Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Sziasztok!

Ezt a fajta AGR szelepet szét tudom szedni tisztításhoz?

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Motorkódom: X12XE

Hát a kép alapján nem nagyon tűnik szétszedhetőnek, inkább próbáld meg levegővel átfújatni, vagy valamivel átmosni, bár az nem tudom, jót tenne-e neki!

Akiket érdekel a Tankszellőztető ellenőrzése, tisztítása az az alábbi linken megtalálja a leírást:

http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/16/tankszellozteto_ellenorzese__tisztitasa

Ha valakinek hozzáfűzni valója lenne a leírással kapcsolatban vagy elírtam valamit az leírás alatti hsz-ben írja meg! Köszönöm! :)

Megosztás:

f13wr 3.94 3200-at 130nál,váltóméretű gumival.

Teljességgel kizárt dolog.

Elméletben 195/65 R15-ös kerekekkel menne 130-at 3400-nál. De ekkora kerék nem fér a Corsa alá.

165/65 R 13-as kerekekkl 130-nál 3950 környékén forog a motor.

Megosztás:

Sziasztok,

Egy kis problémám lenne.

A múltkor megnéztem a hűtővizemet, mivel ilyen hideget élünk. :)

És láss csodát a tágulási tartályban nem volt víz. :(

Gyorsan tettem is bele fagyállót, majd mivel ilyen hideg van tettem a hűtő elé egy karton lapot, mondom tavaly is bevált, mivel a vízhőmérsékletem nem igazán mozdul meg.

Ma megyek vele dolgozni és a vízhőmérséklet mutatót nézem és lassan, de biztosan felment 100-ra.

Hűtő bekapcs, víz lehül és utána meg semmi.

Nem értem mi lehet az oka

Hazafelé jövök és semmi a mutató a szokásos épp hogy csak megmozdul.

Ötlet?

Megosztás:

Sziasztok,

Egy kis problémám lenne.

A múltkor megnéztem a hűtővizemet, mivel ilyen hideget élünk. :)

És láss csodát a tágulási tartályban nem volt víz. :(

Gyorsan tettem is bele fagyállót, majd mivel ilyen hideg van tettem a hűtő elé egy karton lapot, mondom tavaly is bevált, mivel a vízhőmérsékletem nem igazán mozdul meg.

Ma megyek vele dolgozni és a vízhőmérséklet mutatót nézem és lassan, de biztosan felment 100-ra.

Hűtő bekapcs, víz lehül és utána meg semmi.

Nem értem mi lehet az oka

Hazafelé jövök és semmi a mutató a szokásos épp hogy csak megmozdul.

Ötlet?

Termosztátcsere.

Megosztás:

Teljességgel kizárt dolog.

Elméletben 195/65 R15-ös kerekekkel menne 130-at 3400-nál. De ekkora kerék nem fér a Corsa alá.

165/65 R 13-as kerekekkl 130-nál 3950 környékén forog a motor.

Akkor nem tudok olvasni.

Óra szerint 130,az kb. 124 nálam.

165/65 r14 van alatta. Lehet van az 3300 is 130nál, 3000nél majdnem 120nál jár a mutató az biztos,mert sokkoltam már rajta,hogy az ELMÉLETI végsebesség 240 kb olyan hosszú az ötödik.

(eco váltó)

Megosztás:

Sziasztok!

Egy olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy a B Corsámat a mai nap folyamán kb 1 órás egyhelyben állás után leállítottam a motort és ezt követően elkezdett erőteljesen gőzölögni a motortér. Gyorsan kinyitottam a motorháztetőt és láttam hogy a kiegyenlítőtartályban rotyog a viz! Sapka a helyén volt de arra gyanakszom hogy a víz ott futhatott ki. Ezek után gyorsan rápillantottam a hőfokmérőre ami kb 110 fokot mutatott. A ventilátort nem halottam hogy bekapcsolt volna, viszont forró volt amikor már kinyitottam a motorháztetőt.

Ja és ezalatt az óra alatt 1-es fokozaton ment a fűtőradiátor.

Ezen problémák után vártam egy kis időt amíg a motor kellő képen lehűlt, ezek után csekkoltam a kiegyenlítő tartályt (még elég hűtőfolyadék maradt benne) és hazamentem, az úton nem ment 92 fok fölé a hőmérséklet, miután megérkeztem megint ellenőriztem a dolgokat hűtőfolyadék nem szivárgott, hűtő forró volt és a kiegyenlítő tartály kupakjától egy sziszegő hangot halottam.

Mi lehet a baj?

Várom válaszaitokat!

Csaba

Megosztás:

Hát a kép alapján nem nagyon tűnik szétszedhetőnek, inkább próbáld meg levegővel átfújatni, vagy valamivel átmosni, bár az nem tudom, jót tenne-e neki!

Akiket érdekel a Tankszellőztető ellenőrzése, tisztítása az az alábbi linken megtalálja a leírást:

http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/16/tankszellozteto_ellenorzese__tisztitasa

Ha valakinek hozzáfűzni valója lenne a leírással kapcsolatban vagy elírtam valamit az leírás alatti hsz-ben írja meg! Köszönöm! :)

Király lett, tökre jó. Majd meglesem ha nem lesz kinn -22 fok :) köszönjük. Szénszűrős mikor lesz? Azt nagyon várom mert mostanság tényleg nagyon sokszor előjön ez a téma és engem érdekelne. :)

Megosztás:

Gyerekek a linkelés újabb gyöngyszemét láthatjuk :D

marosit1: Ne a gépeden található kép elérését add meg, hanem töltsd fel a egy képfeltöltő oldalra és a direkt linket tedd nekünk be, azzal többre megyünk! ;)

Bocs az OFF-ért :goofy:

Látom ez a tankszellőztető dolog nagyon aktuális téma lett, gyűjtök hozzá képeket aztán csinálok egy leírást hozzá, hogy mindenki értse! :)

Ok köszi. De megtaláltam egy régebbi fényképedet, ha nem gond, evvel nekem egyszerűbb egy kicsit.

Üdv: Tamás.

Megosztás:

Szeretném kikérni a véleményeteket erről a kipufogóról. sajnos sürgősen cserélnem kell, és ez elég szimpinek tűnik. De sajnos nem vagyok járatos a márkák minőségében.

http://www.kipufogow...t-kipufogo.html

Felejtsd el ezt a típust! Először én is ebben gondolkodtam, ez a Paragi féle kipufogó és egy kalap szar, kb 1 tél alatt kirohad az autó alol. Itt a fórumon Lacci-nak van ilyen kipufogója akinél én is rákérdeztem, ő is a fentit írta, később utánajártam jobban és csak ezt halottam róla, szóval nem ajánlom!

Az alábbi oldalon beszéltünk már erről a kipufogó témáról olvasd át és inkább azt ajánlanám!

http://opelmuhely.com/kerdes-reszletei/2/corsa_b_kipufogo_hatso_dob

Megosztás:

Király lett, tökre jó. Majd meglesem ha nem lesz kinn -22 fok :) köszönjük. Szénszűrős mikor lesz? Azt nagyon várom mert mostanság tényleg nagyon sokszor előjön ez a téma és engem érdekelne. :)

Szénszűrős leírást akkor készítek ha jó idő lesz, mert én is megnézem milyen állapotban van akkor mindent dokumentálok, mert egy darab képet sőt semmit nem találtam róla a neten sajnos!

Megosztás:

Felejtsd el ezt a típust! Először én is ebben gondolkodtam, ez a Paragi féle kipufogó és egy kalap szar, kb 1 tél alatt kirohad az autó alol. Itt a fórumon Lacci-nak van ilyen kipufogója akinél én is rákérdeztem, ő is a fentit írta, később utánajártam jobban és csak ezt halottam róla, szóval nem ajánlom!

Az alábbi oldalon beszéltünk már erről a kipufogó témáról olvasd át és inkább azt ajánlanám!

http://opelmuhely.co...ufogo_hatso_dob

ok. csak nem tudtam, hogy ez is paragi, bár gyanús volt kicsit. a márka sajnos nem volt kiírva

Megosztás:

Szénszűrős leírást akkor készítek ha jó idő lesz, mert én is megnézem milyen állapotban van akkor mindent dokumentálok, mert egy darab képet sőt semmit nem találtam róla a neten sajnos!

Mért nálatok nincs jó idő?? :D okok, kösziiű

Holnap viszem a szerelőhöz a kicsit, kíváncsi leszek mit mondanak rá...2 napot kaptak meg egy nagy zsák aprót, hogy valamit kezdjenek vele. :icon1:

Megosztás:

ok. csak nem tudtam, hogy ez is paragi, bár gyanús volt kicsit. a márka sajnos nem volt kiírva

Senki nem írja ki szinte, egyik jel az ára a másik a matrica a cső vége felé, az tuti paragi!

Mért nálatok nincs jó idő?? :D okok, kösziiű

Holnap viszem a szerelőhöz a kicsit, kíváncsi leszek mit mondanak rá...2 napot kaptak meg egy nagy zsák aprót, hogy valamit kezdjenek vele. :icon1:

Hülye lennék szétbontani ilyen időben :D Fűtött garázsba más tészta lenne :)

Megosztás:

Senki nem írja ki szinte, egyik jel az ára a másik a matrica a cső vége felé, az tuti paragi!

Az a baj, hogy nekem most perpillanat sok az a 15-20 000. és március közepéig ki kell cserélnem. viszem vizsgára. ajánlottak még utángyártott cuccokat is:

- bosal-t 12,900.-

- unix saját dobot 7600.-

- asso-t 10000.-

- walker-t 12800.-

Megosztás:

Az a baj, hogy nekem most perpillanat sok az a 15-20 000. és március közepéig ki kell cserélnem. viszem vizsgára. ajánlottak még utángyártott cuccokat is:

- bosal-t 12,900.-

- unix saját dobot 7600.-

- asso-t 10000.-

- walker-t 12800.-

Akkor inkább vegyél gyári kipufogót ne sportot, max ha lesz pénzed veszel sportot a gyárit elteszed biztonsági esetére vagy eladod!

Megosztás:

Hülye lennék szétbontani ilyen időben :D Fűtött garázsba más tészta lenne :)

Ha nagy leszek, lesz olyanom. Oldalt polcos, padlófűtéses, piros fém ládás szerszámkészlettel, amibe minden van. :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.