefelé lenne a jelölésen?

Bocsánat a sok hülye kérdéssel, de teljesen kiakaszt a dolog!

És nem jutok előrébb...

2010-05-06_140147_TB_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

image1232_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Erre a jelölésre gondolok! :)

Megosztás:

Sziasztok, uj tag vagyok.

pár hete vettem egy futkosot (Szmötyi), mert a nagynak behalt az automata valtoja, es amugy is erett volt egy masodik auto.

Opel Corsa 'B' 1,5TD CC-15 YDT 67LE 3ajto, 94-es evjarat

(ha jol tudom, ahogy olvasgattam, ez isuzu-motor)

A kocsi nagyon szep es jo allapotban van a korahoz kepest. szerencsere nalunk (ausztria) leinformalhato modon valos kilometerora allasal lehet kocsit venni, ugyhogy 154eKm van a tachoban :-)

a helybeli szerelomtol vettem.

még csak ismerkedunk, eddig kb. 3000Km-t toltam bele.

fenykepek es tarsai majd erkeznek az adatlapra, egyelore ismerkedem a forummal.

elso korben kapott gyorsan egy olaj-olajszuro-levegoszuro cseret, de nemsokara meg akarom csinaltatni a vezermuszij (komplett, feszitokkel, vizpumpaval) cseret.

kap mellé egy uj uzemanyagszurot (5,5€-ert talaltam), es ertelemszeruen ujra olajat+szurot.

ezt a szettet talaltam eddig 113€ + 10€(posta):

http://www.ebay.at/itm/ZAHNRIEMEN-SATZ-GOODYEAR-OPEL-CORSA-A-B-1-5-D-TD-TOP-QUALITAT-/360408487876?pt=DE_Autoteile&hash=item53ea0517c4

illetve vizpumpara:

10€ a pumpa es 12€ a posta:

http://www.ebay.at/itm/WASSERPUMPE-OPEL-CORSA-B-1-5-D-50PS-1-5-TD-67PS-DIESEL-/190532412693?pt=DE_Autoteile&hash=item2c5c9de515

ezek jo arak? van valami rafkossag, amire figyelni kell?

olajat a kovetkezot kapta (ez jo lesz, vagy 'tul jo'?):

5w30 GM original, 7€/L

http://www.motoroeldirekt.at/themes/kategorie/detail.php?artikelid=392&kategorieid=1846&source=2&refertype=1&referid=1846

a papirokon szerepel, hogy olajfogyasztas jelentkezhet 0,3L/1000Km, nos ez nalam nincsen meg, remelem, nem gond :-)

kerdesek, problemak, keresek:

milyen izzitogyertyat javasoltok?

a valtoban kell-e, ha igen, akkor mikor olajat cserelni?

a kozepkonzol tetejen a 'fedcomp' az orat mindig mutatja, mukodik, a datumot neha mutatja, de mukodik, a kulso (belso?) hofokot nem mutatja, vagy ha igen, akkor valami boduletes marhasagot... ez ismert jelenseg? hogy orvosolhato?

a duda nem megy, remelem, csak kontakt/biztositek, ha nem, akkor csere... (a tolatolampa sem ment, kontakspray volt a megoldas)

az olajtekno tomitesenel kicsit szivarog az olaj, a nagyszervizen le lesz veve, akkor mar kicsit drotkefezem/festem, es uj tomitesel viszamegy, remelem, ezzel orvosolhato.

a gyarilag eloirt 7500Km nagyon ajanlott, vagy eleg a 10eKm-es csereperiodus? (a szerelom 15eKm-rol beszel, de azt soknak talalom, a 7500at viszont surunek)

a vizpumpanal minimalis szivargas, ez remenyeim szerint a vezerles+pumpa cserejevel megszunik.

mivel a kocsi (sztem) komplett fapados (se szervo, se klima, belulrol manualisan allithato tukrok, kozp.zar sincsen), es ahogy olvasgattam a szervo beszerelese komplikalt megoldas lenne, kerdeznem, hogy szerelt mar valaki elektromos szervot a kocsira? elfer valahol, meg lehet oldani?

(ez tunne a legegyszerubb megoldasnak, kozvetlenul a kormanyrudra szerelve...)

most a 13'' gyari lemezfelnik vannak fennt a gyari meretezesu gumikkal (teli szett), de tavaszra szeretnem 14'' kerekekkel ellatni a kocsit...

milyen meretek mennek fel? a konyv a 14'' eseten 5,5Jx14, ET49-et irja, 165/65R14 gumikkal... azert 175szeles gumikat minimum szeretnek...

...es egyben keresek 14'' alufelniket is megvetelre...

egy kicsit billegosnek talalom a kocsit, ezt mennyire korrigalja a 14'' meret?

vagy erdemesebb kemenyebb rugokat/csillapitast alávágni?

a lokosok kicsit odavannak, 15€/db aron talaltam ujat, a sarvedore felfogatott gyari szelesitoket is cserelnem, ezekbol lehet kapni szelesebbet (ha a gumi kilogna, korrigalas miatt?)

mind a ketto elso ajtonal az ablakok toveben az ajton talalhato muanyag elemeket viszonylag konnyen jarnak, ugy kell visszanyomkodni oket (kivul is es belul is), ezek cseresek, vagy van valami trukkje, hogy megjavuljon?

tudtok a gyari helyere felszerelheto, de nagyobb meretu kulso tukorhazrol-tukorrol?

a bal1 ules hattamlaja keresztiranyban mozog/kileng (kicsit, de már erezhetoen), ami zavaro vezetes kozben.... ennek van valami trukkje javitasra, vagy cseres?

nagyon megtetszett a kis gép, es ugy dontottem, ez hosszabb tavon megmarad, igy rendberakasok is lesznek a karosszerian, ezugyben keresek ajanlott karosszeriast / festot: hegyeshalom/m.ovar/gyor vonalon, aki nem csak ganyol... (itt-ott kicsit log, nem 100%ok az illesztesek, minimalis kulso rozsdaviragok, illetve a bal elso sarvedot ujra kell fenyezni, mert van rajta 1-2 folt)...

milyen trukkok / tanacsok / javaslatok vannak, amikre esetleg jobban oda kell figyelni?

kodzaro feny van a kocsin, de kodlampa nincsen, amit szivesen raknek ra... a lampa kapcsolojanal van lehetoseg gyari kapcsolo beépitesere? (volt ezen gyarilag egyaltalan kodlampa?)

a lokosbe epitenem be, van olyan meret/tipus, amit mar tobben beépitettek, es bevalt?

a sarvedokon nekem nincsenek indexlampak, ezeket komplikalt oda beszerelni, vagy a karosszerias be tudja oda epiteni?

tuningolni (motor/kipuffogo/ultetes) igazabol nem akarom, de rendbehoznam teljesen, hogy tip-top legyen, meg akarom tartani hosszu tavon, bejarni/szaladgalni tokeletes lesz.

nah, elsore nagyjabol ennyi, bocsi, ha kicsit hosszu voltam...

udv,

tomi

Megosztás:

A tömítéseket érdemes átkenni valamilyen tömítőpasztával,én F:B.S ragasztót használok erre,hőálló. Célnak tökéletesen megfelel.

Nekem pont ilyen kerekeim és gumik vannak alatta,szerintem szélesebbet felesleges rakni alá,főleg 67LE-nek. Billegést másik kerékkel nem lehet csökkenteni. A billegésért a stabilizátor rudak felelősek. Tiéden nem tudom,hogy van-e,pár oldallal visszább téma volt a stabi.

Gyári gázos csillapítóknál,rugóknál keményebbet tenni szvsz felesleges,ha az útfekvés javítása a cél akkor mindenképpen. Másik autóm sokkal kevésbé pattogós és kb. 20km/h-val többel veszem ugyanazt a kanyart,tehát ha kihullik a tömés a fogadból attól még jobban nem fog kanyarodni,sőt. Viszont az öreg gátlókat érdemes lecserélni,mert kicsit kopottakkal nagyon szar a hátulja főleg.

A tükrökkel én nagyon meg vagyok elégedve,be tudtam őket állítani,úgy,hogy holttér egyáltalán nincs és a padkát is látom jobb oldalt. Más,főleg újabb autóknál ez nagyon ritkán van így. Oldalindex tudtommal csak olasz piacos corsán van,de 3.5m hosszú autón szerintem nincs olyan szög ahonnan nem látszik az első v. hátsó index.Beépíteni mindent be lehet. Ködlámpa van,de lökös is kell hozzá,mármint a gyárihoz.

Az ülést meg kellene nézni,nálam csak a csavarok voltak kilazulva,de néha hegeszteni is kell.

Váltóban élettartam olaj van,érts. kb. 150ekm.

A hőmérő szenzor ment ki,az első lökösnél van valahol,én még ahhoz nem nyúltam.

Így végigolvasva a terveidet,hogy karosszériázás meg utólagos extrákra gondolok..háát az itthoni túlárazott roncspiacon is majdnemhogy ráfizetés ilyet csinálni (olcsóbban kijön szebb és jobban felszerelt autót venni ha nem te szereled be otthon ezeket akkor biztosan.) Én is eljátszottam ezt szépen apránként,aztán most,hogy már lassan túladnék rajta,nagyon hiányzik a ráköltött 4-5kiló,mert azt nem fogja nekem senki kifizetni.

Ha lehetőségem lenne osztrák rendszámmal járni akkor biztosan eladnám és vennék olyat,ami tökéletesen megfelel a te esetedben ez egészen biztosan sokkal-sokkal kényelmesebb és olcsóbb megoldás.

Megosztás:

Pár lovat jelent,ha meg már jó régi és szétkormolt katalizátor volt akkor még többet.Szóval érezhető ha nincs. Jobb,mint rendőrmágnes esetenként jó hangos hátsódobokkal próbálkozni szvsz. Meg a túl nyitott rendszerrel óvatosan,mert egyrészt bizonyos határon túl már a lovak alakulnak decibellé,másrészt meg szétéghetnek a túl kicsit fojtott rendszertől a kipufogószelepek.

250ekm-t futott 1.3 swift-et vitték műszakira ismerősömék,amiben csak a katalizátor dobja volt meg,a kerámia hiányzott belőle. Be volt készítve a jatt,de azt mondta a vizsgabiztos,hogy éppen-éppen még jó az a katizátor. :D

Szóval még az is lehet,hogy egy amúgy jó motor teljesíti a határétékeket katalizátor nélkül.2002 előtt gyártott autóknál alapjáraton 0.5% CO 2500fordulaton meg 0.3% CO a maximum,más komponenst CH,CO2,NOx,nem is néznek. Ez a CO határérték meg nem túl szigorú, 86-os,kat.nélküli jetronic-os autómnál 0.8+- 0.5% a gyári érték.

Ja hát a nagy rendszer rendőrmágnes ezt szerintem mindenki tudja :D Az én leírásommal arra akartam célozni, ha tuningolni akar akkor ne a katalizátor levétellel tegye, mert az majdnem hogy sufni tuningnak számít! :)

Megosztás:

hali, koszi a valaszokat.

a pár hetes tulajdonlasombol 2hetet kulon toltottunk, mert pont szabadsagon voltam :-)

a tomiteseket ugy erted, hogy levesz - atkent - visszatesz, vagy csak takaritsam korbe a teknot, es ugy kenjem korbe?

(sztem leveszem, es uj tomites + kence...)

itt vannak oldalindexes sarvedok (meg olvastam, hogy korabban kerestek paran karosszeriaelemeket, az e-bay iszonyat olcso...)

http://www.ebay.at/itm/Kotflugel-Opel-Corsa-B-93-00-links-Blinker-NEU-/190596989820?pt=DE_Autoteile&hash=item2c6077437c (a masik oldal is ennyibe kerul)

a tukroket tobbek kozott azert kerdeztem, mert mind a ketto oldalon szarok mar a foncsorok....

erdekes arak vannak: 10€/tukor + 1x10€ a szallitas, akkor is, ha kettot rendelek, ergo: 30€

komplett tukorhaz + tukor egyben, bal es jobb + szallitas: 35€

http://www.ebay.at/itm/Ausenspiegel-Spiegel-RECHTS-LINKS-manuell-OPEL-CORSA-B-/190262755266?pt=DE_Autoteile&hash=item2c4c8b3fc2

es talaltam ezt a tukorhazat tukorrel, ami szinten jol nez ki, bar kicsit dragabb:

http://www.ebay.at/itm/M3-Sportspiegel-Spiegel-Ausenspiegel-Opel-Corsa-B-/290587543558?pt=DE_Autoteile&hash=item43a85e0806

akkor a rugokat/csillapitokat hagyom a francba :-) - gatlokat meg cserelek... stab. palcat nem tudom, van-e benne (visszaneztem vagy 10 oldalt, de nem talaltam)...

igazabol a billeges zavaro egy kicsit...

nagyobb kereket mindenfelekeppen szeretnek, mert jobban is nez ki rajta, legfeljebb maradoik a gyarilag ajanlott ertekeknel...

olyan sok extrat nem akarok beszerelni, nem tudom, mit olvastal te ki a HSZbol :lol:

a karosszeria aprosagainak a rendbetetele sztem teljesen normalis, ha hosszu tavon akarok jo kocsit, a fenteb belinkelt sarvedot sztem olcsobb igy megvenni, mint a meglevot lakatoltatni, fujni meg igy is - ugy is kellene... es az indexes / index nelkuli sarvedo ugyanannyiba kerul. plussz koltseg a 2db oldalindex (16€) meg egy kis vezetek, es hazilag be lehet kotni, mert eleg levenni az elso indexekrol a jelet/aramot...

elso lokos eseten mar kicsit komplikaltabb (lehet), mert még nem nyalaztan megig a kinalatot, hogy van-e kodlampas lokos a kinalatban...

ha nincsen, akkor johet az elmelkedes a furasrol - beépitendo lamparol....

kapcsolot 2,500,- Forintert lattam itt a forumon :-)

az egyetlen talan koltsegesebb extra - amin még csak elmelkedek - az a szervokormany megoldasa, de semmikeppen sem az atepitesel, hanem ha - akkor elektromosal... de ez nem biztos, mert csak az aszony nyuglodik miatta...

a valtoban akkor lesz olajcsere a tavaszi nagyszervizen, mert 150eKm-en tul van a kicsike...

a plusban rakoltott love gyakorlailag nem szokott megterulni egyetlen kocsinal sem, nyilvanvalo, hogy osszesen en is ra fogom kolteni a kocsi árát (500€ volt barati alapon, es a kovetkezo muszaki benne van még), hisz a 4db alufelni + 4db gumi + nagyszerviz + a karosszeriacuccok + festes + aprosagok el fogjak erni ezt az osszeget (bár akkor en még aranal leszek, mert jo allapotuak 1000-1200€ kozott kerulnek hirdetesbe)...

amugy meg magamnak rakom ossze a kovetkezo par evre, tehat ha nem akarok menet kozben ujra meg ujra problemakat, inkabb vegigmegyek lehetoseg szerint egyszerre mindenen...

Ìgy végigolvasva...

Megosztás:

jah... hatul van kulon ablakmoso tartaly, vagy elorol megy hatra a cucc? mert eleinte spricckolt, most mar nem spricckol (hatul), de elore jon cucc, tehat vagy szetcsuszott vmi csö, vagy kulon kell hatra tolteni.... (vagy egy tartalyban 2 motor van, es a hatsoe nem megy?) *hmmm*

(amugy innen szedem egyelore az infoimat/arakat, még mashol nem kutakodtam... itt van minden, amit az opel corsahoz 'B' talalni

http://www.ebay.at/sch/Auto-Ersatz-Reparaturteile-/9884/i.html?Marke=Opel&_pppn=v3&_catref=1&_dmpt=DE_Autoteile&_fln=1&_ssov=1&_trksid=p3286.c0.m282&Modell=Corsa%2520B )

Megosztás:

jah... hatul van kulon ablakmoso tartaly, vagy elorol megy hatra a cucc? mert eleinte spricckolt, most mar nem spricckol (hatul), de elore jon cucc, tehat vagy szetcsuszott vmi csö, vagy kulon kell hatra tolteni.... (vagy egy tartalyban 2 motor van, es a hatsoe nem megy?) *hmmm*

(amugy innen szedem egyelore az infoimat/arakat, még mashol nem kutakodtam... itt van minden, amit az opel corsahoz 'B' talalni

http://www.ebay.at/s...ell=Corsa%2520B )

Egy tartály van elől, elvileg diesel-nél is jobb felső részen ha szemben állsz az autóval (motortérben persze), 1 szivattyú nyomja előre hátra, attól függően hova kapcsolod belülről, ha hátra nem megy eltörött a cső, ez gyakori hiba, szerintem a csomagtartó ajtó és a kasztni közötti gumiharang környékén keresd a törést, ahol mennek a vezetékek is, ott megy a hátsó fúvókához is! Ja és ne nyomasd mert folyik be a kasztniba ha el van törve :D

Megosztás:

image1232_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Erre a jelölésre gondolok! :)

Az ékszíj tárcsa jelölés nem a vezérlésé, ezért azt le kell venni, a blokkon lévő jelöléshez állítod a fogaskerék jelölését, felül is a megfelelő jelöléshez a tárcsán lévőt. A vízpumpa befeszítve (imbusz kulccsal), a helyére rakod a blokk jelölésnél, ott lehet eltérés 1-1.5 cm, ráteszed az ékszíjjat, legalább 3 kéz kell, imbuszkulcs kihúz:. Átforgatva, a felső jel, két főtengely fordulat alatt áll vissza a helyére, a vízpumpa feszítése helyén tartja a szíjjat, akkor OK. Csak előre forgatod, vissza semmiképp.

Ékszíj tárcsa vissza, menetrögzítő a csavarra.

Megosztás:

Az utólag szervóra gondoltam,egyébként úgy vettem észre,hogy rengeteget számít a gumi,felni mérete.Na és a helyesen beállított futómű. Új 165ös gumikkal,jó futóművel nem hiányzik a szervó,amikor megvettem egy-két parkolásnál nekem is vörös lett a fejem,pedig szoktam kondizni.Barátnőm szerint sem zavaró a szervó hiánya most már. Az elektromos szervó is komoly átépítés,másik kormánymű,kábelezés,meg van vezérlőelektronikája is,azt nem tudom kommunikál-e az ECU-val,mert akkor még bonyolultabb a helyzet. Persze mindent meg lehet oldani,csak kérdés,hogy megéri-e.Először nézd meg milyen az új gumikkal meg állítasd be a futóművet.

Fékfolyadék mikor volt benne cserélve? Ha 4-5 évnél öregebb akkor csere és meg fogsz lepődni,hogy fog a fék.

A pasztát természetesen új tömítésre kell kenni.

Megosztás:

Köszönöm a válaszokat, a kipufogó és katalizátor témával kapcsolatban. Nem terveztem sufnituningot, csupán az autó alatt, kicsit viharvert és hiányos a rendszer, emiatt érdeklődtem. A hiba orvosolása folyamatban van, elvileg jövő hét végére már alatta lesz az új rendszer.

Megosztás:

Egy tartály van elől, elvileg diesel-nél is jobb felső részen ha szemben állsz az autóval (motortérben persze), 1 szivattyú nyomja előre hátra, attól függően hova kapcsolod belülről, ha hátra nem megy eltörött a cső, ez gyakori hiba, szerintem a csomagtartó ajtó és a kasztni közötti gumiharang környékén keresd a törést, ahol mennek a vezetékek is, ott megy a hátsó fúvókához is! Ja és ne nyomasd mert folyik be a kasztniba ha el van törve :D

okes, koszi :-D

Az utólag szervóra gondoltam,egyébként úgy vettem észre,hogy rengeteget számít a gumi,felni mérete.Na és a helyesen beállított futómű. Új 165ös gumikkal,jó futóművel nem hiányzik a szervó,amikor megvettem egy-két parkolásnál nekem is vörös lett a fejem,pedig szoktam kondizni.Barátnőm szerint sem zavaró a szervó hiánya most már. Az elektromos szervó is komoly átépítés,másik kormánymű,kábelezés,meg van vezérlőelektronikája is,azt nem tudom kommunikál-e az ECU-val,mert akkor még bonyolultabb a helyzet. Persze mindent meg lehet oldani,csak kérdés,hogy megéri-e.Először nézd meg milyen az új gumikkal meg állítasd be a futóművet.

Fékfolyadék mikor volt benne cserélve? Ha 4-5 évnél öregebb akkor csere és meg fogsz lepődni,hogy fog a fék.

A pasztát természetesen új tömítésre kell kenni.

a gumik jok rajta (tavalyi teli gumik, de gyakorlatilag szorosek voltak, mikor elhoztam), az uj felni+gumi utan megfogadom a tanacsod, es megy beallitasra...

fekfolyadekra rakerdezek a gyereknel, de a fekekkel semmi gondom nincsen...

az utolagos szervo - majd kiderul, mennyire nyavajog a zasszony, ha megszokja, akkor marad ilyen, ha nem, akkor elkuldom edzeni (jo 5let) :-D

Megosztás:

Szerelőm fiának van egy ötajtós,tehát nehezebb szervó nélküli corsája,az alatt 175ös gumik voltak és az enyémnél sokkal könnyebb volt tekerni a kormányát. Azt hittem,hogy szervós pedig nem.

Annyi,hogy az enyémben 160ekm van abban meg 130ekm volt. Szóval nem tudom pontosan mitől lesz egyes corsáknak könnyebb másoknak nehezebb tekerni a kormányát. Szerelőm sem tudta megmondani,pedig jó lenne biztosan tudni.

A futóműállítás viszont rosszat nem csinál. :rolleyes:

Megosztás:

Mennyit fogyaszt az 1.5td? Város,országút-ra lennék kíváncsi.

egyelore nem tudom.... amit konkretan tudok, az 5,8L volt, ez 99% forszirozott palyamenet,.. itt a HSZ a kias forumunkrol :-D

off - corsa fogyasztas

nah, megvolt az elso hosszabb ut a corsaval, gondoltam megnezem, mennyit is csokol be forszirozott vezetessel...

230Km, 2ora20perc (ebbol még lejon 1 megallas a kutyakkal + nekem kaveért)

13,38L csokolt be erkezeskor, ez 5,817L-es fogyasztast eredmenyez 100Km-re vetitve...

ez gyakorlatilag trencinbol a kivezeto szakasztol indulva (ott van a kút) egeszen hazáig hozzam a bevezetoig (egyenest a kutra mentem) autopalya... figyelembe véve a vezetesi stilusomat, elegedett vagyok az eredmennyel, szandekosan nyomattam igy, hogy megnezzem, mi a maximum, amit becsokol...

a gyari adatok (typenschein) alapjan 120Km/h sebessegnel 5,7L lenne a fogyasztas

immaron nem tartom elkepzelhetetlennek, hogy normalis hasznalat mellett +/-5,0L a fogyasztas.

tankolasok_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

amugy, amiota megvan, azota ezt a trencini kanyart nyomtam, egy grazi kanyart, ki aposhoz nemetorszag (810km), ott egy stuttgart-odavissza a nyaralas miatt, mert onnan repultunk, es a mult heten onnan haza...

lefekudt piros mutatonal (vilagitott, es akkor még 50km-t mentem, es nem allt le) tudtam beletankolni telecsorgatassal 52,92L-t, igy legalabb mar a csurigtankot tudom (mar be voltam xarva, hogy nem jon benzinkut, ugyanis 2-3 alkalommal kivillant-elaludt a kislampa, mire elkezdett folyamatosan egni, es onnantol 50km-t mentem...)

szoval, az egy teli tank boven eleg volt kimenni es ott maszkalni, aztan csak ratankoltam erzesre, mikor mentunk stuttgartba, mert nem akartam telitankkal a parkoloba hagyni, hazafele volt a csutko teletank... hazaig nem fogyott ki, s mikor a hetvegen grazba mentunk, menet kozben kellett tankolni, de elfelejtettem a kartyamat, igy csak ratankoltam.... szoval, egyelore fingom nincsen a fogyasztasrol, de ugy nezem, inkabb termeli a gazolajat... :lol:

a szerelom szerint siman elmegy 1000Km-t egy telitankkal, amit az eddigiek alapjan realisnak tartok, ha tobb lesz az orszagut...

Megosztás:

Szerelőm fiának van egy ötajtós,tehát nehezebb szervó nélküli corsája,az alatt 175ös gumik voltak és az enyémnél sokkal könnyebb volt tekerni a kormányát. Azt hittem,hogy szervós pedig nem.

Annyi,hogy az enyémben 160ekm van abban meg 130ekm volt. Szóval nem tudom pontosan mitől lesz egyes corsáknak könnyebb másoknak nehezebb tekerni a kormányát. Szerelőm sem tudta megmondani,pedig jó lenne biztosan tudni.

A futóműállítás viszont rosszat nem csinál. :rolleyes:

Ahogy észrevettem ha pl lengéscsillapítókat cserélsz az autóban egy jó ideig nehezebb tekerni a kormányt, mivel még minden új felül a toronycsapágy és társai könyékén, amíg "be nem kopnak" addig valamivel nehezebb tapasztalataim szerint, az 1.2-esben új alko-k vannak nekem meg még a gyári és másabb volt mindkettő kormányzásra az enyémet jóval könnyebb, illetve befolyásolja a futómű beállítása is a kormányzást!

Megosztás:

nah, szerencsem volt... a szerencsesen napsuteses, majd' +20fok kulso homersekletnek koszonhetoen, gondoltam megnezem, mi a szosz van a hatso ablakmosoval (spriccnivel)...

elso lepesnek lehuztam a gumivedot a csomag.ajton, es nyomtam egy adag spriccnit, de nem ment - viszont semmi folyas es semmi nedvesseg belul... aztan megmozgattam kicsit a csovet, akkor sem jott, de valami keveske kicsordogalt...

megneztem elol a tartalynal, de amennyire lattam, fennt vannak a csovek, es sehol sem mutatott folyadekot.... (szerencse, mert ahogy neztem, kellemes lehet ott lebontani mindent)

hosszabb nyomas eseten kicsit erolkodott a motor, utanna meg hatul kicsit szortyogott, s akkor beugrott a legkezenfekvobb megoldas...

a nagynyomasut ugyan nem vettem elo (a kulso csap még ugysincs visszaszerelve), de van egy kezi permetezom (festekszorasra, barmilyen folyadek szorasara, permetezesere, illetve levegot is jol lehet vele fujatni), az felpumpaltam, kifujattam a fuvokat, aztan ontottem ra forro vizet, megint kifujattam, kicsit megmozgattam, guberaltam benne mocsok utan egy gombostuvel, majd forro viz es fujatas....

lass csodat: tokeletesen mukodik, csak el volt dugulva :omg: :icon10:

ennek oromre, mivel mindenfele ablakmoso maradvanyok voltak, nekialltam, es kivul-belul lepucoltam az ablakokat + lemostam a tukroket... wow, immaron egesz jol kilatni, csak az elso szelvedot ne lenne olyan utalatos belulrol takaritani, a regi land rovereken persze lehajthato volt :evilgrin:

tudtok olyan hatso lokosrol a 'B' corsara, amin ki van kepezve a rendszamtartonak hely + rendszammegvilagitasnak? nem latok magamban nagy affinitast, hogy megvagdosak + mugyantazzak egy lokost, csak ha igennagyon muszaj...

Megosztás:

....

tudtok olyan hatso lokosrol a 'B' corsara, amin ki van kepezve a rendszamtartonak hely + rendszammegvilagitasnak? nem latok magamban nagy affinitast, hogy megvagdosak + mugyantazzak egy lokost, csak ha igennagyon muszaj...

ugye nem teli ajtót akarsz hátra <_<

Megosztás:

A kiemelt szöveg mindegyiken van :) Sztem nincs olyan, max, ha alakítod.(Rendszámtartós)

Megosztás:

egyelore nem tudom.... amit konkretan tudok, az 5,8L volt, ez 99% forszirozott palyamenet,.. itt a HSZ a kias forumunkrol :-D

off - corsa fogyasztas

nah, megvolt az elso hosszabb ut a corsaval, gondoltam megnezem, mennyit is csokol be forszirozott vezetessel...

[...]

a gyari adatok (typenschein) alapjan 120Km/h sebessegnel 5,7L lenne a fogyasztas

immaron nem tartom elkepzelhetetlennek, hogy normalis hasznalat mellett +/-5,0L a fogyasztas.

Az én Corsám átlagos használatban (város-előváros, nagyobb dugó nélkül) 5 liter körül, országúton max. 110-zel szintén 5 liter, autópályán 120-130 körül 5,5-6 liter, attól függ, hogy mennyire hajtom.

Télen kb. egy fél litert lehet rászámolni a városi fogyasztásra.

Megosztás:

milyen izzitogyertyat javasoltok?

Tapasztalatból mondom, hogy az NGK-k bírják a legtovább. Nálam telente egyet-egyet eldobott a régiek közül, volt már Beru, CYK, de régi, rozsdás (szerintem gyári) NGK-kat nem kellett cserélni.

a valtoban kell-e, ha igen, akkor mikor olajat cserelni?

Váltóolajat nem kell, elvileg addig jó az olaj, míg szét nem esik a váltó. Tavaly cseréltünk kuplungot, akkor azért lecseréltettem.

a kozepkonzol tetejen a 'fedcomp' az orat mindig mutatja, mukodik, a datumot neha mutatja, de mukodik, a kulso (belso?) hofokot nem mutatja, vagy ha igen, akkor valami boduletes marhasagot... ez ismert jelenseg? hogy orvosolhato?

A hűtő és a lökhárító között van egy „szonda”, az bolondulhatott meg vagy kontakthiba.

a gyarilag eloirt 7500Km nagyon ajanlott, vagy eleg a 10eKm-es csereperiodus? (a szerelom 15eKm-rol beszel, de azt soknak talalom, a 7500at viszont surunek)

10.000 km-enként cserélem, eddig nem volt probléma, kb. 70 ezret hajtottam bele. Ja, és jó bele a 10W-40, nem kell bele 5W-s.

milyen trukkok / tanacsok / javaslatok vannak, amikre esetleg jobban oda kell figyelni?

A generátor nagyon bal###### helyen van (jobb kerék fölött-előtt), így vizes időben mindig kapja a generátor a vizet/havat… Erre figyelj oda, hogy lehetőleg ne nagyon hajts bele nagy pocsolyákba, mert 1-2 éven belül megeszi a generátort. Eddig egyszer kellett felújíttatni, kb. 20e Ft volt. Onnan veszed észre, hogy valami nem stimmel a generátorral, hogy a fordulatszámmérő (ha van a kocsidban) „lefittyen”, tehát egyszer csak megáll, vagy gyanúsan visszaesik a kijelzett fordulatszám értéke.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.