Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Sziasztok!

Megpróbáltam állítani a kéziféken, de sajnos nem sikerült! Ez a látvány fogadott, mikor alábújtam:

http://kephost.hu/share-C8D5_4EEE078A.html

Gondolom ezen kell állítani, csak azt nem tudom, hogy merre! Leszámoltam, a 11. kattanásnál fog a kézi! :lol:

Ha tekerem az első tengely felé, vagyis mintha meghúznám a csavart, akkor már a 11.-nél sem fog. Kifele is tekertem, de semmi...

Ennyire szar a kötél, vagy olyan qrwa sokat kell rajta tekerni?

Köszi szépen a tippeket! G.

Megosztás:

Sziasztok!

Megpróbáltam állítani a kéziféken, de sajnos nem sikerült! Ez a látvány fogadott, mikor alábújtam:

http://kephost.hu/share-C8D5_4EEE078A.html

Gondolom ezen kell állítani, csak azt nem tudom, hogy merre! Leszámoltam, a 11. kattanásnál fog a kézi! :lol:

Ha tekerem az első tengely felé, vagyis mintha meghúznám a csavart, akkor már a 11.-nél sem fog. Kifele is tekertem, de semmi...

Ennyire szar a kötél, vagy olyan qrwa sokat kell rajta tekerni?

Köszi szépen a tippeket! G.

A hátsó fékeid mikor voltak szétszedve utoljára?

Az "automata" utánállítókat megkellene első körben nézni.

A kopott pofák miatt távol vannak szerintem a dobtól és hiába is állítod rá a kézi kötelét nem fog facán fogni.

Szétszed, beállít, aztán kell a kézifékkel szarakodni.

Megosztás:

A hátsó fékeid mikor voltak szétszedve utoljára?

Az "automata" utánállítókat megkellene első körben nézni.

A kooott pofák miatt távol vannak szerintem a dobtól és hiába is állítod rá a kézi kötelét nem fog facán fogni.

Szétszed, beállít, aztán kell a kézifékkel szarakodni.

Kb két hónapja borítottam szét őket, akkor cseréltem munkahengert jobb hátul, és akkor pucoltam ki mindent. A beállítás úgy törénik hogy koppra csavarom az utánállítót aztán összerakom, és nyomkodom a pedált addig amíg be nem kattan a megfelelő állásba? Elég újszerűnek tűnnek a pofák... Köszi! G.

Megosztás:

Kb két hónapja borítottam szét őket, akkor cseréltem munkahengert jobb hátul, és akkor pucoltam ki mindent. A beállítás úgy törénik hogy koppra csavarom az utánállítót aztán összerakom, és nyomkodom a pedált addig amíg be nem kattan a megfelelő állásba? Elég újszerűnek tűnnek a pofák... Köszi! G.

Sajnos nem.

Ahogy írod az lenne a gyári beállítás, de azért is írtam úgy, hogy "autómata" :lol:

Én úgy lőttem be, hogy kézzel tekertem addig, amíg a dob még kényelmesen elforgott.

Ott összeraktam és próba.

Megosztás:

Sajnos nem.

Ahogy írod az lenne a gyári beállítás, de azért is írtam úgy, hogy "autómata" :lol:

Én úgy lőttem be, hogy kézzel tekertem addig, amíg a dob még kényelmesen elforgott.

Ott összeraktam és próba.

Tehát akkor dob le, állító tekerget és közben a dobot rá kell próbálgatni? Amikor nem súrol akkor jó gondolom. Akkor ezt meg fogom próbálni. Köszi szépen! Aztán írom a fejleményeket. G.

Megosztás:

Sziasztok!

Ha szétszedem az alapjárati állító szelepet akkor utána bekell állítani valamit? Megtisztítottam, csak az a helyzet az alapjáratom nagyon leeset ilyen 8-900 környékére. De az a baj feljebb nem is jön. Ott lent dolgozik folyton. Mit tehetek? Vagyek újjat?

köszi Hunor!

Nem tudsz rajta semmit állítani és a 900-as alapjárati teljesen gyári érték. :lol:

Megosztás:

Az alapjárati ingadozás lehet pl falslevegő szívástól.

A túlfogyasztás lehet, rossz hőmérséklet adó, rossz MAP, rossz lambda...hirtelen ennyi.

hát a falslevegőt meg azt rengeteg helyről szívhatja :lol:

Viszont lambdát cseréltem rajta, de azzal meg az lehet a gond, hogy f astrából lett kivéve amivel 40ezer km-t mentek. Kivették mert azthitték rossz, de kiderült nem az volt a gond. Autószerelő azt mondta jó lesz az enyémbe. Kezdek erősen kételkedni..

Viszont annyit észrevettem amióta kicseréltük az autóban a vízpumpát a hőmérsékletem 80- 90 fok között van. Eddig felment 90fok-ra volt hogy főlé is mikor sokat áltam egy helyben. És az baj hogy amióta cserélve lett közelebb van a 80 fokhoz. Ezt nem értem miért.

Megosztás:

hát a falslevegőt meg azt rengeteg helyről szívhatja :lol:

Viszont lambdát cseréltem rajta, de azzal meg az lehet a gond, hogy f astrából lett kivéve amivel 40ezer km-t mentek. Kivették mert azthitték rossz, de kiderült nem az volt a gond. Autószerelő azt mondta jó lesz az enyémbe. Kezdek erősen kételkedni..

Viszont annyit észrevettem amióta kciseréltük az autóban a vízpumpát a hőmérséletem 80- 90 fok között van. Közelebb a 80 fokhoz. Ezt nem értem miért.

Ha egyvezetékes gyári lambda került bele, akkor jónak kell lennie, de mivel használt, nem garancia, hogy jó is.

Én cserélném egy 12EFt-os Bosch lambdára.

Valszeg a termosztátod is rossz, azért nem melegszik fel a motor 92fok környékére, egyébként ez is okozhat kisebb fogyasztás növekedést.

Megosztás:

Ha egyvezetékes gyári lambda került bele, akkor jónak kell lennie, de mivel használt, nem garancia, hogy jó is.

Én cserélném egy 12EFt-os Bosch lambdára.

Valszeg a termosztátod is rossz, azért nem melegszik fel a motor 92fok környékére, egyébként ez is okozhat kisebb fogyasztás növekedést.

tehát a javaslatod egy Opel Corsa B-be való Lambdaszonda, plusz egy termosztát csere? És ha a vízhőfok jeladót cserélem az ne msegít?

köszi

Megosztás:

Ja értem. És akkor amikor indítok akkor, miért van az hogy ingadozik? Akkor is amikor melegen indítok, meg mikor hidegen is. Van hogy elkezd ugrálni az alapjárat. És még annyi, hogy 5000Ft-ból ilyen 100km mentem. Mik azok az okok amiket tudnátok mondani?

köszi :lol:

Láttam c16nz astrát,ami pont ilyet csinált, ott a gyújtás-elosztófej lett a befutó.

Megosztás:

Láttam c16nz astrát,ami pont ilyet csinált, ott a gyújtás-elosztófej lett a befutó.

hát viszont az a helyzet, hogy ezt is mondták, mármint hogy valami bibi lesz az elosztóval vagy a kábelekkel mert hallani a hangszórókban ilyen szikra hangot. Akkor azt is venni kell. Még jó hogy itt a karácsony :lol:

Megosztás:

hát viszont az a helyzet, hogy ezt is mondták, mármint hogy valami bibi lesz az elosztóval vagy a kábelekkel mert hallani a hangszórókban ilyen szikra hangot. Akkor azt is venni kell. Még jó hogy itt a karácsony :D

Nem inkább egy megfelelő ember kezeibe kellene adni a verdát, mielőtt egy vagyont elköltesz? :lol:

Megosztás:

Nem inkább egy megfelelő ember kezeibe kellene adni a verdát, mielőtt egy vagyont elköltesz? :lol:

hát az a helyzet, hogy már lambdaszondát, gyújtáskábeleket, vízpumpa, vezérműszíj, gyertya, tömíttések... meg ilyenek cserélve lettek. Szóval ezt a 3 dolgot kicserélem és lassan egy új autóm lesz :D

Megosztás:

Gyújtás elosztó csere pipa, vízhőmérséklet jeladó pipa :lol:

Már csak a termosztát kéne de hát ahoz meg megkell bontani a kocsit...

De a termosztáttal van a gáz mert a vízhőmérséklet jeladó ment mert semmi változás nem történt. ugyan úgy 83 fok környékén áll a mutató.

Valaki itt Sopron környékén nem ér rá? :D

Megosztás:

hát viszont az a helyzet, hogy ezt is mondták, mármint hogy valami bibi lesz az elosztóval vagy a kábelekkel mert hallani a hangszórókban ilyen szikra hangot. Akkor azt is venni kell. Még jó hogy itt a karácsony :lol:

Nem azt is.

Csak azt meg egy termosztátot.

De van egy hibátlan 150ekm-t futott x12sz motorom computerrel,immoval az nem érdekel? :D

Megosztás:

Hát most már ott tartok, hogy az enyém is hibátlan lesz :devlish: Szóval köszi nem :lol:

az enyém is már mondhatni"tökéletes" gyári állapotban van,de le sem merem írni mennyit költöttem rá mire eddig eljutottam :D bár egy jó 1,2es moci hátra a csomagtartóba,mindig is ez volt az álmom :devlish:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.