Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Ez nem hiszem, h ki van húzva neked.. Én körbe tisztítottam a csatikat és azt elfelejtettem vissza dugni, a check engine lámpa világított, de épp sZ@R volt az alapjáratim és azt hittem, h azért, aztán 30p után tekintettem a szélvédő alá, h uh....ba..+..

Oktánszám állítót akartam írni.

Bal fent az akksi alatt egy barna kis csati.

91, 95, 98 van felül?

AMúgy nincs el lustulva? nem füstöl? Autópályán nyomtad már neki? Lehet, h az kellene. (Bár ezek csak alternatívák, ha valami sz*r akkor azt ki kell deríteni, mert nem fog megjavulni. :lol: )

Nem nincs. Szoktam 2-3 naponta egy 2-est meg 3-ast húzni neki ;)

Megosztás:

Gyári. A srác kicserélte övében mert azthitték rossz. De nem az volt a hibás.

normális képet nem találtam ami c14nz motoron mutatná a map sensort, de az a kiegyenlítő tartály felett van az a zöld cucc egy csati, meg egy cső megy bele.

Biztos, h neked be van dugva, csak már megakartam mutatni, ha már ennyire kérted. :lol: Az oktánszámállítót megtaláltad látom. ;)

Megosztás:

Amúgy nekem meg a másik oldalról búg valami.., de ha fúj a szél.. Valamit nagyon rezegtet, és nagyon idegesít... :lol: De csak ha leállok vele és csak belülről hallani, kívülről nem.

ez nálam is így van,álló helyzetben vhol befújhat a szél és ilyen rezegtetős búgós hangot ad... de nekem tetszik ;)

Három ajtós a Tiéd?

Megosztás:

ez nálam is így van,álló helyzetben vhol befújhat a szél és ilyen rezegtetős búgós hangot ad... de nekem tetszik ;)

Három ajtós a Tiéd?

Igen! ugyan ez! :) 3 ajtós.

((Am nem tok rájönni, h hol szelel.. :lol: )) csak hallom... Nem rossz hangja van, de kicsit ijesztő.. :)

Megosztás:

normális képet nem találtam ami c14nz motoron mutatná a map sensort, de az a kiegyenlítő tartály felett van az a zöld cucc egy csati, meg egy cső megy bele.

Biztos, h neked be van dugva, csak már megakartam mutatni, ha már ennyire kérted. :lol: Az oktánszámállítót megtaláltad látom. ;)

C12NZ. ja értem. Hát mégnézem, de így átnéztem mindent és bevan dugva minden. Amiatt lehet hogy az Astra F-nek a lambdaszondája nem jó hozzá? Plusz az alapjárati motor.

Megosztás:

C12NZ. ja értem. Hát mégnézem, de így átnéztem mindent és bevan dugva minden. Amiatt lehet hogy az Astra F-nek a lambdaszondája nem jó hozzá? Plusz az alapjárati motor.

A motorkód azonos volt?, vagy van egyáltalán 1.2-es Astra? :lol:

úgytom, h 1.4-es a lekisebb.. asszem..

Megosztás:

Amúgy mért lett cserélve a régi lambdád? Megvan még? Talán egy próbát megér, ha nem biztos, h rossz.

A fogyasztás miatt lett cserélve. meg az alapjárat miatt, meg volt olyan is hogy nyomtam egy padlógázt és nem húzott a kocsi vagy rángatott. De az utóbbi probléma megoldva a többi nem.

Megosztás:

Kerdeseim a kovetkezok:

Tapasztalatok szerint erdemes 98-ast tankolni, csokken a fogyasztas (ha igen, mennyivel?), illetve erezheto, hogy jobban huz az auto? Mindenkepp at kell allitani az oktamszam-allitot vagy ha 95-re van teve akkor is mar erezheto a valtozas? Illetve forditva, ha atteszem 98-ra akkor csak 98-ast tankolhatok?

Masik, hogy velemenyetek szerint mivel van a baj, hogy mikor valtok 1-bol 2-be, vagy 2-bol 3-ba, de inkabb az elobbinel erezheto, akkor mindig mikor a kuplungot kiengedem akkor erezheto, h randit egyet. Pedig probalom eleg finoman kiengedni, de valahogy megis megvan ez a rantas. Ahogy engedem ki a kuplungot mintha hirtelen fogna a tarcsa. Nagyobb valtasoknal nem erzodik annyira. Remelem ertitek mirol beszelek?!

Megosztás:

Kerdeseim a kovetkezok:

Tapasztalatok szerint erdemes 98-ast tankolni, csokken a fogyasztas (ha igen, mennyivel?), illetve erezheto, hogy jobban huz az auto? Mindenkepp at kell allitani az oktamszam-allitot vagy ha 95-re van teve akkor is mar erezheto a valtozas? Illetve forditva, ha atteszem 98-ra akkor csak 98-ast tankolhatok?

Masik, hogy velemenyetek szerint mivel van a baj, hogy mikor valtok 1-bol 2-be, vagy 2-bol 3-ba, de inkabb az elobbinel erezheto, akkor mindig mikor a kuplungot kiengedem akkor erezheto, h randit egyet. Pedig probalom eleg finoman kiengedni, de valahogy megis megvan ez a rantas. Ahogy engedem ki a kuplungot mintha hirtelen fogna a tarcsa. Nagyobb valtasoknal nem erzodik annyira. Remelem ertitek mirol beszelek?!

Bernardo, a "randit"-tás :lol: Lehet a kuplungtól. nekem is így kezdődött.

No én véleményem szerint a mi kis autónk motorja jobban szereti a magasabb oktánszámút.

Nem akarlak rábeszélni, tesztelgesd, csavargasd az oktánszám állítót is, egyszer így, egyszer úgy...

Én inkább pár forinttal drágább lötyit öntök bele és nincs az az érzésem, h valami nincs rendben...

Megosztás:

Kerdeseim a kovetkezok:

Ha 98-ast tankolsz és 95ös előgyújtástáblával mész,akkor az semmit nem ér.

Fordítva,tehát 98-as előgyújtástábla 95ös benyával meg csörögni is fog.

Tankoltam már 100-as benzint csak 91-95 oktánhoz kalibráló kopogásérzékelős autóba (VW POLO),ott tényleg nem vettem észre semmit.

Viszont az összes kopogásszenzoros opel utána állít a 98-as benzinig és az se motoroknál is van ugye oktándugó.

Az NZ-nél meg kell tankolni 98-assal, aztán kopogáshatárig kell tekerni a rotort (próbakör,negyedikben kicsi gázra nem csörög akkor jó). Jobban fog menni,viszont értelem szerűen 95ös benzinhez vissza kell állítani az előgyújtást.

Megosztás:

Ha 98-ast tankolsz és 95ös előgyújtástáblával mész,akkor az semmit nem ér.

Fordítva,tehát 98-as előgyújtástábla 95ös benyával meg csörögni is fog.

Hallóó..

Mint sok embernek, nekem sem ártana a váltót megjavítani, ugyanis a váltóm picit olajos...

Gondolom ez ismert, és meg lett beszélve, h valami apróságot kell kicserélni és nem fog ereszteni.

Viszont én arra gondolok, h emiatt vesztett olajat magából, meg a kuplung se jó teljesen, úgyh nem ártana utánatölteni.

Ezzel nem vagyok tisztában, semennyire.

Megveszem az olajat, szerzek tölcsért és ugye...

Leveszem azt a fekete sapit ami váltón van. Ott beletudom tölteni, vagy még van csavar is ott?

Ha mondjuk ott töltök bele és sikerül és visszateszem a sapkát, akkor végeztem?

Ilyen egyszerű?

Vagy van ennek is valami csavarja? Légtelenítés, vagy ilyenek...?

Ha igen akkor hogyan?

Még egy dolog...: és mivan ha túltöltöm??

Nem akarom szétszedni az autót, h megnézzem mennyi van benne csak után akarok tölteni(érzéssel)

Előre is Köszi a válaszokat...

Képen a középső fekete kupak:

1464875714.jpg

Innen van alapom, de nem tökéletes. http://astraferi.freewb.hu/szervizeles

Pl. az sem egyértelmű, h hol is helyezkedik el ez az ellenőrző csavar? Hozzáférhető helyen? És az oldalán? mert nem látom... .:lol:

Megosztás:

1,7l kell a váltóba, gyári manual valtóhoz való olaj. Légteleníteni nem kell. Szintellenőrző csavar a bal kihajtás mellett van, eldugott koszos helyen. A kitekert csavarlyukon keresztül be kell dugni egy drótdarabot, a csavarlyuktól lefelé 2cm-re jó a szint. Tehát nem ott, ahol már jön ki a lyukon az olaj.

Egyszerűbb levenni a váltó alját (pár darab csavar) leereszteni az olajat és teljes cserét csinálni. Nem nagy ügy.

A felső kivezetés szimmeringje szokott ereszteni, a cseréje levan írva az F astra topikban elég részletesen.

Az olajat beöntheted a felső szuszugón, vagy akár a spirál helyén is, ha picit több kerül bele nem gond, de a féltengely szimmeringeknek nem tesz jót.

A linkelt oldalon szépek az összelopott képek... :lol: egy részét Laci4 tagunk albumaiból ismerem.

Megosztás:

Sziasztok!

1994-es 1.5 TD motornak mik a gyári szelep hézag értékei?

A szívó részen szinte semmi hézag sincs, a legkisebb etalont se tudtam alá dugni, ilyenkor lehet hozzá venni különböző méretben korongot, vagy el kell vinni síkköszörűshöz lehúzni belőle? Vagy esetleg bontókban van rá esélyem hogy kukázok pár nekem valót??

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.