csgy2 Elküldve Január28, 2012 Megoszt Elküldve Január28, 2012 Egy motorcsere azért nem egy rutinmunka, hogyha nem jó majd teszünk bele egy másikat címszóval :) Ha már belefogsz, akkor egy C14SE-vel, vagy C16NZ-vel kellene próbálkozni szerintem. Kb ugyanazt tudja a két motor, az SE picit pörgősebb :) Ezek elmennek az F13-as váltóval. A C14SE-hez elvileg rövidebb váltó a jó, (mint a C12NZ-hez való), mert szeret pörögni ez a motor. Ne adj isten egy C16SE, amivel már tényleg állat lenne a gép. Vettem volna SE-t is, ha lett volna. Egyébként meg elég szerintem a hétköznapi használathoz a C14NZ is. F13-as a jelenlegi váltóm. De a végáttétele még mindig nem ismert. Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomTech Elküldve Január28, 2012 Megoszt Elküldve Január28, 2012 Azt mond meg, hogy az mitől van: néha furcsa érzés a kormányon, mintha nem tapadna az eleje...túl sok lenne a csücs hátul? Pedig csak 30-as Irmscher rugók vannak bent...vagy túl kemény a hátulja az elejéhez képest és elemelkedik kanyarban? Nekem nem igazán tapad az eleje kanyarban, lehet azért mert elsőkerekes? :) Ha túl nagy gázt adok nekem is csúszik, de ez inkább kisebb tempónál van. A hozzáértők azt mondják hátul le kell venni a hídról a kerékagyakat, és a 4 csavar alatt kihézagolni, adni neki dőlést és összetartást, akkor fényévekkel jobb lesz a kanyarodás. Elöl még le szokták venni keményebb futóműnél a stabilizátort, és csak hátul hagyják fent, hogy csökkenjen az alulkormányozottság. Ha hátul nagyobbat ültetsz mint elöl akkor nő az utánfutásod, elvileg jobban kanyarodik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Január28, 2012 Megoszt Elküldve Január28, 2012 Igen, gondolom melyik piros cső lehet az, köszönöm :) hakapeszimaki: hogyan tudok ilyen stab rúdat beszerezni és hogyan lehet ezt beszerelni? :) http://racing-bazar.hu/alkatresz/kasztni/opel_corsa_b_elso_stabilizator_rud Ez mondjuk nagyon drága. Csak simán fel kell csavarozni a kitámasztó karokra. A hátsó meg a hídban megy,Johnny nemrég rakott fel róla képet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Január28, 2012 Megoszt Elküldve Január28, 2012 Hosszra mekkora a hátsó? Az valamint arra nem emlékszem J0hnny képe alapján, h az 2 rúd volt, vagy 1?! :icon11: szerk.:Közben megnéztem a képet, végig megy, 1 rúd, de a hossza, meg az érdekelne, h becsúsztatod, s hova rögzited? Nekem is lenne hátul? Nem csak elől van? :blush: Bele kell csúsztatni egyszerűen.Meg 17es kulccsal meghúzni. Ha neked nincs,akkor azt elhagyták,mert csak az 1.2ben meg a szívódízelekben nincs gyárilag. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr.Drummer Elküldve Január28, 2012 Megoszt Elküldve Január28, 2012 Nekem C12NZ-ém van. Akkor most nincs se elől, se hátul? Meg szeretnék berakni ilyen stabilizátor rudat. Annyi kérdésem lenne, hogy akkor most előre tegyek meg hátra is? Ja és annyi, hogy van ültetés a kocsim alatt. 60/40mm keményített gátlókkal. Ez befolyásol valamit? Ja meg annyi, hogy a helyük azért kivan alakítva ugye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Január28, 2012 Megoszt Elküldve Január28, 2012 csigi ez a Te motortered?? Nem :D Googleztam a képet hogy meg tudjam mutatni, kimondott szűrőház képet akartam, de nem találtam, ez volt a legjobb amúgy innen származik valamelyik topicból, majd valamelyik tulaj ráismer, ezúton is köszönöm a jó képet! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pistiv Elküldve Január28, 2012 Megoszt Elküldve Január28, 2012 Bele kell csúsztatni egyszerűen.Meg 17es kulccsal meghúzni. Ha neked nincs,akkor azt elhagyták,mert csak az 1.2ben meg a szívódízelekben nincs gyárilag. Köszi a képet! Úgy emlékszem, h nincs...,de majd megnézem még egyszer. Most hallottam a TV-ben, h a következő hét lesz a leghidegebb(!!) akár mínusz 20FOK... Meg is nézetem a fagyállóm.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január28, 2012 Megoszt Elküldve Január28, 2012 Kivéve amikor még melegszik a motor,mert akkor a hidegebb levegőtől rosszabbul jár. Szerintem gázadásra nem megy akkor lambda,map,gyújtás,üzemanyag-ellátás irányon kell elindulni. Melegedés közben mitől lenne rosszabb? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január28, 2012 Megoszt Elküldve Január28, 2012 Igaz nem mostani komment, de hol van ez a gyújtókábel? http://www.alkatresz...kkkod=346661+*L Ne tévesszen meg, a tipusfelsorolás... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január28, 2012 Megoszt Elküldve Január28, 2012 Nekem nem igazán tapad az eleje kanyarban, lehet azért mert elsőkerekes? :) Ha túl nagy gázt adok nekem is csúszik, de ez inkább kisebb tempónál van. A hozzáértők azt mondják hátul le kell venni a hídról a kerékagyakat, és a 4 csavar alatt kihézagolni, adni neki dőlést és összetartást, akkor fényévekkel jobb lesz a kanyarodás. Elöl még le szokták venni keményebb futóműnél a stabilizátort, és csak hátul hagyják fent, hogy csökkenjen az alulkormányozottság. Ha hátul nagyobbat ültetsz mint elöl akkor nő az utánfutásod, elvileg jobban kanyarodik. Lehet csak a téli gumi szívat, majd meglátjuk a nyárival milyen lesz. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január28, 2012 Megoszt Elküldve Január28, 2012 Nekem C12NZ-ém van. Akkor most nincs se elől, se hátul? Meg szeretnék berakni ilyen stabilizátor rudat. Annyi kérdésem lenne, hogy akkor most előre tegyek meg hátra is? Ja és annyi, hogy van ültetés a kocsim alatt. 60/40mm keményített gátlókkal. Ez befolyásol valamit? Ja meg annyi, hogy a helyük azért kivan alakítva ugye? Helye megvan, a kanyarodás közbeni bódé dőlést befolyásolja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr.Drummer Elküldve Január29, 2012 Megoszt Elküldve Január29, 2012 Ja értem. Hát igazából keményített gátlóim vannak azok azért segítenek valamit. Akkor Tetessek fel előre hátra is? Meg törönymerevítőt vagy gyárit ajánlotok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január29, 2012 Megoszt Elküldve Január29, 2012 Nem :D Googleztam a képet hogy meg tudjam mutatni, kimondott szűrőház képet akartam, de nem találtam, ez volt a legjobb amúgy innen származik valamelyik topicból, majd valamelyik tulaj ráismer, ezúton is köszönöm a jó képet! :) azt hittem hogy gázos a szekered :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pistiv Elküldve Január29, 2012 Megoszt Elküldve Január29, 2012 (edited) http://www.alkatresz...kkkod=346661+*L Ne tévesszen meg, a tipusfelsorolás... Megtaláltam Én is, de ne nekem 4db kellene abból amit 3db-osnak írnak kép alapján. Nekem csak 4 kábel kell és nem 4+1, bár ez lényegtelen. ilyen kábel kell nekem: http://www.gyujtokabel.hu/op2.html AZért megkérdezem a boltot, mellesleg köszi! (közben legalább megtaláltam a Valeo cikkszámot ami nekem kell...Valeo 346405) AZ már 9eft körül van.. Van Magnetti Marelli olcsóbban az jó márka lehet? 5e ft és oda személyesen is el tok menni. SZERK: Szerintem a 4+1-et úgy értik, hogy 4 ami gyertyákra megy, és egy ami a rotor és a trafó között van! Nekem DIS-es és csak 4 kábel kell, olyan, mint ami a képen szerepel, de csak 3-mat adnak abba Valeoba. Thx J0hnny OFF---->>>ÉNIS ELÉRTEM A LIMITET!!!!!!! Áhh.. Pedig nem Módosítva Január29, 2012 : Pistiv Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január29, 2012 Megoszt Elküldve Január29, 2012 Olasz gyártó, tökéletesen jó lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Január29, 2012 Megoszt Elküldve Január29, 2012 azt hittem hogy gázos a szekered :) ááá én a benzin híve vagyok :D Megtaláltam Én is, de ne nekem 4db kellene abból amit 3db-osnak írnak kép alapján. Nekem csak 4 kábel kell és nem 4+1, bár ez lényegtelen. ilyen kábel kell nekem: http://www.gyujtokabel.hu/op2.html AZért megkérdezem a boltot, mellesleg köszi! (közben legalább megtaláltam a Valeo cikkszámot ami nekem kell...Valeo 346405) AZ már 9eft körül van.. Van Magnetti Marelli olcsóbban az jó márka lehet? 5e ft és oda személyesen is el tok menni. Szerintem a 4+1-et úgy értik, hogy 4 ami gyertyákra megy, és egy ami a rotor és a trafó között van! [OFF] Elég érdekes, hogy ma egyszer szóltam hozzá, és a második hozzászólásnál kiírta a rendszer hogy elértem a napi 5-ös limitet, most én nem tudok számolni vagy mi a helyzet? Azért írtam így, valamit csináljatok vele mert ez így nagyon sz@r, most 24 óránként számolja utolsó hsz-től vagy naponta mert nem mindegy! [/OFF] Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Január29, 2012 Megoszt Elküldve Január29, 2012 http://racing-bazar....tabilizator_rud Ez mondjuk nagyon drága. Csak simán fel kell csavarozni a kitámasztó karokra. A hátsó meg a hídban megy,Johnny nemrég rakott fel róla képet. Azt hittem jóval drágább dolog, mondjuk ha tényleg segít akkor nem is olyan vészes.. Már csak meg kéne nézni fel lehet e fogatni a kocsira vagy nem :) (c12nz, lehet nem :P ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Január29, 2012 Megoszt Elküldve Január29, 2012 Azt hittem jóval drágább dolog, mondjuk ha tényleg segít akkor nem is olyan vészes.. Már csak meg kéne nézni fel lehet e fogatni a kocsira vagy nem :) (c12nz, lehet nem :P ) Fel lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Január29, 2012 Megoszt Elküldve Január29, 2012 Egy motorcsere azért nem egy rutinmunka, hogyha nem jó majd teszünk bele egy másikat címszóval :) Ha már belefogsz, akkor egy C14SE-vel, vagy C16NZ-vel kellene próbálkozni szerintem. Kb ugyanazt tudja a két motor, az SE picit pörgősebb :) Ezek elmennek az F13-as váltóval. A C14SE-hez elvileg rövidebb váltó a jó, (mint a C12NZ-hez való), mert szeret pörögni ez a motor. Ne adj isten egy C16SE, amivel már tényleg állat lenne a gép. A c12nz nek és a c16nz-nek tök más gyújtása van. Kábelezés nélkül úgy jönne össze,hogy 1.4nz szelepházat gyújtással együtt átrakni a az 16nz-re. Vagy pedig kábelezni is kell,akkor meg már majdnem mind1 milyen kisblokkos motor megy bele. c12nz-ből "belelógatással" tényleg csak c14nz-re lehet váltani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január29, 2012 Megoszt Elküldve Január29, 2012 [OFF] Elég érdekes, hogy ma egyszer szóltam hozzá, és a második hozzászólásnál kiírta a rendszer hogy elértem a napi 5-ös limitet, most én nem tudok számolni vagy mi a helyzet? Azért írtam így, valamit csináljatok vele mert ez így nagyon sz@r, most 24 óránként számolja utolsó hsz-től vagy naponta mert nem mindegy! [/OFF] Van erre más megoldás is... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Január29, 2012 Megoszt Elküldve Január29, 2012 Van erre más megoldás is... ;) Tudom, de nem azért írtam, nem igen érdekel hogy 5-öt lehet hozzászólni, azért szóltam, mert össz-vissz egyet szóltam hozzá és a másodiknál már besírt a rendszer magyarul akkor nem napi 5 hsz van hanem 24 óránként lehet 5 hszt írni ami nem mindegy! Jól gondolom? Bocs az offért, csak tisztázni akarom! Link to comment Megosztás: More sharing options...
xantos Elküldve Január29, 2012 Megoszt Elküldve Január29, 2012 Sziasztok! Van egy 94-es B Corsám,C14 SE motoros, 60-as kipuff rendszer van alatta, ha valakit érdekel egy-egyben elcserélem gyári hibátlan rendszerre ( nem lyukasra!), végig rozsdamentes és hegesztett. Csak egyben érdemes levenni. Esetleg valaki tudja-e, hogy elég a végét lecserélni, mert nagyon zavar már a hangja Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január29, 2012 Megoszt Elküldve Január29, 2012 Nekem sincs stabilizátor rúd elöl (C12NZ), kiugrottam a garázsba megnézni. Csak egy annak látszó vas indul két oldalt a lengőkarról, ami előre megy, és egy szilentben végződik. Billeg is a bódé egy tempósabban bevett kanyarban. A hátsó hidat most nem néztem... A beígért hideg miatt kivettem az akksit a kocsiból, mert nem lesz használva a héten, hát nem volt egyszerű. A feszültsége 12,75, még sose töltöttem. Szóval igen jó erőben van. 56 Ah-s. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Január29, 2012 Megoszt Elküldve Január29, 2012 http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/corsa_b/opel_corsa_b_1.4_16v_swing-5468622 Esetleg valakinek motorcsere helyett? :D Meg ocsmányirodába be kell jelenteni 6ropiért,hogy átfestették ha a szín nem stimmel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január29, 2012 Megoszt Elküldve Január29, 2012 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts