Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa B - Általános -

kiwi1hu

Recommended Posts

Igen, csak mindez iszonyat pénz és energia. Szépen apránként ráköltöd bőven annak az árát, amivel jobb állapotú, jobban felszerelt kerül.

Annyira nem vészes összeg ám, inkább az idő amit ráfordítasz...de ha örömmel csinálod és élménynek tudod be, akkor máris máshonnan nézed. :lol: ilyen hidegbe mondjuk ki nem megyek, de majd ha melegebb lesz adok neki ;)

Megosztás:

Ha motorkódra kéred a boltban, akkor tök mindegy, hogy Astra vagy Corsa. ;)

Másfelöl baromira nem értem minek kell ezt túlvariálni.

Gyárit kell és kész. 60EKm-ként cserélni.

Ez oké, csak arra voltam kíváncsi hogy a WR7DC vagy a WR8DC való bele, az astra-s listán nem is szerepel WR-es gyertya, azért érdekel csak, hogy hátha megoldja a ritka "fulladásokat" a két elektródás gyertya!

U.i.: kérlek a fórum aláíráshoz kötödő szabályait átfutni és aszerint szerekszteni az aláírásod! Köszi! :)

Kitöröltem, sorry, elmentem a kérdéses szabály felett :lol:

Megosztás:

Első lámpában, hogyan tudok izzót cserélni?

Le kell vennem a teljes lámpát?, vagy csak valahogy ki tudom ügyködni az izzót?

Nem nagyon mertem szétszedni, sem szórakozni, mert nem akartam semmit elrontani...

A hátsóból profi vagyok, de az elsőt eddig nem bántottam.

Valaki ötlet, rajz, vagy leírás, vagy csak a megoldás? ;)

Ma jártam Kecskeméten és nézegettem a Corsákat, de semmi xtra nem volt.

Viszont vettem ott 2 GM gyertyát, úgyh 4 db GM kétpólusú és nagyon jó! :lol:

Megosztás:

Első lámpában, hogyan tudok izzót cserélni?

Le kell vennem a teljes lámpát?, vagy csak valahogy ki tudom ügyködni az izzót?

Nem nagyon mertem szétszedni, sem szórakozni, mert nem akartam semmit elrontani...

A hátsóból profi vagyok, de az elsőt eddig nem bántottam.

Valaki ötlet, rajz, vagy leírás, vagy csak a megoldás? ;)

Ma jártam Kecskeméten és nézegettem a Corsákat, de semmi xtra nem volt.

Viszont vettem ott 2 GM gyertyát, úgyh 4 db GM kétpólusú és nagyon jó! :lol:

Leveszed a csatit hátulról, leveszed a gumi porvédőt és máris ott az izzó.

Nem kell hozzá a lámpát kivenni.

Megosztás:

Mivel itthon áll az udvarban... ;)

Holnap megint futóművet reszelek. :lol:

Sikerült tegnap este, Köszi!

Tod, mi volt a nehéz dolog?! A Csatlakozó.

Nem tudtam, h kipattintós, vagy lehúzós, vagy mi.. Aztán rájöttem, h lehúzós. Csak ellentétes irányba kell húzni, viszont nagyon-nagyon szenvedős, mert eléggé oda volt szorulva, főleg a szűrőház oldali, ahol kisebb is a hely.

Aztán azt a gumit egyszerűen le tudtam húzni róla, majd a szorító gyűrűt kipattintottam és SIKER.

Így elsőre nehéznek tűnt, de ez sem egy eget verő munka!

Megosztás:

Sikerült tegnap este, Köszi!

Tod, mi volt a nehéz dolog?! A Csatlakozó.

Nem tudtam, h kipattintós, vagy lehúzós, vagy mi.. Aztán rájöttem, h lehúzós. Csak ellentétes irányba kell húzni, viszont nagyon-nagyon szenvedős, mert eléggé oda volt szorulva, főleg a szűrőház oldali, ahol kisebb is a hely.

Aztán azt a gumit egyszerűen le tudtam húzni róla, majd a szorító gyűrűt kipattintottam és SIKER.

Így elsőre nehéznek tűnt, de ez sem egy eget verő munka!

Én nemrég (szeptember vége felé) vettem Osram SilverStart, annyira kíváncsi voltam a fényére, hogy este majdnem 10 körül képes voltam kimenni a legnagyobb hidegben és kicserélni steklámpa alatt :lol:

Nálam is szenvedős volt a csatlakozó, de azért rásegítéssel lejött, utána egy kis Kontakt spray aztán mehetett vissza, izzócsere után, gumit le kell venni, utána a kis "rugót" kiakasztod és kint is van az izzó, mondjuk nekem önmagában megállt a régi izzó! ;)

Megosztás:

Én nemrég (szeptember vége felé) vettem Osram SilverStart, annyira kíváncsi voltam a fényére, hogy este majdnem 10 körül képes voltam kimenni a legnagyobb hidegben és kicserélni steklámpa alatt :lol:

Nálam is szenvedős volt a csatlakozó, de azért rásegítéssel lejött, utána egy kis Kontakt spray aztán mehetett vissza, izzócsere után, gumit le kell venni, utána a kis "rugót" kiakasztod és kint is van az izzó, mondjuk nekem önmagában megállt a régi izzó! ;)

Közben tegnap este 20-óra körül csináltam én is. Bementem egy pláza mélygarázsába, mert kint hideg volt és nekem nincs fedett, zárt autó tároló.. :)

Én Tungsramot vettem bele, azt a +50% Blueish izzót. Ha olyan szögből nézed, enyhén kékesnek tűnik belülről, viszont a fénye jobb! Fehér és nem sárga :DD

Eddőig is Tungsram volt benne, de nekem oldalról kicsit sárgásnak tűnt a fény, na ezt kiszereltem.

Hátul hátsó lámpát is cseréltem, mármint búrát és így van már ködlámpám hátul 2 oldalon.

Viszont nem piros, hanem fehéren világít... az nem baj? ezt nem tom pontosan, h annak pirosnak kell lennie vagy lehet fehér is?

Megosztás:

Közben tegnap este 20-óra körül csináltam én is. Bementem egy pláza mélygarázsába, mert kint hideg volt és nekem nincs fedett, zárt autó tároló.. ;)

Én Tungsramot vettem bele, azt a +50% Blueish izzót. Ha olyan szögből nézed, enyhén kékesnek tűnik belülről, viszont a fénye jobb! Fehér és nem sárga :DD

Eddőig is Tungsram volt benne, de nekem oldalról kicsit sárgásnak tűnt a fény, na ezt kiszereltem.

Hátul hátsó lámpát is cseréltem, mármint búrát és így van már ködlámpám hátul 2 oldalon.

Viszont nem piros, hanem fehéren világít... az nem baj? ezt nem tom pontosan, h annak pirosnak kell lennie vagy lehet fehér is?

Kresz szerint a ködlámpa hátul piros, de amúgy nekem is egy van hátul, amúgy kettő, csak az egyik vak, a foglalat is megvan, csak be van hajtva az érintkező, én is ki akarom majd venni, ha jobb idő lesz kifúrom a helyét bele az izzót és kész is, mindkét oldalon van ködlámpám :lol: Nem kell hozzá másik burát venni, bár nekem Swing van neked Joy annak pontosan nem tudom hogy osztották el, de szerintem az sem különbözik!

Megosztás:

Ködlámap fehér? :lol:

Amit vettem burát abban fehér! Nincs piros tompítása. Akkor cseréljem ki piros izzóra? (Az indexhez is sárga izzót kellet rakjak)

Valamint utána néztem a hátsó 2db ködlámpának, de elég vitás kérdés ez.. Máshol sem találtam értelmes állítást.

Megosztás:

Kresz szerint a ködlámpa hátul piros, de amúgy nekem is egy van hátul, amúgy kettő, csak az egyik vak, a foglalat is megvan, csak be van hajtva az érintkező, én is ki akarom majd venni, ha jobb idő lesz kifúrom a helyét bele az izzót és kész is, mindkét oldalon van ködlámpám :lol: Nem kell hozzá másik burát venni, bár nekem Swing van neked Joy annak pontosan nem tudom hogy osztották el, de szerintem az sem különbözik!

Nekem is volt foglalat csak izzó nem volt benne, s a szál sem volt elgörbítva. A lámpa burában is volt lyuk csak kisebb, mint az izzó feje, de nem emiatt cseréltem a hátsó burát! ;)

Találtam szebbet! :) Nem angel eye-os, de hasonló.

jav: hmm.. hol a hsz-ed..?

Megosztás:

Nekem is volt foglalat csak izzó nem volt benne, s a szál sem volt elgörbítva. A lámpa burában is volt lyuk csak kisebb, mint az izzó feje, de nem emiatt cseréltem a hátsó burát! :lol:

Találtam szebbet! ;) Nem angel eye-os, de hasonló.

jav: hmm.. hol a hsz-ed..?

Szerintem ne hagyd úgy, piros izzóra kell cserélni ha hagyni akarod, létezik egyáltalán? :) Azért nem jó mert ha ég a ködlámpád és pl álló helyzetben vagy, nem lehet eldönteni hogy tolatni akarsz-e vagy mit! :) Ja és a sünbácsik megerőszakolnak szerintem! :P

Megosztás:

háháá,pont ilyeneket vadászok én is, jobb első kell,csak az a kérdésem hátha vki tudja hogy a 3 ajtósé és az 5 ajtósé megegyezik?

Megegyezik igen!

Köszi, ezt én is néztem már, de eléggé szét van ütve, én pedig szeretem a szép dolgokat rolleyes.gif

Ha ennyire ragaszkodsz hozzá, keress rá google-ban jó pénzért találsz utángyártottat (ami kalap szar, már bocsánat ;) mert semmitelen műanyagból készül), a másik létezik krómozott is, múltkor találtam de nem tudom már hol, az viszont megéri, jó csilli-villi amit te szeretnél! :lol:

Megosztás:

Ha ennyire ragaszkodsz hozzá, keress rá google-ban jó pénzért találsz utángyártottat (ami kalap szar, már bocsánat :) mert semmitelen műanyagból készül), a másik létezik krómozott is, múltkor találtam de nem tudom már hol, az viszont megéri, jó csilli-villi amit te szeretnél! ;)

Nem ragaszkodom, főleg nem a krómhoz, ne érts félre. Gyári állapotot szeretnék, nem csicsamicsát. Utángyártott tényleg ennyire rossz minőségű? :lol: vaterán van krómozott, nem is vészes áron...csak az tényleg csicsás.

Megosztás:

Nem ragaszkodom, főleg nem a krómhoz, ne érts félre. Gyári állapotot szeretnék, nem csicsamicsát. Utángyártott tényleg ennyire rossz minőségű? :lol: vaterán van krómozott, nem is vészes áron...csak az tényleg csicsás.

Nekem 90%-ban rossz tapasztalatom van az utángyártott cuccokkal, nem csak autó kategóriában mondom, lehet hogy csak én vagyok ilyen, nem tudom! ;)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.