Pistiv Elküldve Október10, 2011 Megoszt Elküldve Október10, 2011 hangot csak a tartályból fogsz hallani hogy tölt vagy sem Értem, értem. És mi van, ha az AC halt meg?? Az mitől halhatott meg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október10, 2011 Megoszt Elküldve Október10, 2011 Értem, értem. És mi van, ha az AC halt meg?? Az mitől halhatott meg? pl szárazon járt gyárilag rossz nem fogyasztottad ki üres a tartályt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pistiv Elküldve Október10, 2011 Megoszt Elküldve Október10, 2011 pl szárazon járt gyárilag rossz nem fogyasztottad ki üres a tartályt? Nem járt szárazon... 5-8 liter mindig volt benne minimum... (Persze 1 hónap alatt.. valamint a belső világítások le voltak kötve.. esetleg van köze hozzá?) Szóval olyan nincs, h valami kiüti? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október10, 2011 Megoszt Elküldve Október10, 2011 Értem, értem. És mi van, ha az AC halt meg?? Az mitől halhatott meg? Akár csak úgy magától is, elkoptak a szénkefék, megszorult valami törmelékben. Van úgy hogyha megfordítod a polaritást akkor megindul visszafele majd rendes irányban is, de ez csak olyan vészmegoldás, ha pölö haza akarsz jutni valahonnan. Nézd meg ejut-e odáig az áram , ha igen ellenőrizd a pumpát 12Voltal, és kiderül. Ha már ki van szedve a tankból akkor ne nagyon tesztelgesd, csak ha már biztos kiszáradt a belseje mert robbanásveszélyes a tankon kívül üzemeltetni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pistiv Elküldve Október10, 2011 Megoszt Elküldve Október10, 2011 Akár csak úgy magától is, elkoptak a szénkefék, megszorult valami törmelékben. Van úgy hogyha megfordítod a polaritást akkor megindul visszafele majd rendes irányban is, de ez csak olyan vészmegoldás, ha pölö haza akarsz jutni valahonnan. Nézd meg ejut-e odáig az áram , ha igen ellenőrizd a pumpát 12Voltal, és kiderül. Ha már ki van szedve a tankból akkor ne nagyon tesztelgesd, csak ha már biztos kiszáradt a belseje mert robbanásveszélyes a tankon kívül üzemeltetni. RENDBEN!! ESETLEG "Mc-elek"!!, haza húzom 17. kerületbe és nincs kedved eljönni és neked is rákukkantani?? Biztos, h többet tudnál tanácsolni és jobban átlátnád!! Nincs se teszt lámpám, se multiméterem és érteni sem értek annyira/ennyire hozzá.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október10, 2011 Megoszt Elküldve Október10, 2011 Szóval olyan nincs, h valami kiüti? szerintem nem tudja.. ha a generátor felszabályzója kuka ,de azt észre vennéd.. nem hiszem hogy lenne összefüggés a belső világítás és az ac között.. max annyi hogy egy az aksija :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Október10, 2011 Megoszt Elküldve Október10, 2011 C12NZ motorhoz milyen gyújtógyertyát ajánlatok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október10, 2011 Megoszt Elküldve Október10, 2011 C12NZ motorhoz milyen gyújtógyertyát ajánlatok? gyárit Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október10, 2011 Megoszt Elküldve Október10, 2011 RENDBEN!! ESETLEG "Mc-elek"!!, haza húzom 17. kerületbe és nincs kedved eljönni és neked is rákukkantani?? írtam privit Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Október10, 2011 Megoszt Elküldve Október10, 2011 gyárit Ilyet hol lehet szerezni? A katalógus kétféle pollenszűrőt hoz az autóhoz. Hossz: 420,5 Szélesség 1: 153 Magasság: 17,5 Hossz: 340,7 Szélesség 1: 193 Magasság: 17,5 Ezek közül szerintetek melyik jó a klíma nélküli változathoz ('93 C12NZ)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október10, 2011 Megoszt Elküldve Október10, 2011 Ilyet hol lehet szerezni? ha pösti vagy akkor a csergőbe ha nem akkor szerviz 4+ keretében asszem 6e cserével együtt ,azaz 1500/db kb ennyi bótba is http://www.opel.hu/owners/szerviz-karbanta...rviz4plusz.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bernardo Elküldve Október10, 2011 Megoszt Elküldve Október10, 2011 Kozuletek senki sem vagja az alvaz-es uregvedelmi dolgot? Mivel es hogyan kell csinalni? Hazilag erdemes nekifogni? Melyik fontosabb alvaz vagy uregvedelem? Meg jo allapotban van a gep es elnezve a koltsegvetesemet egyhamar nem fogok jobb autot venni, igy jo lenne elkerulni a rozsdasodast. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epidemic Elküldve Október10, 2011 Megoszt Elküldve Október10, 2011 hangot csak a tartályból fogsz hallani hogy tölt vagy sem Igen. Elől csak egy relékattanást szabad hallani, vele egyidőben egy halk 1 másodperces búgást hátulról. A relé az anyósüllés műanyag burkolata alatt van. Az hogy bekötötted a belső világításokat az oké, de nézd át. Nekem 3 ajtós és az ajtók a negyatívat szakítják, így az állandója a pozitív. Mindenképpen érdemes lenne kiméretned az autót, zárlat okán probléma is lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laccci Elküldve Október11, 2011 Megoszt Elküldve Október11, 2011 Kozuletek senki sem vagja az alvaz-es uregvedelmi dolgot? Mivel es hogyan kell csinalni? Hazilag erdemes nekifogni? Melyik fontosabb alvaz vagy uregvedelem? Meg jo allapotban van a gep es elnezve a koltsegvetesemet egyhamar nem fogok jobb autot venni, igy jo lenne elkerulni a rozsdasodast. Üregvédelemmel a belülről rohadást előzöd meg, az alvázvédelemmel meg a kívülről rohadást, mindkettő ugyanolyan fontos. úgy kezdj hozzá, hogy fémtisztára ledrótkefézed az egész kocsi alját aztán alvázvédővel 2 rétegben átfújod vagy átkened. Jó tanácsként, ha kicsit felmelegíted az alvázvédőt jobban eldolgozható úgyis visszaveszi eredeti állagát. Az alvázvédelmet én body99-el csináltam azt hiszem. üregvédelem meg....ha nagy lesz rohadás kiflekkelem :D olyat nem tudok Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október11, 2011 Megoszt Elküldve Október11, 2011 Üregvédelemmel a belülről rohadást előzöd meg, az alvázvédelemmel meg a kívülről rohadást, mindkettő ugyanolyan fontos. úgy kezdj hozzá, hogy fémtisztára ledrótkefézed az egész kocsi alját aztán alvázvédővel 2 rétegben átfújod vagy átkened. Jó tanácsként, ha kicsit felmelegíted az alvázvédőt jobban eldolgozható úgyis visszaveszi eredeti állagát. Az alvázvédelmet én body99-el csináltam azt hiszem. üregvédelem meg....ha nagy lesz rohadás kiflekkelem :D olyat nem tudok Üregvédelmet üregelő sprével érdemes csinálni, de szerintem csak akkor hatásos ha új a lemez ha már eszi a rozsda akkor már nem sokat ér. Bellülről meg nem lehet sajnos dótkefézni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október11, 2011 Megoszt Elküldve Október11, 2011 Ilyet hol lehet szerezni? A katalógus kétféle pollenszűrőt hoz az autóhoz. Hossz: 420,5 Szélesség 1: 153 Magasság: 17,5 klímás 6808610 Hossz: 340,7 Szélesség 1: 193 Magasság: 17,5 nem klímás 1808604 Ezek közül szerintetek melyik jó a klíma nélküli változathoz ('93 C12NZ)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pistiv Elküldve Október11, 2011 Megoszt Elküldve Október11, 2011 Igen. Elől csak egy relékattanást szabad hallani, vele egyidőben egy halk 1 másodperces búgást hátulról. A relé az anyósüllés műanyag burkolata alatt van. Az hogy bekötötted a belső világításokat az oké, de nézd át. Nekem 3 ajtós és az ajtók a negyatívat szakítják, így az állandója a pozitív. Mindenképpen érdemes lenne kiméretned az autót, zárlat okán probléma is lehet. Elektronikai dolgok a nehézségeim, de próbálkozom! Először azt derítem ki, h az AC vagy más a halott.. Aztán tényleg átnézetem, kiméretem az elektronikát! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Október11, 2011 Megoszt Elküldve Október11, 2011 ... Köszi szépen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Október11, 2011 Megoszt Elküldve Október11, 2011 Köszi szépen! én 990ért vettem vaterán (c12nz-be). Sztem nézd meg ott is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Október11, 2011 Megoszt Elküldve Október11, 2011 Kozuletek senki sem vagja az alvaz-es uregvedelmi dolgot? Mivel es hogyan kell csinalni? Hazilag erdemes nekifogni? Melyik fontosabb alvaz vagy uregvedelem? Meg jo allapotban van a gep es elnezve a koltsegvetesemet egyhamar nem fogok jobb autot venni, igy jo lenne elkerulni a rozsdasodast. Én így csináltam az üregvédelmet: Vettem egy kg body alvázvédőt, fújhatót. Fúrtam 10es vagy 12es fúróval a küszöbökre egyenlő távolságra 4db lyukat. Az egyik oldalon már eleve ilyen fúrt,üreg-védett küszöb volt. A másikat meg cseréltettem mert kezdett rozsdásodni. Ha már rozsdás egy küszöb azt már csak a flex gyógyítja a két végén,mert belülről rohad,azt felesleges festegetni kívül-belül egyaránt. Csápos emelővel megemeltem,majd direkt nem túlzottan terítő pisztolyba jól felhígítottam,hogy nagyon könnyen terüljön az alvázvédő és az 1kg-t testvériesen szétfújkáltam a lyukakon keresztül a küszöbökben. A végére a hangulatom is jó lett a nem túlzottan szellőztetett garázsban. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bernardo Elküldve Október11, 2011 Megoszt Elküldve Október11, 2011 Én így csináltam az üregvédelmet: Vettem egy kg body alvázvédőt, fújhatót. Fúrtam 10es vagy 12es fúróval a küszöbökre egyenlő távolságra 4db lyukat. Az egyik oldalon már eleve ilyen fúrt,üreg-védett küszöb volt. A másikat meg cseréltettem mert kezdett rozsdásodni. Ha már rozsdás egy küszöb azt már csak a flex gyógyítja a két végén,mert belülről rohad,azt felesleges festegetni kívül-belül egyaránt. Csápos emelővel megemeltem,majd direkt nem túlzottan terítő pisztolyba jól felhígítottam,hogy nagyon könnyen terüljön az alvázvédő és az 1kg-t testvériesen szétfújkáltam a lyukakon keresztül a küszöbökben. A végére a hangulatom is jó lett a nem túlzottan szellőztetett garázsban. :D Ertem, nos nekem az mondtak, hogy allitolag rozsdara is lehet kenni, legalabbis ezt irja a tubuson is. Konkretan ez vmi viaszos dolog, markat es nevet nem tudok, mert telefonon beszeltem a szakival. Gondoltam is, hogy a rozsdas reszt nem fogja kijavitani/eltuntetni, de nekem az is eleg lenne ha nem rozsdazna tovabb es ahol meg nem rozsdas ott megakadalyozna a kialakulasat. Allitolag 7ezer ft korul lenne az egesz. A semminel azert gondolom csak jobb, hisz ha a rozsdas reszt mar nem eri viz, akkor elvileg csak lassitja valamennyire a folyamatot, nem? A kuszob es sarvedo cserek mennyire koltsegesek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
cody Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 középkonzol izzó csere megtörtént (elsőre), asszem 1 óra alatt elég jó időt futottam :D (ekkora szívást) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 középkonzol izzó csere megtörtént (elsőre), asszem 1 óra alatt elég jó időt futottam :D (ekkora szívást) Elsőre nekem is húzósra sikeredett a mutatvány:) Most már rutinszerű :P Lassan újra szét kell szednem mert be kell kötni a tid-et. Legalább az is bent lesz. Nincs vkinek fényképe ,hogy gyárilag hol helyezkedik el a hőmérséklet érzékelő? Annyit tudok, hogy vhol a lökös, hűtő környékén Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ficsur_ka Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Sziasztok. Nincs valakinek veletlenul egy c14nz gyujtaseloszto? Az enyem mindjart szetomlik, amerre csak lehet lotyog. Amugy megy csak eleg sokat fogyaszt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
cody Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Elsőre nekem is húzósra sikeredett a mutatvány:) Most már rutinszerű :D Lassan újra szét kell szednem mert be kell kötni a tid-et. Legalább az is bent lesz. Nincs vkinek fényképe ,hogy gyárilag hol helyezkedik el a hőmérséklet érzékelő? Annyit tudok, hogy vhol a lökös, hűtő környékén pont a középső oszlopon van a hűtővel szemben, remélem ebből kivehető: http://kepfeltoltes.hu/111012/DSC00076_www...ltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts