hakapeszimaki Elküldve November15, 2011 Megoszt Elküldve November15, 2011 Ha ott van a termosztát, ahol a kép mutatja, akkor könnyű dolgod van. Vedd ki, nézd meg, hogy zárva van-e hidegen. Ha igen, akkor főzd meg, és mérd közben a hőfokot. Ha 90 alatt jóval kezd el nyitni, akkor hibás. A lemezt inkább hagyjad. Ez az autó nem az a kategória, aminek lemezzel kell takarni a hűtőjét. Bizony,volt akinek fel is forrt a vize tőle,illetve kigyulladt a kartonlap. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacq Elküldve November15, 2011 Megoszt Elküldve November15, 2011 Ha ott van a termosztát, ahol a kép mutatja, akkor könnyű dolgod van. Vedd ki, nézd meg, hogy zárva van-e hidegen. Ha igen, akkor főzd meg, és mérd közben a hőfokot. Ha 90 alatt jóval kezd el nyitni, akkor hibás. A lemezt inkább hagyjad. Ez az autó nem az a kategória, aminek lemezzel kell takarni a hűtőjét. Értem kicsit rosszul fogalmaztam az első lökös felső részére gondoltam ahol az opel embléma is található és nem közvetlenül a hűtőre ;) Láttam olyan autót amin ilyen megoldás volt és gyári! (megnéztem és meg is kérdeztem) A te problémád érdekes. Én Astrában találkoztam hasonlóval ott a középső nem szuperált. Eddig nem jöttünk rá miért csinálta/ja ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bernardo Elküldve November15, 2011 Megoszt Elküldve November15, 2011 Hideg motor ide vagy oda, de nekem mostanaban 10l a fogyasztasom varosban, max 3-4 km-es tavok. Hetvegen mentem hosszuba (145km+145km), teli tankkal indultam, es mikor hazaertem 30 L-en egy kicsivel fentebb volt a mutato, ami haverok kozott is 5.5L/100km, igaz ez nem pontos meres. De hogy varosban megeszi duplajat egy ekkora auto, azt sehogy se tudom felfogni. Nemreg csereltem bosch lambdat is:| Kivancsi lennek, hogy akkor egy 1.6-os astra kombi mennyit eszik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November15, 2011 Megoszt Elküldve November15, 2011 Értem kicsit rosszul fogalmaztam az első lökös felső részére gondoltam ahol az opel embléma is található és nem közvetlenül a hűtőre ;) Láttam olyan autót amin ilyen megoldás volt és gyári! (megnéztem és meg is kérdeztem) Tudom, nálam is ilyen. C12NZ a motor. Csak a duda helye van kivágva egy picit, a többi rész zárt. De ez gondolom nem véletlen. Ez a motor annyival kevesebb hőt termel, ezért nincs rá szükség, hogy a levegő itt is beáramoljon a hűtőhöz. Elegendő alul, a rendszám alatt. Alapvetően a gyári megoldások híve vagyok, ha valamit valahogy megcsináltak, annak oka van. Azt ne akarjuk már felülírni különféle karton lapokkal :lol: A te problémád érdekes. Én Astrában találkoztam hasonlóval ott a középső nem szuperált. Eddig nem jöttünk rá miért csinálta/ja ;) Nem olyan nagy gáz, csak feltűnt. Alapvetően gyengébb benne a fűtés, mint a B Vectrában. De elfogadtam, hogy ez ilyen... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November15, 2011 Megoszt Elküldve November15, 2011 Hideg motor ide vagy oda, de nekem mostanaban 10l a fogyasztasom varosban, max 3-4 km-es tavok. Hetvegen mentem hosszuba (145km+145km), teli tankkal indultam, es mikor hazaertem 30 L-en egy kicsivel fentebb volt a mutato, ami haverok kozott is 5.5L/100km, igaz ez nem pontos meres. De hogy varosban megeszi duplajat egy ekkora auto, azt sehogy se tudom felfogni. Nemreg csereltem bosch lambdat is:| Kivancsi lennek, hogy akkor egy 1.6-os astra kombi mennyit eszik? Milyen motor? Az az 5,5 jó lesz 6-6,2-nek is. Az elején annyit csal a tankóra. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November15, 2011 Megoszt Elküldve November15, 2011 Hideg motor ide vagy oda, de nekem mostanaban 10l a fogyasztasom varosban, max 3-4 km-es tavok. ez ennyi tud lenni... mi is a motorkódod ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacq Elküldve November15, 2011 Megoszt Elküldve November15, 2011 ez ennyi tud lenni... mi is a motorkódod ? nekem is beveri így 8-9L hosszútávon 5L-7L (attól függ ;) ) Persze néha fel kell pumpálni a gumikat, gyertyák stb.... ez is segíthet kicsit Én pl a városba 5ösbe járok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November15, 2011 Megoszt Elküldve November15, 2011 Én pl a városba 5ösbe járok. 50-60-nál nagyobb kárt okozol vele, mint hasznot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve November15, 2011 Megoszt Elküldve November15, 2011 Hideg motor ide vagy oda, de nekem mostanaban 10l a fogyasztasom varosban, max 3-4 km-es tavok. Hetvegen mentem hosszuba (145km+145km), teli tankkal indultam, es mikor hazaertem 30 L-en egy kicsivel fentebb volt a mutato, ami haverok kozott is 5.5L/100km, igaz ez nem pontos meres. De hogy varosban megeszi duplajat egy ekkora auto, azt sehogy se tudom felfogni. Nemreg csereltem bosch lambdat is:| Kivancsi lennek, hogy akkor egy 1.6-os astra kombi mennyit eszik? Nekem is hasonló a corsa az 16sz-vel. 2006-os háromhengeres 1.2 polo ugyanígy kilenc liter. A modernebbik 2.0 benzines autómmal városban 10liter,országút 7-8. (Automata váltós,86-os Mercedes ;) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacq Elküldve November15, 2011 Megoszt Elküldve November15, 2011 50-60-nál nagyobb kárt okozol vele, mint hasznot. A Fordulat ilyenkor olyan 1500/perc. De nem érzem hogy kínlódik. Ha ez gond köszönöm hogy szóltál nem csinálok ilyet akkor ;) kül ilyenkor 55-60 szokta menni de pszt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve November15, 2011 Megoszt Elküldve November15, 2011 50-60-nál nagyobb kárt okozol vele, mint hasznot. Az 1.6sz zokszó nélkül húz 60ról ötödikben.Ha nem sietős akkor fix ötödikben elvan országút-lakott terület között. Cserébe 5000 felett elfogy. Valamit-valamiért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jean Trevor Elküldve November15, 2011 Megoszt Elküldve November15, 2011 Én általában melóhely - otthon távot teszem meg ez 3,7 km 10 lámpával spékelve ;) nyáron 7,5 liter körül volt, de télen mértem már 9,2-es fogyasztást is. Most is megugrott, 8 körül tuti bezabál. Országúton 5,6-ot mértem télen is. Vegyes fogyikat meg nagyjából 6,6 körül szokott lenni. C12NZ motor Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November15, 2011 Megoszt Elküldve November15, 2011 Az 1.6sz zokszó nélkül húz 60ról ötödikben.Ha nem sietős akkor fix ötödikben elvan országút-lakott terület között. Cserébe 5000 felett elfogy. Valamit-valamiért. Nem azt mondtam, hogy nem lehet... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bernardo Elküldve November15, 2011 Megoszt Elküldve November15, 2011 ez ennyi tud lenni... mi is a motorkódod ? C14SE, gyertya is nemreg volt cserelve. Amugy en is 60-nal beteszem 5.-be, mert hangos a moci. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November15, 2011 Megoszt Elküldve November15, 2011 Hangos? ;) Isteni átülni a céges kerregőből egy bengás pörgősbe a hétvégén. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Volu Elküldve November15, 2011 Megoszt Elküldve November15, 2011 Nem azt mondtam, hogy nem lehet... nekem úgy 40-50től ötösben már jól húz ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bernardo Elküldve November15, 2011 Megoszt Elküldve November15, 2011 Hangos? ;) Isteni átülni a céges kerregőből egy bengás pörgősbe a hétvégén. ;) Az lehet, de ha hozzam beul valaki, latja az ablakon a csuszlit es hallja h porog a motor akkor sztem egybol azt gondolja magaban, hogy na ez is jol bogeti ezt a szegeny kis autot:P Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November15, 2011 Megoszt Elküldve November15, 2011 Az lehet, de ha hozzam beul valaki, latja az ablakon a csuszlit es hallja h porog a motor akkor sztem egybol azt gondolja magaban, hogy na ez is jol bogeti ezt a szegeny kis autot:P Az X14XE 3000 alatt nem is él. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November15, 2011 Megoszt Elküldve November15, 2011 nekem úgy 40-50től ötösben már jól húz ;) Nem erről ment a vita, hanem arról ,hogy nem tesz jót a mocinak, ha a városban így cirkálsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bernardo Elküldve November15, 2011 Megoszt Elküldve November15, 2011 Az X14XE 3000 alatt nem is él. ;) Ha ugy lesz folosleges penzem akkor szerelek bele egy fordulatszammerot, mert sokszor kivancsi vagyok mennyin poroghet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
P071 Elküldve November15, 2011 Megoszt Elküldve November15, 2011 Honnan tudom, ezt a kódot kiolvasni? X14XE és társait? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November15, 2011 Megoszt Elküldve November15, 2011 Honnan tudom, ezt a kódot kiolvasni? X14XE és társait? ;) Motorkód...forgalmi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hmark024 Elküldve November15, 2011 Megoszt Elküldve November15, 2011 Nem erről ment a vita, hanem arról ,hogy nem tesz jót a mocinak, ha a városban így cirkálsz. Ezt kifejtenéd bővebben? Mert én már hallottam ezt is azt is fogyasztás szempontjából is van aki arra esküszik, hogy pörgetni kell hogy ne erőlködjön a motor, más meg azt mondja hogy berakod 5.-be 60-nál, és kész úgy eszik a legkevesebbet. Mi akkor az igazság, mi a jobb fogyasztásilag és motorilag? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November15, 2011 Megoszt Elküldve November15, 2011 Ezt kifejtenéd bővebben? Mert én már hallottam ezt is azt is fogyasztás szempontjából is van aki arra esküszik, hogy pörgetni kell hogy ne erőlködjön a motor, más meg azt mondja hogy berakod 5.-be 60-nál, és kész úgy eszik a legkevesebbet. Mi akkor az igazság, mi a jobb fogyasztásilag és motorilag? Teletömöm a szádat kakaóscsigával, ráülök a hátadra és úgy megyünk egy pár kilómétert...na? ;) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bernardo Elküldve November15, 2011 Megoszt Elküldve November15, 2011 Teletömöm a szádat kakaóscsigával, ráülök a hátadra és úgy megyünk egy pár kilómétert...na? ;) ;) Hat te aztan nem vagy semmi:)) Jot rohogtem ezen =)) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts