mukika Elküldve Október21, 2009 Megoszt Elküldve Október21, 2009 Sziasztok! Friss Corsa 1.2i 16V X12XE tulajként lenne pár kérdésem: 1. Ha néha néha rángat a kocsi, akkor az légtömegmeérő csere lesz, vagy csak a tisztítása is elég, esetleg más? Köszi előre is a vaálszokat. djbahool 1. " légtömegmeérő csere " , + rengeteg más !!! Komoly irodalma van ennek a gondhalmaznak ezen oldalon - van mit olvasgatni . :D A. Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Október22, 2009 Megoszt Elküldve Október22, 2009 Friss Corsa 1.2i 16V X12XE tulajként lenne pár kérdésem: 2. Honnan tudom meg, hogy van-e benne pollenszűrő ill. ha van akkor hol találom , és ki tudom cserélni? 3. Valamint az is érdekelne, hogy a gyári 165/70R13-tól lehet-e szélesebb gumit rárakni, és ha igen akkor milyet? Szia! Pollenszűrőnek lenni kell benne! Ezen link alapján, meg tudod nézni, ill tudsz bele tenni/cserélni. http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_all...au/HBuRl1U6.pdf A gyári 165/70 helyett lehet mást is tenni csak megfelelő ET számot kell választani a felninek! Nekem 195/50 R15 van a gépen, csak sajnos már felraktam a téligumit és így csak 165/70! :D A 195/50 R15 nagyon bejött nekem! Van akinek rossz tapasztalata van vele, én csak dícsérni tudom. Sok balesetmentes km-t hozzá! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
djbahool Elküldve Október22, 2009 Megoszt Elküldve Október22, 2009 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kucu32 Elküldve Október22, 2009 Megoszt Elküldve Október22, 2009 hali! szerintetek nagyjából mennyi lehet egy jobb hátsó ajtó? persze bontottan, üvegek zár kárpit stb minden nélkül egyik ismerős rácsukta az első ajtóra, elég bénén néz ki..... köszi! Hali!!! 10-20e Ft. Bontótól függ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
McMurphy Elküldve Október22, 2009 Megoszt Elküldve Október22, 2009 Sziasztok! Nem régóta van egy B Corsám (1.2 sohc) és eljött az olajcsere ideje. Annyi a kérdésem, hogy milyen viszkozitású olajat használtok, mert az előző tulaj 0W-40-et rakott bele, a gépkönyv szerint 5W-40 és 10W-40 a jó, az egyik áruház katalógusa szerint meg 15W-40. Árban azért ez nem mindegy (az 5W noname majdnem kétszer annyi mint a 10W Castrol Magnatec). Bocs ha láma kérdés, de akkor is:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Október22, 2009 Megoszt Elküldve Október22, 2009 Hali!!! 10-20e Ft. Bontótól függ. köszi! akkor kár javítgatni, sima fehér a gép, kotorászunk majd bontóban..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Október22, 2009 Megoszt Elküldve Október22, 2009 Sziasztok! Nem régóta van egy B Corsám (1.2 sohc) és eljött az olajcsere ideje. Annyi a kérdésem, hogy milyen viszkozitású olajat használtok, mert az előző tulaj 0W-40-et rakott bele, a gépkönyv szerint 5W-40 és 10W-40 a jó, az egyik áruház katalógusa szerint meg 15W-40. Árban azért ez nem mindegy (az 5W noname majdnem kétszer annyi mint a 10W Castrol Magnatec). Bocs ha láma kérdés, de akkor is:) az a meglátásom minél kisebb szám van a w előtt annál jobb, mivel hidegindításkor jobb a kenése egy olajcsere intervallumban elégetsz kb 200ezer értékű benzint akkor ne az olajon spórolj 5 ezret..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
McMurphy Elküldve Október22, 2009 Megoszt Elküldve Október22, 2009 az a meglátásom minél kisebb szám van a w előtt annál jobb, mivel hidegindításkor jobb a kenése egy olajcsere intervallumban elégetsz kb 200ezer értékű benzint akkor ne az olajon spórolj 5 ezret..... Oké, igazad van! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október22, 2009 Megoszt Elküldve Október22, 2009 Sziasztok! Nem régóta van egy B Corsám (1.2 sohc) és eljött az olajcsere ideje. Annyi a kérdésem, hogy milyen viszkozitású olajat használtok, mert az előző tulaj 0W-40-et rakott bele, a gépkönyv szerint 5W-40 és 10W-40 a jó, az egyik áruház katalógusa szerint meg 15W-40. Árban azért ez nem mindegy (az 5W noname majdnem kétszer annyi mint a 10W Castrol Magnatec). Bocs ha láma kérdés, de akkor is:) 10w40 tökéltes Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Október23, 2009 Megoszt Elküldve Október23, 2009 Szaküzletben néztek nekem utána, és ott is 10w40-est ajánlottak. Frankón megfelel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október23, 2009 Megoszt Elküldve Október23, 2009 Szaküzletben néztek nekem utána, és ott is 10w40-est ajánlottak. Frankón megfelel. Csak Ne GM-et.!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
McMurphy Elküldve Október23, 2009 Megoszt Elküldve Október23, 2009 Csak Ne GM-et.!!!! 10W-40 Castrol Magnatec lett végül. Innen kaptam kedvet az olajcseréhez: Így kellene mindig Link to comment Megosztás: More sharing options...
djbahool Elküldve Október23, 2009 Megoszt Elküldve Október23, 2009 Sziasztok! Abban tudnátok segíteni, hogy a gyári kalaptartó kb. hány kilot bír el? Konkrétan elbír-e majd 2db ovál hangszórót, aminek darabra 2 kg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Október23, 2009 Megoszt Elküldve Október23, 2009 Egy kis olvasnivaló az olajokról! Gm olaj Bár legelsőnek én is ilyet vettem bele, utolsónak márkás olaj került bele (vagy 3szor annyiba került). Sok különbséget az egyszerű autózó nem vesz észre közöttük. Van aki ajánlja van aki nem. (Ez is szervíz és szerelő függő) "Nem mindig jobb ami drágább" Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Október23, 2009 Megoszt Elküldve Október23, 2009 Sziasztok! Abban tudnátok segíteni, hogy a gyári kalaptartó kb. hány kilot bír el? Konkrétan elbír-e majd 2db ovál hangszórót, aminek darabra 2 kg? Én most csináltatok rétegelt lemezből kalaptartót. Nekem is 2 súlyos darab megy bele és nem bízok abban hogy sokáig bírja az eredeti. És ha majd cserélem a verdát akkor a régi kalaptartó megy vissza bele, amúgy se szeretném szétbarmolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve Október23, 2009 Megoszt Elküldve Október23, 2009 Én most csináltatok rétegelt lemezből kalaptartót. Nekem is 2 súlyos darab megy bele és nem bízok abban hogy sokáig bírja az eredeti. És ha majd cserélem a verdát akkor a régi kalaptartó megy vissza bele, amúgy se szeretném szétbarmolni. ezzel csak óvatosan, mert amiben nincs hátul is fejtámla, ott konkrétan balesetnél lefejezei a hátul ülőket... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomiii Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 Sziasztok! 1993-as 1.4 Si B Corsam van. A héten egyik nap ment, a másik nap már meg se moccant! Gyújtásnál meg sem mozgatja az önindító! Vajon mi lehet a baja? Valaki találkozott már ezzel a jelenséggel?:D Amúgy ha betolom, akkor elindul.... Az akksi jó, úgyhogy szerintem vmiért nem jut el az áram az indítómotorig... :S Üdv. Tomiii Link to comment Megosztás: More sharing options...
borisz Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 Csak Ne GM-et.!!!! hallo mester szalad már az auto? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 hallo mester szalad már az auto? :D Még nem szalad,talán ma kész lesz. Nem kicsi az ideg.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
cAb Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 ... 3. Valamint az is érdekelne, hogy a gyári 165/70R13-tól lehet-e szélesebb gumit rárakni, és ha igen akkor milyet?... Szia, nekem nyárinak 185/60 R14 van gyári alufelnin, télinek 155/60 R13 van acélfelnin. Fontos, hogy a gumival együtt nézett kerékátmérő a menettulajdonságokat is módosítja, ugyanahhoz a motor fordulatszámhoz, más sebesség párosul (változik a végáttétel). 14-essel pontos a km/h órám, a 13-assal 10%-al többet mutat. 14-essel eléri a 100-at kettesben ha muszáj neki, 13-assal kell neki a 3-as fokozat. Egy kisebb kerék pörgösebb motort igényel, jobb gyorsulással és több váltással, egy nagyobb kerék roszabb gyorsulás mellett jobban veszi az úthibákat és a végsebessége is nagyobb lehet, valamint kevesebbet fogyaszthat. üdv: cAb Link to comment Megosztás: More sharing options...
cAb Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 ... Annyi a kérdésem, hogy milyen viszkozitású olajat használtok,... Szia, OMW 10W 40, teljes az elégedettség. cAb Link to comment Megosztás: More sharing options...
monte Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 lenne egy szezont hasznalt pirelli teli gumim felni nelkul hogy tudom jobbban eladni felnin vagy anelkul es mennyiert megy most a teli garnitura Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lorand Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 Olyasmit akarok csinalni hogy fordulat meros orat tennigyarit) a regi fordulatmerotlen hejebe,honnan kell jelet huzonm a fordulatmeronek?valaki kotott meg be ilyent?c14nz a motor es spiralos a regi ora nem elektromos jeles... Link to comment Megosztás: More sharing options...
beci05 Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 Sziasztok! 1993-as 1.4 Si B Corsam van. A héten egyik nap ment, a másik nap már meg se moccant! Gyújtásnál meg sem mozgatja az önindító! Vajon mi lehet a baja? Valaki találkozott már ezzel a jelenséggel?:D Amúgy ha betolom, akkor elindul.... Az akksi jó, úgyhogy szerintem vmiért nem jut el az áram az indítómotorig... :S Üdv. Tomiii Ha forog az önindító, de nem hajtja a motort akkor bendix! Ha nem forog az önindító akkor vagy az a rossz vagy a gyújtáskapcsoló vagy vezeték szakadás! Link to comment Megosztás: More sharing options...
beci05 Elküldve Október24, 2009 Megoszt Elküldve Október24, 2009 Olyasmit akarok csinalni hogy fordulat meros orat tennigyarit) a regi fordulatmerotlen hejebe,honnan kell jelet huzonm a fordulatmeronek?valaki kotott meg be ilyent?c14nz a motor es spiralos a regi ora nem elektromos jeles... A kilóméterórához lehet elektromos jeladót venni amit a váltóra kell szerelni a fordulatszámmérő pedig a trafóról kapja a jelet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts