Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Hiszek a tapasztaltabbnak :lol: marad a bontott gyári!

Legtöbbször olcsóbban is kijössz jóval mint az utángyártottal, bontottból is vannak olyanok amik szinte újak, vagy alig használtak, csak rá kell találni, mondjuk van ugye amit nem lehet már találni, de azért Corsa-hoz ritka az olyan! ;)

Megosztás:

Legtöbbször olcsóbban is kijössz jóval mint az utángyártottal, bontottból is vannak olyanok amik szinte újak, vagy alig használtak, csak rá kell találni, mondjuk van ugye amit nem lehet már találni, de azért Corsa-hoz ritka az olyan! :lol:

Az meg nem is néz ki olyan jól, hogy egyik kilincs mondjuk vadi új, a többi meg a használat során kopott, napszívta.

A bontott meg jó eséllyel ugyanolyan állapotban van.

Megosztás:

Sziasztok!!

Még új vagyok itt,remélem jó helyre írok!

Szóval a történet a következő:corsa 1.2 8v 97-es X12SZ mot.kód.

Az autó alapjában véve jó,indul mindig,csak néha 3 hengerrel kezdi,de az indítás után pár másodperc után helyre jön.

A legnagyobb problémám a fogyasztás.Ha normálisan használom 10 l,vagy felette!!!Észrevettem,ha 100-120 km/ óra,esetleg felette,akkor sokkal kevesebb! Furcsa........Kompresszió,gyertyák,gyujtókábel,holtpont jeladó rendben!

OP-COM szerint alapjáraton,alacsony fordulaton nagyon dús a keverék,magas tartományban szegény!Ez megmagyarázza a lassan megyek sokat eszik tünetet.......

Abban kérem a segítségeteket,hogy szerintetek mit csináljak?? Lambda szonda,esetleg alapjárati motor csere??Fordulat nagyon minimálisan ingadozik,de csak ritkán!!

Előre is köszönöm!

Megosztás:

Sziasztok!!

Még új vagyok itt,remélem jó helyre írok!

Szóval a történet a következő:corsa 1.2 8v 97-es X12SZ mot.kód.

Az autó alapjában véve jó,indul mindig,csak néha 3 hengerrel kezdi,de az indítás után pár másodperc után helyre jön.

A legnagyobb problémám a fogyasztás.Ha normálisan használom 10 l,vagy felette!!!Észrevettem,ha 100-120 km/ óra,esetleg felette,akkor sokkal kevesebb! Furcsa........Kompresszió,gyertyák,gyujtókábel,holtpont jeladó rendben!

OP-COM szerint alapjáraton,alacsony fordulaton nagyon dús a keverék,magas tartományban szegény!Ez megmagyarázza a lassan megyek sokat eszik tünetet.......

Abban kérem a segítségeteket,hogy szerintetek mit csináljak?? Lambda szonda,esetleg alapjárati motor csere??Fordulat nagyon minimálisan ingadozik,de csak ritkán!!

Előre is köszönöm!

Lamba szonda, alapjárati, vagy ami inkább lehetséges az a vákuum rendszered fals levegőt szív, végig kell nézni szívón, fékrásegítő légszűrőház, stb. Vagy hf tömítés hiba, vized nem fogy?

Megosztás:

Hy all!

Nincs esetleg vkinek a XVII. kerben vagy környékén egy megbízható szerelője?

Most már nagyon aktuálissá vált a hengerfejtömítés plusz egy pár tömítés csere.

Sajna most már folyik is az olaj egy kicsit, a motortér eléggé gázos.

Az olajszűrőtől kezdve elég sok minden olajos :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

SOS kérdés. Tudom többszőr lovagoltam a témán, de úgy látszik révbe értem. Találtam egy Astra 1.4-es 1995-ös motort. A számát nem tudom, holnap megyek megnézni. A kérdés: ki tudom-e cserélni a C12NZ motor helyére, 1994-es öt ajtós City-m be?

A segítséget előre is köszönöm!

Pláne, ha szombat délelőttig megkapom. :lol:

Gyuri

Megosztás:

Hy all!

Nincs esetleg vkinek a XVII. kerben vagy környékén egy megbízható szerelője?

Most már nagyon aktuálissá vált a hengerfejtömítés plusz egy pár tömítés csere.

Sajna most már folyik is az olaj egy kicsit, a motortér eléggé gázos.

Az olajszűrőtől kezdve elég sok minden olajos :lol:

http://godolloinfo.neet.hu/index.php?productID=246

Megosztás:

Lamba szonda, alapjárati, vagy ami inkább lehetséges az a vákuum rendszered fals levegőt szív, végig kell nézni szívón, fékrásegítő légszűrőház, stb. Vagy hf tömítés hiba, vized nem fogy?

Vizem abszolút nem fogy,nem fújja ki,az olajban sincs,szóval semmi HF tünet!Akkor jól gondolom??Lambda szonda,alapjárati takarítás,esetleg csere?

Ha a vákum fals lenne,akkor nem lenne tökéletes a fékrásegítésem,igaz? Na mert az jó!

Megosztás:

Vizem abszolút nem fogy,nem fújja ki,az olajban sincs,szóval semmi HF tünet!Akkor jól gondolom??Lambda szonda,alapjárati takarítás,esetleg csere?

Ha a vákum fals lenne,akkor nem lenne tökéletes a fékrásegítésem,igaz? Na mert az jó!

Lambda tisztítást nem ajánlok, mert csak jobban tönkreteszed. Alapjáratit viszont lehet, sőt én szerintem ajánlott is. Bár nem hiszem, h az alapjáratitól 3 hengereznél.

Megosztás:

Lambda tisztítást nem ajánlok, mert csak jobban tönkreteszed. Alapjáratit viszont lehet, sőt én szerintem ajánlott is. Bár nem hiszem, h az alapjáratitól 3 hengereznél.

A lambdát nem lehet,azt tudom,az alapjáratinak,csak jót tesz! A lambda az cserés lesz hétfőn!A 3 henger az nagyon ritka,meg hamar el is múlik,mondom kb: 10 másodperc,indítás után,néha jön egy fekete pamacs is,abból gondolom,hogy nagyon sokat kap hidegen,meg alacsonyabb (3000 alatt) fordulaton! Magas fordulaton,meg keveset az OP-COM szerint!Ha ő hazudik,akkor én is! :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

SOS kérdés. Tudom többszőr lovagoltam a témán, de úgy látszik révbe értem. Találtam egy Astra 1.4-es 1995-ös motort. A számát nem tudom, holnap megyek megnézni. A kérdés: ki tudom-e cserélni a C12NZ motor helyére, 1994-es öt ajtós City-m be?

A segítséget előre is köszönöm!

Pláne, ha szombat délelőttig megkapom. :lol:

Gyuri

Sima ügy.

De sarokból, tuti jó vóót amikor kiszedtük motort felejtsd el szerintem. Csak még kipróbálhatót szabad venni abból is csak olyat,aminek szép a hangja és leszabályzásnál sem jön a kék a kipufogóból. Ha jön a szöveg,hogy sokat állt leragadtak a gyűrűk,stb,akkor igen ilyen is van és vagy elmúlik a füstölés vagy nem. De általában nem. ;)

Megosztás:

Sima ügy.

De sarokból, tuti jó vóót amikor kiszedtük motort felejtsd el szerintem. Csak még kipróbálhatót szabad venni abból is csak olyat,aminek szép a hangja és leszabályzásnál sem jön a kék a kipufogóból. Ha jön a szöveg,hogy sokat állt leragadtak a gyűrűk,stb,akkor igen ilyen is van és vagy elmúlik a füstölés vagy nem. De általában nem. :lol:

Akkor jó!

Még az autóban van, a hütője nincs meg, mert az eleje tört. Holnap nézem meg. Legalább annyit, hogy mennyire koszos, rozsdás, vagy olajos.

A motorcsere hivatalossá tétele macerás, vagy költséges?

Megosztás:

Technodome, ha jól látom neked van szemöldököd, s XVII.kerben laksz Te is!

Itt elég szigorúak a rendőrök, neked szóltak már valamit a tiédre?

Van vele tapasztalatod?

Csaó

Most morcosított tető van rajta, régebben volt szemöldök.

Szólni nem szóltak még érte, pedig elég sűrűn láthatnak , 1 utcával lakok beljebb mint ahol a rendőrség van :lol:

1szer volt , hogy benzinkúton megkérdezték ,hogy gyári e a kormány ami most benne van (kadett gsi), persze rávágtam, hogy igen ez gyári GM kormány ;)

Lekopogom, engem eddig nem akartak szivatni, de ami késik az nem múlik :)

Megosztás:

Akkor jó!

Még az autóban van, a hütője nincs meg, mert az eleje tört. Holnap nézem meg. Legalább annyit, hogy mennyire koszos, rozsdás, vagy olajos.

A motorcsere hivatalossá tétele macerás, vagy költséges?

Régebben témáztunk hivatalos motorcserével kapcsolatban. Sztem fullra felejtős :lol:

Előbb fogsz venni egy jobb motorral szerelt corsat mint ,hogy lepapírozd az új mocit benne.

(Persze h nincs jó kapcsolatod, mert akkor könnyebben megy)

Megosztás:

Régebben témáztunk hivatalos motorcserével kapcsolatban. Sztem fullra felejtős :lol:

Előbb fogsz venni egy jobb motorral szerelt corsat mint ,hogy lepapírozd az új mocit benne.

(Persze h nincs jó kapcsolatod, mert akkor könnyebben megy)

És ha csak úgy simán járkálok vele?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.